.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1786

Hybrid View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    "Ако ЕС беше действително "либерален" съюз, щеше максимално да улесни поне излизането от съюза - и щеше максимално бързо да предложи на Великобритания такава сделка, която всички да приемат.
    Разсъждаваш тъпо. Великобритания може и веднага да си излезе стига да иска, но естествено, че не й се иска този вариант. Както при развод между двама души делата за разпределение на имуществото и правата за отглеждане на децата по между им могат дълго да се проточат, така е нормално и излизането от ЕС, което междувпрочем касае съдбите на милиони великобритански и европейски граждани, да се проточи.

ЕС обаче е псевдо-либерален съюз, и затова до последно ще заплашва Великобритания с разни варианти на "излизане без сделка" - и допълнително ще затвърди имиджа си на деспотична сила, която стъпи ли веднъж върху някоя точка от земното кълбо, при никакви обстоятелства не ще да се оттегли оттам, пък ако ще и кръв да се лее."
    ЕС няма как да обяви война, защото не е федерация, а икономически съюз. Либералността му се изразява в уеднаквяване на стандартите на производството на стоки и услуги в страните му, така че те стокообмяната и търговията да се осъществяват по-лесно между страните членки. Всеизвестно е клишето, че ЕС е икономически гигант, но политическо джудже и това няма да се промени скоро. Забелязал съм, че разглеждаш нещата винаги от популистка гледна точка.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Либералността му се изразява в уеднаквяване на стандартите на производството на стоки и услуги в страните му, така че те стокообмяната и търговията да се осъществяват по-лесно между страните членки.
    Ако либералността на ЕС се изразяваше само в това, щеше да е прекрасно, но уви, тези хора искат да променят и моралът ни. Ако приема моралът им, няма вече да съм аз, политкоректно отчужден от себе си. Да, ама не. Много здраве.

Пп: Това си е тоталитаризъм, ама в розово рационализиран за да може например така, когато не го приемаме, да чувстваме вина (какви прекрасни ценности, ама как така не мога да ги прием, значи съм лош), с такова мислене човек не може да издържи дълго и рано или късно ще ги приеме. А ние тоталитаризмът вече сме го живели, а запада явно сега тепърва ще се запознава.
    Последно редактирано от defender : 01-17-2019 на 14:17

Ако либералността на ЕС се изразяваше само в това, щеше да е прекрасно, но уви, тези хора искат да променят и моралът ни. Ако приема моралът им, няма вече да съм аз, политкоректно отчужден от себе си. Да, ама не. Много здраве.
    Не виждам с какво и как някой ти променя морала. Посочи ми поне един закон на ЕС атакуващ конкретни моралнии ценности. Както виждаш, Истамбулската конвениця така и не беше приета в България. Какъв е моралът в една държава си зависи строго определено от обществените нагласи и управляващите. ЕС е икономически съюз преди всичко и никога няма да има общо законодателство, камо ли пък силата да налага морални ценности.

Пп: Това си е тоталитаризъм, ама в розово рационализиран за да може например така, когато не го приемаме, да чувстваме вина (какви прекрасни ценности, ама как така не мога да ги прием, значи съм лош), с такова мислене човек не може да издържи дълго и рано или късно ще ги приеме. А ние тоталитаризмът вече сме го живели, а запада явно сега тепърва ще се запознава.
    Какъв ти тоталитаризъм, кви ти пет ле'а? Повече свободия, мешавица от мнения, убеждения, възможности да избираш как да си живееш живота и прочее не е имало никога повече както до сега. Достатъчно е да сравниш 20ти с 21ви век, за да видиш колко много се е променило всичко. Тоталитаризъм в Европа едва ли ще се завърне. Сега голямата опасност идва от Русия, която иска да си върне контрола върху Европа, както и в обозримо бъдеще вече и Китай, който за сега наричат "спящия гигант". Европа може да се превърне в потенциална бойна зона при евентуални бъдещи спречквания при борбата за влияние между по-горе изброените. Единственият начин всички малки народи тук да устоят на този натиск е да действат в някакви съюзни формирования, а ЕС, разраствайки се по размери и по влияние ставайки силен икономически по такъв начин ще има лостовете да противостои на заплахите на настъпващите времена.

Мега фен
    Не виждам с какво и как някой ти променя морала. Посочи ми поне един закон на ЕС атакуващ конкретни моралнии ценности. Както виждаш, Истамбулската конвениця така и не беше приета в България. Какъв е моралът в една държава си зависи строго определено от обществените нагласи и управляващите. ЕС е икономически съюз преди всичко и никога няма да има общо законодателство, камо ли пък силата да налага морални ценности.

Какъв ти тоталитаризъм, кви ти пет ле'а? Повече свободия, мешавица от мнения, убеждения, възможности да избираш как да си живееш живота и прочее не е имало никога повече както до сега. Достатъчно е да сравниш 20ти с 21ви век, за да видиш колко много се е променило всичко. Тоталитаризъм в Европа едва ли ще се завърне. Сега голямата опасност идва от Русия, която иска да си върне контрола върху Европа, както и в обозримо бъдеще вече и Китай, който за сега наричат "спящия гигант". Европа може да се превърне в потенциална бойна зона при евентуални бъдещи спречквания при борбата за влияние между по-горе изброените. Единственият начин всички малки народи тук да устоят на този натиск е да действат в някакви съюзни формирования, а ЕС, разраствайки се по размери и по влияние ставайки силен икономически по такъв начин ще има лостовете да противостои на заплахите на настъпващите времена.
    Аз съм просто един нещастен човек, който иска да си спаси душата, а няма как да го обясня. Но съм сигурен, че много от вярващите хора ме разбират. Демек, който трябва да ме разбере, ще ме разбере. Нямам за цел пропаганда, политика или каквото и да е светско, затова приеми, че посланията ми не са за тебе.

ПП: Ако нямаше Бог, може би щях да съм либерал, защото това е най-доброто което може да измисли човека с малката си главичка, но от гледна точка на Бог е най-лукавото.
    Последно редактирано от defender : 01-17-2019 на 14:57

Голям фен Аватара на Zlennox
    ЕС няма как да обяви война, защото не е федерация, а икономически съюз.
    Икономически И политечески съюз! ЕС не е само икономически съюз от 90-те насам от както European Economic Community се интегрира и преименува на ЕС. Ако беше само икономически съюз нямаше да има 4 главни отговорни институции - Съвета, Комисията, Парламента и Европейския Съд. Европейските държави членки са до такава степен интегрирани една в друга - икономически и политически че никой не може да си позволи да се изолира без да си направи доброволно харакири! Погледни Брекзит и Ирландския проблем с границата със Северна Ирландия (тоест Великобритания). ЕС има голям потенциал за да бъде политически гигант но хора като ефенди не са си научили уроците по история и все още се прекланят пред хора като Орбан и развития като Брекзит. Даже, сега дядо Дръмпф като го видя света какво лике е, авторитета на САЩ е несъществуващ. Британците все оклепаха работата и те, с илюзии че все още са властна и могъща империя, и че света все още им се прекланя. Баба Меркел и ЕС са новите лидери на свободния свят. Като Еврофил, една европейска федерация би могла да измести и САЩ и Китай като световен лидер! Но това едва ли някога ще стане.
    His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.

Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    Икономически И политечески съюз! ЕС не е само икономически съюз от 90-те насам от както European Economic Community се интегрира и преименува на ЕС. Ако беше само икономически съюз нямаше да има 4 главни отговорни институции - Съвета, Комисията, Парламента и Европейския Съд.
    Политически съюз е до толкова до колкото да може да има някакви лостове за влияние върху националните икономики на страните членки. Например налагането на квоти за рибата, която ловят френските рибари, така че английските да не останат без препитание. И това е реален пример. ЕС работи така, че да влияе върху икономиките на държавите на договорен принцип. Ти си длъжен да се съобразяваш с това, това и това и има следните неустойки, ако не го правиш. Но ЕС няма реална политическа мощ, за да влияе върху световните събития. Нито може да обяви война, нито може да мобилизира държавите членки за противодействия срещу някой. Ето, че видя как България не изгони руски дипломати по време на шпионската криза миналата година, въпреки че почти всички останали членки го направиха. Значи е съюз, който не може да накара страните в него да взимат политически решения, които да касаят друго освен икономиките им. Така че ЕС е най-вече икономически съюз, а неговите съд, парламент, комисия и прочее други бюрократични глупости са само, за да има все пак някакъв наднационален надзор за това дали се спазват договореностите между членките. Но този надзор не е ефективен и затова от край време се говори за някаква си "Европа на много скорости", т.е. това е съюз, в който печеливши са най-вече огромните корпорации, които имат наднационална икономическа дейност и им трябва изравняване на стандартите на различните национални пазари, така че да могат да продават стоките си с по-малки разходи. Например (най-елементарен пример), ти произвеждаш електроуреди и ако смяташ да ги изнасяш за САЩ, трябва да се съобразиш с електрическата мрежа и контакти там, но в ЕС контактите и напрежението в мрежата във всички страни са с един стандарт и няма да имаш разходи за нов фабричен процес, който да направи твоите продукти съвместими с изискванията в САЩ...
    Съюзът обаче почва да залязва, защото новосъздалата се бюрократичната класа на ЕС е жадна за власт и се е самозабравила...

Европейските държави членки са до такава степен интегрирани една в друга - икономически и политически че никой не може да си позволи да се изолира без да си направи доброволно харакири! Погледни Брекзит и Ирландския проблем с границата със Северна Ирландия (тоест Великобритания).
    Този проблем със Северна Ирландия си го има много по-отдавна от колкото Великобритания е в ЕС. И дори след Брекзит селяните в провинциите да останат без субсидиите от ЕС, Великобритания е достатъчно богата, за да замести ЕС в тази функция. Освен това нищо не пречи на кралството да продължи да си търгува с ЕС, защото за почти 50 години в ЕС, законодателството и стандартите са до такава степен интегрирани с тези на европейските държави, че не може да се каже, че ще има кой знае какви нововъзникнали непреодолими разлки в стандартите, които да попречат на нормалната търговия и на това нещата да си вървят по старому.

ЕС има голям потенциал за да бъде политически гигант но хора като ефенди не са си научили уроците по история и все още се прекланят пред хора като Орбан и развития като Брекзит.
    ЕС няма никакъв потенциал, за да бъде политически гигант, защото в самия него държави като Франция, Германия, а все още засега и Великобритания нямат желание за това да са в наднационална структура, която да има по-голяма политическа сила от тях самите. ЕС е съставен не просто от различни култури и националности, а от отделни държави с отделни политически елити и просто е невъзможно да се постигне доброволното желание на всяка отделна политическа класа във въпросните държави членки да пожелае да се откаже постепенно от привилегиите си в полза на предаването им на някакъв друга политическа класа образуваща се в сърцевината на съюза. Това просто няма как да се случи. За да се обедини Европа във федерация ще има отново война. Засега ЕС е просто временно решение, но постепенно ще се разпадне. Помни кога съм ти го казал!

Даже, сега дядо Дръмпф като го видя света какво лике е, авторитета на САЩ е несъществуващ. Британците все оклепаха работата и те, с илюзии че все още са властна и могъща империя, и че света все още им се прекланя.
    САЩ са си империя и винаги ще бъдат докато са една нация с един президент. Няма опасност някой от щатите да иска да се отцепи от тях. А само погледни мащабите на страната. Европа ще ти стане смешна. Тръмп е временно явление, но и не го подценявай.

Баба Меркел и ЕС са новите лидери на свободния свят. Като Еврофил, една европейска федерация би могла да измести и САЩ и Китай като световен лидер! Но това едва ли някога ще стане.
    Европа никога няма да бъде федерация. Май забравяваш (или нарочно пренебрегваш), че почти единодушно държавите членки отхвърлиха предложението за съставянето на обща конституция преди няколко години.

P.S. Не ми отговори на въпросите от миналата страница.
    Последно редактирано от TrollFactory : 01-18-2019 на 14:27

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си