Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Хехе, че какво му е на православието в 21век. Православието е най-хубавото нещо, което може да се случи на един човек в тоя живот. Според мен, твоите твърдения и днешни модни течения е по-вероятно да станат отживелица.
Отклони се тактично от въпросите ми като същински ученик на ДС.

Църквата не заклеймява идването на папата, а казва че не може да извърша молитвено общение с папата, защото заедно с еретици можем да правим всичко друго, но не и да служим заедно с тях на Бога - така е по канон от 2000 години. А тъй като самият папизъм е нововъведение и не спазва каноните, затова папата ходи по света и се моли заедно с всякакви учения и религии и ги легитимира и глупаците-визионисти му се любуват външно колко е хрисим и се разтапят от умиление, бля - но това им нивото, ко да праиш, всеки си заслужава съдбата.
Че какво лошо има в дипломацията на папата? Опитва се да се занимва с peacemaking. На снимката по-долу виждаш как папата, за да даде пример, целува краката на враждуващите лидери на Южен Судан, за да им покаже, че противоборството по между им е чиста суета и той, който е папа дава пример, че суетата е безмислена. Поне така си го интерпретирам де. Не ми се спори, но само искам да подчертая, че твоят шеф Гундяев едва ли някога ще направи такова нещо.

Така че с папата спокойно можем да го приемем за да хапнем и пийнем, да го нагостим, да си чукнем наздравица, да го питаме как е майка му, какво масло сипва на папомобила, кой номер боксерки носи, но не можем да си молим заедно с него, когато става въпрос за Бог, за Истината и спасението. И профаните веднага скочиха, и в същото време точно същите профани обвиняват църквата в нововъдения, а когато тя спазва каноните почват да я обвиняват в изостаналост - идиотска работа, сър, на тая болест й викам "крастав ум".
И защо да не може? Чакам да кажеш в прав текст дали си съгласен, че мястото на всички неправославни е в ада, а твоето е в рая.