- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
това, което казваш относно насилието е някак не на място, защото говориш за тези неща в трето лице, но ако трябва най-напред ти да бъдеш жертва на такова (брутално) насилие, тогава едва ли ще ти хареса, дори и ако си жена нимфоманка; брутално изнасилване от стотици содомци би означавало сигурна смърт - просто травмите могат да бъдат смъртоносни, дори и ако са само в областта на половия орган...
що се отнася до месото, какво толкова ще спечели един скот в джунглата/гората, на полето, или във ферма ако животът му бъде опазен докато умре от съвсем естествена смърт?!, ти живял ли си такъв скотски живот за да знаеш какво е?!, то поне да е домашен любимец, та тогава да има много повече смисъл от това да живее дълго, защото и ще бъде заобиколен от любовта на своите стопани, разбира се в случай че се окажат свестни хора, но какво е да живееш като скот в джунгла/гора, на полето, или в "пуста" ферма?!, а пък ако не умре във ферма/кланица, тогава вероятността да бъде изядено от хищници в гората/джунглата е голяма, освен че най-малкото животът там за тях е пълен с много стрес, напрежение и умора, защото отвсякъде шумят храсти, клони, и тям подобни неща, така като че някой или нещо живо шава, и се промъква/приближава, животните веднага се оглеждат, особено онези, които не са зверове, понеже и това ги стресира, там е имало и дни/нощи, през които не са могли да си почиват/спят, било то защото е много студено, било поради доста навъртащи се наоколо хищници, било поради горски пожар, или вятър, който брули клоните и храстите създавайки ситуация на стрес и напрежение за животните по преждеописания начин, така че дали ще умрат преждевременно в гората/джунглата било то от зъбите и лапите на зверове или рогата на други животни, или ще бъдат заколени в някоя ферма, каква толкова ще бъде разликата?!, даже да бъдат изяждани живи и в съзнание може да бъде по-мъчитлено, отколкото ако бъдат прилежно заколени във ферма, освен това животните са създадени като помощници на човека, което означава че ако не послужат на човека, тогава няма да получат по-голяма награда, защото няма да изпълнят предназначението си, за което Бог ги е създал...
Последно редактирано от npp : 09-29-2016 на 20:45
Някъде да съм казал че ще ми харесва? Това се опитвам да ти обясня, не се налага да харесваш нещо за да разбереш че от цялото зло има и потенциална полза, която се състои в това че индивида, ако оцелее става или по-силен, или по-опитен. Тоя принцип е толкова фундаментален, има го при животните, а при човека е дори една идея отгоре, защото освен физика и условни рефлекси, човека има и психика, а там е валиден същия принцип - повече стрес = по-голяма издръжливост.
Не става дума за това какво е по-добре за животните - на животните им е все едно дали ще живеят в гората или във фермата. Става дума за това че техния живот не е с нищо по-малко ценен от твоя, и целия тоя опит на тия животни да се колят хуманно е един голям цирк от лицемерие. Както в американските затвори, когато ти слагат памуче със спирт преди да сложат смъртоносна инжекция. Просто е жалко, тия животни живеят в затвор. Те се създават с едната единствена цел - да отидат на конвейера. Така стават стока, а не храна. Те са убивани за да се правят пари от тях, никой индивидуално не ги е убил за да се нахрани. В това липсва всякакво уважение към животното. Естествено не е и нужно, когато става въпрос за храна. Но просто е адски малоумно хора да се правят на загрижени, така както ти сега се правиш на загрижен, и да пищят като малки деца, когато някой застреля едно куче примерно, пък в същото време дъвчат пържола от животно, заклано по възможно най-автоматизирания, неуважителен, лицемерен и егоцентричен начин.
Може ли аз те заколя прилежно? Ако съм достатъчно прилежен, няма да е проблем, че съм те заколил нали?
Не, животните не са създадени, още по-малко за теб и егоцентричната ти религия. Те са еволюирали, при това много преди ние сме еволюирали от тях. Затова и желанието на едно животно да живее е голямо колкото твоето, ако не и повече. И животното също като теб се наслаждава на живота си, ако не и повече. И ти ми казваш, каква е разликата между това да ги ловим в дивото за да се наядем, и това да ги наблъскаме във фермата и след това убием за да направим някой лев? Ами няма разлика, поне за животните. За животните няма разлика каквото и да е. Точно затова заслужават уважение - просто не ги бърка. Живеят както и колкото могат, без да мрънкат, без да лъжат, без да си измислят оправдания. За животните не би имало значение и ако ги избием всичките, до крак. Това значи ли че трябва да го направим? За животните не би имало значение и ако ги мъчим по най-жестоките начини, преди да ги изядем, ако изобщо решим да ги ядем. Това значи ли че имаме основание да го правим?
Точно това имам предвид, когато говоря че насилието и злото са навсякъде около нас, само че повечето хора предпочитат да се дистанцират от това, все едно нямат нищо общо. И всичко това само за да могат "нормалните" да се изживяват като "добри", като замитат останалото под килима и се правят все едно не са отговорни, само защото нямат пряка намеса. Това е лицемерие от най-висок порядък.
Лошите са затворени, лудите са наблъскани с медикаменти, циганката ми е измела боклуците от улицата, животното не съм го заклал аз, всичко е ОК. Сега мога да ида да пия кафе и да се смея на картинки във фейса.
Последно редактирано от Alucard666 : 09-30-2016 на 11:51
лъжеш се, ползата от злото е за самото зло, защото никога истинският Бог не се е ползвал от услугите на лукавия, нито е имал нужда от зло в Своето творение, но злото като неизбежно е наложило нуждата/ползата от самото себе си, разбира се, против Божията Воля, понеже истинският Бог просто е бил като принуден да търпи злото на лукавия, това е все едно да се яви някой с много голяма власт, който първо да постави съблазън за опорочаване на хората, и после да въведе режим, при който е позволено да се убиват вече опорочените човеци - за кого би била ползата за добрите или за лошите, при положение че добрите нито са докарали/поставили съблазън, нито предпочитат злото да се побеждава със зло?!
увърташ, не съм казал, че да се причинява зло на животни е правилно/редно, добре е да ги щадим, обаче проблемът няма да се реши ако просто ги пуснем да живеят на свобода в джунглите/горите и въобще сред дивата природа, при все че там все още има диви животни, и дори на доста места служители, които пазят разни видове от бракониери, понеже ако не страдат и умрат във ферми и кланици, могат да страдат и умрат в джунгли/гори, в случай че злото не бъде премахнато напълно и завинаги, тъй като, както пише и в Писанието, "грехът" е влезнал в света посредством човеците, които вършат духовно беззаконие, а така също и "смъртта" чрез "греха", и е преминала в мнозина(та), по този начин и природата на много животни е била изменена в агресивна, хищна и токсична, докато в началото, когато истинският Бог ги създал, те били добри и не причинявали зло/вреда/болка на никой, включително нито едно на друго, следователно ако "грехът/смъртта" не се премахне от света, положението с животните може да си остане все така лошо, обаче, като заговорихме за тях, не е ли човекът по-ценен от животно(то)?!, колко по-редно е най-напред да се промисля спасение за човеците?!
"Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца!" Матей 12: 11-12
например ако имаш деца и наистина ги обичаш и те е грижа за тях, няма ли най-напред да гледаш да се погрижиш за тях, отколкото за някое животно?!, обаче ако е за другите хора, на колко не им пукаше за техния ближен?!, защо?!, защото казваха "той не ми е никакъв онзи там, той е просто минувач", така че как при тези обстоятелства очакваш хората да са напълно съзнателни за животните, особено все още при наличието на голямо непокаяние в системата на човешката духовност/религиозност?!, в духовно отношение светът все още е управляван от духовни служители, които докарват мерзост на светото място и съблазън за целия свят, обаче все отнякъде трябва да се започне, а що се отнася до упражняването/практикуването на вяра, от самото начало
"онова, което сте чули отначало, нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца." 1 Йоаново 2:24
когато човек започне да упражнява вярата от самото начало, той трябва да внимава да не върши неправда поне във вярата, а само онзи, Който почита истинския Бог може да има пълен успех в това
"Пиша вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Пиша вам, младежи, защото победихте лукавия. Писах вам, дечица, защото познавате Отца. Писах вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Писах вам, младежи, защото сте силни, и Божието слово пребъдва във вас, и победихте лукавия." 1 Йоаново 2:13-14
животните също не бива да бъдат измъчвани/тормозени, или дори неоснователно убивани, но затова трябва да се проповядва, а има ли кой?!, не че няма (въобще), но истинските духовни работници на истинския Бог са все още малко, затова и от страна на обикновените езичници се явиха мнозина активисти против: измъчването на, тормоза над, малтретирането на, и болезненото/мъчителното убиване на животни, било то във ферми/кланици, било то в гори/джунгли, било то в домашни условия, например в америка дори има въведен закон против измъчването на животни, който предвижда парични санкции/глоби и дори наказание с лишаване от свобода в случаи на по-тежки злоупотреби
според мен коленето на животни в кланиците/фермите трябва да става по възможно най-безболезнен начин, и въобще грижата за животните там не трябва да включва насилие, в смисъл тормоз, малтретиране и (нанасяне на) побой над животните, в същия смисъл и осакатяване, обезобразяване и удряне/ритане на животни, нито е добре да им се крещи (с агресия); ние също можем да ги щадим като например се стараем да заменяме месото и месните продукти с други подходящи храни, да ядем по-рядко месо и месни храни, макар че според педиатрите децата и въобще подрастващите се нуждаят повече от месо, което аз не смятам да оспорвам, понеже имат право, в противен случай могат да пораснат недоразвити, било то физически или дори умствено, имало е случаи на деца, които са били слаби ученици именно защото са се хранили с недостатъчно питателна храна - тази недоразвитост може да им остане за цял живот!, имай предвид че дори и ловуването на животни чрез обстрелване в гори/джунгли може да бъде доста болезнено за тях, например имало е немалко случаи да улучат животно на място, което не е достатъчно смъртоносно, и да го оставят да се мъчи в продължение на часове
да не забравяме и факта, че Бог е създал животните като помощници на човека, ако едно животно не послужи на човека, макар и с месото си за храна на човека, то няма да получи по-голяма награда, от тази гледна точка не смея да кажа, че за животните е по-добре да бъдат изяждани от хищници в дивата природа, отколкото от хора, например деца/подрастващи
Последно редактирано от npp : 09-30-2016 на 19:11