.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    това, което казваш относно насилието е някак не на място, защото говориш за тези неща в трето лице, но ако трябва най-напред ти да бъдеш жертва на такова (брутално) насилие, тогава едва ли ще ти хареса
    Някъде да съм казал че ще ми харесва? Това се опитвам да ти обясня, не се налага да харесваш нещо за да разбереш че от цялото зло има и потенциална полза, която се състои в това че индивида, ако оцелее става или по-силен, или по-опитен. Тоя принцип е толкова фундаментален, има го при животните, а при човека е дори една идея отгоре, защото освен физика и условни рефлекси, човека има и психика, а там е валиден същия принцип - повече стрес = по-голяма издръжливост.
    що се отнася до месото, какво толкова ще спечели един скот в джунглата/гората, на полето, или във ферма ако животът му бъде опазен докато умре от съвсем естествена смърт?!, ти живял ли си такъв скотски живот за да знаеш какво е?!, то поне да е домашен любимец, та тогава да има много повече смисъл от това да живее дълго, защото и ще бъде заобиколен от любовта на своите стопани, разбира се в случай че се окажат свестни хора, но какво е да живееш като скот в джунгла/гора, на полето, или в "пуста" ферма?!, а пък ако не умре във ферма/кланица, тогава вероятността да бъде изядено от хищници в гората/джунглата е голяма, освен че най-малкото животът там за тях е пълен с много стрес, напрежение и умора, защото отвсякъде шумят храсти, клони, и тям подобни неща, така като че някой или нещо живо шава, и се промъква/приближава, животните веднага се оглеждат, особено онези, които не са зверове, понеже и това ги стресира, там е имало и дни/нощи, през които не са могли да си почиват/спят, било то защото е много студено, било поради доста навъртащи се наоколо хищници, било поради горски пожар, или вятър, който брули клоните и храстите създавайки ситуация на стрес и напрежение за животните по преждеописания начин, така че дали ще умрат преждевременно в гората/джунглата било то от зъбите и лапите на зверове или рогата на други животни, или ще бъдат заколени в някоя ферма, каква толкова ще бъде разликата?
    Не става дума за това какво е по-добре за животните - на животните им е все едно дали ще живеят в гората или във фермата. Става дума за това че техния живот не е с нищо по-малко ценен от твоя, и целия тоя опит на тия животни да се колят хуманно е един голям цирк от лицемерие. Както в американските затвори, когато ти слагат памуче със спирт преди да сложат смъртоносна инжекция. Просто е жалко, тия животни живеят в затвор. Те се създават с едната единствена цел - да отидат на конвейера. Така стават стока, а не храна. Те са убивани за да се правят пари от тях, никой индивидуално не ги е убил за да се нахрани. В това липсва всякакво уважение към животното. Естествено не е и нужно, когато става въпрос за храна. Но просто е адски малоумно хора да се правят на загрижени, така както ти сега се правиш на загрижен, и да пищят като малки деца, когато някой застреля едно куче примерно, пък в същото време дъвчат пържола от животно, заклано по възможно най-автоматизирания, неуважителен, лицемерен и егоцентричен начин.
    прилежно заколени

Може ли аз те заколя прилежно? Ако съм достатъчно прилежен, няма да е проблем, че съм те заколил нали?

освен това животните са създадени като помощници на човека, което означава че ако не послужат на човека, тогава няма да получат по-голяма награда, защото няма да изпълнят предназначението си, за което Бог ги е създал...
    Не, животните не са създадени, още по-малко за теб и егоцентричната ти религия. Те са еволюирали, при това много преди ние сме еволюирали от тях. Затова и желанието на едно животно да живее е голямо колкото твоето, ако не и повече. И животното също като теб се наслаждава на живота си, ако не и повече. И ти ми казваш, каква е разликата между това да ги ловим в дивото за да се наядем, и това да ги наблъскаме във фермата и след това убием за да направим някой лев? Ами няма разлика, поне за животните. За животните няма разлика каквото и да е. Точно затова заслужават уважение - просто не ги бърка. Живеят както и колкото могат, без да мрънкат, без да лъжат, без да си измислят оправдания. За животните не би имало значение и ако ги избием всичките, до крак. Това значи ли че трябва да го направим? За животните не би имало значение и ако ги мъчим по най-жестоките начини, преди да ги изядем, ако изобщо решим да ги ядем. Това значи ли че имаме основание да го правим?
    Точно това имам предвид, когато говоря че насилието и злото са навсякъде около нас, само че повечето хора предпочитат да се дистанцират от това, все едно нямат нищо общо. И всичко това само за да могат "нормалните" да се изживяват като "добри", като замитат останалото под килима и се правят все едно не са отговорни, само защото нямат пряка намеса. Това е лицемерие от най-висок порядък.

Лошите са затворени, лудите са наблъскани с медикаменти, циганката ми е измела боклуците от улицата, животното не съм го заклал аз, всичко е ОК. Сега мога да ида да пия кафе и да се смея на картинки във фейса.
    Последно редактирано от Alucard666 : 09-30-2016 на 11:51

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си