- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Тема за Дискусии и Разногласия
Ами че вие сте на детектор на лъжата постоянно, защото всеки вътрешно знае истината за себе си. Въпросът с възпитанието е такъв че човек от раждането си е принуден да зарови истината дълбоко в себе си, така че да я изровиш обратно е трудоемка задача, с която повечето хора дори не се занимават, а малцина имат качествата за това - качества като широкоскроеност и ментална яснота. Но дори и доста хора да имат тези качества, повечето не се занимават - първо защото тя не им носи нищо "позитивно" и второ защото самата система е устроена да облагодетества и поощрява лъжата, под извинението че възпитава в добродетелност. За това може да благодариш и на твоят любим всевишен. Естествено всичко се връща, рано или късно, и то тъпкано.
А харитов донякъде го разбирам с тия русофилски глупости. Аз навремето бях заклет германофил и всичко германско ме кефеше, и то даже не толкова германското, а национал-социалистическото. Всичко - идеологията, военния гении и превъзходство, самия стил, които пропива всичко от този период, в музиката, изкуството, архитуктурата, и наи-вече оръжията , униформите, танковете и т.н. Бях готов само на тая чисто емоционална база да отрека огромния героизъм на руския народ проявен през воината, и да ги нарека пияници и простаци, а да възхвалявам германците като непогрешими. И всичко това дегизирах през уж добре съставени аргументи. А то си е едно чисто пристрастие. Това са съвсем нормални неща от света на всеки незрял човек, всеки идеалист, завладян от дадена идеология. Естествено сега знам по-добре, и оценявам руския народ като културен гигант във всяка една сфера, въпреки че съвсем не смятам, че комунизма има някаква принос в цялата тази работа. Докато за олигофрени като харитов, всичко е доста по-простичко - там върви целия пакет и тои съвсем не е в състояние да диференциира кое точно от това което го кефи е заслуга на комунизма и кое е просто олицетворение на руската душа и светоглед, с които и ние българите като цяло имаме много общо (много повече общо отколкото с германците със сигурност).Тои дори не осъзнава произхода на това, не осъзнава че всичко е едно просто лично пристрастие и ще ти извади от 9 кладенеца вода да ти покаже колко велики са братушките, само и само да го затвърди илюзиите си. Тои знае само да си плямпа че панелките за неунищожими, Волгите са наи-добрите коли и тем подобни простотии, също както аз съм плямпал навремето. Знам всичко това, защото съм бил същия. Но това беше когато бях на 14, а тои маи вече е към 40-така, поради което и твърдя че е дебилЕ, в краина сметка всичко е въпрос на вътрешно израстване - кои когато и колкото може.
Последно редактирано от Knispel666 : 05-01-2020 на 23:12