.
Отговор в тема
Страница 14 от 87 ПървиПърви ... 41011121314151617182464 ... ПоследнаПърви
Резултати от 326 до 350 от общо 2160
    Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от thunderstruck5 Виж мнението
    Та каква е целта на тази тема ?! Ако го видя и пипна- ще повярвам - чисто и просто. К'во повече да кажа.
    А като видиш и пипнеш, после това вяра ли е ще е. Какво е казал Христос - който не е видял и е повярвал, той е блажен. Замисли се. Не се подавай на първичното, което ти изниква в ума.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-12-2011 на 21:02

Мега фен Аватара на RagioL
    Имаме двама идиоти с общи религиозни виждания.

А другото общо между тях е нулевата мозъчна активност.

И тук с второто удряме на камък.

Тези хора ме карат да се замисля дали има бог.

Защото такива същества случайността не може да създаде.

Те са като проклятие за трезвата мисъл.
    Последно редактирано от RagioL : 12-12-2011 на 21:07

Мега фен
    Та каква е целта на тази тема ?! Ако го видя и пипна- ще повярвам - чисто и просто. К'во повече да кажа. С тези мои слова темата се изчерпва. Хич не ме грее кой го е виждал, кой не и дали има доказателства за съществуването му в Билията. Докато не го видя, няма да повярвам. Може да звучи глупаво, но по-добър аргумент няма. МИслих известно време по тая тема. Ето една хипотетична ситуация: Човек е болен от неизлечима болест и единствения начин за оцеляване е с воля и стимул. По-голям шанс за оцеляване има не атеиста, а вярващия, и не, защото Бог ще му помогне, а защото това му е внушено. Това е най-могъщата сила. Моли се на Бог, човека, и проблема е решен. И няма да го реши той, а по-висша сила. Това прави внушението още по-голямо, докато атеиста се мъчи и нахъсва да победи болестта с всякакви техники, другия е 100 % сигурен, че Бог ще му помогне. Всичко е в главите ни. Някои до такава степен са изманипулирани, че виждат света през собствената си призма и не се откъсват от нея. Не приемат друг вид истина.
    така мислиш ти, но едва ли ще можеш да убедиш в това човек като този:

"И един от народа Му отговори: Учителю, доведох при Тебе сина си, който има ням дух. И гдето и да го прехване, тръшка го; и той се запеня, скърца със зъби, и се вцепенява; и говорих на Твоите ученици да изгонят беса, но не можаха. А Той в отговор им каза: О роде невярващ, до кога ще бъда до кога ще бъда с вас? До кога ще ви търпя? Доведете го при Мене. И доведоха го при Него. И като Го видя хванатият от бяс, веднага духът го сгърчи; и той падна на земята и се валяше запенен. И попита Исус баща му: Колко време има от как му е станало това? А той каза: От детинство. И много пъти го е хвърлял и в огън, и във вода, за да го погуби; но ако можеш стори нещо, смили се за нас и помогни ни. А Исус му рече: Ако можеш повярва! Всичко е възможно за този, който вярва. Веднага бащата на детето извика, казвайки: Вярвам [Господи]! помогни на моето неверие. А Исус, като видя, че се стича народ, смъмра нечистия дух, казвайки му: Душе неми и глухи, Аз ти заповядвам: Излез от него, и да не влезеш вече в него. И духът, като изпищя и го сгърчи силно, излезе; и детето стана като мъртво, така щото болшинството, думаха, че е умряло. Но Исус го хвана за ръката и го дигна; и то стана," Марк 9: 17-27

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^
    ^
    ^ ъъммм... поста ми се състои от три параграфа

първият явно не е релевантен

вторият описва гигантската и иронична прилика между Йешуа и Митра

третият описва чуствата ми когато съм се запознал с въпросната история

И ти казваш че не разбираш на какво се смея? Ти наистина да не би да имаш някакви проблеми? Да не би да не си ми дочел поста просто?

ОК, какъвто и да е случая обяснявам като за малки дечица - смях се от сърце на иронията. Беше смешно, имаше някакво окситоксинно, ендорфинно и леко чуство когато прозрях колко наистина е изкрадена тази конкретна религия в това конкретно отношение.

Имах подобни моменти при запознаване с гностическите евангелия и с вавилонските ѝ родители.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Я прочети по-надолу за манипулирането. Ако на това се уповава вярата ти.. ще си разбия монитора на Великден. Просто тия хора са се овързали отвсякъде. След създаването на религията, съответно е имало въпроси. Повечето са записвани и вероятно бая умни хора са се заели да им дават отговор. Ти вярваш ли в извънземни ? Шанса да има извънземни е поне 5 пъти по-голям, отколкото да има Бог. И все пак аз не вярвам напълно в това, че те съществуват, защото не съм ги видял.
    Леле с какъв акъл се хванах да Ви споря. (facepalm)

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    така мислиш ти, но едва ли ще можеш да убедиш в това човек като този:

"И един от народа Му отговори: Учителю, доведох при Тебе сина си, който има ням дух. И гдето и да го прехване, тръшка го; и той се запеня, скърца със зъби, и се вцепенява; и говорих на Твоите ученици да изгонят беса, но не можаха. А Той в отговор им каза: О роде невярващ, до кога ще бъда до кога ще бъда с вас? До кога ще ви търпя? Доведете го при Мене. И доведоха го при Него. И като Го видя хванатият от бяс, веднага духът го сгърчи; и той падна на земята и се валяше запенен. И попита Исус баща му: Колко време има от как му е станало това? А той каза: От детинство. И много пъти го е хвърлял и в огън, и във вода, за да го погуби; но ако можеш стори нещо, смили се за нас и помогни ни. А Исус му рече: Ако можеш повярва! Всичко е възможно за този, който вярва. Веднага бащата на детето извика, казвайки: Вярвам [Господи]! помогни на моето неверие. А Исус, като видя, че се стича народ, смъмра нечистия дух, казвайки му: Душе неми и глухи, Аз ти заповядвам: Излез от него, и да не влезеш вече в него. И духът, като изпищя и го сгърчи силно, излезе; и детето стана като мъртво, така щото болшинството, думаха, че е умряло. Но Исус го хвана за ръката и го дигна; и то стана," Марк 9: 17-27
    Пак тази Библия :@ Добре бе ти не можеш л ида ми кажеш твои мисли ? Как ти разсъждаваш анд нещата. то е лесно да копираш/научиш 2-3 стиха ида ги използваш за щяло и нещяло.

Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    А като видиш и пипнеш, после това вяра ли е ще е. Какво е казал Христос - който не е видял и е повярвал, той е блажен. Замисли се. Не се подавай на първичното, което ти изниква в ума.
    Спри да деифицираш кредулентността. По тази причина има 6 билиона тъпаци които все ВЯРВАТ в най-различни глупости без доказателства.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Имаме двама идиоти с общи религиозни виждания.
    Не знам дали сме с еднакви религиозни виждания, но поне и двамата сме християни и вярваме.

От време на време се вясва и един мюсюлманин който ВЯРВА.

Можете с него заедно да си ВЯРВАТЕ докато се кълцате с адзета и скимитари

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Спри да деифицираш кредулентността. По тази причина има 6 билиона тъпаци които все ВЯРВАТ в най-различни глупости без доказателства.
    В Библията какво пише - малцина ще се спасят.
    Христос е казал вярвайте, ти кво казваш? Да не си някакъв антихрист?

От време на време се вясва и един мюсюлманин който ВЯРВА.

Можете с него заедно да си ВЯРВАТЕ докато се кълцате с адзета и скимитари
    Разделяй и владей - хиеноооооооо

^
    ^ O, пресвети Нютон как може да се говори с тебе???

Добре, аз съм АНТИХРИСТ и казвам "не вярвайте насила на тъпаци, най-малкото понеже са повече от един и ако е само сляпа вяра няма и 0.0000001% да е на правилната религия и деноминация". Какво зло и извратено съобщение нали? Особенно когато алтернативата е написана в книга, която знайно е попълвана и с антисемитски пасажи и с протиранични пасажи (да не мислиш че наистина Йешуа би казал че всяка власт е от бога и трябва да се подчиняваме на управляващите, когато има толкова много примери за зли водачи? Властта на Хитлер, Мао, Саддам от бога ли им е дадена за добро?)

^ Какво да разделям бе сладурче ненагледно? ВЯРВАЩИ за започвали джихади и кръстоносни походи и гонения из собствените си рангове, не аз. Към друг ще си насочиш метафоричния обвинителен пръст

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на koshtramba
    На доста плиткоумни изказвания се начетох. Що не се застреляте от упор?

gandalfepi4, Хитлер пък какво ти е направил?! Мястото му изобщо не е сред тия имена.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-12-2011 на 21:17
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Ако на това се уповава вярата ти.. ще си разбия монитора на Великден.
    Не, не се основава само на това вярата ми, просто искаш малко да се замислиш.

^ Точно преди цветко да се изнесе от форума си говорихме на тази тема и аз му се дадох да ме прави каквото иска, за да ме направи вярващ. Нямаше резултат.

Сподели ако обичаш какво да измисля и ставам християнин. Щом е толкова просто да прекратим този спор. Чакам.

^
    ^ Добра идея

The Bird of Hermes

Добре, аз съм АНТИХРИСТ
    Не съм казал, че си антихрист, а те попитах да не си антихрист?

И все пак не разбрах защо накваси Хитлер сред тия имена?!
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Не, не се основава само на това вярата ми, просто искаш малко да се замислиш.
    Какво съвпадение и аз се надявах на нещо подобно!

Мега фен
    Пак тази Библия :@ Добре бе ти не можеш л ида ми кажеш твои мисли ? Как ти разсъждаваш анд нещата. то е лесно да копираш/научиш 2-3 стиха ида ги използваш за щяло и нещяло.
    ами какво да кажа, бях преследван и атакуван от цялото царство на антихристите, и Бог и Исус ме опазиха, дори когато дявола ме умъртви, Гопод Бог ме възкреси, в продължение на години всеки ден бях под екстремален окултен обстрел, но Те Двамата ме опазиха, хиляди пъти смъртта ме атакуваше, но Бог и Исус винаги ме спасяваха от нейните лапи, опитаха се да ми причинят инфаркт, но Господ Бог ме избавяше всеки път, опитаха се да ме отровят, но Бог и Исус неутрализираха отровата, удари ме 220 волта електричество, почуствах смъртта че ме умъртвява, но Те Двамата пак ме спасиха, тръшна ме менингит, и Те ме излекуваха на часът, ударих се с висока скорост(над 70 км/ч) в стълб, но Бог и Исус ме спасиха отново, въобще ако не бяха Те, за изтеклото време можеше да ме погребат хиляди пъти.....
    Последно редактирано от npp : 12-12-2011 на 21:34

^ Аааа, дето гръмна, докато правеше йога? Затва ли говориш?
    Пази моториста !!!

Спирам дотук. Лека ви вечер

Нямаше резултат
    Ами то зависи и от тебе и от твоите усилия.
    Сподели ако обичаш какво да измисля и ставам християнин. Щом е толкова просто да прекратим този спор. Чакам.
    Чети Библията и се старай да изпълняваш Божията воля. Тва е.
    Пия кола, може и кафе 3 в 1.

^
    ^
    ^
    ^
    ^
    ^
    3ависи какво имаш предвид. Ако ме питаш дали съм някой който е против християнството - да, ако ме питаш дали съм някой който е против моралните учения на Йешуа - 90ина % не, а ако ме питаш дали съм могъщо, паранормално, тъмно и изкусително същество - ... ми да много ясно

Kaкто и да е. Та какво е толкова просто да се замисля? Кажи ми. Давам ти се. Написаното от теб не може да се изтрие.

Кажи какво толкова може да се позамисли човек малко и да стане вярващ, уважително ти давам подиума, praebueris aures me tibi

The Bird of Hermes

.
    Това не е никаква мисъл. Защо да следвам библията вместо корана примерно?

The Bird of Hermes

Спирам дотук. Лека ви вечер
    Лека да е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си