.
Отговор в тема
Страница 45 от 65 ПървиПърви ... 3541424344454647484955 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 101 до 1 125 от общо 1617
    да ви попитам момиче на 13 години съм за първи път ми дойде миналата година лятото идваше си ми редовно но и с много болки. Когато почнахме училище за последно ми дойде септември и от тогава не а вече сме януари и искам да отбележа че съм слабичка 40 кг. има много притеснение в даскало. Днес като се прибрах ми се ходеше до тоалетна по малка нужда като се изхождах видях че капна малко кръв и ме болеше но после урината стана нормална. Дали не е защото ще ми идва скоро? Моля ви за отговор

моля за отговор, че се притеснявам защото сега като ходих пак е така и вече към края тече кръв и много ме боли

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Майка/леля/баба каквото и да е нямаш ли?

мерси за полезния отговор. И имам родители споделих им днес съм на лекар

Град
    София, България
    Стискам палци всичко да е ОК!

Unhappy

здравеите аз съм на 13 и цикълът доста често ми прескача около 2 месеца но този път не ми е идвало вече от 3 месеца...някои казват че това може да се дължи на нередовното хранене е на мен ми се е случвало да не ям по цял ден,защото тря6ваше 6ързо да отсла6на с около 2 кг понеже тренирам джудо и тря6ваше да слезна в категория .дали може да не ми идва заради яденето или заради тренировките..и не съм имала полов контакт ..помогнете ми с някои съвет ...;( ;( ;( всъщност последният път когато ми доиде 6еше ноември то съвсем малко ми течеше ии просто незнам какво да правя...плс даите ми някои съвет много се притеснявам..;( ;( ;(
    Последно редактирано от mimins : 01-07-2012 на 13:17

по добре отиди на гинеколог на мен така ми закасняваше с 3,4 месеца и днес като ходих ме гледаха на ехограф и се оказа 5 см. киста и аз съм на 13 години

ужс..ами като отиди на гинеколок какво прави имам предвит тре6ваше ли да се съ6личаш...

да събличах се. Но само си дигнах дрехата че гинеколога да ми прегледа корема. Не съм се събличала изцяло спокойно Само коремчтео

аха ок..ми тря да отида ама малко ме е 6ъз.. преписаха ли ти някакви лекарства...и след вика ли те отново да ходиш на прегледи..
    Последно редактирано от mimins : 01-11-2012 на 18:01

Ами понеже имам и песечинки в бъбреците и киста ми предписа само за песечинките Мечо грозде това е чай. За кистата не ми предписа нищо. Днес ходих и се оказа, че от 6см. е станала 46мм. тя сама се пука изначе бях за операция. Ще ти иска дните когато ти е идвало. Кога за първи път ти е идвало колко е текло по колко дни. И ми каза че когато кистата се пукне ще усетя по остра болка отзад на опашката все едно нещо ме притиска. И ми каза че вече в продължение на 3 год. ще ходя през седмици да ме преглежда. Няма нищо страшно и мен ме беше страх и то много ама се оказа че няма нищо страшно

ами днес видях че ми е дошло ,но вече цял ден съм с една превръзка имам предвид , че не ми тече толкова отколкото друг път ,но все пак мисля да отида на лекър....

Град
    София, България
    ^Ако имаш проблеми отиваш. Преглед също е желателно да отидеш и да се направи, но аз вече 4 години имам цикъл, и никога не съм ходила. Слава Богу, никога не съм и имала проблеми.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Ако имаш проблеми отиваш. Преглед също е желателно да отидеш и да се направи, но аз вече 4 години имам цикъл, и никога не съм ходила. Слава Богу, никога не съм и имала проблеми.
    Изобщо на твое място нямаше да се похваля. Три години от началото на менструацията/една година от началото на половия живот е силно препоръчително да се отиде при гинеколог. В развитите държави му казват профилактика.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    София, България
    Бих отишла, ако имах възможност. Но съм в чужбина и тук туко така за преглед въобще няма да те приемат. Без родители съм, което също играе значение. Ще отида след като навърша 18 години.

"Ще е нужно да го посещавате, започвайки горе-долу от 19-годишна възраст при отсъствието на оплаквания преди това, поне веднъж годишно за профилактичен преглед и даване на секрет и намазка."

Нямам проблеми, не се оплаквам, всичко ми е тип топ - никога не съм пропускала менструация, цикъла ми се нормализира. Така че, има за какво "да се похваля" както ти се изрази. Но да, задължително ще отида щом навърша 18, завърша училище и се прибера в БГ.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 01-15-2012 на 13:01

Амиии искам да попитам дойде ми вчера и цвета му е тъмно кафяв има ли за какво да се притеснявам плс отговорете ми!!

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Ъъъъ, тъмно кафяво течение е по-скоро, отколкото менструация. Поне на мен така ми звучи. Не знам, на мен не ми е текло никога така, за това ми звучи притеснително. За всеки случай отиди на лекар...

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Град
    София, България
    Това първа менструация ли ти е?

Град
    sgsgs
    Бонжур! На 13 съм и още не ми е дошьл та .... аз съм си развита вече:д всичките ми приятелки им е дошло... вече просто се отчайвам ... трябва ли да ходя при личната....
    D&G

Град
    София, България
    Ciao! Попитай майка си кога на нея и е дошло. + На гинеколог трябва да отидеш, ако не ти дойде до 16 годишна възраст.

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Искам да попитам нещо и ако мога да получа полезен отговор.Наскоро четох за болезнената менструация и се пишеше , че е опасно защото с течение на годините кръвта в тялото намалява , понеже течението е много обилно и това водело до анемия.Аз съм на 16 години , за първи път цикълът ми дойде на 11 години.На около 13 започна да ми става многоо болезнена , до такава степен , че си ревах от болки в продължение на 2 часа а бях пила спазмалгон.От тогава до сега всеки месец дойде ли този период просто не понасям вече на болка.Въпроса ми е дали е наложително и спешно да ходя на гинеколог за да ме прегледа :/
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Unhappy

Здравеите , аз съм почти на 14 год.(правя ги след около 2 седмици) , а още не ми е дошъл цикълът.Това нормално ли е ? Много съм притеснена !!
    Последно редактирано от m1m4o0o : 01-21-2012 на 15:05

Град
    София, България
    ^Нормално е - ако не ти дойде до 16 годишна възраст, трябва да се консултираш с гинеколог.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Нормално е - ако не ти дойде до 16 годишна възраст, трябва да се консултираш с гинеколог.
    Ок , благодаря ти много. Надявам се да ми дойде и да не ми се налага да посещавам гинеколог .

Аз съм на 15 и ми дойде миналата неделя (и още не е свършило, егати досадата), така че не се притеснявай

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си