- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Защо говориш преди да си разучил нещата? Електрически коли има от 19-ти век. Но само през последните 20 години стават все по-конкорентно способни заради практическите си подобрение които се явяват на равнище с нормална кола вървяща на бензин/дизел и т.н. А и отделно защото са по икономични и еко-френдли от петрола. Погледни всяка една голяма автомобилна компания и ще намериш че всичките имат доста голяма селекция от електрически или хибридни модели, не е само Тесла. Погледни само тендецията на Запад каква е. За последните 30 години например, Шотландия е снижила разхода си на вредни емисии с 46 на 100! Нищо не се налага изкуствено. В капиталистическата машина единственото което има значение е ефикасността на масовата продукция. Колкото по-ефикасно и струва по-малко да се поддържа, пък всъщото време максимизира продукцията е в плюс. Разбери че за да има инвестиции в нещо, трябва и да има търсене и потенциал за растеж. Иначе кой идиот ще тръгне да инвестира в нещо което не би било търсено или одобрено от пазара?
Не виждам къде пише че щом си либерален и прогресивен не би трябвало да се страхуваш от нищо? Всички сме хора. "Страх" ме e, да. Защото колкото и да е добра капиталистическата машина, е и доста неустойчива. Такава система налага идеята за безкрайно консумиране във финитен свят на ресурси. Трябва да има баланс. Обезлесяването, вредните емисий, промяната на климата... това всичко оказва ефект, дали то било върху някоя еко-система или някъде в някой далечен край на света където привидно не би те засегнало, но в един глобализиран свят, ефекта на пеперудата е доста реален (например финансовата криза от 2008 ). Ти ме изкарваш че щом съм либерален нямам никакво чуство за обща отговорност, дали то към квартала, страната или планетата. И когато такива като Путин и Тръмп почнат да си мерят пишките, те не го правят от чуство за патриотизъм. Тяхното е чист национализъм: мойте хора са по-добри от твойте на основа на това че се наричат Американци или Руснаци... Не би ли се съгласил с мен че с мерене на членове или пък пълна изолация и да си заровиш главата в пясъка, проблеми не се решават; трябва кооперация и взаймно помогане? Страх ме щото много като теб ми се струват че забравят уроците от миналото; колко кръв се е проляла из Европа заради прищевките на идиоти като Тръмп, Путин и Орбан. Най-вече защото приемаш света в който живеем днес за даденост а не като една неустойчива реалност която всеки момент може да се разпадне ако няма взаймно опити да си помогнем и един такъв ред да се поддържа дали то бил световен или регионален.
Планетата е една. Помощ от космоса няма да дойде. Земята ти е единствения дом който някога си имал и ще имаш! Поне го запази и за бъдещите поколения!
https://www.youtube.com/watch?v=wupToqz1e2g
Последно редактирано от Zlennox : 01-14-2019 на 15:45
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.