.
Отговор в тема
Страница 121 от 204 ПървиПърви ... 2171111117118119120121122123124125131171 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 001 до 3 025 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    Както и да е...ако искаш вЕрвай...

П.П. Вече ме е страх, че ако станеш мюсюлманин, ще го разбереш погрешно Корана и ще вземеш за взривиш някой супермаркет или да отрепеш комшиите от махалата...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Не, не са по-силни. И не ти трябва имам или ходжа за да се спасиш - можеш и сам, ако имаш воля... това и аз мога да го направя, без да съм нито ходжа, нито имам, нито халифа, нито хафъз...

''Аз не виждам въздуха около мен и не вярвам в него, защото няма такова нещо, понеже не го виждам, а ако има такова нещо, значи е по-силно от мене, понеже нито мога да го видя, нито мога да го докосна'' - това е твоята логика.
    пак противоречиш на наличните досега свидетелствата относно джиновете, защото дори и в интернет има видеоклипове с реални кадри, на които са заснети вещи мюсюлмани гонещи джинове от обладани хора, а след като са били обладани чак до момента, в който някой друг човек е трябвало да ги гони от тях, това означава, че онези джинове са били по-силни от тях, така че ето как това за въздуха не е моя логика, но твоя

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    пак противоречиш на наличните досега свидетелствата относно джиновете, защото дори и в интернет има видеоклипове с реални кадри, на които са заснети вещи мюсюлмани гонещи джинове от обладани хора, а след като са били обладани чак до момента, в който някой друг човек е трябвало да ги гони от тях, това означава, че онези джинове са били по-силни от тях, така че ето как това за въздуха не е моя логика, но твоя
    Щом джинът е по-силен от човека, как така човекът може да го изгони/изгори(убие) ?

Мега фен
    Щом джинът е по-силен от човека, как така човекът може да го изгони/изгори(убие) ?
    говорех за противоречията на представеното от теб учение за т.нар. "джинове", дори и фактът, че толкова много се опитваше досега да изтъкнеш нещо, което видимо е доста мътно и доста преувеличено дори до степен на езотерична фантасмагория, едва ли не/сякаш "джиновете" са някакви тайнствени създания на Бог с особена(странна/неясна) функция/роля и особени(странни/неясни) права, така щото на практика те се явяват като нещо подобно на неизвестното хикс в математиката, чиято стойност може да бъде всяка една от 0 до минус безкрайност, т.е. те могат да бъдат всякакво нещо, каквото дяволът би си поискал...

говорех за противоречията на представеното от теб учение за т.нар. "джинове", дори и фактът, че толкова много се опитваше досега да изтъкнеш нещо, което видимо е доста мътно и доста преувеличено дори до степен на езотерична фантасмагория, едва ли не/сякаш "джиновете" са някакви тайнствени създания на Бог с особена(странна/неясна) функция/роля и особени(странни/неясни) права, така щото на практика те се явяват като нещо подобно на неизвестното хикс в математиката, чиято стойност може да бъде всяка една от 0 до минус безкрайност, т.е. те могат да бъдат всякакво нещо, каквото дяволът би си поискал...
    Айде сега...представих ги така, както трябва и никъде не съм казвал, че са по-висши от хората и по-силни, дори доказах обратното.
    Джиновете не са никакъв ''Х'' от математиката...и са ясни колкото нас - имат еднакви функции като нашите - в Корана се казва супер ясно -''Създадох хората и джиновете само за да ми служат.''
    Също се казва ''И създаде Джанн(джиновете) от бездимен пламък (от бездимната част на пламъка)''
    Ясни са също като нас, само че има доста невежи, на които им се струват ''мътни'', което е съвсем нормално за човек, кото не е ''посветен'' в ''дълбините'' Исляма.

Мега фен
    Как може джиновете да са създадени от горещ пламък, ама когато ги изгориш с вряла вода, да се сърдят, не го разбирам тва.

Мега фен
    ''Аз не виждам въздуха около мен и не вярвам в него, защото няма такова нещо, понеже не го виждам.''
    Да ама въздуха се усеща, например когато бягаш усещаш сила на съпротива на въздуха. Докато аз никога не съм се сблъсквал с джин, когато си ходя по улицата, изглежда джиновете ни заобикалят на улицата много прецизно, че да не се блъснем.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Джиновете (ако съществуват) живеят в четвъртото или по- високо (пространствено) измерение. Затова няма как да ги видим.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Как може джиновете да са създадени от горещ пламък, ама когато ги изгориш с вряла вода, да се сърдят, не го разбирам тва.
    Как може ние да сме създадени от кал, ама когато някой ни цели с кална топка се сърдим ?

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Джиновете (ако съществуват) живеят в четвъртото или по- високо (пространствено) измерение. Затова няма как да ги видим.
    Ако трябва да говорим на научен език - да .... тяхното измерение е различно, но нашето и тяхното измерение е един вид едно в друго (сплетено с тяхното), така че те ни виждат, а ние тях - не.

Да ама въздуха се усеща, например когато бягаш усещаш сила на съпротива на въздуха. Докато аз никога не съм се сблъсквал с джин, когато си ходя по улицата, изглежда джиновете ни заобикалят на улицата много прецизно, че да не се блъснем.
    Както каза inewton (ако трябва да говорим на научен език) те не живеят в нашето измерение, и ние не сме ''материален'' проблем за тях (нито стените и пр.)

Мега фен
    "Създадох хората и джиновете само за да ми служат.''
    Много кофти ми звучи това., все едно сме създадени от алаах просто да сме слуги, без грам достойнство.

а какво казва Господ Иисус, Той ни нарича приятели, не слуги:
    15. Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае, що върши господарят му; а ви нарекох приятели.

Мега фен
    Как може ние да сме създадени от кал, ама когато някой ни цели с кална топка се сърдим ?
    Ами, защото върху тази кал Бог след това е вложил в нас дух, частица от Себе Си, а вие нали не сте съдружени с аллах.
    Последно редактирано от defender : 09-08-2015 на 18:07

Много кофти ми звучи това., все едно сме създадени от алаах просто да сме слуги, без грам достойнство.

а какво казва Господ Иисус, Той ни нарича приятели, не слуги:
    15. Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае, що върши господарят му; а ви нарекох приятели.
    Съгласен съм - звучи кофти, понеже в българския език няма точен превод на думата 'ليعندون'' и се превежда ''служат''.
    Алтернативните и по-точните преводи на думата са: се покланят, вярват, упражняват вяра...НО не и ''служат''.

С право ги е нарекъл приятели.

Мега фен
    Както каза inewton (ако трябва да говорим на научен език) те не живеят в нашето измерение, и ние не сме ''материален'' проблем за тях (нито стените и пр.)
    Те били в друго измерение, ама в същото време не е проблем да ги изгорим с вряла вода, все едно врялата вода е някакъв портал между измеренията. И в същото време не е проблем джиновете да прескачат от тяхното, в нашето измерение, да ни обладават

Ами, защото върху тази кал Бог след това е вложил в нас дух, частица от Себе Си, а вие нали не сте съдружени с аллах.
    Същото е и в Исляма - и с хората и с джиновете е така.
    Да сме съдружени с Аллах...я да видим...- в Корана се казва ''...Ще бъдете върнати към Него'', но за да не се подразбере, че сме негови деца ( защото ''Той не е раждан и не е раждал''), в Корана не се използва думата ''abb'', а се използва думата ''rabb''...няма да обяснявам какво значат думите, понеже вече го направих мъничко по-назад в темата.

Те били в друго измерение, ама в същото време не е проблем да ги изгорим с вряла вода, все едно врялата вода е някакъв портал между измеренията. И в същото време не е проблем джиновете да прескачат от тяхното, в нашето измерение, да ни обладават
    Защо не четеш отговорите ми към другите потребители ?
    Казах на inewton, че ''нашето и тяхното измерение е един вид едно в друго (сплетено с тяхното)''.

Мега фен
    Защо не четеш отговорите ми към другите потребители ?
    Казах на inewton, че ''нашето и тяхното измерение е един вид едно в друго (сплетено с тяхното)''.
    ами тогава защо използваш различните измерения където живеели джиновете като аргумент, след като тези измерения били сплетени.

Те дори не са сплетени е преминават и преливат границите им едно в друго, а сплетено е нещо което все пак запазва своите граници от другото.

Примерно две връзки ако са сплетени това не означа, че преливат една в друга, те пак са си две отделни връзки.
    Последно редактирано от defender : 09-08-2015 на 18:24

Град
    Sedes Sancti Petri
    Напълно възможно е да ги изгориш с вряла вода ако знаеш в коя точка на нашето (триизмерно) пространство са. И, да не е проблем да прескачат от по- "високо" към по- "ниско" измерение.

ами тогава защо използваш различните измерения където живеели джиновете като аргумент, след като тези измерения били сплетени.

Те дори не са сплетени е преминават и преливат границите им едно в друго, а сплетено е нещо което все пак запазва своите граници от другото.

Примерно две връзки ако са сплетени това не означа, че преливат една в друга, те пак са си две отделни връзки.
    Има тънка граница, както казах преди...
    Ще се опитам да го обясня простичко. Аллах е създал една тънка граница между нашето измерение и тяхното...но хората също си имат индивидуални граници с тях...сега ще кажеш ''Какви ги дрънка тоя?''...Нека ти обясня - аз например, съм човек, който изпълнява намаз(макар, че понякога пропускам...), чете Коран почти всеки ден, чете айети и сурета за предпазване, следователно при мен тази граница с тях е доста дебела, понеже аз докато правя тия неща (дори и да не изпълнявам намаз и да не чета Коран всеки ден, а само сурета за предпазване - 3-4 стихчета от Корана) ще съм в безопастност от тях. А границата на моя приятел с джиновете, който никога не е влизал под защитата на Аллах(изброих как става - може дори и с няколко думички) е доста тънка.
    Други въпроси ?
    Последно редактирано от Meth : 09-08-2015 на 21:11

Напълно възможно е да ги изгориш с вряла вода ако знаеш в коя точка на нашето (триизмерно) пространство са. И, да не е проблем да прескачат от по- "високо" към по- "ниско" измерение.
    Много добре казано.
    Жалко, че нямам приятели мюсюлмани като тебе.

Град
    Sedes Sancti Petri
    ^^ Аз имам приятел мюсюлманин като мен. Но какво като нямам приятели християни като мен? Не ми пречи.

^^ Аз имам приятел мюсюлманин като мен.
    Радвам се за теб.

Мега фен
    Айде сега...представих ги така, както трябва и никъде не съм казвал, че са по-висши от хората и по-силни, дори доказах обратното.
    Джиновете не са никакъв ''Х'' от математиката...и са ясни колкото нас - имат еднакви функции като нашите - в Корана се казва супер ясно -''Създадох хората и джиновете само за да ми служат.''
    Също се казва ''И създаде Джанн(джиновете) от бездимен пламък (от бездимната част на пламъка)''
    Ясни са също като нас, само че има доста невежи, на които им се струват ''мътни'', което е съвсем нормално за човек, кото не е ''посветен'' в ''дълбините'' Исляма.
    и как трябва такива неща да се представят според теб?!, ако някой дойде и ти каже, че е много голям последовател на някакво вероучение наречено (примерно) "подновеното старо вероучение", и ти каже че великият (примерно) "тумбаляк" е сътворил/създал някакви си (например) "тролове" от суха вода за да му служат, и ти го попиташ какъв е този "тумбаляк" и какви са онези "тролове", и за каква кауза въобще се борят последователите на "п.с.в.", а той ти каже: "ами обясних ти вече както трябва", но ти пак оставаш с твърде много въпросителни относно "тумбаляк"-а, "тролове"-те, и въобще онова вероучение, ще бъдеш ли на мнение, че оня ти е обяснил както трябва (онези) неща(та) във връзка с тяхното вероучение?!

как така не са никакъв Х?!, нали ти не представи почти нищо за тях, а само това, че Бог ги е сътворил от бездимен пламък, и че живеели като хората, но били невидими за тях, от това следва, че те биха могли да се окажат какви ли не, например дяволът би могъл да вложи какъв ли не смисъл в думата "джинове", след като според твоето предание има едни огнени създания, които не се виждат, и не се знае почти нищо за тях, защото във вярата е както в света на компютрите, ако има дупки в сигурността на компютърна система, тогава злонамерени хакери биха могли да проникнат в системата и да причинят щети, по подобен начин ако във вярата има някакви вярвания, които не са сигурни, тогава те могат също да се окажат едни дупки в надеждността на вярата, чрез които дяволът би могъл да проникне за да създаде проблеми, затова и е писано:

"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш" Изход 20: 4-5,

"Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения(т.е. за вероучение(-я)) човешки заповеди(т.е. човешки поучения/наставления)" Матей 15: 8-9,

"имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули. От лакомство те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме." 2 Петрово 2: 1-3,

"не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света." 1 Йоаново 4: 1,

"чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(т.е. понеже всички се оказаха засегнати от греха, някои като негови служители, други като негови жертви), - защото и преди закона грехът беше в света(т.е. защото и преди появата на човешката религия "тъмнината" беше във вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. там където не се върши духовно беззаконие); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама" Римляни 5: 12-14,

"промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци;" Римляни 12: 17,

"оня, който се съмнява(т.е. който не е напълно сигурен във вярата), осъжда се ако яде(т.е. рискува ако упражнява/практикува вярата така), защото не яде от убеждение(т.е. защото не я упражнява/практикува с пълна/твърда увереност в истинския Господ Бог); а всичко, което не става от убеждение(т.е. понеже всичко във вярата, което не е от съвсем правилните/истинните/праведните/светите убеждения), е грях." Римляни 14: 23,

"духовният(т.е. истински духовният) човек изпитва всичко; а него никой не изпитва(т.е. а него никой не може да заклейми/развенчае)." 1 Коринтяни 2: 15,

"да изпитва човек себе си, и така да яде от хляба и да пие от чашата(т.е. и така да упражнява/практикува вярата); защото, който яде и пие(т.е. защото който упражнява/практикува вярата) без да разпознае Господното тяло, той яде и пие осъждане на себе си." 1 Коринтяни 11: 28-29,

"Изпитвайте себе си, дали сте във вярата(т.е. в правилната вяра/правилното направление на вярата); опитвайте себе си. Или за себе си не познавате ли че Христос е във вас, освен ако сте порицани? А надявам се да познаете, че ние не сме порицани;" 2 Коринтяни 13: 5,

"Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона(т.е. чрез следването на човешка(та) религия, т.е. човешко вероучение, човешки духовни/религиозни заповеди/постановления, мъдрости, и пр.) сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта..... Вие вървяхте добре; кой ви попречи да не бъдете послушни на истината? Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал. Малко квас заквасва цялото тесто." Галатяни 5: 7-9,

"Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;" Ефесяни 4: 29,

"Всичко изпитвайте; дръжте доброто." 1 Солунци 5: 21,

"по-младите вдовици(т.е. недостатъчно утвърдените (които са) отпаднали от правилната вярата) не приемай, защото, когато страстите им ги отвърнат от Христа, искат да се омъжват(т.е. искат да следват друг господ/бог), та падат под осъждане, защото са се пометнали от първото си убеждение(т.е. от Св. убеждение)." 1 Тимотей 5: 11-12

и кои са дълбините на исляма?!, досега не сме видели от теб дълбини, но само повърхностни безсмислици
    Последно редактирано от npp : 09-08-2015 на 22:04

и как трябва такива неща да се представят според теб?!, ако някой дойде и ти каже, че е много голям последовател на някакво вероучение наречено (примерно) "подновеното старо вероучение", и ти каже че великият (примерно) "тумбаляк" е сътворил/създал някакви си (например) "тролове" от суха вода за да му служат, и ти го попиташ какъв е този "тумбаляк" и какви са онези "тролове", и за каква кауза въобще се борят последователите на "п.с.в.", а той ти каже: "ами обясних ти вече както трябва", но ти пак оставаш с твърде много въпросителни относно "тумбаляк"-а, "тролове"-те, и въобще онова вероучение, ще бъдеш ли на мнение, че оня ти е обяснил както трябва (онези) неща(та) във връзка с тяхното вероучение?!

как така не са никакъв Х?!, нали ти не представи почти нищо за тях, а само това, че Бог ги е сътворил от бездимен пламък, и че живеели като хората, но били невидими за тях, от това следва, че те биха могли да се окажат какви ли не, например дяволът би могъл да вложи какъв ли не смисъл в думата "джинове", след като според твоето предание има едни огнени създания, които не се виждат, и не се знае почти нищо за тях, защото във вярата е както в света на компютрите, ако има дупки в сигурността на компютърна система, тогава злонамерени хакери биха могли да проникнат в системата и да причинят щети, по подобен начин ако във вярата има някакви вярвания, които не са сигурни, тогава те могат също да се окажат едни дупки в надеждността на вярата, чрез които дяволът би могъл да проникне за да създаде проблеми, затова и е писано:

досега не сме видели от теб дълбини, но само повърхностни безсмислици
    Върни се назад в темата и виж какво съм писал за джиновете (обясних доста подробно за тях), а не ми натяквай, че нищо не съм казал. Дори в темата ''Екзорсисъм'' обясних подробно как се оттърваваш от джин.

Че как очакваш да видиш слънцето, докато гледаш към него със затворени очи ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си