Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
Нямам спомен някой пушач да е убил някого защото няма цигари или пари за никотин. Обаче има десетки случаи на жестоки убийства извършени от наркомани.
Не съм чул за човек, който да се е напушил на свиня и после да е убил брутално някой. Но чета всекидневно за битови убийства и престъпления под влиянието на алкохола, но той е легален, нали така? В твоето семейство пие ли се алкохол? А кафе?

Последното беше преди няколко дни. Син наркоман уби собствената си майка в София. И такива случаи има може би стотици. От тревата бързо се минава на хероина и дизайнерските дроги.
Смяташ, че този човек е бил на трева ли? И защо да се минава на хероин? Колко от приятелите ти, които са опитвали трева сега са на хероин? Всеки е опитвал поне веднъж в живота си. Всички ли са на хероин? И дизайнерските дроги са измислени точно, за да се заобикаля закона. Ако беше по-нормален нямаше дилърите да търсят алтернативи. И всъщност и дилъри почти нямаше да има, ако отглеждането беше легално. Защото при липса на забрана има липса на интерес към доставчиците и така те лека по лека стават все по малко и почти изчезват.

Или може би си наркодилър и пряко заинтерсован наркотиците да се продават без ограничения?
А ти какво си? Дете на ченге и искаш баща ти да вкарва сополанковци в затвора и да разваля бъдещето им за месечния бонус, от който ще ти даде 20 лева и на теб да пощракаш с пръсти в някоя чалготека в Студентски град и да се напиеш с евтин алкохол до оповръщане и припадък и тотална амортизация на бъбреците ти, черния ти дроб, жлъчката и докато ти се отвори някоя язва ли?

Наркоманите са едни боклуци, абсолютни отрепки, на които мястото им е в затвора поне за 10 години. Тоест трябва да им дават минимум по 10 години затвор за употреба или разпространение на дрогата.
Добре, да кажем, че малкия ти 14 годишен син го хванат с трева. Ти ще си за пълната забрана, защото си мислиш, че опазваш именно него. Но ето, че го хващат и той по твоята логика е пълен боклук и трябва да отиде да гние в затвора. Ти ще се откажеш от него и ще го пратиш в интернат, така ли?

Повтарям отново, че не знам нито един случай на убийство от пушач, което да е свързано пряко с никотина. При това самият аз не пуша. Не съм забранявал разбира се на познатите си да пушат в мое присъствие.
Аха, но познаваш за хора, които след като пушат трева са почнали да убиват хора, така ли? И изобщо масово знаеш за хора, които изпадат в абстиненция от глад за трева... Добре.