.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Ми кой друг Дух може да бъде Дух на истина, освен Бог т.е. светия Дух, третото лице на Бог.
    Или ти казваш, че истината не е от Бог, а от някакъв друг дух.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ми кой друг Дух може да бъде Дух на истина, освен Бог т.е. светия Дух, третото лице на Бог.
    Или ти казваш, че истината не е от Бог, а от някакъв друг дух.
    Духът на Истината не може да е самият Бог, понеже в Йоан пише - ''защото няма да говори от себе си, но каквото чуе''
    и ''Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.''
    Значи ще взима от сина си а ? Семеен бизнес, викаш.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Духът на Истината не може да е самият Бог, понеже в Йоан пише - ''защото няма да говори от себе си, но каквото чуе''
    и ''Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.''
    Значи ще взима от сина си а ? Семеен бизнес, викаш.
    Той е третото лице на Бог, ще говори каквото чуе от Отец и ще прослави Сина.

Мохамед, да не би да е прославил Сина или пък да говорил от Отец, той дори е отхвърлил Сина и също ви е казал да не наричате Бог Отец, а аллах и отхвърлил Троицата.

същински самозванец, точно е ударил в най-важните неща.
    Последно редактирано от defender : 09-09-2015 на 16:47

Той е третото лице на Бог, ще говори каквото чуе от Отец и ще прослави Сина.

Мохамед, да не би да е прославил Сина или пък да говорил от Отец, той дори е отхвърлил Сина и също ви е казал да не наричате Бог Отец, а аллах.

същински самозванец, точно е ударил в най-важните неща.
    Ако не си забелязал точно в тази глава не се споменава Син. А и Исус никъде в Библията не казва ''Аз съм биологичен Син на Бог'' или ''Почитайте ме/паднете на колене пред мен''

''А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.''

''А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.''
    Съвет: Чети целите стихове и стиховете около тези стихове.
    - та така, ясно се разбира, че Утешителят и Духът на истината не са едно и също нещо, макар и да изхождат от Отца.
    *Според Библията всички ние изхождаме от Отца, следователно всеки един от нас може да е Утешителят или Духът на Истината.
    Последно редактирано от Meth : 09-09-2015 на 16:53

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    ''А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.''

''А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.''
    Съвет: Чети целите стихове и стиховете около тези стихове.
    - та така, ясно се разбира, че Утешителят и Духът на истината не са едно и също нещо, макар и да изхождат от Отца.
    *Според Библията всички ние изхождаме от Отца, следователно всеки един от нас може да е Утешителят или Духът на Истината.
    Значи ми казваш, че от тези цитати ти разбра, че тук не се говори за Дух Светии, а разбра, че се говорило за Мохамед.

страшна фантазия брат, близо си до нпп.
    може пък да се говори за малката русалка.

Значи ми казваш, че от тези цитати ти разбра, че тук не се говори за Дух Светии, а разбра, че се говорило за Мохамед.
    От тези цитати разбрах, че Утешителят, Светият Дух и Духът на Истината са различни неща.

близо си до нпп.
    Моля, без обиди.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си