.

Виж резултатите на анкетата: Смятате ли че жените могат да бъдат заменени от робот? (само мъже да отговарят)

Гласували
22. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

5 22,73%
  • Не.

16 72,73%
  • Аз съм твърде нагла, неграмотна или самовлюбена и не зачитам молбата да се отговаря само от мъже.

1 4,55%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 118

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Smith_6 Виж мнението
    Ако наиситина жените са щели да измислят нещо, образованието и отношението към тях не може самостоятелно да ги спре от осъществяването на идеите им. Нищо не чух за по-съвременните открития: от 20-21 век, все пак и сега се правят вели открития...пак от мъже.
    Това супер много ме ядоса, затова реших да се намеся. (Не)уважаеми господине, може да се образоваш малко, преди да говориш такива простотии. Нещо да си чувал за Maри Kюри, открила радиоактивносттa и е първият носител на две Нобелови награди в две различни области (физика и химия)? Или за Инге Леман, открила, че Земята има твърдо вътрешно ядро, намиращо се в разтопено външно ядро? Или за Розалин Франклин, допринесла много за изследването на ДНК-то? А какво ще кажеш за Мария Гьоперт-Майер, която обособява слоестия модел на атомното ядро, за което получава Нобелова награда? Надали също знаеш за Ада Лъвлейс, която описва ранния модел на Чарлз Бабидж за машина, наподобяваща компютъра - аналитична машина и се смята за първия програмист в историята или пък за Хеди Ламар, която е съавтор на патент, който се отнася до техника за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата, а съвременните му приложения включват комуникациите на космически уреди със Земята, като например GPS системите, криптираните военни комуникации, а най-скорошното им приложение е в Wi-Fi мрежите за безжичен интернет. Не, едва ли си чувал повечето от тези велики жени и още много други, защото винаги е по-лесно да се говори без да се знае. Предлагам ти да се пообразоваш малко преди да правиш такива коментари отново. Prick.

Голям фен Аватара на Smith_6
    Цитирай Първоначално написано от Ch1024 Виж мнението
    Това супер много ме ядоса, затова реших да се намеся. (Не)уважаеми господине, може да се образоваш малко, преди да говориш такива простотии. Нещо да си чувал за Maри Kюри, открила радиоактивносттa и е първият носител на две Нобелови награди в две различни области (физика и химия)? Или за Инге Леман, открила, че Земята има твърдо вътрешно ядро, намиращо се в разтопено външно ядро? Или за Розалин Франклин, допринесла много за изследването на ДНК-то? А какво ще кажеш за Мария Гьоперт-Майер, която обособява слоестия модел на атомното ядро, за което получава Нобелова награда? Надали също знаеш за Ада Лъвлейс, която описва ранния модел на Чарлз Бабидж за машина, наподобяваща компютъра - аналитична машина и се смята за първия програмист в историята или пък за Хеди Ламар, която е съавтор на патент, който се отнася до техника за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата, а съвременните му приложения включват комуникациите на космически уреди със Земята, като например GPS системите, криптираните военни комуникации, а най-скорошното им приложение е в Wi-Fi мрежите за безжичен интернет. Не, едва ли си чувал повечето от тези велики жени и още много други, защото винаги е по-лесно да се говори без да се знае. Предлагам ти да се пообразоваш малко преди да правиш такива коментари отново. Prick.
    1. Харесва ми че копира картинката, много ме кефи.

2. Тези открития за които ти ми говориш са на светлинни години от най-великите. Никола Тесла, томас едисон? Всеки един от тях е допринесъл с повече за съвремието от всички жени изброени по-горе, взети заедно. Тези са най-добрите модерни според този сайт: http://www.businessinsider.com/most-...rs-2011-5?op=1 (изглежда ми справедливо направен, но най-вероятно ще оспориш неговата компетентност, все пак там няма жени). Ето и на всички времена: https://www.thalesgroup.com/en/world...ntors-all-time ; там е и Томас Едисон=>и съвременен учен може да е там....но няма жени. Това за радиоактивността не знам какво постоянно го хвалите, било е въпрос на време, и ни е помогнало с толкова "много" (поне от нейните "велики" открития).

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland

2. Тези открития за които ти ми говориш са на светлинни години от най-великите. Никола Тесла, томас едисон? Всеки един от тях е допринесъл с повече за съвремието от всички жени изброени по-горе. Тези са най-добрите модерни според този сайт: http://www.businessinsider.com/most-...rs-2011-5?op=1 (изглежда ми справедливо направен, но най-вероятно ще оспориш неговата компетентност, все пак там няма жени). Ето и на всички времена: https://www.thalesgroup.com/en/world...ntors-all-time ; там е и Томас Едисон=>и съвременен учен може да е там....но няма жени. Това за радиоактивността не знам какво постоянно го хвалите, било е въпрос на време, и ни е помогнало с толкова "много" (поне от нейните "велики" открития).
    Ахахахаха, ти сериозно ли.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Ахахахаха, ти сериозно ли.
    И продължаваме да пишем продуктивни неща....

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    И продължаваме да пишем продуктивни неща....
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението

2. Тези открития за които ти ми говориш са на светлинни години от най-великите. Никола Тесла, томас едисон? Всеки един от тях е допринесъл с повече за съвремието от всички жени изброени по-горе, взети заедно. Тези са най-добрите модерни според този сайт: http://www.businessinsider.com/most-...rs-2011-5?op=1 (изглежда ми справедливо направен, но най-вероятно ще оспориш неговата компетентност, все пак там няма жени). Ето и на всички времена: https://www.thalesgroup.com/en/world...ntors-all-time ; там е и Томас Едисон=>и съвременен учен може да е там....но няма жени. Това за радиоактивността не знам какво постоянно го хвалите, било е въпрос на време, и ни е помогнало с толкова "много" (поне от нейните "велики" открития).
    Аз не споря, че мъжете имат повече принос, но това се дължи на факта, че дореди 100 години жените не са имали равностойно образование и положение като мъжете. Това обаче не омаловажава приноса им в науките! Именно заради мъже като теб (въпреки, че не мога да те нарека мъж, поне по годините ти в профила) много от жените се отказвали от кариери в тези области. Замисли се обаче защо в днешно време баловете за влизане в гимназии на момичетата са доста по-високи от тези на момчетата, въпреки че образованието е еднакво и за двата пола. Ще видим занапред как ще е

Аз не споря, че мъжете имат повече принос, но това се дължи на факта, че дореди 100 години жените не са имали равностойно образование и положение като мъжете. Това обаче не омаловажава приноса им в науките! Именно заради мъже като теб (въпреки, че не мога да те нарека мъж, поне по годините ти в профила) много от жените се отказвали от кариери в тези области. Замисли се обаче защо в днешно време баловете за влизане в гимназии на момичетата са доста по-високи от тези на момчетата, въпреки че образованието е еднакво и за двата пола. Ще видим занапред как ще е
    Има разлика между учене(зубрене, както забелязвам от първа ръка) на факти и научаването или дори измислянето на нови неща. В области като математика, информатика, физика, астрономия, информационни технологии(където се иска размисъл, а не възпроизводство на факти) може да се види много ясно, че грешиш.

ПС. Годините в профила ми не са истински. Надявам се твоите също.

Има разлика между учене(зубрене, както забелязвам от първа ръка) на факти и научаването или дори измислянето на нови неща. В области като математика, информатика, физика, астрономия, информационни технологии(където се иска размисъл, а не възпроизводство на факти) може да се види много ясно, че грешиш.

ПС. Годините в профила ми не са истински. Надявам се твоите също.

Да, в математиката много зубрене се иска, защото всичи знаем коя задача ще се падне -.-. Моля ти се, уча в математическа гимназия с профил информатика и знам колко логика се иска. Средния успех на класа ми е 5.75. Ще те оставя да си направиш изводите.
    Последно редактирано от Ch1024 : 07-28-2015 на 20:17

Да, в математиката много зубрене се иска, защото всичи знаем коя задача ще се падне -.-. Моля ти се, уча в математическа гимназия с профил информатика и искам да ти кажа, че точно по тези предмети са ти 80% логика и 20% запомяне на факти.
    1. По-добре от останалите: 99% запомняне на факти, 1% логика. Все трябва да има запомняне на факти, инaче става тест за IQ.

2. Хаха, като мойта паралелка. Баси дано да не си от тук.

Хаха, като мойта паралелка. Баси дано да не си от тук.
    Ми ако ми кажеш кое е това "тук" мога да ти кажа дали не съм "баси" оттам.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    (Не)уважаеми господине, може да се образоваш малко, преди да говориш такива простотии. Нещо да си чувал за Maри Kюри, открила радиоактивносттa и е първият носител на две Нобелови награди в две различни области (физика и химия)?
    Не е открила радиоактивността. Образовай се малко!

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Не е открила радиоактивността. Образовай се малко!
    Тя няма да попита защото се смята за всезнаеща, затова аз ще попитам: Какво е открила тогава?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Радия и полония.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Радия и полония.

И е допринесла за създаването на теорията за радиоактивността и за методи за изолиране на радиотопи. Може и ти да почетеш малко преди да се заяждаш.

Град
    Sedes Sancti Petri
    И е допринесла за създаването на теорията за радиоактивността и за методи за изолиране на радиотопи. Може и ти да почетеш малко преди да се заяждаш.
    Промени си май мнението.

Не се заяждам. Казвам само, че не тя е открила радиоактивността, не че не е участвала в разработването на теорията. А постиженията и като учен наистина са големи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си