- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Гениалното ми прозрение
Това супер много ме ядоса, затова реших да се намеся. (Не)уважаеми господине, може да се образоваш малко, преди да говориш такива простотии. Нещо да си чувал за Maри Kюри, открила радиоактивносттa и е първият носител на две Нобелови награди в две различни области (физика и химия)? Или за Инге Леман, открила, че Земята има твърдо вътрешно ядро, намиращо се в разтопено външно ядро? Или за Розалин Франклин, допринесла много за изследването на ДНК-то? А какво ще кажеш за Мария Гьоперт-Майер, която обособява слоестия модел на атомното ядро, за което получава Нобелова награда? Надали също знаеш за Ада Лъвлейс, която описва ранния модел на Чарлз Бабидж за машина, наподобяваща компютъра - аналитична машина и се смята за първия програмист в историята или пък за Хеди Ламар, която е съавтор на патент, който се отнася до техника за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата, а съвременните му приложения включват комуникациите на космически уреди със Земята, като например GPS системите, криптираните военни комуникации, а най-скорошното им приложение е в Wi-Fi мрежите за безжичен интернет. Не, едва ли си чувал повечето от тези велики жени и още много други, защото винаги е по-лесно да се говори без да се знае. Предлагам ти да се пообразоваш малко преди да правиш такива коментари отново. Prick.
1. Харесва ми че копира картинката, много ме кефи.
2. Тези открития за които ти ми говориш са на светлинни години от най-великите. Никола Тесла, томас едисон? Всеки един от тях е допринесъл с повече за съвремието от всички жени изброени по-горе, взети заедно. Тези са най-добрите модерни според този сайт: http://www.businessinsider.com/most-...rs-2011-5?op=1 (изглежда ми справедливо направен, но най-вероятно ще оспориш неговата компетентност, все пак там няма жени). Ето и на всички времена: https://www.thalesgroup.com/en/world...ntors-all-time ; там е и Томас Едисон=>и съвременен учен може да е там....но няма жени. Това за радиоактивността не знам какво постоянно го хвалите, било е въпрос на време, и ни е помогнало с толкова "много" (поне от нейните "велики" открития).
Аз не споря, че мъжете имат повече принос, но това се дължи на факта, че дореди 100 години жените не са имали равностойно образование и положение като мъжете. Това обаче не омаловажава приноса им в науките! Именно заради мъже като теб (въпреки, че не мога да те нарека мъж, поне по годините ти в профила) много от жените се отказвали от кариери в тези области. Замисли се обаче защо в днешно време баловете за влизане в гимназии на момичетата са доста по-високи от тези на момчетата, въпреки че образованието е еднакво и за двата пола. Ще видим занапред как ще е![]()
Има разлика между учене(зубрене, както забелязвам от първа ръка) на факти и научаването или дори измислянето на нови неща. В области като математика, информатика, физика, астрономия, информационни технологии(където се иска размисъл, а не възпроизводство на факти) може да се види много ясно, че грешиш.
ПС. Годините в профила ми не са истински. Надявам се твоите също.
Последно редактирано от Ch1024 : 07-28-2015 на 20:17