Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Имам: Всичко е шериат, жена ми е с хиджап, синовете ми са обрязани

"Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.
Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.
Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът. "
Ахмед Муса е осъден за разпространине на радикален Ислям.
Защо не цитираш някой по-приличен и със здрав разум ?

Семейството и роднините ми не са толкова религиозни и не носят хиджаб, няма да изисквам и жена ми да носи, ако тя не иска..Имам една роднина в Турция, която е с хиджаб, лицето й не е покрито разбира се, тя не е разикална ислямистка (а и не одобрявам радикалния Ислям), трябва да кажа, че е прекрасна в забулен вид. Жените трябва да се покриват само когато излизат на улицата или когато някой непознат човек дойде в дома им. Аз съм обрязан и се радвам, че са ме обрязали като чета теми като ''Не мога да забеля главичката на пениса си'' или ''Зачервявания/гъбички около главичката на пениса ми'' и брат ми ще обрежат, който е син на християнка и майка му одобрява обрязването (майка ми и баща ми са разведени и сега баща ми е женен за християнка). Наистина ще се радвам ако наложат Шериат в България, но само ако е както трябва - без излишни забрани (като за музиката или за снимките).
А за мястото на мъжа в религията - мисля, че вече разбулих тия митове, дори и ти сам си направи изводи, че разликата между превода и оригинала е фрапираща и преводът е грешен - това е пропаганда, а не моите разяснения за Исляма...и няма никакъв айет, който да казва, че мъжът е по-висш от жената - това вероятно са измислици на тия които не могат да си контролират жените, а път обичат да доминират.
И какво като си говорят мъжът и жената ? Май този човек е много ревнив...
Други въпроси ?