.
Отговор в тема
Страница 192 от 199 ПървиПърви ... 92142182188189190191192193194195196 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 776 до 4 800 от общо 4966
    Супер фен Аватара на Vanchhh
    Aко на някого му трябва дегустатор, аз съм човекът! :]

Ина, ако все още важи въпросът за лесната манджа: картофки със сирена. Сега това правихме с моя мъж. Варени картофи се нарязват, в тавата се слагат и сиренца (в нашия случай топено и бяло), полива се със сметана и отгоре кашкавал. Става много бързо и е вкусно.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Дупчици знам, че си има.
    Щом знаеш, че има дупки
    би ли измислила разумно обяснение за тях ?

anonymous708973
    Guest
    Целта е постигната - мотивирахте ме!
    Пека си пица в момента, утре ще правя мусака.

Ще имам останали доста гъби (които ще оползотворя на гъби с ориз) почти цяло доматено пюре и 250 грама кайма. Идеи за последните две?

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Чили кон карне?

/Мн ми се е прияло напоследък, ще взема да си спретна/

anonymous708973
    Guest
    Ха, сега като каза... че да, защо не!

Съквартирантката има две торби ориз, мисля, че са по 20 кила
    Ще ми стигнат за гъбите ми е мисълта

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Китайка ли е? ;д

anonymous708973
    Guest
    Виетнамка (ама е родена тук, де)

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Че ти с толкова ориз ако вземеш едно пилешко месо, малко подправки и сосове знаеш ли какво хубаво къри можеш да си спретнеш (да не говорим за къри вурстчета с варен ориз). Само достатъчно бира да имаш.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Че ти с толкова ориз ако вземеш едно пилешко месо, малко подправки и сосове знаеш ли какво хубаво къри можеш да си спретнеш (да не говорим за къри вурстчета с варен ориз). Само достатъчно бира да имаш.
    може би имаш предвид къри с ориз (оризът не е съставна част от рецептите за самото къри)

anonymous708973
    Guest
    В Чехия съм, бирата с лопати да я ринеш!

Мусаката съм я решила тъкмо навреме:
    https://www.facebook.com/events/777430272300052/

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Омг, точнп днес мислехме да правим мусака, ама явно ще трябва да е утре :д

anonymous708973
    Guest
    Хаха, и аз така! Ама май все пак ще си я направя днес следобед за вечеря и утре за обяд.

Повече от фен Аватара на BornToRaiseTheHell
    Със започването на училище дойде и неизбежното мацане на сандвичи и приготвяне на обяд за мен и за братовчед ми.
    Вчера правих от онези готовите багети с шунка, маруля, кашкавал, топено сиренце и чери доматки. Мъдрих какво да правя за обяд и вечеря и накрая сътворих макарони с Болонезе, риган и пармезан.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    може би имаш предвид къри с ориз (оризът не е съставна част от рецептите за самото къри)
    Е точно де. Пиле с къри и варен ориз.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

anonymous708973
    Guest
    Мусакичката е направена, готвих на газ, не умрях. Щяло да има междугалактически ден и на баницата, мисля да се запиша и с нея.

Тази сутрин съквартирантката ми прави омлет с гъби и лук, доста ми хареса, мисля това да закусвам утре.
    Другата седмица мисля да си приготвя бутчетата със сусам в марината от джинджифил, чесън, вино, мед, соев сос.

А килограмите цвекло в супермаркета направо си просят салатка със зелена ябълка, морков и медено-горчичен дресинг.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 09-22-2015 на 22:12

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Какво ги правиш тези бутчета? Обезостени ли са?

Аз пък вчера в крайна сметка не се записах с мусака, че ме домързя да си купя месо и да го меля и т.н. Ядох сандвичи и таратор :д
    Но пък вечерта сготвих ризото за днес. Сварих си два фенера с разни зеленчукове и стана егати якия бульон. Прецедих го и го сложих във фризера на малки пакети. Ризотото ми е с червена и зелена чушка, лук, морков, тиквичка, грах, мн малко пилешко месо (колкото успях да обера от свареното) и с пилешкия бульон стана божествено.

Мега фен Аватара на galaxy29
    ;О и аз точно онзи ден, преди специалния мислех да правя мусака, но и мен ме домързя ;/

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Имам половин броколи. Не знам какво да го правя може би крем супа, но не съм правила до сега. Някой да помогне.

anonymous708973
    Guest
    Няма по-лесно нещо от зеленчукова крем супа.

Не знам обаче дали половин броколи ще стигне, та няма да е предимно броколена супата.
    Слагаш 2 картофа да се варят. Може и морков, ако желаеш. Водата не я пести - по-добре да я хвърлиш след варенето, отколкото да добавяш още, защото ще разводниш вкуса. Ако имаш сушени зеленчуци - примерно на Пикантина, използвай ги и тях. Малко след картофите сложи и броколите. Подправи със сол и черен пипер.
    Когато ги свариш, прецени дали водата ти е окей. Ако се наложи да отделяш, отдели си я в чашка, не я хвърляй още.
    Пасирай зеленчуците, добави течна сметана (на мен за 3 порции супа, някъде под литър и половина се получава, ми трябват малко над 100 мл сметана) и пасирай отново. Добави водичката от чашата, ако се налага.

Това е
    Сервирай с натрошено сирене и/ли препечен хляб.

Мега фен
    Е точно де. Пиле с къри и варен ориз.
    няма проблеми, имах предвид, че има разлика между подправката "къри" и ястията "къри", които в повечето случаи съдържат подправката къри, затова се зачудих какво точно имаш предвид, защото оризът обикновено не е съставна част в рецептите за самите ястия къри - сега вече е ясно

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    няма проблеми, имах предвид, че има разлика между подправката "къри" и ястията "къри", които в повечето случаи съдържат подправката къри, затова се зачудих какво точно имаш предвид, защото оризът обикновено не е съставна част в рецептите за самите ястия къри - сега вече е ясно
    Аз пък като гледам рецептите, и като съм пътувала кърито винаги са го сервирали с ориз.
    ?!?!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Аз пък като гледам рецептите, и като съм пътувала кърито винаги са го сервирали с ориз.
    ?!?!
    да, нямам нищо против, но обикновено оризът го сервират като отделно сготвена гарнитура, т.е. не е част от рецептите за самото ястие къри, виж картинките тук: https://www.google.bg/search?q=Curry...w=1280&bih=846

виж как оризът е сготвен отделно от кърито, макар и поднасян като гарнитура към него, въпросът ми беше дали става въпрос за класическо къри ястие или за някаква друга рецепта с подправката къри
    Последно редактирано от npp : 09-23-2015 на 22:57

ivanita
    Guest
    Аз съм на 21, но още от малка готвя, почти всичко умея да приготвям.

Banned Повече от фен
    Аз мога да правя пържени и яйца по панагюрски, салати руска, млечна, домати и краставаци и засега съм до тук. Още не съм се пробвала за други неща.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си