.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Свободата не зависи от външни фактори, но тъй като ти не си християнин няма как да го разбереш.
    Промяната на външните фактори не води до вътрешна независимост, но вътрешната независимост задължително се изявява и във външната среда, тоест в отношенията с хората. В противен случай е просто лъжа. А вашата религия е робство, както вътрешно, така и външно.
    Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 05-01-2019 на 08:57

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan1488 Виж мнението
    А вашата религия е робство, както вътрешно, така и външно.
    Нашата религия е освобождение от оковите на света. Окови, които тези, които са се конформирали със света са припознали, като свобода, защото, тъй като не вярват в Бога, те няма друг избор освен да се залъгват и да се превързват към това, което ги убива и да го преживяват, като свобода. Дяволът се е преобразил, като ангел на светлината, това представлява вашата свобода.

Материалният свят, не може да удовлетвори нуждите и желанията на съзнанието. За да постигне това, съзнанието си създава всякаква материални утопии, но уви. Сега само чакам крахът на либерализма.
    Последно редактирано от defender : 05-01-2019 на 09:09

Дяволът се е преобразил, като ангел на светлината, това представлява вашата свобода.
    По-скоро ангела на светлината слезна на земята и искаше да ви даде истина, но вие предпочетохте да си останете в лъжата и затова го нарекохте дявол и Луцифер (буквално преведено носител на светлина).

Мега фен
    По-скоро ангела на светлината слезна на земята и искаше да ви даде истина, но вие предпочетохте да си останете в лъжата и затова го нарекохте дявол и Луцифер (буквално преведено носител на светлина).
    Ми аз така и не разбрах напълно какво представлява тази истина на Луцифер, дето я проповядваш. Изречено от тебе, всичко ми изглежда супер объркващо и противоречиво. Не може ли да го обясниш малко по-разбираемо, като за деца - примерно да изброиш 10-те заповеди на Луцифер или нещо такова, че да го разберем поне донякъде?

примерно да изброиш 10-те заповеди на Луцифер или нещо такова, че да го разберем поне донякъде?
    Не знам, ти какви би искал да са десетте заповеди? Представи си че ти определяш какви да са заповедите, кое е грешното и правилното. Сега хубаво си помисли какви искаш да са заповедите - не просто какви смяташ че трябва да бъдат, а какви искаш да са, но помни че заповедите се отнасят и за теб и трябва да живееш съобразно тях. Какво би избрал? Искаш 10 божествени заповеди и истини? А защо не само една, без заповеди? Искаш закон, ето ти - без закон. Сега виждаш ли как въпроса ти е несъответствен? В това е смисъла на божественото, на светлината, която озарява всичко - не в обожествяването на външните и вътрешните граници и закони, а в надмогването им. Понеже тия граници и закони са измислени от ниските духом, и на ниските духом служат, за да могат да се изживяват като "някакви" в своите ниско духовни светове, а божествения е винаги пътник, винаги пресичащ, надмогващ и преодоляващ. И дори и във в твоита книга е написано, че самия си Бог, че сам твориш своя път, и царството господне е във теб, но ти предпочиташ да сте просто "образи и подобия". Защото в момента в който започнеш сам да ковеш закони и скрижали, трябва да поемеш отговорността за това, което си създал, а не да се криеш зад божествени истини и социалните постановки на мравуняка.

Мега фен
    Не знам, ти какви би искал да са десетте заповеди? Представи си че ти определяш какви да са заповедите, кое е грешното и правилното. Сега хубаво си помисли какви искаш да са заповедите - не просто какви смяташ че трябва да бъдат, а какви искаш да са, но помни че заповедите се отнасят и за теб и трябва да живееш съобразно тях. Какво би избрал? Искаш 10 божествени заповеди и истини? А защо не само една, без заповеди? Искаш закон, ето ти - без закон. Сега виждаш ли как въпроса ти е несъответствен? В това е смисъла на божественото, на светлината, която озарява всичко - не в обожествяването на външните и вътрешните граници и закони, а в надмогването им. Понеже тия граници и закони са измислени от ниските духом, и на ниските духом служат, за да могат да се изживяват като "някакви" в своите ниско духовни светове, а божествения е винаги пътник, винаги пресичащ, надмогващ и преодоляващ. И дори и във в твоита книга е написано, че самия си Бог, че сам твориш своя път, и царството господне е във теб, но ти предпочиташ да сте просто "образи и подобия". Защото в момента в който започнеш сам да ковеш закони и скрижали, трябва да поемеш отговорността за това, което си създал, а не да се криеш зад божествени истини и социалните постановки на мравуняка.
    Ами то това много прилича на либерализъм, ве.

Ами то това много прилича на либерализъм, ве.
    Либерализма е просто друг мравуняк, поредния клон на дървото, но с други маймуни. Така както атеизма е просто срещуположния клон на клона на религиозните. И там са все последователи - все си имат каузи, божествени истини и граници на клона. И затова е цялото противопоставяне и битка между клоните, затова са всичките игри на доказателства и спорове и тям подобни. За едното ви малко съществуване на клона е цялата работа, където да си някакъв, християнин, либерал или атеист няма значение. И ти пак ме питаш, посочи ми кой е правилния клон, където ще съм еди какъв си, а аз ти говоря за тия дето са слезли от дървото и са видели че има и друг живот, отвъд този на абсолютизмите, клоните и мравуняците. Как мога да те науча да си правиш собствен път, когато искаш и можеш да вървиш само по нечии друг път?
    Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 05-01-2019 на 10:24

Мега фен
    Представи си че ти определяш какви да са заповедите, кое е грешното и правилното. Сега хубаво си помисли какви искаш да са заповедите - не просто какви смяташ че трябва да бъдат, а какви искаш да са, но помни че заповедите се отнасят и за теб и трябва да живееш съобразно тях.
    Въпросът не е в това какви заповеди ти сам си представяш, а въпросът е тези заповеди, които си представяш с какво те обвързват.
    Примерно, ако моята първа заповед, която си представям е да ти завъртя един зад врата (не те обиждам), то тази заповед ме обвързва с тебе. И възможно ли е тогава тази заповед, дето уж аз съм измислил, да ме прави свободен, след като тя ме обвързва с нещо друго.

Човекът сам по себе си не е свободен, той по дефолт е обладан и от тази обладаност изникват представите за неговите заповеди, които той си мисли, че уж сам си съчинява, но всъщност той отдавна е вече предопределен в желанията си от това което го е обладало т.е. дявола. Дяволът обладава шумно и натрапчиво и по дефолт, а Бог говори тихо, изисквайки твоето съгласие, но и без да се натрапва, затова Бог ти изглежда все едно е изкуствено привнесен в живота ти, а дявола ти изглежда толкова естествен за човешката природа.

С две думи докторче ти там, където отиваш и го смяташ за рай, ние християните от там вече се връщаме съкрушени и разочаровани. Въпрос на време и ти да се върнеш оттам съкрушен.
    Последно редактирано от defender : 05-01-2019 на 10:30

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си