- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Щом не работи и не се използва, значи не е реален!
Това вече съм го обяснил, а ти явно си и неграмотен, щом не си го прочел:
При комунизма на хартия също имаше неограничена свобода и демокрация! С това не доказваш нищо!
Доказваш само колко либерастката идеология е човеконенавистна и близка до 1984 на Оруел:
"Министерство на истината"
"Министерство на любовта"
и т.н.
Мога ли да продавам оръжие на Иран и да купувам петрол оттам например?!
Защо?!
Да - казва ми какви коли да купувам и да карам, като забранява тези, които 90% от населението е избрало на пазарен принцип!
Говорех за "спортисти с определен цвят на кожата", а ти ми вадиш аргумент с "държави"?!?!??? "Раса" и "държава" са две различни неща!
Очевидно на теб логиката ти липсва и се опитваш да я заобикаляш, защото не ти изнася! Току-що го доказа!
"Електробусите" за градския транспорт са измислени и съществуват отдавна, при това на много по-ниска цена:
Ето че пак, електробоклуците, които предлагаш, нямат предимство пред съществуващия продукт, нито по качество, нито по цена! Как ще се наложат по пазарен принцип?!
Рекламата е предназначена да въздейства на глупаците, които за съжаление са мнозинство!
Погледни какво се рекламира! Особено по телевизията! Понеже говорехме за колите, кога за последно видя реклама на Мерцедес?! Рекламират се все коли от ниския ценови и качествен клас! Същото е и с всички останали продукти!
Аз такива неща не пия...
Айфонът е боклук и пазарният му дял е нищожен в сравнение с андроидските телефони! А Стиви отдавна вече е на бунището на историята!
Новата религия е консуматорството и само подобни фанатици могат да се хванат на въдицата с "айфоните на Стиви", "пантофките на Гучи" или електробоклуците!
Явно не правиш разлика между "икономия на мащаба" и приложимостта на дадена технология към нуждите на хората.
Ако технологията не е по-добра и по-евтина от съществуващата, масово производство никога няма да има!
Стар електробоклук в движение, по-евтин ли е от зафирата?!
Заблуденият си ти - дори не знаеш устройството на боклуците за които лобираш!
За това не ти върви пропагандата!
Понеже са по-ефикасни, за това ли ги сменяте на 5 години?!
В гугъл може да се намери всичко, каквото поискаш - включително, че може да съм ти баща!
Става така, защото за развитието на ВЕИ-тата се използват конвенционалните индустрии, което увеличава вредните емисии.
"Щом гравитацията не работи в космоса и не се прилага там, значи е нереална." Логика браааат !
Ми не, не си го обяснил. Както ти показах никой не ти налага от горе какво, къде и как да си живееш живота. Ако беше тоталитарна схемата, нямаше на има никаква пазарна икономика защото ЕС би налагал - "top-down" - политика върху какво трябва да се продава и в какво количество, а не до го оставя по инициатива на частния бизнес. Ако беше тоталитарна супранационална организация, ЕС нямаше да има парламент и смешко нямаше да можеш да гласуваш всеки няколко години за евро депутати. Ако беше тоталитарна супранационлна организация, ЕС щеше да налага закони с железен юмрук. Но ти понже не си запознат как работят институциите на ЕС, ще ти кажа че законите минават през комисията, има дебат и дори тогава не се налагат а се препоръчват като регулаторни промяни в държавния закон, така че суверенитета на една държава да не бъде засегнат. 90% от законите на Великобритания са тяхни си, остатъка са регулаторни промени които те самите са имплементирали като препоръка от ЕС. Ако беше тоталитарен ЕС, Британците щяха да са в еврозоната и шенген, но уви. Хайде сега, пак те питам, КЪДЕ е този тоталитарен паралел с комунизма?
Ахх какъв си мазен само. Нарочно избираш конкретни държави като Иран защото много добре знаеш че там има политическа криза между тях и Запада и има наложени санкции. Питам пак, ЕС спира ли те да правиш всички тези неща които ти изброих, бизнес и прочие? Спира ли те ЕС да продаваш оръжия в Африка - защото грозен, България има доста износ на оръжие към централно африканските държави - спира ли те да копуваш петрол от Арабите? Иззел ли ти е ЕС колата само защото са решили до 2030 да изкарат дизеловите от производство?
Държавите които изброих са черни. Примера стои! Примера със щангистите стои!
Ъъъъъъъ, не осъзнаваш ли колко не практично е слагането на линии, и то в голями метрополиси като Лондон, или Мадрид. Дори и за София пак е непрактично
Извинявай, не всеки е с коефициент на интелигентност над 160 като теб че да гледа само фабричните спецификации! Не осъзнаваш ли че ако няма маркетинг няма и компетиция? Всеки би отишъл при този който предлага най-качествения продукт на най-евтината цена. Какъв е тоя свободен пазар тогава? Чист монопол. Но ти поне си икономист и ги разбираш тия неща. Затова има продуктен-diversification и разнообразно портфолио от продукти в една компания. Някои искат кола с кожен салон, други с фабричен. Едни искат по-малък двигател но сравнително бърза кола. Други искат SUV вместо комби защото са по-спортен тип и са добри за междуградски пътувания. Разбери че рекламата е всичко. Как продаваш едно нещо е по-важно от това колко качествено е. И питал ли си се защо рекламират определени модели? Например заради демографията за която рекламират? Държавата в която рекламират? Какъв процент от пазара заема компанията там и какво се търси от хората? Финансовото и икомическото положение? Рекламата се прави според това за кой рекламираш и кой искаш да ти копува продуктите. Гледай Mad Men, реклами за идиоти.
Дефлектираш здраво. Не ме интересува какъв му е пазарния дял. Няма значение дали Айфона е боклук. Може да е най-скапания телефон но се продава. Защо? Защото има ефектива реклама и маркетинг и може да се компетира с други телефони. Но както ти самия каза маркетинга е тоталитарна комунистическа идея. КОМПЕТИЦИЯ НЯМА! Ти живееш в супер голяма параноя, човек. Запомни че 1984 е художествено произведение, колкото и политически илюминираща да е.
Ми че то технологията на автомобила е била приложима още в 19-век бре? Една кола би поевтиняла ако наплив за нея има и мащаба на производство бива разширяван пропорционално на наплива за тоя модел. Колкото и приложима да е, ако няма мащабно производство, то това не е стока за масово продаване ами елитистка привилегия. Пример Върджин Галактик!
Не. Но понеже има ефективен свободен пазар мога да я продам когато ми скимне без да се страхувам че никой няма да я купи! А всъщото време мога да си взема по-нова и ефикасна на изплащане.
Последно редактирано от Zlennox : 01-17-2019 на 23:55
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Явно е че не разбираш от сарказъм. Това същата логика като:
И виждам че вече почваш да ми отговаряш с по-едно изречение без да влагаш никакъва размисъл камоли пък да си ми отговирл на въпросите. Дефлектираш, и то здраво! Като събереш пак повечко имбецилски размисли, ела пак да те нахраня след някоя и друга седмица!![]()
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Обяснил съм ти, но на теб не ти харесва, което е друго!
Всъщност явно си доста невеж и колкото и да ти обяснявам, едва ли ще разбереш.
ЕС точно това прави!
Нали ти твърдеше, че има пълна свобода с кого и как да се прави бизнес?!
Примерът стои, че не правиш разлика между "раса" и "държава", като току що даде още един пример за същото!
Защо да е непрактично?!
Тролеите са по-евтини (дори с контактната мрежа), надеждни и изпълняват същата роля!
Точно това е свободният пазар и пазарната икономика!
Защо?
Печалбите на един бизнес зависят най-много от това!
Защо така упорито се опитваш да ме убедиш в това?!?
В Европа забраняват дизелите. "Свободен пазар"?!?!?!?
Ако старата работи, защо си купуваш нова?!