откъде черпите тази фалшива информация?!, че как християнските духовници биха допуснали изменение в библейските писания, особено след като всички те знаят, че Бог е приготвил най-голямо наказание за лъжепророците?!, истината е, че дори и да са били неверни като книжниците и фарисеите от преди 2 хилядолетия, няма как да не опазят писанията, за което и Господ, Исус Христос, казва:
"На Моисеевото седалище седят книжниците и фарисеите; затова всичко що ви заръчат(т.е. всички неща представени в Св. писания, които те ви предават), правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат. Защото свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат. Но вършат всичките си дела, за да ги виждат хората; защото разширяват филактериите си, и правят големи полите на дрехите си, и обичат първото място при угощенията, и първите столове в синагогите, и поздравите по пазарите, и да се наричат от хората: учители." Матей 23: 2-7
бъдете сигурни, че библейските писания са 100% опазени, понеже дори и някои да са се опитвали да ги променят, винаги е имало много християнски духовници, които не са допускали такива промени да бъдат въведени, понеже ако някой се е опитал, тогава са реагирали духовници примерно от гърция, русия, полша, италия, германия, и пр., които не са позволявали това да стане, но ако някой иска да бъде сигурен за онова, което чете от Библията, ще е най-добре да разполага с оригиналните текстове, от които Библията е била превеждана на различните езици, за което сега вече няма проблеми, защото ги има безплатно в интернет - тези текстове винаги са си били все същите, и никога не са били променяни, това са оригиналните ръкописи пазени вече от 2 хилядолетия насам
Метх, отбележи къде си на снимката?
Защо няма жени?
Не бе, шегувам се само. (веднъж и аз да си позволя)
Еми, просто така е прието. Така е и в училище - учителят винаги кара най-непослушните и недисциплинираните да седят на първите чинове, а най-послушните сядат най-отзад...разликата е само в това, че в училище не винаги се случва това което иска учителят.
Имам: Всичко е шериат, жена ми е с хиджап, синовете ми са обрязани
"Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.
Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.
Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът. "
Ахмед Муса е осъден за разпространине на радикален Ислям.
Защо не цитираш някой по-приличен и със здрав разум ?
Семейството и роднините ми не са толкова религиозни и не носят хиджаб, няма да изисквам и жена ми да носи, ако тя не иска..Имам една роднина в Турция, която е с хиджаб, лицето й не е покрито разбира се, тя не е разикална ислямистка (а и не одобрявам радикалния Ислям), трябва да кажа, че е прекрасна в забулен вид. Жените трябва да се покриват само когато излизат на улицата или когато някой непознат човек дойде в дома им. Аз съм обрязан и се радвам, че са ме обрязали като чета теми като ''Не мога да забеля главичката на пениса си'' или ''Зачервявания/гъбички около главичката на пениса ми'' и брат ми ще обрежат, който е син на християнка и майка му одобрява обрязването (майка ми и баща ми са разведени и сега баща ми е женен за християнка). Наистина ще се радвам ако наложат Шериат в България, но само ако е както трябва - без излишни забрани (като за музиката или за снимките).
А за мястото на мъжа в религията - мисля, че вече разбулих тия митове, дори и ти сам си направи изводи, че разликата между превода и оригинала е фрапираща и преводът е грешен - това е пропаганда, а не моите разяснения за Исляма...и няма никакъв айет, който да казва, че мъжът е по-висш от жената - това вероятно са измислици на тия които не могат да си контролират жените, а път обичат да доминират.
И какво като си говорят мъжът и жената ? Май този човек е много ревнив...
Други въпроси ?
"радикален ислям" е определение, което можеш да чуеш в държава с християнска цивилизация, в мюсюлманска държава щеше да си е напълно нормално това, което говори, а и там мюсюлманите живеят точно по този начин.
А ти си мюсюлманин повлиян от европейските ценности, затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.
Аз като чуя ''Радикален Ислям'' се сещам за много строги и нередни правила...например това като жената да се покрива цялата - това не го пише никъде и никак не е задължително, дори не е добре, защото за да познае човек дадена жена, дори жена си, трябва да говори с нея, а нали не искат жените им да говорят с никого ?
Просто това са хора, по-силно повлияни от хадисите отколкото от Корана и следват тях. Но не всички хадиси са истински.
Аз се водя само и само от Корана, хадисите не ме влекат толкова и някои дори ми се струват смешни.
Честит Байрам на празнуващите!