знаеш какво имам предвид
лично аз не паля свещи в храмове ръкотворени от човеци
посещавал съм редовно и православен храм и всякакви други още преди доста години, обаче там не намерих Онзи, Който наистина е истинският Бог така както е редно да Го има на такова място, защото в съвременните религии почти няма от чудесата и знаменията на истинското спасение, все едно си (така да се каже) в храма на обречените
дори и да запалиш милиарди восъчни/парафинни свещи, каква полза?!, Господ, Исус Христос, както и всеки един от Неговите истински ученици представени в Библията, е изгонвал бесовете от всеки срещнат обладан и е изцелявал всеки срещнат болен без каквито и да било свещи, а какво стана, какъв толкова бе резултата, след всички тези векове традиция да се палят свещи в ръкотворен от човеци храм?!
и всеки сам от тук виртуално присъстващите може да си даде обяснение за разликата между ритуалите, които не спасяват нито един ближен(съжител) достатъчно/съвършено, и директното действие на Духа на истинския Бог Отец действуващ чрез истинския Исус Христос и съответните човешки същества върху съответните обладани, недъгави, сакати, болни, мъртви, и пр., които са представени в библейските книги на Новия Завет
а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност, понеже се видя, че не си никакъв мюсюлманин, не бих се учудил ако дори и исхак(един от потребителите в този форум, за когото съм сигурен, че е мюсюлманин) каже, че не те познава, и че не говориш като мюсюлманин, но играеш някаква тъпа игра
никой не ти е виновен за твоето неверие/маловерие, понеже ето че и до сега все още не разбираш значението на доста от бейсиковите(основните) библейски думи и изрази, не можеш да разбереш какво съм имал предвид когато съм се посочвал за езичник, за теб това е просто една обидна дума, понеже си като лошите фарисеи, които ако на са били на първите места в синагогата, са се чувствали като най-прецакани на света, затова бързаш да се вредиш първи в Божието Царство като един от великите юдеи, обаче хич не си даваш сметка дали въобще си достоен за това, защото едва ли някой от първите там е станал пръв с горделивост, натягане, нахалство, наглост, нахаканост, високомерие, надменност, мръсни номера, и т.н., а ти хем искаш да имаш всичко добро, хем всичко лошо...
тия ги разправяй на някой глухоням слепец, но е сигурно, че дори и такъв няма да ти повярва на лъжите, за теб истинско евангелие може и да е някое като/инспирирано от филмите the devil's rejects и the lords of salem, но Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог си има солидни принципи, а не някакви мътни страсти за живеене в пълен разкош (още) сега, понеже някои индивиди не си даваха сметка какво е да си на Негово място, и колко ли същества от цялата вселена биха могли да те обвинят, и дори биха успели да те осъдят, ако не си напълно праведен, дори и просто едничкия вопъл на самотна жена изгубила едничката си рожба...
вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова, като официално сложи край на онова Свое явление, а сега вече се явява само като Бог Отец и Господ Исус Христос, защото Йехова беше един вид "звяр", което според библейската терминология означава явление на божественото, което е не само позитивно, но и негативно - това е поне едно от духовните значения на библейската дума "звяр", нито така наречените свидетели на йехова може без никакви угризения да бъдат наречени компетентни, понеже ръсиха доста тъпотии
слуховете, че Исус е бил в индия и хималаите са една от най-големите духовни спекулации, Исус не е имал нужда да бъде учен от някакви духовно тъпи брамини, йоги, гуру, и аватари, но по-скоро те са имали нужда да се учат от Него, просто прочети Лука 2:41-52 и Матей 3:13-14 да видиш как на 12 години е бил в пъти по-мъдър от най-големите ерусалимски духовници и как Йоан Кръстител е знаел, че това е самият Господ, иначе е имало и все още се намират и добри християни...
библейския смисъл на тази дума е различен според различните случаи - не можа ли да разбереш поне това?!
а да не би представените в новозаветните библейски писания Бог Отец и Исус Христос да не са Господ Бог Авраамов, Исааков, и Яковов?!
как не можа да разбереш, че едно са буквите, друго са понятията, защото старозаветният Йехова беше един вид "звяр", т.е. не само истинският Господ Бог, но и с нежеланото участие на сатана, докато Богът на Новия Завет е единствено истинският Господ Бог без каквато и да е успешна намеса на сатана в самите Божии Дела
Последно редактирано от npp : 08-02-2015 на 23:55
ми нали каза, че Бог бил спрял да бъде Йехова, а Бог ти казва, че е Бог Авраамов, Исааков, Яковов - и това ти го казва и в Стария, и в Новия Завет.
Последно редактирано от npp : 08-03-2015 на 00:00
може по дела да съм различен, но по кръщение съм християнин.
Свидетеля херувим нпп, сега стана спец-мюсюлманин.
нпп, а какво означава според тебе истински мюсюлманин, какви са условията за да го признаеш?
както вече казахме и преди, в Библията има доста несъвършени/лоши неща поради факта че сатана е имал власт да ги причини, но затова Св. Ап. Павел казва: "Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда."(Римляни 15:3-4), което означава, че написаното в Писанието не трябва да бъде следвано сляпо, но трябва да се прави разлика между добро и зло, така щото да се следва само доброто, понеже дори и ако някой от пророците на истинския Бог някога е извършил нещо зло някак си, ние трябва да се (по)стараем да не постъпим по същия/такъв начин, и т.н.
не те съдя, просто коментирах
Последно редактирано от defender : 08-03-2015 на 13:39