Влез

View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

DownloadVirus
06-13-2012, 20:34
Първо чети това http://www.livestrong.com/article/434913-the-benefits-of-glucose-when-working-out/
Второ - общоприет е този мит със шоколада , банана,меда или каквото и да е преди тренировка,но отвадна е разбит този мит :))

И трето . Споделена случка от фатрат . Който не го познава , старши съфорумник с опит

Сещам се за една случка от октомври месец, миналата година. Аз и един колега отивахме към залата (тренираме в трибойска) И той решил, че по пътя за бърз въглехидрат ще изпие литър мляко и 200гр халва. Sure enough сложихме по 160 на клека , направих аз повторенията. Той като застана под лоста и му падна кръвната захар щеше да се заколи там. До момента на случването на това не мислех ,че е възможно (въпреки че уча медицина и т.н) човек да изкара от 2-те дупки едновременно... E пича първо падна с лоста повърна, насра се , а след 10-тина секунди и припадна.
Извод: Не се яде преди тренировка. Максимум доза протеин.

berrynia
06-14-2012, 07:43
добри хорица, трябва ми малко помощ. тая пролет откъм хранене го карах доста зле и сега ми се иска не толкова да свалям килограми (166 височина, 54 килограма), колкото да си оправя диетата, защото се чувствам като парцал вече.
ето го менюто ми от вчера.моля, дайте някой друг съвет какво да включа, да махна. основната ми цел е пречистване и добро настроение естествено =]
закуска: купа елда с мед и праскова, домашно прясно мляко
обяд: неосолено картофено пюре, сок от цвекло и салата от чушки, магданоз и домати без дресинги и подобни
следобедна закуска: няколко фурми без кожи, грейпфрут
вечеря: 2 праскови, парче печено пилешко без кожа

FuckingFreak
06-14-2012, 12:33
Имаш само едно свестно хранене за целия ден - вечерята, ако изключим прасковите. Добави салата, махни ги тях. Сложи поне една мръвка или яйца на обяд. :)

adriana121
06-14-2012, 13:29
Ядете ли ленено семе и с какво го комбинирате ?

FuckingFreak
06-14-2012, 14:29
Да, ям. Повечето пъти накисвам около супена лъжица в 5 супени лъжици кисело мляко и го ям със закуската, но го и с меса понякога.

edit: Вирусе, бележим напредък. Ям яйцата цели и то понякога даже прекалявам с тях. Егати вкусотията, никога повече няма да хвърля жълтък!!! Нека ми се вдига холестерола! :D

DownloadVirus
06-14-2012, 16:51
Да, ям. Повечето пъти накисвам около супена лъжица в 5 супени лъжици кисело мляко и го ям със закуската, но го и с меса понякога.

edit: Вирусе, бележим напредък. Ям яйцата цели и то понякога даже прекалявам с тях. Егати вкусотията, никога повече няма да хвърля жълтък!!! Нека ми се вдига холестерола! :D

Аз сега карам на яйца и таратори ..Ям по 8 яйца на ден 2 кисели млека банани някви с креатина да качвам килограми.Ама аз все повече се опознавам и разбирам какво и как трябва да ям..

FuckingFreak
06-14-2012, 16:57
Аз мислех, че нещо ми беше станало и силно вярвах, че съм омазнила. И то точно от тия яйца. Щото ям по 6 на ден. А си прецаках и кантара - показва ми теглото в либри. И един ден си се качвам и той изписва 100 и аз шах. :lol: Но после разбрах, че това е около 45, та успокоих. Иначе твърдо сварени яйца, такива дето жълтъка им става зелено-синкав и по възможност изстинали, е нема такова нещо, супер вкуснииии. Мойте приятелки са некви лигли, не обичали яйца, аре не. А ти какво месо ядеш по принцип?

Днес, докато си правех тренировката, в отражението от едно стъкло забелязах леко показващия се първи ред. И с това сложих край на терзанията и тъпите ми теории за омазняване от яйцата. Вери хепииииииии.
Утре празнувам рождения ден. Харесах си най-жестокия часовник, който приятелите ми ще ми подарят. *Фук*

DownloadVirus
06-14-2012, 17:38
пилешко свинско телешко..Утре ще си правя НВД пица с месо ;d

FuckingFreak
06-14-2012, 18:09
От рецептата в бб тийм ли, тази с каймата? Доста следя дневниците на жените, а отскоро и на мъжете. Някак си ме кефи по колко много храна може да поглъща един човек, малко извратено мислене... ;D

DownloadVirus
06-14-2012, 19:06
Да от бб-теама . Също трябва да си направя и протеинови вафли домашни ..

Та ако на тва се кефиш тук имам познати дето за закуска през зимата са стигали до 700-800 гр трици или овес на закуска с 1 литър прясно мляко 200-300 гр мед и 200 гр бадеми - като за закуска бива.. И направо очите ми скачат като изяждат толкова храна за около 4-5 мин и то без да бързат особено

FuckingFreak
06-14-2012, 19:13
Аааааааааа, тия са машини. Сигурно обяда им е 10 свински вратни с половин кило ориз. :D

DownloadVirus
06-14-2012, 19:17
Ядат по 2 пъти на ден и за това събират толкова много.Втория път 10 яйца със сирене там 600-700 грама и тва е после един плод след тренировка.Тренировките са здрави и за това.И то двуразови

FuckingFreak
06-14-2012, 19:34
Тези хора по колко пари дават за ядене... Уау.

bathory
06-14-2012, 21:58
FuckingFreak, много си смешна. Прочела си две статии в бб тийм и казваш кое е правилно и кое не.. черният шоколад е с нисък гликемичен индекс и не е БЪРЗ въглехидрат.. Една вафла не е кой знае какво, вярно че не е полезна, но не се филмирайте толкова. ;))

3oPuTy
06-14-2012, 22:05
FuckingFreak, много си смешна. Прочела си две статии в бб тийм и казваш кое е правилно и кое не.. черният шоколад е с нисък гликемичен индекс и не е БЪРЗ въглехидрат.. Една вафла не е кой знае какво, вярно че не е полезна, но не се филмирайте толкова. ;))

Не се хаби :? Не схващат - имат се за по-разбиращи от хората с подобни проблеми от години :?

И не,това не ми е оправдание за да ям сладко - МРАЗЯ СЛАДКО!!!Повтарям го за пореден път,защото знам,че ще последва някоя заучена фраза от рода на "Тя и приятелката ми се оправдава с ниското кръвно и тъпче кифли и кроасани!" :?

Лелеее,Вирусе ти ме стресира с тия количества бе :D Двете менюта,които си постнал ще ми стигнат за поне 3 дена :lol: Ужас,чак ми стана тежко,а мислех да хапна едно яйце :lol: Почни да пускаш по-често подобни менюта за да ми минава мерака за хранене в "забранено време" :)

babity
06-15-2012, 06:10
Пак съм напълнялаааа ;( Три дни вкъщи с учебника и 3кг нагоре и то не защото ям кой знае какво, а защото основната порция ми е вечер. Време е да се стегна!

kalpazanka
06-15-2012, 07:16
Нахлузвам/изхлудвам поли и панталони, без да ги разкопчавам! :D :D :D
На инат това лято няма да обновявам гардероба, иначе дрехите, които купя сега, догодина ще са ми широки.

DownloadVirus
06-15-2012, 07:32
Не се хаби :? Не схващат - имат се за по-разбиращи от хората с подобни проблеми от години :?

И не,това не ми е оправдание за да ям сладко - МРАЗЯ СЛАДКО!!!Повтарям го за пореден път,защото знам,че ще последва някоя заучена фраза от рода на "Тя и приятелката ми се оправдава с ниското кръвно и тъпче кифли и кроасани!" :?

Лелеее,Вирусе ти ме стресира с тия количества бе :D Двете менюта,които си постнал ще ми стигнат за поне 3 дена :lol: Ужас,чак ми стана тежко,а мислех да хапна едно яйце :lol: Почни да пускаш по-често подобни менюта за да ми минава мерака за хранене в "забранено време" :)

Дам.И за мен храната е наистина множко,аз принципно ям малко.Хем по-малко пари,хем ще се изсуша повече :))

Ou7oFmYhEaD
06-15-2012, 07:46
Следя ви постовете и така като гледам тука сте на яко НВД. За което аз съм твърдо против и най-вече за ВМ-НВД тия режим и особено втория яко ще ви прецакат бъбреците и организма след време. А какво да кажа за това, че от тези години сте се хвърлили на тези тежки режими. И понеже на организма не му е достатъчно тежко, та бъхтите тренировки като луди. То е ясно, че си папкате месца, ,млекца и сиренца на воля и всичко това за сметка на вашия организъм. Не искам да засягам никой от вас, наистина. Ваше право е да се храните както искате. Но аз съм минала през тези неща и знам, че това което правите не е най-доброто за вас. Особено на тази възраст. Казвам ви го с добро чувство.

DownloadVirus
06-15-2012, 07:58
И колко дългогодишен опит имаш с НВД и ВМ-НВД ,какви други режими си спазвал/а? Как си го правила? Какво си тренирала? Какво съотнешение на макрос имаш през различните диети? Правила ли си изследвания? Какви грешки си правила? Някой от родата ти имал ли е проблеми и ти да си го унаследил/а?

НВД и ВМ-НВД е за здрави хора.И като за здрави хора,диетата ги гради така,а не че са били здрави от преди :))

kalpazanka
06-15-2012, 08:21
Вирусе, айде старата песен на нов глас.
НВД и ВМ-НВД са грешка от биохимична гледна точка, да не говорим от физиологична. Затва и като споря с вас, искам да ми прилагате научни доводи, а не бат Арни кво животно бил, кой какъв проблем унаследил и какви грешки е правил...

DownloadVirus
06-15-2012, 08:26
Не,не..Търся книгата ,но не мога да я намеря :)) Работата е чук още от преди 10 хиляди години :)) ВМ-НВД за наистина добро здраве :))

kalpazanka
06-15-2012, 08:29
Защо нискоВХ? И колко ниско? И защо избираш кетогенеза и дезаминиране пред вноса на ВХ?

DownloadVirus
06-15-2012, 08:34
Не се избира кето..По принцип хората не са създадени за въглените и се ядат наистина умерено ниско.Като говорим чисто за здравето какво казваш. Като намеря книгата ще ти дам линк

kalpazanka
06-15-2012, 08:40
Хубу, не се избира кето.
Ами нали през кръвно-ликворната бариера минават глюкоза и кетотела, а не масти или белтъци. Нали за мускулите ти трябва глюкоза, която навлиза през инсулинозависими GLUT-транспортери? Като си на НВД, как си покриваш нуждите без кето?

Не ми давай книги, биохимични знания имам достатъчно, да не говорим, че бях и първенец.
Дискусия искам!

DownloadVirus
06-15-2012, 08:45
За кви мускули говориш,само ти знаеш :))
А кви познания имаш си нямам на идея.Ма и да имаш все тая.Опитът е далеч по-важен от назубрените неща :))

kalpazanka
06-15-2012, 08:48
Не е до опит, а до логика.

За кви мускули говориш,само ти знаеш :))

Айде ся, измъкване.

DownloadVirus
06-15-2012, 08:51
Говорим за здравето ти,ти ми говориш за мускули....Не е ставало въпрос за мускули :)
Пък логиката без опит ,все тая

kalpazanka
06-15-2012, 08:52
Абе, мееен, ти четеш ли какво ти пиша?

3oPuTy
06-15-2012, 08:59
Абе к'вот и да си говорим прекалено многото протеини ти разказват играта на бъбреците.То за т'ва и осъдиха Дюкан - в неговата диета е от 5 до 7 дни само протеин за "ударен режим" :? Аз,глупачката,като малка (15-16 год.) я спазих тая глупост за 4 дена и накрая завърших в спешното с няк'ви адски болки в бъбреците,а нямам проблеми с тях :? От тогава съм против всякакви подобни драстични ограничения :?
И все пак най-добре е човек да си познава организма.Аз,например знам,че хляба ми е проблемен - мога да ям само хляб без нищо друго,но без него избягвам храната и предпочитам да стоя гладна.Сега гледам да го свеждам до 2-3 филии (в зависимост от големината - около 100-150гр. общо) за цял ден,а по едно време стигах до 5 големи :D Също така знам,че ако реша да свалям без да връщам Б/М/В от рода на 40:20:40 или 35:15:50 (в %) ми е супер,както и около 1100-1300 калории.Знам,че са малко,но съм си засичала менютата преди - 1400-1600 калории,но с В около 75% и П около 15% :?

Едит:Лелеее,вие сте изписали цял роман докато се наканя да си напиша поста :D Сори,че ви прекъсвам разговора с нещо дълго :D

DownloadVirus
06-15-2012, 09:02
Не мога да повярвам,че 2012-та хората още вярват в такива митове :))

kalpazanka
06-15-2012, 09:04
И аз на моменти не вярвам на очите си, докато чета простотии на килограм, но не се оплаквам, нали? :)

Зори, пробвала ли си вместо цели филии да хапваш само коричките им? :)

DownloadVirus
06-15-2012, 09:12
Аз пък кога съм се оплакал :))

3oPuTy
06-15-2012, 09:18
Калпазанке,честно казано не съм :D Нека привикна към по-малко хляб (от 2 дни го хапвам препечен),а после може и само тях да хапвам :) Не искам рязко да го спирам,защото бях го свела до филия на ден ама издържах 3 седмици и после се улях :D По-добре бавно,но славно - и без това не го правя толкова за да свалям см. или кг.,а за да си оправя хранителните навици.

bathory
06-15-2012, 10:15
Не се избира кето..По принцип хората не са създадени за въглените и се ядат наистина умерено ниско.Като говорим чисто за здравето какво казваш. Като намеря книгата ще ти дам линк

човек е създаден да се храни с растителна храна... въглехидратите трябва да съставят около 50 % от дневното меню, защото те са източника на енергия за клетката.. не съм веган, но месата са точно това което не трябва да ядем!! :)
А, Вирусе, знаеш ли че чиата може да ти достави много повече качествен протеин, пред телешка пържола.. ;))

FuckingFreak
06-15-2012, 10:56
Може и статия и половина да съм изчела, пак ми е достатъчно.
А ти знаеш ли, че растителните протеини са с непълно съдържание на аминокиселини и организма рядко прибягва до състояние, в което набавя необходимите протеини от тях? То и семките са с 20 грама протени, ама дори да люпиш по цел ден нищо няма да правиш. Единствено с пълен аминокиселинен профил са соята, киноата и амаранта доколкото знам. ;)

edit: bathory, имаш ли дневник в ББ тийм? Щото май попаднах на него. Следя го с интерес :)

bathory
06-15-2012, 11:54
Затова ще си хапваме киноа, за нея съм съгласна, пък соята ако знаеш как надува, изобщо не е препоръчителна. :) Ако ти кажа, че изобщо не е достатъчна статийката, хората с години изследват какво е нужно на организма и пак не знаят достатъчно..
Имам дневник, но не съм най-добрия пример. Храня се с това, което ми се яде. И дневника не е от най-редовните, радвам се че го следиш.. хах

Rebirthing
06-15-2012, 11:59
човек е създаден да се храни с растителна храна... въглехидратите трябва да съставят около 50 % от дневното меню, защото те са източника на енергия за клетката.. не съм веган, но месата са точно това което не трябва да ядем!! :)
А, Вирусе, знаеш ли че чиата може да ти достави много повече качествен протеин, пред телешка пържола.. ;))

В последно време чиата си я ям директно от пликчето, наистина съотношението количество - качество е уникално, но 2 супени лъжици чиа някак си не могат да заместят протеин от месото и това го казвам при положение, че не ям такова ;д. Иначе протеина от чиата е наистина по-качествен и нека да отбележим, че въглехидратите не бива да идват от 'кексчета, понички, тортички' и разни такива глупости и 'изкушения'.

3oPuTy
06-15-2012, 12:22
Заинтригувахте ме с тази чиа и ще взема да я потърся и да я пробвам :)

FuckingFreak
06-15-2012, 12:33
Да, наистина, кажете нещо повече за нея. Какво представлява,вкусна ли е? Зарибила съм се по суровоядство, то е ясно, че няма никакъв шанс дори два дни да изкарам само на такова, но бих опитала доста от рецептите. Виждам, че в менюто на суровоядите често присъстват точно такива неща - суперхрани, а именно стафиди, годжи бери, като цяло сушени плодове, ядки и семена. Имат хубави рецепти за сурово брауни и суров шоколад, така че бих пробвала, определено!

divacheee
06-15-2012, 15:07
Имам дневник, но не съм най-добрия пример. Храня се с това, което ми се яде. И дневника не е от най-редовните, радвам се че го следиш.. хах

Дневникът на Миа ? И аз те следя :д

Rebirthing
06-15-2012, 15:32
Аз често минавам на суровоядство, особено късната пролет и през лятото. Годжи бери е едно интересно плодче, наричат го още китайски лиции, императорски плод или просто лиции.

Ето статии за годжи бери -
http://www.tialoto.bg/a/16-polezniм-hrani-i-napitki/14916-super-valsheben-plod-valche-grozde-godzhi-beri/
http://dieti.rozali.com/hranene/p18126.html
http://www.zoya.bg/Годжи-бери-натурални-250-гр.726
http://gotvach.bg/n7-27505-Годжи_Бери

Чията - като вкус нищо особено, иначе е богата на адски много неща. Според уики 28 гр., това са приблизително 2 суп. лъжици, съдържат 9 процента от дневното количество необходим протеин http://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_hispanica и една интересна статия за чията - http://www.bb-team.org/articles/4174_semena-ot-chia

koshtramba
06-15-2012, 15:42
Божее, ама много сложни неща ядете, аз повечето не мога да ги произнеса, камо ли да ги запомня.
Къде отидоха нещата като кашкавал и сирене?

DownloadVirus
06-15-2012, 16:50

И на 0 въглехидрати да сме(практически е трудно) са нужни много малко за жизнените функции на един човек,но аминокиселини и мазнини не се синтезират. Докато ако имаш 0 въглехидрати , тялото ще преработи малка част от протеина в глюкоза,докато обратното не става. Главния източник на енергия трябва да са мазнините,а не въглехидратите.Добавените протеини за аминокиселини. Иначе и елдата е добра,но не дава пълен АК профил,въпреки че е на по-високо ниво от подобните си .

Rebirthing
06-15-2012, 18:32
Термичният ефект на мазнините е в пъти по-малък от този на протеините и въхлехидратите !!!

DownloadVirus
06-15-2012, 19:46
Broscience go on .....

FuckingFreak
06-15-2012, 19:56
Една вечер ходене с високи обувки и съм пребита. Ужас. Утре ще го повторя, но ще ми е интересна тренировката каква ще е. :D

Rebirthing
06-16-2012, 07:15
Аз местя мебели на 12 см. токче, направо си е цяла тренировка и то доста ефективна ;Д.

Jaune
06-16-2012, 08:37
Вече две седмици не виждам никакъв резултат, чудя се къде бъркам обаче. Имам малко за сваляне, смея да твърдя, че съм в добра форма.
Сега съм и в МЦ и не знам дали просто задържам вода, но съм 47-47.5, а бях станала 46 преди и просто нещо се скапа.
Иначе г/д това е положението откъм корем.
http://prikachi.com/images/622/4897622m.jpg отпред
http://prikachi.com/images/623/4897623w.jpg и отстрани
Знам, че не е ок, ама поне до плосък съм го докарала. Колкото до краката, те са мускули, просто структурата ми е такава и т'ва ме дразни, не ги искам така, а лошото е, че каквото и да тренирам, тренирам и тях. Естествено, не искам да спирам тренировки, но се чудя какво е най-подходящо, за да не натоварвам краката и съответно увеличавам мускул там.
Какви грешки бих могла да допускам в НВД? Приемам средно по 55 грама въглехидрати на ден, да ги намалям ли още? А мазнините са ми около 60% от общото хранене, има ли шанс да е твърде много? Бтв като си смятах ОКБ, ми беше 1700, а ям около 1400-500, изкл. рядко стигам до 1600, просто не ми се яде, а аз имам огромен апетит принципно. Щото знам, че и тва е грешка.
Оф, не знам, разсъждавайте. :Д

DownloadVirus
06-16-2012, 08:49
Кво да разсъждаваме? За 2 седмици чудеса ли очакваш :) Дай му 2 месеца на режима и после мисли......

Rebirthing
06-16-2012, 09:14
Със сигурност в момента задържаш вода. А солено по принцип ядеш ли и в какви количества ?
бтв според мен мазнините са ти много, колко процента протеин ядеш ?

Jaune
06-16-2012, 09:26
Избягвам соленото. + Пия доста вода.
Протеините ми варират, имала съм няколко дни, в които са ми били 40% и 40% мазнини, други с ~30% протеини и ~50% мазнини. С 60-те процента дадох пример от вчера, когато протеинът беше едва 21%, така се получи.
Към вируса - имах предвид да ми посочите основни грешки при НВД, какво мога да бъркам, защото все още си модифицирам менюто. Попитах и за съвет за тренировките. Тренирам в домашни условия, така се налага. Правила съм голяма част от програмите в нета, P90X, Insanity, TurboFire, тренировките на Зузана напоследък - интервалното кардио най- ме кефи, но с нейните тренировки, както посочих, си тренирам прекалено много (според мен) краката.

DownloadVirus
06-16-2012, 11:03
Дай си менюто

titinkaa
06-16-2012, 11:32
Хей,имаше момичета които спазваха 90ДД.
Спазвате ли я още и колко свалихте до тук?

Jaune
06-16-2012, 12:51
За днес дотук е:
З: Кафе с малко мляко, 200 гр кисело мляко с 10 сурови лешника и канела.
О: Скумрия, тиквички и патладжан на скара, салата домати, краставици и лук. Едно пилешко бутче.

FuckingFreak
06-16-2012, 14:23
Дай си време. Не бързай за никъде. За да казваш, че един режим не работи при теб, трябва да си го тествала мининум 7-8 седмици. А ВМ-НВД е добър режим, просто се иска търпение. Ще свалиш колкото искаш. Иначе няма как да не товариш краката, ако правиш кардио. А да тренираш силово само за горна част според мен е безсмислено, трябва поне веднъж седмично да ги включваш. Моята структура също е набита, но тренирам краката и то доста по-често от веднъж седмично.

Размисли: Доста съм свалила и го виждам. Наистина, трябваше ми да видя едни снимки и като се видях каква съм мъничка, в сравнение с преди. Миловидно същество. :D
Купих си кралски скариди и съвсем скоро ще ги готвя. Също в наличност имам и филе пилешко, свински врат без кост и пилешки крилца. За поне два дни се оборудвах. :)

edit: Тренировката ми днес беше боза. Правих новия ZWOW и очаквах много повече. Може би съм свикнала да тренирам в 3 часа на най-голямата жега и да се потя като прасе, но това определено не ме измори. И Зузана на клипа първото упражнение го прави в продължение на 3 минути, аз го направих още първата, понеже обичам да ми е по-динамично. На кофите се забавих малко, защото ги правех с изпънати колене и накрая ги правех на серийки по 2-3 бройки, че много ми пареха ръцете. Обаче последното упражнение ми разказа играта. Ужасно съм зле с баланса и постоянно се гледах в едно странично стъкло дали го изпълнявам правилно и в минутата успявах да направя максимум 5. Чак след като се прибрах малко забелязах, че съм мокра, ама много малко. Мислех да я повторя отново, ама викам айде не.
Май съм претренирала. Боли ме десния прасец и силно се надявам да е в следствие от затворническия клек, а не от нещо друго. :(

scrooper
06-16-2012, 16:34
Товарете се, но не се претоварвайте. Защото, ако е системно, ще си навлечете физически проблеми. Има дни, в които сякаш нямаме граници и кипим от енергия, но и тогава не бива да се прекалява.

Rebirthing
06-16-2012, 18:07
FuckingFreak, като тренираш в най-голямата жега как няма да се изпотиш ;d. Иначе тренировките след 4-5 часа следобяд са най-ефективни + риска от контузии в по-малък.

Jaune
06-16-2012, 18:10
риска от контузии защо? :Д
бтв искам да си купя сурово какао, ама гледам, че е доста скъпо, както и повечето био храни
някой магазин в София на прилични цени?

FuckingFreak
06-16-2012, 18:45
Пробвай Балев биомаркет. За него съм чувала добри отзиви.

Jaune
06-16-2012, 19:09
ще се разтърся и като намеря нещо добро, ще докладвам :Д

Rebirthing
06-16-2012, 20:13
риска от контузии защо? :Д
бтв искам да си купя сурово какао, ама гледам, че е доста скъпо, както и повечето био храни
някой магазин в София на прилични цени?

Като цяло следобяд е по-удачното време за тренировки - http://sportsmedicine.about.com/od/anatomyandphysiology/a/WhenToExercise.htm

Injuries Are Less Likely in the Afternoon
Afternoon exercise is the best if you want to avoid injuries for many reasons. We are most alert; our body temperature is the highest so our muscles are warm and flexible; and our muscle strength is at its greatest. These three factors make it less likely that we will get injured.

А колкото до какаото - евтино и аз не съм намерила до сега. Ако ще го взимаш само заради вкусовите му качества има алтернатива - рожково брашно (брашно от рожков), заместител на какаото, добавя се в доста рецепти, дори и при шоколади с цел да се подобри вкуса :). В Балев има какао на прах - 15 лв. за 250 гр. , има и рожкови същия грамаж за 10 лв. , в Зелен био брашното от рожкови е по-изгодно, някъде към 8 лв. за 500 гр.

Jaune
06-16-2012, 20:20
бтв точно преди малко четох рецепта с брашно от рожков. просто ми е интересно да пробвам такива храни, като цяло съм доста про-веган и ми е интересно да се храня така дори, но на този етап няма да е :Д

FuckingFreak
06-16-2012, 21:01
Айде изчезвайте с тъпия ви сайт бе.

Jaune
06-16-2012, 21:06
днес М:Б:В са ми 49.6:37.3:11.9
демек 74/125/40 грама
искам на фитнес:(

Rebirthing
06-17-2012, 09:35
Ти как ги изчисляваш, с програма или с някои сайт ?

bathory
06-17-2012, 10:06
^^Не е хубаво по толкова много протеин.. :)
Хубавото на чиата е, че те засища за по-дълго време. Ако искате да се храните с такива храни наистина трябвам да отделите доста средства поне в началото, тъй като стигат за доста време и не свършват наведнъж. Брашно от Рожков съм намирала за 4 лв. за 500 грама - на проверена фирма при това. Зависи от магазинчетата, в които пазарувате. В Зоя си е доста скъпичко, последната ми поръчка излезе 90 лв., а не беше голяма.

Jaune
06-17-2012, 10:12
Caloriecount ползвам. Да, доста е, трябва да е с около 20 грама по-малко. Както споменах, още adjust-вам нещата:Д

TaylorGang
06-17-2012, 10:20
Момичета , напишете какви резултати сте постигнали до сега и на коя диета сте .. би било от полза на другите ,които четят темата .. нека има малко стимул. :D

bathory
06-17-2012, 10:41
НВД + спорт от 52 кг. станах 58 и много се харесвам така.. :))

Jaune
06-17-2012, 11:05
Пф, моят опит с диетите и отслабването е бая дълъг. Но мисля, че именно сега тръгвам в правилната посока. Иначе свалих килограми с много кардио и малко храна, по едно време хич не изглеждах добре май.. сега просто целя стягане и оформяне.
Бтв, bathory, и аз съм ти чела дневника. В ББ-тийм е интересен и дневникът на една мацка, която се занимава с йога и яде вегански, но чат-пат модифицира и включва млечни. Винаги поства няк'ви разнообразни и интересни неща.

Rebirthing
06-17-2012, 11:09
^^Не е хубаво по толкова много протеин.. :)
Хубавото на чиата е, че те засища за по-дълго време. Ако искате да се храните с такива храни наистина трябвам да отделите доста средства поне в началото, тъй като стигат за доста време и не свършват наведнъж. Брашно от Рожков съм намирала за 4 лв. за 500 грама - на проверена фирма при това. Зависи от магазинчетата, в които пазарувате. В Зоя си е доста скъпичко, последната ми поръчка излезе 90 лв., а не беше голяма.

В Зоята е бая скъпичко, надценките са понякога тройно по-големи.
Впрочем от коя фирма си взимаш рожковото брашно или поне от кой магазин ?

FuckingFreak
06-17-2012, 11:11
Да, и аз я следя. Страшни менюта, винаги разнообразни и вкусни, предполагам.
Днес за обяд хапнах леща и скариди (на скара). Нямах намерение за първото, но майка ми наистина настоя, ребрата над гърдите ми стърчат. :( Вече почвам бавно да връщам въглехидратите и те ще идват от варива, картофи и кафяв ориз, овес и овесени ядки.

Jaune
06-17-2012, 11:16
Collar-bone, а? :д И аз имам, и супер много се кефя.. без да искам да звучи про-ана и тн, просто обичам шия/рамене и въобще, красиво е там, ако не е прекалено. :д

FuckingFreak
06-17-2012, 11:35
Не, не е collar bone. РЕБРАТА стърчат, точно между гърдите и маалко по-нагоре. Това отгоре са ключици. :(

lqlq89
06-17-2012, 11:35
През ден правя у нас упражнения, най-малко 30 минутки. Искам да ви попитам кога да правя кардио, имам кростренажор, преди или след упражненията?

Rebirthing
06-17-2012, 11:38
Аз правя кардиото преди силовите, дори и във фитнеса правя разгрявка с кардио на пътеката.

Впрочем някои ще пусне ли линк с момичето веганка от бб-тийм ?

FuckingFreak
06-17-2012, 11:40
Да, веднага. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49967 заповядай!

Jaune
06-17-2012, 11:43
Ау, моме, щом си намалила толкова процента на мазнините, включвай въглехидрати смело. Ребрата да не се виждат! :Д

FuckingFreak
06-17-2012, 11:45
Не са толкова намалени. Смисъл краката ми са по-едри. Еб*хти тъпата структура дето я имам. :)

Rebirthing
06-17-2012, 11:54
Ооо, Маргаритка, имаше дори и интервю с нея в сайта, много си приличаме като начин на мислене и отношение към храната, само където аз не съм по яйцата и по меда ;д.

FuckingFreak
06-17-2012, 12:06
Ти пълен веган ли си? Откога? Как ти се отразява? Как си набавяш необходимите протеини? Интересно ми е да водя разговор с човек, който е пълната противоположност на мен. :D

Jaune
06-17-2012, 12:06
Абе, като беше пускала снимки, хич не ми се сториха едри краката ти. И пак: забелязала съм, че в дънки и в къси панталонки изглеждам тотално различно, особено ако моделът на дънките е по-прибиращ, краката ми стават супер слаби. А иначе не са толкова.

FuckingFreak
06-17-2012, 12:13
Да бе, то така само на снимките изглеждат. :D

Rebirthing
06-17-2012, 12:17
Ти пълен веган ли си? Откога? Как ти се отразява? Как си набавяш необходимите протеини? Интересно ми е да водя разговор с човек, който е пълната противоположност на мен. :D

Да, от около 5 години, добре ми се отразява. Протеините ми идват от ядки, леща, боб, грах, зърнени култури, кълнове, чиа и т.н. Просто трябва менюто да е разнообразно :] .

FuckingFreak
06-17-2012, 13:07
Звучи интригуващо. Бих се наканила да направя 1 седмица веганско хранене, но не знам кога. :D
Също имам мерак и за протеин. Щом тръгна на фитнес (поставила съм си го като цел в to do list-а, да бъде изпълнено до септември), ще си купя най-вероятно.

Rebirthing
06-17-2012, 14:09
Протеин на прах ли ? Какъв смяташ да си вземеш ?

mimsssssss
06-17-2012, 14:25
В Благоевград съм на лекции, някой да иска да ходим до Бачиново за разходка?
Почвам да се депресирам като си правя упражнения само вкъщи. Излизах няколко вечери да бягам, ама малко ме е страх тука, има някакви цигани вечер, после пък четири кучета по пътя видях... Та си търся другарче ^^

FuckingFreak
06-17-2012, 14:36
Ооо Благоев, аз там ще се местя. Не знам нищо там къде се намира, освен центъра, но ще ги разуча. Може да ме светнеш за някой фитнес, но ще е чак септември месец. :)
За протеина - суроватка ми трябва. За след тренировка нещо да разнообразявам. Гледам има от порядъка на 50тина лева за 900г, което е 30 дози, но са малко големи спрямо кг-те ми. Та има време да си харесам някой, но засега съм хвърлила око на марката Syntrax (малко по-скъпички са), един на Pure nutrition и един на ON.

mimsssssss
06-17-2012, 14:39
Фитнес знам на един хотел, и има карти, както и сауна и басейни други работи, доста добро местенце. Иначе и аз още не съм разучила тука всичко, все пак съм задочно и по цял ден в унито, много не ми остава време за шматкане. Ама една разходка до Бачиново идва много отпускащо, да знаеш :)

DownloadVirus
06-17-2012, 14:55
Ооо Благоев, аз там ще се местя. Не знам нищо там къде се намира, освен центъра, но ще ги разуча. Може да ме светнеш за някой фитнес, но ще е чак септември месец. :)
За протеина - суроватка ми трябва. За след тренировка нещо да разнообразявам. Гледам има от порядъка на 50тина лева за 900г, което е 30 дози, но са малко големи спрямо кг-те ми. Та има време да си харесам някой, но засега съм хвърлила око на марката Syntrax (малко по-скъпички са), един на Pure nutrition и един на ON.

Няма голям смисъл.Един syntrax whey shake за 70 лв 2,2 kg вземаш и си чук..

Иначе и аз съм къв се води вегетарианец сигурно...Или кво там.То разликата беше,че единият яде само яйца извара и такива всичко без месо,а другият не яде никакъв животински продукт.Аз съм този дето не яде месо :D Много надалеч е дето го купувам месото,мързи ме,от над месец не съм ял месо.. Освен оня ден каймата за пицата (то колко е месо един Бог знае ..)

mimsssssss
06-17-2012, 15:11
А този дето яде главно месо и млечни продукти как се казва?

Jaune
06-17-2012, 15:20
Месояден? :Д Принципно всеяден е понятието за човек, който яде всичко де.

аа, едит: Искам да питам каква точно е разликата между НВД и НВД-ВМ и може ли изобщо нисковъглехидратна диета, ако не се приемат и достатъчно мазнини, които да покрият разликата? Каква е разликата между режимите при сваляне и при качване, защото в BB-team е дадено само НВД за отслабване, а НВД-ВМ е за покачване. Предполагам, че покачването е на мускулна маса, съчетано с изгаряне на мазнини, но все пак да питам, за да не греша в сметките.

FuckingFreak
06-17-2012, 15:39
Не е само за качване. Всичко зависи от количествата. Примерно няма как да качваш, ако приемаш по 1г на кг телесно тегло мазнини. Иначе покачване на ММ заедно с горене на мазнини е малко трудно, но не невъзможно. В повечето случаи билдърите имат два периода - единия, в който качват (наред с мускул се качват и мазнини) и другия, в който чистят (чистят мазнини с минимална загуба на мускул). И те така. Иначе разлика в НВД и НВД-ВМ има. Сигурно имаш в предвид ВМ-НВД, защото съм забелязала, че при поставянето на "ВМ" отзад, се разбира ниско ниво на въглехидрати, ниско на мазнини и високо на протеини.

babity
06-17-2012, 15:40
Налага ми се да си разредя тренировките до три пъти седмично. Как е по - добре вторник, четвъртък и събота или четвъртък петък и събота? (като се има предвид, че петък и събота са ми най - интензивните тренировки)

Едит: останаха ми сравнително малко кг за сваляне, около 10тина някъде. Да продължавам само с кардио или да почна и малко силови (и колко малко де)?

DownloadVirus
06-17-2012, 15:43
Не е само за качване. Всичко зависи от количествата. Примерно няма как да качваш, ако приемаш по 1г на кг телесно тегло мазнини. Иначе покачване на ММ заедно с горене на мазнини е малко трудно, но не невъзможно. В повечето случаи билдърите имат два периода - единия, в който качват (наред с мускул се качват и мазнини) и другия, в който чистят (чистят мазнини с минимална загуба на мускул). И те така. Иначе разлика в НВД и НВД-ВМ има. Сигурно имаш в предвид ВМ-НВД, защото съм забелязала, че при поставянето на "ВМ" отзад, се разбира ниско ниво на въглехидрати, ниско на мазнини и високо на протеини.

Разликата е,че хората много пъти не разбират и ги имат за едно и също..Докато при ВМ-НВД мазнините може да стигнат до 60-70 процента ,при НВД протеинът може да стигне до 70-80% .

FuckingFreak
06-17-2012, 15:45
Почни и силови, задължително. Трябва ти една добра основа за мускулите за напред. Ако ги почваш, по-добре тренирай вторник, четвъртък и събота. http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami мисля, че е добър пример за тренировка каквато можеш да си позволиш.

Rebirthing
06-17-2012, 15:58
FuckingFreak - според мен нямаш нужда от допълнителен протеин, само си даваш парите ;д. Нали няма да ставаш културистка все пак ?

DownloadVirus - лакто-ово вегетарианец си си направо :D.

FuckingFreak
06-17-2012, 16:02
То ако само с протеин се ставаше културистка хехе ;d
Набарах един супер як кашкавал. На Елена - 16 лв е килото, добре че майка ми в магазина не видя, та го взехме. И днес само идва с едно парче в ръка и вика "Тоя кашкавал много хубав..." и аз я забих с "Виж му цената". По-скъп е от Маджаров, но според нея си заслужавало. Довечера ще го пробвам и ще споделя и лично мнение. Аз си запичам едно парче (20-30g) на микровълновата до златисто, чакам да изстине и го ям - супер хрупкаво и вкусно. :D

mimsssssss
06-17-2012, 16:05
^ И аз правя така, особенно сега като нямам печка - само че слагам и шарена сол отгоре хихи

Jaune
06-17-2012, 16:19
Да, ВМ-НВД имах предвид, въпросът е, че ям според ОКБ изчисленията трябва да ям 84 грама... и тва е някак си доста. Протеина си го изчислявам 2.2 на килограм телесно тегло. Да го увелича ли?

DownloadVirus
06-17-2012, 16:23
Няма смисъл от повече..

Jaune
06-17-2012, 16:29
За съжаление и днес успях да го превиша... damn, хич не е лесно с тия сметки.

Rebirthing
06-17-2012, 17:32
И аз не виждам смисъл да увеличаваш протеина.

Моя протеин го изчислявам според тази таблица - http://www.acaloriecounter.com/diet/how-much-protein-per-day/ и според тази също, тя е горе долу приблизителна http://www.fitsugar.com/How-Much-Protein-Should-I-Eat-165578. Гледам да е грам за килограм, днес беше точно толкова - 52 гр. , но често ми се получава да е над 70 гр. понякога и 80.

Jaune
06-17-2012, 17:50
Ох, не знам, аз бях започнала да се храня почти без месо, много малко протеини ядях и сега бам, увеличих ги и още си преценявам кое колко. Няма да го увеличавам де, ама май трябва да си правя график на яденето.

FuckingFreak
06-17-2012, 19:16
2г на килограм телесно тегло е добре. Внимавай на хранене да не приемаш повече от 30, защото не се усвоява.

DownloadVirus
06-17-2012, 19:16
То това колко протеин ще ти трябва е много относително . А тея сайтове са пълни глупости и въобще не знам как може все още някой да следи какво му казват някви сайтове..Аз ако приемам по 80 гр протеин на ден , ако сметна останалата храна (малко) след една моя тренировка няма да мога да стана от леглото (да не говорим за други,които имат по-тежки тренировки от мен)

FuckingFreak
06-18-2012, 05:55
Току що се връщам от сутрешен крос. Беше страхотно. Бягах повече. Тоолкова е приятно. За първи път го правя на гладно и малко се притеснявах за кръвното, ама всичко беше 6. Само накрая малко ме заболя отдясно, не знам защо и не можех да направя последния спринт - трябваше да бягам леко приведена. Исках повече, но трябваше да се прибера, за да закуся и към 9 излизам, че цял ден ще се мъкна по училищата да се записвам. :(
http://www.youtube.com/watch?v=AE3yia1AJeQ една от песните, които ме надъхва.

Nutella♥
06-18-2012, 10:09
Току що се връщам от сутрешен крос. Беше страхотно. Бягах повече. Тоолкова е приятно. За първи път го правя на гладно и малко се притеснявах за кръвното, ама всичко беше 6. Само накрая малко ме заболя отдясно, не знам защо и не можех да направя последния спринт - трябваше да бягам леко приведена. Исках повече, но трябваше да се прибера, за да закуся и към 9 излизам, че цял ден ще се мъкна по училищата да се записвам. :(
http://www.youtube.com/watch?v=AE3yia1AJeQ една от песните, които ме надъхва.

Вдъхновяваш ме. :)

FuckingFreak
06-18-2012, 10:45
Мен пък ме вдъхновява ника ти. :D

Nutella♥
06-18-2012, 11:09
Хах ..едва ли има някой който да не го обича :D

FuckingFreak
06-18-2012, 11:55
Има ги и такива, дето не обичат..

DownloadVirus
06-18-2012, 12:20
Че кво означава nutella ?

3oPuTy
06-18-2012, 12:28
Ооо,със сигурност ги има.Аз съм жив пример за това как може едно момиче да не обича сладко :)

Едит:Вирусе,Nutella е марка течен шоколад.

DownloadVirus
06-18-2012, 12:42
Боже мой.... И кво му е якото точно и да те вдъхновява :D Значи други трябва да се вдъхновяват от Никола (овесени ядки :D)

Nutella♥
06-18-2012, 12:55
E,ами различни хора,различни предпочитания.Аз лично не бих могла да устоя на това http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/522171_371622006217555_316963843_n.jpg .Зори,бих искала да мога като теб. :D

FuckingFreak
06-18-2012, 13:08
Явно не схванахте иронията. ;) Няма значение.
Времето навън е хубаво, само малко вятър духа. До преди малко се пекох, а сега ще си хвърля един студен душ. И за тренировки на открито е идеално.

3oPuTy
06-18-2012, 13:33
E,ами различни хора,различни предпочитания.Аз лично не бих могла да устоя на това http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/522171_371622006217555_316963843_n.jpg .Зори,бих искала да мога като теб. :D

Е всеки си има своите слаби места - на мен ми е хляба :)
А течен шоколад не могат да ме накарат да ям - бягам от него като дявол от тамян :D Толкова сладко и гадно ми става от него ... :? Само натурален шоколад ям,че не ми е толкова сладък и то ако изям 1 редче после поне седмица го избягвам,че само като го видя и ми става тежко :D

Jaune
06-18-2012, 13:58
Вирусе, ако става въпрос за изчислителните сайтове - много са ми удобни, особено докато свикна с грамажите е огромно облекчение.
Иначе това, да не приемам твърде много протеин на едно хранене, го знам.
Днес засега се представям много добре, единственото извън норма са ми витамините. И ме боли глава. Тя редовно ме боли, но ме боля онзи ден и днес. Не, че смятам, че е от режима, просто може и от липса на витамини да е. Пиете ли някакви допълнително? Че обмислям да си купя.

Rebirthing
06-18-2012, 15:25
80 гр. протеин ще са малко за някой който примерно е 80 кг. и се занимава адски активно, но ако е 80 кг. и седи по 10 часа пред компа - едва ли. То за това е измислена минимална долна граница, под това се смята за недостиг.

Jaune - кои витамини мислиш, че са ти извън норма ? Някакви други симптоми освен главоболието ? Може просто нещо да си се напрегнала психически...

DownloadVirus
06-18-2012, 15:47
Като за 50 кг момиче е нормално..

Jaune
06-18-2012, 16:56
Rebirthing, aз редовно имам главоболие, като имам съмнения, че е мигрена. Освен това съм алергична към аналгетици, което прави цялото положение кофти, защото просто трябва да го търпя. Ще ходя на лекар скоро де, че нещо зачести. Иначе, предполагам, желязо, витамин Ц, калций ми липсват, понеже не мисля, че си ги набавям с храната.

klemensiq
06-19-2012, 07:10
Здравейте, започнах диета преди няколко месеца - може би около 6 - 7... четях много тук, но реших просто да си ям здравословно и нормално в по - малки количества за да отслабна. Отслабнах... нося един размер по - малки дрехи, а и нямах прекалено много за отслабване. Но се чудя дали съм избрала най - добрият начин. Естествено не съм се изтощавала от диети...

Хранех се предимно с мюсли с кисело мляко, краставици и домати на салата, леща, супа, грах - все манджички, правех си тостерчета с луканка и маргарин, но хляба ми беше абсолютно диетичен и от него не се пълнее и грам - няма да издавам как си го набавих, защото е патентован и не се продава свободно. Ядях и много плодове, пиех достатъчно вода.

Изключих от менюто си всички вредни боклуци като бисквити, сладко, шоколад, торти, пастички, пържено, мазно, газирано и т.н....

Сега съм си слабичка и стегната, но се притеснявам дали не съм избрала грешен начин....

вие какво мислите?

FuckingFreak
06-19-2012, 07:19
"Здравословно и в по-малки количества"? Какви са тия криви разбирания? Ям повече от майка ми, жена на 40 години, а едновременно с това отслабвам. Как ли става номера? Трениращите хора знаят кога и с какво да се хранят. Не за вечеря примерно нещо "лекичко" като салатка, а след 18 часа никакво ядене. Предполагам и мускулите ти не са особено тонизирани, нито ти си стегната с това хранене. Ти си знаеш, ако се чувстваш добре така, значи това е правилния начин. За мен не е.
п.с. : Много ми е интересно какво разбирате под "мазно". И защо изключвате мазнините от храненето си.

aLLa
06-19-2012, 08:05
Момичета, интересува ме вашето мнение. Много доволна съм от 90 дневната диета, но я правя по месец и 10 дни, защото отслабвам много. Сега съм решила да я направя 90 дни, сладко не хапвам, а хляб много рядко, не пия газирано и не ям пържено, независимо дали съм на диета, или не. Спортувам редовно.
Как мислите, ще има ли по-голям ефект от диетата, ако я правя без въглехидратен ден, а на негово място е отново белтъчен? Или да не си правя експерименти?

3oPuTy
06-19-2012, 08:07
"Мазно" е едно,"мазнини" е друго ...
За мен мазни са пържените неща,дори и месата са ми мазни (с изключение на някои видове риба и пилешките гърди).За сметка на това пък в почти всяка храна има мазнини,т.е. е хипер трудно да се изключат от менюто (а и не е правилно).

Иначе съм съгласна за мита "След 18ч. не се яде" :) Аз като си лягам към 3-4 сутринта к'во?!Ако ям последно в 18,после си легна към 3 (т.е. не съм яла нищо 9 часа),стана към 10 (айде още 7 часа без да съм яла),докато се разсъня/оправя/направя някое упражнение и става 12ч. ... И к'во?!Остават ми 6 часа,в които трябва да имам поне 3 хранения :?

Между другото с тия приказки за протеините стигнах до извода,че приемам прекалено малко на ден :? Трябва тия дни да се поровя из таблиците и да видя как най-лесно ще мога да наваксам.

3oPuTy
06-19-2012, 08:11
Момичета, интересува ме вашето мнение. Много доволна съм от 90 дневната диета, но я правя по месец и 10 дни, защото отслабвам много. Сега съм решила да я направя 90 дни, сладко не хапвам, а хляб много рядко, не пия газирано и не ям пържено, независимо дали съм на диета, или не. Спортувам редовно.
Как мислите, ще има ли по-голям ефект от диетата, ако я правя без въглехидратен ден, а на негово място е отново белтъчен? Или да не си правя експерименти?
Хем я правиш по месец и 10 дни,защото отслабваш много ... Хем искаш да махнеш въглехидратния и да я правиш 90 дни за по-голям ефект?!И какъв е смисъла?!

klemensiq
06-19-2012, 08:32
Мисля, че точно това написах - стегната съм и то си ми е ген. Имам адски стегнати крака, дупе, корем и нищо нито ми се тресе, нито е увиснало, адски тонизирана съм. Но се чудя как да се храня. Засега се справям добре като не ям боклуци, но ми е интересно да прочета още по темата. Между другото с това хранене не изгубих и грам от бюста си, единствено стопих мазнините, където ги имаше - по краката и корема, а и малко в ръцете....

А вие вместо да порицавате и да казвате колко е грешно, хайде кажете как е правилно и дайте примерно меню, защото наистина ми е интересно и искам да науча :)

Не се сравнявай с майка си, защото метаболизма, болестите и менопаузата си казват думата. Стани и ти поне на 40г. да те видим как ще свалиш тогава, пък и една гуша да те хване ще видиш колко е лесно.... и не, не е правилно да се претъпкваш, колкото и здравословно да се храниш организма не бива да се пренатоварва....

Предполагам си дете на 15 - 16г. и още хвърчиш в облаците, но ще пораснеш и ще осъзнаеш какви глупости си писала тук... той форума няма да изчезне...

klemensiq
06-19-2012, 08:35
и още нещо - НЕ СЪМ ИЗКЛЮЧИЛА МАЗНИНИТЕ, както обяви ти на предната страница..........
те лесно се набавят от една сготвена манджа, които ям както описах.... и в много от другите здравословни храни, които не са чипс и кифлички.......
много ми е интересно деца като вас като прочетат нещо някъде и го повтарят като папагали без да помислят...

Shantia
06-19-2012, 08:39
<- подкрепям те напълно. според мен се храниш нормално само ще теп осъветвам да добавиш и пилешко месо и риба поне 1 път в седмицата. хапвай си и картофи и ориз, понеже не видях да си ги споменала, но може би от бързане си забравила.
Аз съм виждала снимка на тялото ти и наистина смея да кажа, че освен че имаш страхотна фигура сии много стегната то се вижда от формите

FuckingFreak
06-19-2012, 08:43
Ям колкото ми се яде. Някои дни повече, други по-малко. Но никога не съм си казвала "ще ям по-малко", защото било "здравословно." Майка ми не се опитва да свали, за да яде малко нарочно, нито е болна, нито е в менопауза. Като нямаш никаква идея, просто не говори.
А ти от една сготвена манджа смяташ, че приемаш здравословни мазнини? пха. Да, рафинираното слънчогледово олио е ОСОБЕНО здравословно. Мазнини от сирене, кашкавал, месо, яйца, ядки. Ако не ядеш мазнини, има опасност да ти спре цикъла.
С примерно меню няма да оправиш. Всеки ден няма да ядеш това, което евентуално ти напишем. Трябват ти протеини, мазнини от нещата, които по-горе изброих и по-полека с въглехидратите (плодове, варива, ориз, картофи и така нататъка). Всичко си е до баланс, не просто да ядеш по-малко манджи и да мислиш, че яденето ти е особено здравословно.

п.с. : Зори, наваксвай протеините с животински продукти. Не е нужно да е месо винаги.

3oPuTy
06-19-2012, 09:00
А като сме заговорили за грамажи ... Някой ще ми каже ли и с М и В как стоят нещата?!Ясно,че П е около 1-2 гр. за килограм,а при другите две?!
Сори,признавам си,че ме мързи да търся,а и нета ми е хипер бавен днес :(

FuckingFreak
06-19-2012, 09:03
Много е относително. Знам за НВД, че В трябва да са от 0,8 до 1,1г за кг телесно тегло, но за по принцип не знам и аз търся това... А М се старай да ги държиш и тях около 1г на кг, защото проблемите с хормоните не са си работа.

klemensiq
06-19-2012, 09:35
чакай сега, аз пишех на зориту...
последно, 3oPuTy и Fucking Freak един и същ човек ли са :Д :Д :Д :Д
и това с цикъла бяха пълни глупости... не е истина деца в какви глупости вярвате... още малко ще кажете, че краставиците и доматите са вредни :Д охохохохо хахахаха

ахахахахахах
ааххахахахахаа ох немга :Д

klemensiq
06-19-2012, 09:37
ти като уж имаш по добър режим видяхме те какво тяло имаш :Д пази боже

3oPuTy
06-19-2012, 09:37
Мхм,значи от към В съм добре :D Като си гледам старите сметки В ми е бил все около 1-1,5гр. :) Гледам да не го ограничавам много,защото прекалено много ще си стресирам организма (преди В ми е бил към 75%,а сега гледам да не надвишава 45-50%).С мазнините също не съм много добре ама ще ги наваксам със сирене - хем мазнини,хем протеини,а и толкова го обичам :D

Вече наистина се убедих,че ям твърде малко :? И после защо организма ми свиква да складира ... :?

Сега ще си изчисля необходимото количество Б:М:В и ще гледам поне 2-3 дни да се водя по него и в зависимост от това как се чувствам ще видя реша кое да повиша или намаля :)

klemensiq
06-19-2012, 09:42
уау колко интересно сега цля ден ще мислиш само как да изчислиш колко храна да приемеш... нямаш други цели в живота :ЛД епа тва е да си модерен

3oPuTy
06-19-2012, 09:44
чакай сега, аз пишех на зориту...
последно, 3oPuTy и Fucking Freak един и същ човек ли са :Д :Д :Д :Д
и това с цикъла бяха пълни глупости... не е истина деца в какви глупости вярвате... още малко ще кажете, че краставиците и доматите са вредни :Д охохохохо хахахаха

ахахахахахах
ааххахахахахаа ох немга :Д

Я вземи се ориентирай малко :D
Аз никъде не съм те споменавала,като ти гледам постовете и никой не се отнася за мен ;)

Nutella♥
06-19-2012, 09:47
Искам да попитам нещо,което сигурно ще ви прозвучи доста глупаво,но просто не мога да си го обясня сама.Как мога да разбера колко грама П,М,В се съдържат в кг. телесно месо.Не знам просто как да го изчисля,а статиите в bb-team са ми объркани пък и честно казано не съм изобщо запозната с нещата.

едит: кои храни са богати на фибри ?

FuckingFreak
06-19-2012, 09:53
Омг, я бягай бе. Ще смята като иска. Ти като каква се явяваш. Всички спортисти смятат до последния грам. Да, щото цел в живота ни е да изглеждаме добре и нямаме свръзвуков метаболизъм, който да работи вместо нас и ние да си седим по цял ден на гъза.
Видя ме какво тяло имам? Сигурна ли си, къде го видя? Ето ти, нали да го видиш само.
http://prikachi.com/images/463/4910463i.jpg
А това с цикъла е напълно вярно и доказано. Трай си като не знаеш, пак ти казвам, защото само показваш колко НЕобразована си по темата...

Нутела, П М В на ТВОЕТО телесно тегло. Тоест ако си 45 килограма, значи 45x1г (за В примерно)на килограм = 45 грама.
Храни, богати на фибри са зеленчуци, овесени ядки, абе гугъл ще ти каже по-добре мисля.
едит: http://www.bb-team.org/articles/1546_fibrite-i-kakvo-e-vazhno-da-znaem-za-tyah ето ти направо статийка.

Nutella♥
06-19-2012, 10:01
Омг, я бягай бе. Ще смята като иска. Ти като каква се явяваш. Всички спортисти смятат до последния грам. Да, щото цел в живота ни е да изглеждаме добре и нямаме свръзвуков метаболизъм, който да работи вместо нас и ние да си седим по цял ден на гъза.
Видя ме какво тяло имам? Сигурна ли си, къде го видя? Ето ти, нали да го видиш само.
http://prikachi.com/images/463/4910463i.jpg
А това с цикъла е напълно вярно и доказано. Трай си като не знаеш, пак ти казвам, защото само показваш колко НЕобразована си по темата...

Нутела, П М В на ТВОЕТО телесно тегло. Тоест ако си 45 килограма, значи 45x1г (за В примерно)на килограм = 45 грама.
Храни, богати на фибри са зеленчуци, овесени ядки, абе гугъл ще ти каже по-добре мисля.
едит: http://www.bb-team.org/articles/1546_fibrite-i-kakvo-e-vazhno-da-znaem-za-tyah ето ти направо статийка.

ей ,благодаря ти много :)

klemensiq
06-19-2012, 10:01
тоя скелет ти ли си? невръстно дете в рокля с цип? абсолютно никакви извивки? или от много висене по форумите си нямала време да прибереш чорапа от земята и да си оправиш леглото, ама кифленската поза я има :D :D :D

:D
:D
:Dohohoohohhoh

FuckingFreak
06-19-2012, 10:05
Какво общо има стаята ми с мен? Да, на 14 съм, ИСКРЕНО ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ, че нямам заформен женски ханш, нито 100см гръдна обиколка. Ходи се гръмни някъде.

3oPuTy
06-19-2012, 10:11
Какво общо има стаята ми с мен? Да, на 14 съм, ИСКРЕНО ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ, че нямам заформен женски ханш, нито 100см гръдна обиколка. Ходи се гръмни някъде.

Хич не й се връзвай :)
Човек без работа ... До оня ден пускаше чужди снимки в темата за косата,днес тръгнала да спами тук :)

А и Клеменсия,едни простички сметки като тези не се правят цял ден!Това,че ти явно си пропуснала часовете по математика в началното училище и ти трябват повече от 5мин. за да ги сметнеш си е твой проблем.

DownloadVirus
06-19-2012, 10:23
Клеменсия с тези манджи за къде си тръгнала въобще да дрънкаш за набавяне на мазнини.Ясно е кво е станало..Храната ти е била адски зле,толкова ,че по-зле не е ставало и като си спряла боклуците и все още ядеш др-те боклуци "квото мама сготви" и сандвичи с лайна (луканка и салам) . Мюслите са пък най-голямата тъпотия в хранителен режим за релеф ,захар захар.Не че няма да свалиш..Въпросът е какво и как

anonimnaags
06-19-2012, 10:45
Уау, чета Ви, но не можах да се сдържа. Вие смятате ли, че това, което правите е нормално, ама наистина? <- Това е Реторичен въпрос. Големи професори сте на фона на цялата помия изсипана на куп в гугъл, четете, преписвате и се правите, че знаете. Представям си някой ден като имате деца, защото и това ще стане... искате или не... как ще ги храните? Няма да им готвите нормална храна като ориз и леща, няма да ги кърмите и да им давате пюренца? Или пак ще сте на вашите диети, от които няма да имате кърма и детето ви ще гладува и няма да има естествен имунитет?
или някой ден ще спрете да бачкате щото трябва да почивате през 10 мин да си ядете от храната която трябва за режима ама кой ли работодател щще ви търпи
Или ще му давате ленено семе и варени яйца? :Д :Д Жална да ни е майка с такива тийнове като вас...... брех тази визия брех това чудо бе....
Като гледам никой не е пуснал кой знае каква снимка от тези диети и режими, всички изглеждате съсухрени и изподагрени, единствено ви остава да публикувате фотошопски снимки от списания и да си мечтаете да бъдете такива....

тцтцтц съжалявам че изгубих ценните си 10 мин да ви напиша това и изобщо да ви чета :Д
а пък вие продължавайте с вашите режими които нищо не променят, освен психиката ви, деца....ама ще пораснете и живота ще ви смели и тогава няма да сте толкова устати....

anonimnaags
06-19-2012, 10:45
п.п. в натуралните мюсли на никола няма захар
има в другите производителни марки

DownloadVirus
06-19-2012, 10:47
УГолеми професори сте на фона на цялата помия изсипана на куп в гугъл, четете, преписвате и се правите, че знаете.

Край.Разкри ме,тотално съм засрамен и мисля повече да не влизам в този форум :)

(Сарказъм)

FuckingFreak
06-19-2012, 11:10
Колко инфо сме изчели, ти толко книги не си прочела. Може и да не си ми на годините, ама с нищо не показваш повече знания от мен. Доста си заблудена.
Бог да ме опази до възраст, в която да имам деца и ще давам и последните си пари, ако трябва ще гладувам аз, за да се хранят здравословно, а не от баничарницата или пицарията, 'щото нямам време. Ще ги науча, че полезните неща са вкусни и когато видят купечки шоколад по телевизии и реклами, не да точат лиги, ами да не искат да го погледнат. И точно и затова уча усилено - за да нямам шефове и работодатели, с които да се съобразявам.
Айде да си имаме уважението.

SisiStrange
06-19-2012, 12:19
Аз си мисля, че всяко дете малко или много се радва на вафличка. Не да се тъпче само с това, но и да не бъде гледано накриво, за дето му се е прищяло. Децата не се възпитават САМО от мама и татко. Освен, ако не ги затворите сами вкъщи. На думи е доста лесно да кажеш твоето дете как точно ще се държи, но на практика контролът ни над децата ни никога няма да бъде толкова пълен. Няма значение де. Здравословния начин на живот е нещо чудесно, но и там си има някаква граница на вманиачаване. Ако не си лакомия и не ядеш като разпран постоянно дюнери и понички, а си ядеш нормална храна, когато си гладен, ако спортуваш (ама нормално, а не пряко силите си, примерно, болен и залитащ, само и само да не прекрачиш режима) няма как да бъдеш дебел. Всичко останало е донякъде живот в ограничения. Аз нямам мега мощен метаболизъм и като ям си ми се лепи. Досега режим не съм пазила никога. Ям си като нормален човек и спортувам, когато имам време. Позволявам си от време на време и сладки неща, и повече тестено, ама водя активен живот та не дебелея. Почти всичко е до това. Повечето диети, които чета тук са просто едната крайност. Да се пръскаш от ядене е другата.

Както и да е, стегнала съм си бая краката само за 8 дена. XD Ходенето явно наистина е едно от най-добрите упражнения. Ходихме на практика по биология и ни разкарваха буквално целодневно насам натам из пущинаците. Не знам колко километра съм навъртяла, но определено не са малко. Отделно от самите обиколки, най-близкият супермаркет беше на километър и половина, плажът също. Въобще, не съм сядала и си личи. :):)
Хора, ходете.

FuckingFreak
06-19-2012, 12:33
Ходенето аз не го броя за упражнение... Но наистина, няма нищо по-хубаво от активния начин на живот. Смята се, че точно той предотвратява много от болестите, които в нашето съвремие срещаме все по-често за съжаление...
Днес направих една от най-натоварващите си тренировки за корем. Табата - 4 минути. Ползвах от бягащата пътека "ръкохватките", на които да повдигам коленете си и се размазах. Тъкмо бях спряла да "се потя като прасе" и това не ми харесваше, някак не ми носеше удовлетворение тренировката и отново започнах. Сега се чувствам завършена. :D

SisiStrange
06-19-2012, 12:42
^ Аз също до преди тази практика. Преди нея мислех са спорт само тичането, скачането на въже и кардиото (за мен специално де). Сега си попромених мнението. Макар че, не знам доколко би имало резултат, ако не е по 6-7 часа на ден де.

FuckingFreak
06-19-2012, 12:51
Именно. За мен това е "колкото да пораздвижа". Но определено за мен тренировките не са само скачане,тичане и кардио.

Rebirthing
06-19-2012, 13:07
Rebirthing, aз редовно имам главоболие, като имам съмнения, че е мигрена. Освен това съм алергична към аналгетици, което прави цялото положение кофти, защото просто трябва да го търпя. Ще ходя на лекар скоро де, че нещо зачести. Иначе, предполагам, желязо, витамин Ц, калций ми липсват, понеже не мисля, че си ги набавям с храната.

Ако ядеш месо не виждам как ще ти липсва желязо, въпреки, че липса на желязо има и при месоядните. Ако те притеснява това пусни си ПКК и си виж нивата на хемоглобина. За калцият - много добър източник е сусамовият тахан.
Иначе аз пия мултивитамини Eco Green Multi на Now Foods, защото са единствените с GMP сертификат, но не ги употребявам често. В тях няма желязо обаче, желязото трябва да се пие отделно от калция, защото калция пречи на усвояването му.

Jaune
06-19-2012, 13:15
Благодаря. ППК ще си пускам скоро така или иначе, мисля да ходя и на ендокринолог, защото имам проблеми с цикъла, а ендокринната и нервната са свързани, та може и от там да е главоболието. Не го знаех това за желязото и калция, ще го имам предвид; а сусамов тахан отдавна искам да си купя за рецепти, ще търся.

Между другото, към всички на НВД, аз не мисля, че този е подходящият режим в дългосрочен план и че това е оптималното хранене. Крайно против всякакви боклуци тип вафли и зрънчо съм, просто малко повече плодове и въглехидрати като цяло са си в реда на нещата и абсолютно задължителни за едно дете. Ако не сте имали това предвид, извинявам се. Принципно съм анти всякакви крайности с храненето при децата - не съм и за веганството, не мисля, че всички т. нар. вегани са достатъчно образовани, че да си дават на децата необходимите витамини, които не си набавят от храната, примерно Б12. Освен това на детето трябва да се даде избор какво обича и какво не. Anyway, разприказвах се.

DownloadVirus
06-19-2012, 14:01
НВД не,но ВМ-НВД е подходящ :)

FuckingFreak
06-19-2012, 18:36
Не искам да бързам, но май ще похваля ВМ-НВД. Ребрата май малко са се поскрили, за сметка на корема, който май върви към бавно и славно изчистване. Ама като се знам каква съм, най-вероятно си внушавам. Както и да е, поне ми е вкусно. :D

FreshJuice
06-19-2012, 19:05
Не искам да бързам, но май ще похваля ВМ-НВД. Ребрата май малко са се поскрили, за сметка на корема, който май върви към бавно и славно изчистване. Ама като се знам каква съм, най-вероятно си внушавам. Както и да е, поне ми е вкусно. :D

Сега какво ядеш ? :D Какво добави?

Jaune
06-19-2012, 19:10
Ама хора, все пак като ям мазнини според ОКБ-то изчислено, т.е. каквото остава без В и П, нали не е ВМ?

FuckingFreak
06-19-2012, 19:38
Е зависи ти от П и В. Няма как да е ВМ, ако В са ти примерно 40% от общото количество.
FreshJuice, спрях орехите,заради прогестерона, дето уж съдържат. Увеличих спокойно яйцата и кашкавала (абе може и без него), бадеми. Дано жлъчката само не сдаде багажа.
http://www.youtube.com/watch?v=BBdVm0t7smg :)

Rebirthing
06-19-2012, 20:31
Че какво му е на прогестерона ?

FuckingFreak
06-19-2012, 20:49
Трябва да внимавам с него. За това и избягвам млечните, ама хич не ми се получава :(

Jaune
06-20-2012, 07:02
Така, днес бях на ПКК и хормони. Бтв тази сутрин имах крампа, беше много неприятно..

rihanna_shakira
06-20-2012, 08:05
Здравейте на всички записвам се да следя темата . Одавна ви чета но ме беше срам да пиша тук понеже не съм много веща по диетите и хранителни съдържания и тем подобни . Каква е цел имам нямам за цел да отслабвам тип болна от анорексия но съща така не обичам и жени с напомпани тела ала културистка ужасно са ми неженственни . След повече от месец отивам на море да и това е причина да искам да отслабна малко но не е основната просто искам да се чувствам добре в тялото си защото в момента се чувствам страшно некомфортно . Не съм дебела но в последните години доста напълнях а преди бях много слабичка . Не мисля да започвам диети по скоро ще започна да се храня здравословно и ще махна сладкото мазното и пърженото . 3 пъти в седмицата ходя на йога и 2 път на тае бо . Редовно се движа . Но в последните дни забелязвам че въобще не кусвам месо незнам защо така от седмица някъде въобще не ми се яде месо.
Ще следя темата ще ми е много по лесно като знам че не се пека само аз .

FreshJuice
06-20-2012, 09:01
Аз избягвам многото ядене на яйца, че не ми понасят и представа си нямам какво да ям... повече меса или ... млека ли? :?

rihanna_shakira
06-20-2012, 09:16
Аз много обичам яйца обаче не ям всеки ден . Най ги обичам по панагюрски или бъркани но са си доста калорични така особено бъркани .

DownloadVirus
06-20-2012, 09:37
По панагюрски с бях хляб нали :D

rihanna_shakira
06-20-2012, 09:45
Не същност не обичам хляб от малка го мразя . Преди ме насилваха да ям но вече се отказаха .:D

3oPuTy
06-20-2012, 10:08
Абе в тия жеги не се ли притеснявате да ядете яйца?!

FuckingFreak
06-20-2012, 10:36
Защо? Бактериите на салмонелата умират при висока температура, да не ги ядем сурови...

едит: тия дни хапвам повече и пак съм по-малко като кг. Снощи вечерта се качих на кантара - 98,7 либри, което е 44,3 килограма някъде. Какво по дяволите се случва с мен!?

rihanna_shakira
06-20-2012, 10:54
ЗоритУ е не като да се тъпча всеки ден с яйца . Но веднъж в седмица си ям и не говоря за 3-4 яйца а за 1.

FuckingFreak
06-20-2012, 10:57
Бъркани са калорични, ако добавяш мазнина. Иначе яйцата като цяло са си калорични, да, билдърите ги хапват, защото са нищо като количество, а като калории доста, но не вярвам да изядеш повече от 5, така че не се притеснявай.

lqlq89
06-20-2012, 10:59
Кажете ми някакви упражнения за вътрешната и външната страна на бедрата..

rihanna_shakira
06-20-2012, 10:59
Абе да ви питам черешите вредни ли са ? :D

rihanna_shakira
06-20-2012, 11:03
Fuckinng Freak Едно яйце ми е достатъчно . Мога да си ги варя също са много вкусни

Иначе днеска съм само на череши нещо нямам апетит .

FuckingFreak
06-20-2012, 11:09
С какво да са вредни? Не прекалявай с тях, съдържат стабилно глюкоза и фруктоза, а 100г са само 10тина черешки...

lqlq89, От упражнения няма да свалиш мазнините в бедрата.

rihanna_shakira
06-20-2012, 11:12
Ми незнам чувала съм че в големи колечества са вредни за стомаха :D

Иначе да попитам добра ли комбинацията от тае бо и йога ?

lqlq89
06-20-2012, 11:15
Плод вреден.....абсурд!

rihanna_shakira
06-20-2012, 11:16
Начи да си ги ям спокойно и да не слушам бабини деветини :D

FuckingFreak
06-20-2012, 11:19
Е цял ден това ли само ядеш? То хубаво хапни, ама знам ли...

DownloadVirus
06-20-2012, 11:22
И къв е точно дерта с яйцата,че ям по 8 всеки ден от бая време насам :)) Айддеееееееее

rihanna_shakira
06-20-2012, 11:23
Не храня си се нормално попринцип сутрин обед и вечер и междинно
Но просто днес ми е черешов ден от сутринта си ям една малка купичка от 8 до сега все пак н ие скам да се тъпча .

rihanna_shakira
06-20-2012, 11:23
Вирус аз и по смъртно 8 не мога да изям :D

FuckingFreak
06-20-2012, 11:31
Аз също съм на около 5 на ден. Сутрин за закуска 2/3 - според големината, настроението и останалата част от закуската и след тренировка пак 2/3. Вчера не хапнах никаква мръвка цял ден - личен рекорд.

bathory
06-20-2012, 12:08
През лятото не е много хубаво да се яде месо. По-добре яжте риба, млечни и яйца..
И вярно че плодовете са захари, но все пак стига с това вманиачаване. Като не консумирате плодове, откъде си набавяте витамини? :)

FuckingFreak
06-20-2012, 12:25
Е то така де, да. Имам в предвид до 100-200г от даден вид плод може да ни осигури дневната дажба витамини. А като се познавам себе си и предполагам и за другите хора е така - половин кило лесно заминава. Както казах пред, например 100г череши са само 10 бройки, или пък 3 кайсийки.. Виж зеленчуци можем да ядем колкото си искаме - и без това съдържат фибри и надуват доста, само да внимаваме с картофите, царевицата и тем подобни.

DownloadVirus
06-20-2012, 13:07
Аз хапвам всеки ден банани .. Ама плодов ден е пълна безсмислица :D

kitty02
06-20-2012, 13:48
Абе да ви питам черешите вредни ли са ? :D
Не. Аз от 1 седмица ям само салата и сладолед, то в тая жегаа .. :(

BikerGirl
06-20-2012, 14:08
И на мен в тия жеги ми е едно такова ... негладно... ям си яко варена млечна царевица, то пък се оказа, че дори имало такива диети, не че е умишлено, аз диета пазих от миналата година октомври до тази година март.... и от тогава само се храня здравословно :)

обаче си ви чета с интерес и се радвам за резултатите ви :)

явно тялото ми обаче продължава да нормализира перфектното зая него тегло и сега бедъра ми е 48.5см. :) а преди диетата бях казвала много пъти че беше 57

Rebirthing
06-20-2012, 14:12
Как в 100-200 гр. плод ще се съдържат дневното количество необходими витамини ? В 100 гр. череши примерно се съдържат 12 процента от препоръчителната дневна доза витамин C. Останалата част как си я набавяте ?

Nutella♥
06-20-2012, 14:51
Някой от вас може ли да напише свое примерно меню за деня. :)

rihanna_shakira
06-20-2012, 15:19
Аз утре съм си намислила следното примерно меню стикайте ми палци да успея да го изпълня

Закуска- купичка кисело мляко( може и да сложа овесини ядки и мед съвсем мъничко)
Междинно-няколко черешки (4-5)
Обяд-зеленчукова супа и още нещо но засега незнам какво и таратор .
Следобна закуска пак плод
Вечеря пълнени чушки с ориз и без месо заедно с някаква салата

Така добре ли е или трябва още нещо или нещо да махам :)

3oPuTy
06-20-2012, 16:02
Защо без месо?
Струва ми се,че протеина ще ти е прекалено малко :?

Rebirthing
06-20-2012, 16:15
Моят протеин за днес беше - 83 грама, имайки предвид, че месо и млечни не ям, това са 1.6 гр. за килограм горе долу. Добавки не съм вземала. Хора които не тренират имат нужда от 0.8 гр. протеин за тегло. Ето повече по темата - http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva

Jaune
06-20-2012, 16:17

днес:
З: Еспресо със сметана, 1/2 сварено яйце, 3 резена краставица, 4 резена пилешка шунка с Ементал.
М: 200 грама кисело мляко с 10 лешника и канела.
О: 5 резена шунка с Ементал - само т'ва имаше в нас просто.
М: 20 лешника и шепа кашу и бадеми, студено капучино.
В: Риба тон с ~1/2 чаена лъжица лека майонеза, 3 корнишончета, 1 ч.л. хумус иии по един дебел резен Бри и Ементал.

Rebirthing
06-20-2012, 17:41

Ето го и моето за днес

Закуска: овесени ядки поръсени с чия семена, залети със соево мляко.
Обяд: салата с киноа, боб, царевица, лук, червени чушки, сок от лайм и малко екстра върджън зехтин.
Междинно: 50 гр. бадеми, 2 супени лъжици сусамов тахан.
Вечеря: същото като обяда ;д.

FreshJuice
06-20-2012, 17:46
Хора не знам на колко сте години повечето и работите ли, но не ви ли излизат понякога доста скъпички тези режими?

bathory
06-20-2012, 18:37
^Преди ми излизаше скъпо до към 20 лв. на ден, ама сега си хапвам повече домашна храна и значително си намалих разходите, а и месото спирам, че нещо не ми се отразява добре. :)
Ето и моето:
- 4 д. яйца; домат със зехтин; филийка пълнз. хляб;
- пилешко бутче; мляко с кафяв ориз и канела;
- 2 д. яйца; салата от домати и червен лук; зехтин;
- 200 гр. кайсии;
- д. пица (домати, чушки, гъби, лук, пилешко месо и подправки)

FuckingFreak
06-20-2012, 18:59
За деня общо: 5 цели яйца+2 белтъка, доста извара, поне 50 г кашкавал, може да е бил и към 70, 1 1/2 краставица, домат, две пилешки бутчета, 4-5 вилици кисело мляко, 20 г бадеми :)

rihanna_shakira
06-21-2012, 06:19
Добро утро на всички ! :) Сутринта си закусих с една кофичка кисело мляко .
Баба ми в момента прави зелунцуковата супа :D
И днеска съм на тае бо от 6 и нещо
Успешен ден на всички и много минусчета

FuckinFreak -не ти ли става лошо от 5 яйца :O

FuckingFreak
06-21-2012, 06:49
Че защо да ми става лошо? Нямам алергия от тях, нито ги изяждам наведнъж.

DownloadVirus
06-21-2012, 10:31
Някои стигат и ядат 30 яйца цели наведнъж ,тя за 5 яйца са притеснява :))

BikerGirl
06-21-2012, 10:45
Днес съм цял ден на кайсии, праскови и варена царевица. В тия жеги нищо друго не ми се яде.

Яйцата са много полезни, особено за закуска.

FuckingFreak
06-21-2012, 10:56
О, аз пък си ям като пич. Ни жега, ни студ признавам.

3oPuTy
06-21-2012, 11:06
И на мен тия 5 яйца ми се виждат много - въпрос на организъм е.Аз повече от 3 за цял ден не мога да изям,макар да нямам алергия към тях.Просто организма ми се засища и при вида на още яйца и започва да ми се гади :?

А и спрете да сравнявате менютата на мъже,занимаващи се усилено с фитнес/спорт с тези,на момичета,които не спортуват чак толкова много ... :? Двете са напълно противоположни и нямат база за сравнение :?

FuckingFreak
06-21-2012, 11:19
Е така е, права си в това за сравнението. Апетита идва точно със спорта и от теб зависи колко ще ти се яде. Все пак не можеш да вдигаш тежко и да си по цял ден на кайсийки, черешки и царевица... :)

bathory
06-21-2012, 12:03
5 яйца са нищо, понякога на едно ядене отиват... ;)

FuckingFreak
06-21-2012, 13:01
Така е. Забелязала съм, че на омлет мога да омета 5, не съм пробвала с повече, но варени е по-трудничко.

alleyy
06-21-2012, 13:47
FuckingFreak , ти за колко време си си стегнала краката, защото преди време беше качила снимка и изглеждаха доста добре:) ?

FuckingFreak
06-21-2012, 14:00
Да бе, те само на снимка изглеждат така. От април месец почнах уж сериозно, но тогава бяха повече някакви простотии от сорта на тае бо и някакво безсмислено и тъпо кардио. Също така ти за сваляне или стягане имаш? Ако е само стягане, грабвай смело тежестите и ще се оформиш за нула време. Ама нямам предвид розовите гирички. :д

DownloadVirus
06-21-2012, 14:42
Така е. Забелязала съм, че на омлет мога да омета 5, не съм пробвала с повече, но варени е по-трудничко.

Като бях свикнал да ги ям бъркани някой път с извара и ги ям по над половин час.. Само да видиш сега как едно варено яйце го ям на 2 хапки..Па преди се зорих и зорих с варените :D Като минеш през по-трудното,после трудното ти се вижда лесно :D

bathory
06-21-2012, 15:43
Да бе, те само на снимка изглеждат така. От април месец почнах уж сериозно, но тогава бяха повече някакви простотии от сорта на тае бо и някакво безсмислено и тъпо кардио. Също така ти за сваляне или стягане имаш? Ако е само стягане, грабвай смело тежестите и ще се оформиш за нула време. Ама нямам предвид розовите гирички. :д

А знаеш ли, че като среш да тренираш с тежести и ти се губи цялата ММ?! :))
Тренировките със собствено тегло най-много ги признавам (скок от клек, бърпи, скачащи напади, набирания, кофички, лицеви). На фитнес ходих месец и половина, всички мускулчета ми се оформиха още на втората седмица и като спрях какво стана, веднага свалих килограми. А и мускулите стават по-стойни, като се тренират без тежести или с малки тежести. От треньор знам, че за жените най-хубаво е бягането. :)

DownloadVirus
06-21-2012, 15:47
Сигурно като тренираш със собствено тегло пък като спреш не я губиш мускулната маса :))
Пък и с ващо ядене и на повечето 100% ще загубите и то най-голямата част

bathory
06-21-2012, 16:19
От къде знаеш какво ми е яденето?! Пак се губи, ама по-малко.. Фитнесът е едно напомпване, затова не ми знай много. Познавам и спортисти (лекоатлети, гимнастици) и трениращи във фитнес, на кой му е по-силна мускулната?! хаха
На втората ми тренировка за крака във фитнес залата клекнах с 55 килограма (4 пъти). Смятай преди това каква основа съм имала от тренировки със собствено тегло. :)

alleyy
06-21-2012, 16:55

Ами и сваляне , и стягане за това питах.

Rebirthing
06-21-2012, 17:31
И аз признавам най-много тренировките със собствено тегло, но ако спрете да тренирате ММ си се губи независимо как сте я постигнали. От друга страна ако погледнем физиологично, движенията направени на машини са леко неестествени :). Иначе аз си ходя на фитнес, така съм си свикнала :D пък и обичам пътеката, а като е студено/дъждовно няма къде другаде да 'тичам' освен във фитнеса.

FuckingFreak
06-21-2012, 17:50
Да, и аз предпочитам със собствено тегло, но вкарвам и тежести понякога. Да, не правя тяга на 50 кила, въпреки, че може и някога да успея (не ходя на фитнес, не съм пробвала, карам си с импровизирани тежести) но пилешките ми ръце и без друго се натоварват. Набирания, лостове - перфектни за релеф, от кога се каня да пробвам вертикално набиране, но не мога да намеря лост!? Бърпитата са ми едни от любимите упражнения, като цяло всичко, което изреди ми харесва много.
И пак ще пропагандирам Зузана. Гледах и новия клип, в който каза, че тя тренира по начина, по който показва, не използва големи тежести и само така е направила и в момента поддържа тялото си. Шапка и свалям, защото има много женствени форми (е, да, има импланти...) и въпреки това поддържа релеф.

DownloadVirus
06-21-2012, 17:52
От къде знаеш какво ми е яденето?! Пак се губи, ама по-малко.. Фитнесът е едно напомпване, затова не ми знай много. Познавам и спортисти (лекоатлети, гимнастици) и трениращи във фитнес, на кой му е по-силна мускулната?! хаха
На втората ми тренировка за крака във фитнес залата клекнах с 55 килограма (4 пъти). Смятай преди това каква основа съм имала от тренировки със собствено тегло. :)

Нещо си говорила с много прости индивиди ,типично напомпени с въздух,дето мислят ,че като се напомпиш значи си тренирал наистина,а колко далеч са от истината ... А това до колко е развита мускулатурата зависи от куп неща....Та като не знаеш нещо е по-добре да си замълчиш ,защото ставаш за срам :)

bathory
06-21-2012, 18:18
Нещо си говорила с много прости индивиди ,типично напомпени с въздух,дето мислят ,че като се напомпиш значи си тренирал наистина,а колко далеч са от истината ... А това до колко е развита мускулатурата зависи от куп неща....Та като не знаеш нещо е по-добре да си замълчиш ,защото ставаш за срам :)

А ти винаги мислиш, че си прав и знаеш много. хаха Просто нали ги виждам тези около мен, един тренира 2 години с големи тежести за месец спря, заради здравословни проблеми и свали доста, говоря ти от рода на 3-4 см. от ръката, а това нещо го е оформял месеци наред. Фитнесът си е помпене, след тренировка краката/гърдите/гърба се пръскат и като спреш с тренировките и пффффу няма нищо. Знам, че зависи от много неща, имам опит в качването на качествена ММ. :)

DownloadVirus
06-21-2012, 18:26
Пак ти казвам,че фитнесът не е за помпене и е по-добре като не разбираш от нещо да не се обаждаш..Да хубаво е да си мислиш,че ще кажеш 2 думи и ще затапиш простия фитнес маняк(т.e. мен) , но с такива аргументи само ставаш за срам с някви примери на някой си,защото аз пък мога да ти дам пример за момче дето тренира за по няма и месец във фитнеса и има 41 ръка напомпена,пък яде 2 пъти на ден хамбургер със солети и алкохол.Това какво трябва да означава? Според твойта логика ще се окажe,че като спреш фитнесът се запазва абсолютно всичко и то без режима. Примери със сульо и пульо са ми ясни.. Дай нещо по-убедително или просто най-добре не пиши :)

bathory
06-21-2012, 19:08
Даже не се и опитвам да те затапя. Не съм казала, че разбирам много, а просто имам опит. Минала съм през много - претрениране, контузии. И тъй като съм го изпитала върху себе си знам кое е най-добро, защото съм се учила сама - хранене/тренировки. Средата, в която движа в момента е пълно с трениращи и то с голям стаж в залата/ринга и са ми обяснявали, затова не си мисли, че ти най-много знаеш и си прав. Не съм казвала, че всичко се запазва, а точно обратното. Толкова и четеш.. офф

DownloadVirus
06-21-2012, 19:11
Да точно това..Аз ти давам пример с обратното..Примери със сульо и пульо,ама този каза,онзи каза нали знаеш колко е смешно :) Като вица с циганчето,дето го питали дали е ял баничка и то вика - аз не ама брат каза ,че един негов приятел е видял някой да яде :)

bloodyF
06-21-2012, 19:30
аз не ви следя, ама да питам, на някой повдига ли му се като яде нещо?
нищо развалено, не съм преяждала, препивала или нещо такова, просто от жегата като хапна една салата и ми идва да я повърна след половин час..

PullMeCloser
06-21-2012, 19:42
^ Нормално. Не мога да ям и аз. Днес хапнах половината от мюслито, което си бях направила (две супени лъжици кисело мляко и две мюсли и касис) и половината салата. Просто хапна ли повече и ми се повдига яко. Лятото дори само от миризмата на храна, пържена, мазна, ми става супер зле.

FuckingFreak
06-21-2012, 19:43
Много зле за вас. :)

Jaune
06-21-2012, 19:50
нормално е според мен. макар че на мен жегите не ми влияят на апетита, осезаемо е, не ти се ядат тежки храни. пък и не е нужно при изобилието на плодове и зеленчуци :Д

bathory
06-21-2012, 19:56
Да точно това..Аз ти давам пример с обратното..Примери със сульо и пульо,ама този каза,онзи каза нали знаеш колко е смешно :) Като вица с циганчето,дето го питали дали е ял баничка и то вика - аз не ама брат каза ,че един негов приятел е видял някой да яде :)

Чак такъв пример не съм давала.. Не си ме разбрал.. :))

FuckingFreak
06-21-2012, 20:07
И какво ще рече тежка храна? Много като количество, или?
Аз като нищо ще хапна една свинска вратна.

bloodyF
06-21-2012, 20:10
на мен нищо не ми се яде
преди съм яла един домат със сирене и сега така ми се гади, че не искам да помирисвам храна скоро време

Ou7oFmYhEaD
06-22-2012, 06:32
На мен също ми прилошава и при най-малко хапване, ям наполовина от порцията си, пия много вода. А лошото е, че и от самото не ядене ми е зле.

FuckingFreak
06-22-2012, 07:13
Яжте! Сега ви се гади, утре като излезете навън или отидете на плаж ще има да припадате. ;)

lqlq89
06-22-2012, 19:10
Каква е разликата между тези упражнения?
http://www.kozmetikata.com/showimg.php?filename=zx180_18619.jpg и този клек с тежести http://www.kozmetikata.com/showimg.php?filename=zx180_18611.jpg
Също има ли разлика между това http://woman.hotnews.bg/static/uploads/tinymce/uprajnenie_1.jpg http://woman.hotnews.bg/static/uploads/tinymce/uprajnenie_2.jpg
И тези, които ги прави Синди Крауфорд изправена и с подпрени ръце някъде?

Jaune
06-22-2012, 19:30
тежка храна значи пържено и мазно,каквото беше споменала PullMeCloser..
и мисля, че е много по-важно как се чувстваш, смисъл, ако не ти се яде, не яж, ако ти се яде - яж, не мисля, че ако не си ял много, защото нямаш апетит просто, ще припаднеш :wink:

иначе за момичето по-горе - когато добавиш тежести тренираш две мускулни групи и се получава по-добър ефект.

FuckingFreak
06-22-2012, 20:09
Едното упражнение се нарича напад, а другото клек. Това са различни упражнения, но тренират едни и същи мускулни групи - бедра и глутеуси.
Иначе точно за малкото количество храна - разболях се от гастрит. По цял ден карах на една ябълка и сухар и си мислех, че не съм гладна => кръвното - 90/40, няколко припадания, а всичко това се случва през зимата. Не винаги е така, както го чувстваш. :)

Jaune
06-22-2012, 20:20
ама те наистина не са гладни... и не ядат само ябълка и сухар
доколкото си спомням, ти правеше няк'ви диети по това време, демек си била с нагласа, че не ти се яде, и затова е спряло да ти се яде, а на тях просто не им се
има разлика според мен
иначе и аз имам гастрит май, а не съм гладувала никога
но откакто съм на нвд, не ми се е подувал стомахът

FuckingFreak
06-22-2012, 20:24
Значи доколкото си спомняш, няма как да си "спомняш", защото тогава не съм писала. ;)
Не съм имала никаква нагласа, болестта ме връхлетя като стой та гледай. И 3 дни не ядох нищо. То не е в следствие от гладуване, ако така си мислиш.
Гастрит или имаш, или нямаш. Няма такова "май". На мен ми го откриха след като повърнах след едно нормално ядене, след това до вечерта повърнах още веднъж и веднага на другия ден на лекар...

Jaune
06-22-2012, 20:33
Ама моме, ако обичаш не ми говори с тоя тон. Първо.
Второ, пишеше и още как, дори съм ти правила коментар от типа на защо ядеш толкова малко и ти ми разправяше, че си болна.
Трето, просто предполагам, че имам гастрит, защото имам симптоми, но не съм ходила на специално изследване. Може и колит да е, може и нетолерантност да е, просто го коментирам. ;

FuckingFreak
06-22-2012, 20:40
Започнах да пиша, след като ми го откриха. И след това се хранех просто ужасяващо, да, така е. Аз и досега съм си болна, но не карам на една ябълка, както бяха онези няколко дни, за които ставаше дума.
Какви са ти симптомите? Аз не ходих на никакви изследвания, просто полежах в лекарския кабинет и след няколко напипвания тук-там от страна на личната лекарка и разпитвания за симптомите, ми го съобщи.

Jaune
06-22-2012, 20:42
Боли ме стомахът и ми се подува, болката е доста силна, на моменти съм се превивала. От определени храни е май де, със сигурност от боклуци става, не съм забелязала от друга конкретна храна.

FuckingFreak
06-22-2012, 20:49
Лактоза? Глутен? Доста често се среща непоносимост към тях при хората. Също и от бобови ми се е получавало да ме боли ужасно корема. Както и от едни Маги Фикс малки тайни за пилешки хапки - какво ми причини това никога няма да го забравя - най-бруталното гадене в историята+40 градуса жега навън. Също така и ми е ставало лошо понеже през една нощ реших да нагъна две стабилни филии бял хляб, че нещо не ме свърташе. От много неща може да е, следи от какво се получава и избягвай тия храни, че понякога е само лек дискомфорт - подуване, тежест, но друг път е ужасно гадене.

Jaune
06-22-2012, 20:53
При мен най-вече е болка, ама от най-гадните, затова мисля, че е колит по-скоро. Иначе съм мислила за лактоза и глутен, но от млечните нищо ми няма, а пък и от глутен не съм забелязала конкретно. Гледам да го избягвам де, когато може.

FuckingFreak
06-22-2012, 21:09
Ако имаш възможност, хапвай домашно подквасено мляко. То е естествен пробиотик и може да помогне, друг вариант са ензими. Аз мислех да си взимам, но може би ще отложа, че и без това не храносмилам особено добре май... Колита си е нещо сериозно, сега като чета симптомите - рязка загуба на тегло, кръв в изпражненията, повръщане, киселини, газове, при някои форми - диария, при други - запек... Общо взето лоша работа :(

Jaune
06-22-2012, 21:17
Мхм, имала съм кажи-речи всички симптоми. Рязка загуба на тегло нямам, поне не от това де. За ензими не знам, ама една приятелка ми казваше да си купувам пробиотици, те май са на един и същи принцип, ама засега не мисля.

FuckingFreak
06-23-2012, 07:11
Да, и двете са за храносмилателната система. Пробиотиците са за чревната флора, а ензимите - за самото храносмилане. Общо взето каквото и да си вземеш, няма да сгрешиш.

едит: Днес отново ще е ден с повече въглехидрати, както миналата седмица. Този път ще е паница боб + пилешко филе обядът.
Вече се чувствам супер объркана и вманиачена, до някаква степен. Искам да направя храненето си балансирано, но имам някакъв страх, че превиша ли си количеството въглени на ден, веднага ще кача.
И още повече се замислям за протеин. Майка ми е твърдо против яйцата, а те са ми най-бързия източник сутрин и след тренировки. Кофти.

DownloadVirus
06-23-2012, 08:31
Яж месо след тренировка тогава

kamice
06-23-2012, 08:52
Здравейте :) От днес реших и аз да се запиша при вас. Имам точно 7 кила за смъкване. Упорита съм и ще ги сваля. Не спазвам диети,просто за мен това време от годината е идеално за сваляне,защото просто не ми се яде.

Урсула
06-23-2012, 09:00
Айде вие като по-опитни да ми дадете идея защо може да ми се подува стомахът? През деня, вечер, сутрин на гладно.
Не пия газирано, не ям Макдоналдс и шит, храня се възможно най-здравословно, спортувам, не дъвча дъвки, не ям бобени култури, не изглежда като непоносимост към глутен или лактоза (опитвала съм да ги изключвам от менюто, положението беше същото) ... нямам болки в стомаха, че да го припиша на колит.

От седмица-две включих кисело мляко с ленено семе и като че ли се пооправих, но спра ли за ден, пак съм все едно глътнала балон.

Rebirthing
06-23-2012, 10:13
Урсула, зеленчуци и плодове ядеш ли ? Ако да, какви ? И като цяло изброй храните които ядеш. Може и да е от твърде голямо количество фибри. А сигурна ли си, че стомахът ти се подува, а не корема ?

Урсула
06-23-2012, 10:23
Зеленчуци предимно домати, марули/айсберг, краставици, плодове още по-малко, колкото да не е без хич.
С фибрите също не прекалявам, а и гледам да пия много вода.

В какъв смисъл да ми се подува стомахът, а не корема, че не те разбрах?

Rebirthing
06-23-2012, 11:34
Корем и стомах са две различни неща.

http://saludchicago.com/saludchicago_english/medpics/19574.jpg