- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Имаме двама идиоти с общи религиозни виждания.
А другото общо между тях е нулевата мозъчна активност.
И тук с второто удряме на камък.
Тези хора ме карат да се замисля дали има бог.
Защото такива същества случайността не може да създаде.
Те са като проклятие за трезвата мисъл.
Последно редактирано от RagioL : 12-12-2011 на 21:07
така мислиш ти, но едва ли ще можеш да убедиш в това човек като този:
"И един от народа Му отговори: Учителю, доведох при Тебе сина си, който има ням дух. И гдето и да го прехване, тръшка го; и той се запеня, скърца със зъби, и се вцепенява; и говорих на Твоите ученици да изгонят беса, но не можаха. А Той в отговор им каза: О роде невярващ, до кога ще бъда до кога ще бъда с вас? До кога ще ви търпя? Доведете го при Мене. И доведоха го при Него. И като Го видя хванатият от бяс, веднага духът го сгърчи; и той падна на земята и се валяше запенен. И попита Исус баща му: Колко време има от как му е станало това? А той каза: От детинство. И много пъти го е хвърлял и в огън, и във вода, за да го погуби; но ако можеш стори нещо, смили се за нас и помогни ни. А Исус му рече: Ако можеш повярва! Всичко е възможно за този, който вярва. Веднага бащата на детето извика, казвайки: Вярвам [Господи]! помогни на моето неверие. А Исус, като видя, че се стича народ, смъмра нечистия дух, казвайки му: Душе неми и глухи, Аз ти заповядвам: Излез от него, и да не влезеш вече в него. И духът, като изпищя и го сгърчи силно, излезе; и детето стана като мъртво, така щото болшинството, думаха, че е умряло. Но Исус го хвана за ръката и го дигна; и то стана," Марк 9: 17-27
^
^
^ ъъммм... поста ми се състои от три параграфа
първият явно не е релевантен
вторият описва гигантската и иронична прилика между Йешуа и Митра
третият описва чуствата ми когато съм се запознал с въпросната история
И ти казваш че не разбираш на какво се смея? Ти наистина да не би да имаш някакви проблеми? Да не би да не си ми дочел поста просто?
ОК, какъвто и да е случая обяснявам като за малки дечица - смях се от сърце на иронията. Беше смешно, имаше някакво окситоксинно, ендорфинно и леко чуство когато прозрях колко наистина е изкрадена тази конкретна религия в това конкретно отношение.
Имах подобни моменти при запознаване с гностическите евангелия и с вавилонските ѝ родители.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Я прочети по-надолу за манипулирането. Ако на това се уповава вярата ти.. ще си разбия монитора на Великден. Просто тия хора са се овързали отвсякъде. След създаването на религията, съответно е имало въпроси. Повечето са записвани и вероятно бая умни хора са се заели да им дават отговор. Ти вярваш ли в извънземни ? Шанса да има извънземни е поне 5 пъти по-голям, отколкото да има Бог. И все пак аз не вярвам напълно в това, че те съществуват, защото не съм ги видял.
Леле с какъв акъл се хванах да Ви споря. (facepalm)
От време на време се вясва и един мюсюлманин който ВЯРВА.
Можете с него заедно да си ВЯРВАТЕ докато се кълцате с адзета и скимитари
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^
^ O, пресвети Нютон как може да се говори с тебе???
Добре, аз съм АНТИХРИСТ и казвам "не вярвайте насила на тъпаци, най-малкото понеже са повече от един и ако е само сляпа вяра няма и 0.0000001% да е на правилната религия и деноминация". Какво зло и извратено съобщение нали? Особенно когато алтернативата е написана в книга, която знайно е попълвана и с антисемитски пасажи и с протиранични пасажи (да не мислиш че наистина Йешуа би казал че всяка власт е от бога и трябва да се подчиняваме на управляващите, когато има толкова много примери за зли водачи? Властта на Хитлер, Мао, Саддам от бога ли им е дадена за добро?)
^ Какво да разделям бе сладурче ненагледно? ВЯРВАЩИ за започвали джихади и кръстоносни походи и гонения из собствените си рангове, не аз. Към друг ще си насочиш метафоричния обвинителен пръст
The Bird of Hermes
На доста плиткоумни изказвания се начетох. Що не се застреляте от упор?
gandalfepi4, Хитлер пък какво ти е направил?! Мястото му изобщо не е сред тия имена.
^ Точно преди цветко да се изнесе от форума си говорихме на тази тема и аз му се дадох да ме прави каквото иска, за да ме направи вярващ. Нямаше резултат.
Сподели ако обичаш какво да измисля и ставам християнин. Щом е толкова просто да прекратим този спор. Чакам.
^
^ Добра идея
![]()
The Bird of Hermes
ами какво да кажа, бях преследван и атакуван от цялото царство на антихристите, и Бог и Исус ме опазиха, дори когато дявола ме умъртви, Гопод Бог ме възкреси, в продължение на години всеки ден бях под екстремален окултен обстрел, но Те Двамата ме опазиха, хиляди пъти смъртта ме атакуваше, но Бог и Исус винаги ме спасяваха от нейните лапи, опитаха се да ми причинят инфаркт, но Господ Бог ме избавяше всеки път, опитаха се да ме отровят, но Бог и Исус неутрализираха отровата, удари ме 220 волта електричество, почуствах смъртта че ме умъртвява, но Те Двамата пак ме спасиха, тръшна ме менингит, и Те ме излекуваха на часът, ударих се с висока скорост(над 70 км/ч) в стълб, но Бог и Исус ме спасиха отново, въобще ако не бяха Те, за изтеклото време можеше да ме погребат хиляди пъти.....
Последно редактирано от npp : 12-12-2011 на 21:34
Спирам дотук. Лека ви вечер
![]()
^
^
^
^
^
^
3ависи какво имаш предвид. Ако ме питаш дали съм някой който е против християнството - да, ако ме питаш дали съм някой който е против моралните учения на Йешуа - 90ина % не, а ако ме питаш дали съм могъщо, паранормално, тъмно и изкусително същество - ... ми да много ясно
Kaкто и да е. Та какво е толкова просто да се замисля? Кажи ми. Давам ти се. Написаното от теб не може да се изтрие.
Кажи какво толкова може да се позамисли човек малко и да стане вярващ, уважително ти давам подиума, praebueris aures me tibi
The Bird of Hermes