.
Отговор в тема
Страница 5 от 9 ПървиПърви 123456789 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 222
    Калпазанке...
    В пристъп избухнала караница - някой път се случва мъж да посегне на жена си, или майка да удари детето си. Защо смяташ обаче, че това задължително трябва да се превърне в постоянна рутина? Или, че като 10 години едно семейство е било заедно, ако се разбере, че единия е спал с друга за биологични нужди - трябва развод? Смисъл не съм от тези хора, но някои отдават повече внимание на секса. И трябва ли, ако една жена или мъж се парализира - годеникът до края на живота си да не спи с друга?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Корабе, шамаросвали ли са те като малък? А родителите ти побийвали ли са се?

Отраснала съм в семейство, в което не се упражнява насилие и това за мен е правилният модел. Ако ти смяташ за нормално да разбиваш устата на жена ти и да шамариш децата, озлобявайки ги...
    Мъжът, посегнал веднъж, показва, че няма самоконтрол в критични ситуации. Каква е гаранцията, че няма пак да загуби контрол над действията си при следващия словесен сблъсък? Или детето прави поразия, дай, вместо да седнем и да обясним, да го попилеем от бой?

Не съм казала развод, корабе, казах, че с този мъж няма да си легна. Не че и тази позиция ми прави чест, за да не травмираме детето с раздяла, да спим в отделни стаи, но просто чисто физически няма да мога да прикрия чувствата на отвращение/гнус.
    Щото примерно аз с какво съм заслужила да ми лепне хламидии, да се червя от срам, като си взимам резултатите от лабораторията, или да ми лепне ЧПВ, да стигна до конизация заради неговите биологични нужди?!
    Явно психическите последици за вас от една изневяра са нищо, щом оправданието е, че било нямало чувства. Замисли се поне над последиците от здравно естество поне.
    Последно редактирано от kalpazanka : 10-17-2015 на 07:43

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Корабе, шамаросвали ли са те като малък? А родителите ти побийвали ли са се?

Отраснала съм в семейство, в което не се упражнява насилие и това за мен е правилният модел. Ако ти смяташ за нормално да разбиваш устата на жена ти и да шамариш децата, озлобявайки ги...
    Мъжът, посегнал веднъж, показва, че няма самоконтрол в критични ситуации. Каква е гаранцията, че няма пак да загуби контрол над действията си при следващия словесен сблъсък? Или детето прави поразия, дай, вместо да седнем и да обясним, да го попилеем от бой?

Не съм казала развод, корабе, казах, че с този мъж няма да си легна. Не че и тази позиция ми прави чест, за да не травмираме детето с раздяла, да спим в отделни стаи, но просто чисто физически няма да мога да прикрия чувствата на отвращение/гнус.
    Щото примерно аз с какво съм заслужила да ми лепне хламидии, да се червя от срам, като си взимам резултатите от лабораторията, или да ми лепне ЧПВ, да стигна до конизация заради неговите биологични нужди?!
    Явно психическите последици за вас от една изневяра са нищо, щом оправданието е, че било нямало чувства. Замисли се поне над последиците от здравно естество поне.
    Естествено, че са ме шамаросвали и смятам за напълно нормално прибягването до шамар в краен случай. Когато е малко детето, не всичко може да му бъде обяснено и показано с думи. Много зависи и от самия темпарамент на детето, дали е по буйно и тнт. От посягане се стигна до кеч и разбиване на усти. Имаш ли си представа къде е разликата?
    Пак не е вярно, че един път водило до системно. Хайде бе. Така говориш все едно връзката в началото и след 20 години е една и съща. Или че мисленето на двойката не се променя. Типично разсъждаваш като влюбенш младо момиче.
    И стига с тази мания за болести, все едно всички жени са болни. След 20 дали въобще ще ти се прави секс с мъжа ти? Щото жените точно влизат там в една мену пауза.. И щото с 2 деца за един секс ще правите разводи. Баси.. Те изневерите точно тогава стават. Докато сме млади няма изневери.

Град
    пространството на Дисе
    Напротив, и докато сме млади, пак има изневери. Но там няма и други замесени- няма деца, рода /която би скочила да сдобрява младите, щото, нали, са семейство и блабла/. Докато сме млади, даваме шанс, ако ще сме в мир със себе си. Ако ли не- айде, довиждане, до нови срещи. Животът е кратък, че и за капак само един, за да правим жертва със себе си.

Не те задължавам да мислиш като мен, подчертавам, МЕН би ме било гнус да си легна отново със същия човек. За липсата на доверие мисля, че се подразбира.

Също съм на мнение, че физическият тормоз изразява възпитателско безсилие. Дали оправданието ще е буйно дете или нещо друго, оставям на теб да си избираш. Пак ти натъртвам, не те задължавам да мислиш като мен.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Значи, щом мислиш за правилно нещо - значи желаеш и другите да се съгласят.
    Когато съм убеден в нещо - го аргументирам пред одтаналите, слагам го за етикет. Когато не съм убеден търся доказателства, търся мнения, правя си изводи.
    За това съм тук и водя дискусия.
    Забелязал съм, като изключим филмите , че в повечето случаи, още от време разделно, все децата някак слушат повече бащата и имат респект. Винаги чувам как неспособни майки заплашват децата си с думата баща ти. И после таткото като се прибере всичко слуша.
    Сега тази неспособност за гледане на дете е доста относителна. Дай пак разводи да стават? Въпреки, че една самотна майка още по-мъчно може да възпитава без мъжка опора.

Защо майчината любов обаче е по-силна от бащината? Защо викаме : ох майко? Разбира се не във всички случаи..
    Ами аз си мисля, че майката е тази, която носи нежна закрила повече..

И последно. Да набиеш дете или животно, но с това действие да му втълпиш урок е едно, да го биеш без да знае защо е друго. Животните са същите. То знае, че го обичаш, храниш, ама и че като не слуша ще изяде бой. Има ти пълно доверие, ама и определен респект.

Град
    пространството на Дисе
    Ако респектът се възпитава с бой, светът не отива на добре.
    За неспособността за гледане на дете призивът ми не е развод, а всеки да е наясно със себе си става ли за родител и ако не, да вземе съответните мерки, а не да се жени и размножава, само за да не е изключение от масата.

Калпазанке. Как се разбира кой става за родител и кой не става? Трудно ми е да разбра, дори да си сменя разбиранията. Не смятам, че има някаква книга, която да учи. Всичко е до вътрешна позитивна нагласа и желание. Каквото да говорим, детето кати се появи тогава се разбира. Не смятам, че трябва да купувам чуждо дете, за да експериментирам дали ще съм добър. Дали от него ще излезе човек и тнт..

Респект при хората може по всякакъв начин да се възпитава, но при малките деца и животните, които не разсъждават като нас.. Е друго.
    За децата не знам, но за животни имам опит. И мога да кажа, че боя е основния метод за респект. Не за възпитание. Животното трябва да има желание, да не изпитва страх. Няма как да те разбере с бой.. Ти не можеш обаче като на човек да му кажеш. Няма как да оставиш да ти се качи на главата. Без удар няма как да стане винаги. С караници пък съвсем. Ама след един бой в правилното отношение на другите съставни части от възпитание и отглеждане се получава.

Мега фен Аватара на an7raks
    Корабе, ако някога се "изпусна" да ударя и шамар на момичето до себе си, аз ще я напусна, дори и тя да не го направи. Изобщо, това е, както каза калпазанка, загуба на контрол, която може винаги да се случи... Това е идеята, че се казва "загуба на контрол", ти не можеш да контролираш кога ще ги направиш, нито дали ще е един шамар или смяна на физиономия. Не можеш да ми кажеш, че примерно жена ти ще ти е изневерила и ти ще й плеснеш един шамар "за възпитание и респект". Това е възрастен човек, не невръстно дете.
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    И последно. Да набиеш дете или животно, но с това действие да му втълпиш урок е едно, да го биеш без да знае защо е друго. Животните са същите. То знае, че го обичаш, храниш, ама и че като не слуша ще изяде бой. Има ти пълно доверие, ама и определен респект.
    С това съм съгласен.

Антракс. Защо да не може да се контролира загубата на контрол? Системно се малтретират, тези които не им прави впечатление и не се интересуват от загубата на контрола си. Такива хора просто не разбират кое е грешно. Другото са пияниците и скапаняците. Един човек, който има правилни разбирания и е здраво стъпил на земата е напълно възможно да се поправи при изпуснал се ''контрол'' без да стига до разводи и оставяне на децата си. Ако действително жената и мъжа не се разбират до там, че да се стига до неконтролирано изпускане често, то вече тогава нямат място един за друг. Но ако жената търпи и е съгласна, не прави нищо, то тогава си е нейн проблем. Принципно до шамар заради изневяра, ако се стигне идва развод.

И да... В началото всички са много добри..

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Антракс. Защо да не може да се контролира загубата на контрол?
    Бях забравил, че не знаеш значението на много думи и изрази в българския език.
    Загубата на контрол няма как да я контролираш, казах ти, това е идеята. То може да не е систематично. Може да е, само когато те вбесят, но каква е гаранцията кога и колко точно ще те вбесят? Щото единия път може да сте се скарали за чорапите на пода и да си й ударил един шамар в отговор на нейния, примерно, ама след 1-2-5-10 години може да ти изневери, примерно, и в пристъп на ярост да й натрошиш манерката. Щом единия път си ударил шамар без да искаш, щото са те ядосали, то в следващия момент може да удариш и юмрук пак контролиран само от яда. Да, пак казвам, може да не е системно, но понякога и веднъж е много.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Бях забравил, че не знаеш значението на много думи и изрази в българския език.
    Загубата на контрол няма как да я контролираш, казах ти, това е идеята. То може да не е систематично. Може да е, само когато те вбесят, но каква е гаранцията кога и колко точно ще те вбесят? Щото единия път може да сте се скарали за чорапите на пода и да си й ударил един шамар в отговор на нейния, примерно, ама след 1-2-5-10 години може да ти изневери, примерно, и в пристъп на ярост да й натрошиш манерката. Щом единия път си ударил шамар без да искаш, щото са те ядосали, то в следващия момент може да удариш и юмрук пак контролиран само от яда. Да, пак казвам, може да не е системно, но понякога и веднъж е много.
    Ами значи се бъркам с обмисленото удряне и предупреждаване. Да, тук сте право.

"Обмисленото удряне" на голям човек, от когото очакваш на първо място любов и уважение, а не страх и подчинение е меко казано глупаво.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Пф, мъже на по 22-3+ търчат след девойката, угаждат, търпят филми, досаждат нонстоп, идея си нямаш.

И аз мъж, който е ударил само веднъж, не познавам. Системно е и още как. И се почва от шамар.
    И да е само веднъж по някакво невероятно изключение, за кого от двамата ще е приятно аз да се свивам несъзнателно всеки път, когато ме доближи изненадващо? Че с моя като сме се въргаляли наоколо и сме си пляскали шамари на майтап, ухото ми пиши по 5 минути, той иска да ме удари умишлено, после ще си търся зъбите под масата. И той може да не ме удари никога отново, мен пак ще ме е страх нонстоп; а това не е емоция, която има място в една връзка.
    Има и единични случаи.
    А тези дето угаждат е ясно. Като харесвам много мацка или съм влюбен и аз така. Но до самото влюбване много по-трудно се стига от това да ти пусне някоя. Ами едното е само секс.

"Обмисленото удряне" на голям човек, от когото очакваш на първо място любов и уважение, а не страх и подчинение е меко казано глупаво.
    Когато се качи на главата в твоята къща не е толкова глупаво и няма къде да избягаш . Инстинкт за самосъхранение.

За да ти се качи, значи го няма уважението, а с шамари няма и да го получиш. Ще получиш само страх и, дето вика пинко, ще ти се свива и ще мига на парцали, като направиш рязко движение, а тя не е направила мусаката още.

Не е толкова просто и много работи изпускате.
    Също така всяко демейство в напреднала възраст се кара много. Няма нормални връзки. Както преди така и сега. Всичко е до известно време. Вечна любов няма. Не вярвам в тези хармонични и беьпроблемни връзки.
    Както казах шамаренето не бива да е постоянен.
    Ако заговоря за ценности и морал, знаете ли как бързо ще излезе, че днешно време не съществува такава духовна връзк

Много обичам, като заговориш за "всички"... Обръщам се към теб, щото ти имаш този навик.
    Дори не става въпрос за безпроблемни връзки и липса на караници. Това си е нормално и си го има и на млади години.

Много обичам, като заговориш за "всички"... Обръщам се към теб, щото ти имаш този навик.
    Дори не става въпрос за безпроблемни връзки и липса на караници. Това си е нормално и си го има и на млади години.
    Ами ставаше въпрос за единичния шамар, което според вас винаги се е превръщал в системен, и всички много са наплашвали.
    После викаш, че до шамар не трябвало да се стига - съгласен съм, но но стават грешки, които са поправими.

Ще ти се аргументирам защо единичния шамар обикновено не е единичен и е въпрос на време да се повтори.
    Ако си ударил вследствие на загуба на контрол, не знаеш следващия път кога и колко ще те ядосат, но задължително ще те ядосат - сам го каза, няма двойка без караници от време - на време.
    Ако си ударил с "възпитателна" цел под пълен контрол, другия път, когато нещо сгафи жената, а друг път ще има, пак ще я удариш със същия мотив. Хубавото е, че ще е пак шамар, щом можеш да се контролираш, стига болния ти мозък да не реши, че шамар не стига.
    И в двата случая, няма как да е единично за дълъг период от време.

Мега фен
    С шамар без проблем можеш да счупиш носа на жена.

Ако е под контрол, другия път трябва да си тъп за да удариш, не знам. Най-малкото, ако си умен и жената е стойностен човек ще знаеш какъв резултата и ще знаеш, че не си бил прав. От там следва, че няма да се повтаря.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Претендираш за ценности и морал, когато ми говориш за "качване на главата в твоята къща"?
    Заври си ценностите някъде, честно.

Обмисляно удряне? Не трябвало да е постоянно шамаренето? Щял да удря, божееее, че тая жена, ако има един брат или по-близки приятели мъже, ще те спукат от бой, бе. Винаги има по-силен.

не вярвай в безпроблемни връзки, ми, ок, ама тва ли е начинът?

Антракса мн добре обясни защо единични шамари няма.
    Толкова да не можеш да зацепиш , засрами се.
    Половин страница обяснявам, че е неправилно да се удря, НО при някои хора и в някои случаи се е случвало, което не означава, че е било постоянно.

И примера с качването на главата , сам по себе си изключва много ценности, но е даден с друг контекст.

Искарахте ме като оня. Херкулес. Смех.

То, че се случва, случва се, НО не е еднократно и не е в нормални здрави семейства.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си