.
Отговор в тема
Страница 1 от 87 123451151 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 2160
    Повече от фен Аватара на evropeiski

Lightbulb Какво им пречи да Вярват?!

Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, нищо. Та да вярваш е толкова лесно, какво толкова мислите.
    Не мога да разбера какво толкова им пречи на атеистите да вярват и те така се гнусят от вярата. Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, като че ли като повярват и някой ще им отсече главите за това. Ами вярата с какво толкова ви застрашава и ще ви пречи че така яростно отказвате да вярвате, май нищо, тогава защо толкова не искате да повярвате. Вярвайте нищо не губите от това, какво толкова се опъвате кат дявол от тамян....Чудна работа.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-07-2011 на 22:51

Мега фен Аватара на koshtramba
    И в какво трябва да вярвам? В нещото, което се изпарява от реалността още преди да се е родило? Или в нещото, за което няма място в света? Вярвам, но не в религията, а в себе си. Вярвам, че например утре ще си взема изпита. Вярвам, че един ден религиозното недомислие ще се разбие на пух и прах. Вярвам, но само в същността на абсолюта, както вярвам в нулата, а не в безкрайността.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-07-2011 на 21:54
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Повече от фен Аватара на Alekssandyr
    Атеистите сме реалисти, вие всичките лоши случки ги преписвате на дявола, а когато ви е провървяло твърдите, че бог ви е помогнал, е.. не е вярно! Сам човек си го прави и доброто и лошото. Как ше потвърдиш, че бог ти е помогнал например да спечелиш някаква награда? Ако не бе разбрал за наградата, а ако не се бе записал на бюлетината? КАК ? Просто и ясно, ние сме хора с различни убеждения, ние сме хора които разчитат на себе си, на ума си, а не на някакво божество, което не се знае със сигурност има ли го, няма ли го

^ Така е, а аз даже обратно - нищо добро не съм видяла от религията. Не знам защо толкова буйствате и сипете неприязън към невярващите. Какво ви пречи, че не сме във вашия филм?
    Последно редактирано от koshtramba : 12-07-2011 на 22:11
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Добре каквито и да сте, вярата не иска големи усилия, просто вярвайте си ей така, нищо няма да ви стане нали. Бъдете каквито сте, но поне вярвайте, и това е нещо. А някой атеисти направо така са озлобени към вярата, че да се чуди човек.

Banned Супер фен
    Само в Дядо Коледа вярвам, а той дано прочете, че съм слушал през цялата година.

Е защо "просто да вярвам", какъв смисъл виждаш в това, evropeiski? Мозъкът ми отказва да генерира някакви небивалици, то си идва отвътре, няма как да го разбереш явно. Говориш доста неоснователно.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-07-2011 на 22:21
    Пази моториста !!!

Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    ^ Не знам защо толкова буйствате и сипете неприязън към невярващите. Какво ви пречи, че не сме във вашия филм?
    Ами аз нямам злоба към невярващите, просто казвам какво мисля по някоя тема, и интересното че ако мнението ми е свързано с религията и веднага някакви атеисти ме нападат и спорят с мен и използват вулгарни обръщения и думи към мен. Не знам защо става така. И това е почти винаги когато в изказването ми има нещо свързано с подкрепа на вярата. Даже по някога нарочно в някой форуми съм давал мнение срещу вярата (но без да го мисля наистина) и тогава никой не ме напада.

Ами, виж, просто е нелепо за невярващия, както те за теб. Божествата са били рисунък на онова време, когато хората са нямали обяснение за някой природни зависимости и закони. Знаеш, например откъде идват гръмотевиците (Ооо, ма Зевс го мята), откъде идва дъждът (Зевс се къпе) и още куп такива измишльотини. Само надникни зад абсурда. Поне за малко! За атеистите е също толкова смехотворно да вярваш в Бог, колкото са смехотворни и горните примери. Това е.
    Пази моториста !!!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Eвро, казах ти вече че е НЕВЪЗМОЖНО да повярваш в нещо по воля.

Ти НЕ МОЖЕШ да повярваш че аз съм сто километрово лилаво пиле, което има способността да пърди пица.

Аз по същия начин не мога ей така да повярвам в твоя или чиито и да е било бог. Мога да се ПРЕСТРУВАМ че вярвам, но това е лицемерие, двуличие и лъжа.

Помисли за 2 секундки преди да изръсиш нещо еййй!
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    Ами аз нямам злоба към невярващите, просто казвам какво мисля по някоя тема, и интересното че ако мнението ми е свързано с религията и веднага някакви атеисти ме нападат и спорят с мен и използват вулгарни обръщения и думи към мен. Не знам защо става така. И това е почти винаги когато в изказването ми има нещо свързано с подкрепа на вярата. Даже по някога нарочно в някой форуми съм давал мнение срещу вярата (но без да го мисля наистина) и тогава никой не ме напада.
    За да не кажеш нещо после, това не е нападка. With this in mind, просто ей така да си вярваш е идиотско. Какво ти пречи просто ей така да си вярваш в Дядо ти Коледа, Снежанка, Рудолф, Великденското зайче, Баба Марта, Дама Пика, Летящото Спагетено Чудовище и сие?

Сега сериозно, ако просто ще си вярваш, по какъв критерий избираш това, в което просто си вярваш? Това винаги ми е било много интересно и ще се радвам да чуя обоснован отговор. Любопитно ми е също не го ли намираш за лицемерно да вярваш в нещо "просто за всеки случай" и "защото не изисква усилия"? И двете съм ги чувал не веднъж.
    Welcome to the end of the thought process.

Тук не става въпрос за вяра в измислени герой от приказките и пилета, а за вяра в Господ.
    И да се опиташ да вярваш дори просто ей така, това пак си е някаква проява на човека, че има желание да вярва. А като покажеш на Бог че имаш желание да вярваш след време Бог може и да ти помогне (например чрез разни случки в живота ти или по друг начин) да придобиеш и по-силна вяра.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-08-2011 на 08:50

^ Току-що си го измисли. Никъде не се казва това.

А и да беше вярно пак са лайна. Пълни. Вонящи.Лайна.

Ако има бог най-лесния начин да ми повлияе е докато си работя нещо, когато мигна и си отворя очите отново да видя едно малко писмо адресирано до мен, което никой не би могъл да остави.

Готово.

Съдбата ми е запечатана и сигурна.

Виждаш ли, пак бих имал избора да се дърпам - факт e че има eто това:

http://theflatearthsociety.net/wiki/index.php/Main_Page

Тъй че свободната воля не е проблем.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на Blab
    трябва да има малко поезия в съществото ти. малко обич. малко дух. малко контрапункт на егоизма;
    //и пак - облогът на Паскал. математика)

Аз съм виждал хора които се женят без толкова да се обичат, но с течение на времето толкова много се превързват един към друг и между тях се появява такава голяма любов, за която те даже не са и подозирал, че може да се случи. Същото е и с вярата, като не можеш да вярваш силно, първо започни да вяраваш малко а след време може и да стане нещо по-силно.

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Атеистите вярват в себе си. Защо някой трябва да си прави излишни кумири? Защо вярата трябва да бъде налагана и да е отправена към Бог? Нима ако вярваш в себе си, не се зачита, защото не е отправена към някакво божество?

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Ми нека да си представим за момент че някои странни индивиди не са луди по лъжене, двуличие, лицемерие и тн.

А евроцента ако поспреш за поне един пост с non-sequitur-те ще е супер. Наистина, спри с глупостите. Сериозен съм.

Спри с глупостите.

Моля те.

Спри с глупостите.

Много е хубаво да спреш с глупостите.

Би било страхотно да спреш с глупостите.

Защото те кара да изглеждаш като глупак и ми сваля IQ-то само като ги чета. Представи си брато. Представи си - 99.9999999999% от двойките които се женят без любов СЕ РАЗВЕЖДАТ, често прецакани и наранени.

"Айде всички да се пресруват че вярват в МОЯТА фантазия sunface.jpg" Не трябва ли да сме честни и да се прествуваме че вярваме във всичките други богове на 3000-те религии (повечето от които експлицитно политеистични.

Как не можете да се осъзнаете бе животни? Как може да сте толкова лицемерни че да казвате на други да се преструват че ви вярват?! Мюсюлмани го казват, мормони го казват, всякакви тъпаци молят да им се повярва малко. Ей така. Просто да им вярват всички.

Без харизма, без кредабилност, без никаква мотивация. Нека просто всички ви повярват и ви обичат. Losers

The Bird of Hermes

Evropeiski, нима искаш да кажеш, че след като не вярвам в Бог, аз съм аморална?! Така ли? Що за глупост, вие, вярващите, да не би да сте похлупени със свещен похлупак и да се ползвате с някакви спешъл преференции? С какво един вярващ е повече от невярващия? И като не вярвам, какво? Това не значи, че ще съм нещастна в живота! Нито, че утре ще ме блъсне ТИР на улицата. Колкото и да е жалко, че го казвам, вярваш, уповаваш се, на нещо, за което дори не му пука за теб, защото просто не съществува! Чувал ли си за квантова физика, квантова механика, теория на относителността, сингулярност? Явно не. Хубаво ще е да прочетеш за тези неща. Те не са Бог.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-08-2011 на 09:52
    Пази моториста !!!

.........................
    Последно редактирано от cvetemoe : 12-08-2011 на 11:14
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Пречките във вярата на християнския Бог се състоят от липсата на достатъчно ясни аргументи, защото просто тя е недоказуема, а ако питаш gandalfepi4, ще ти изреди десетки доказателства в обратното, например, че земята е на билиони години, че произхождаме от маймуните, че има хиляди религии, защо точно християнската. Аргументите против съществуването на християнски Бог са, сами по себе си, убедителни. Другата пречка е, че представители на отделни Църкви извършват действия, които са несъответстващи на вярата, която проповядват, и естествено, хората това ги отблъква. А може би най-голямата пречка за масовото неверие в България се състои в това, че обществото ни е възпитавано в атеистични ценности и идеали, в които се отрича всякаква Божествена намеса. На нас, българите, е вкоренено това неверие и не можем просто ей така да го изтръгнем...

Cvetemoe, я па ти ! А Бог кой е?

Lychezar, всъщност още от древността сме доста на "ти" с вярата. Зороастризма е добър пример.
    Пази моториста !!!

^ gandafepi4

Колко ти е IQ-то?

Мега фен Аватара на Blab
    дефинирайте си границите между вяра и религия, моля, пък тогава се замеряйте с егата си;

^
    ^
    Не съм вземал официален тест, но от няколкото безплатни интернетски ми варира между 110 и 120 за флуидна интелигентност, за кристализирана не съм правил.

Не виждам как това е свързано с темата или как отговаря на поста ми

The Bird of Hermes

...........................
    Последно редактирано от cvetemoe : 12-08-2011 на 11:14
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си