Първоначално написано от
M216
Лош късмет е от гледна точка на жертвата. От гледна точка на родителите това е безотговорност или преднамерено зли действия не в интерес на детето.
Ти може и още 10 деца да си родиш. Ако не ги родиш, това лишаване от живот ли е? Ами може да са и 20. Защо да не ги родиш?
Ето ми я сметката - над 150 лв за парно като радиаторът в едната стая е изключен, защото не се ползва. Сега заради студа сигурно ще е още повече. Да, докрая ми е парното, но Топлофикация регулира подаването и в по-топлите дни пуска по-малко. Ето ми я и сметката за ток - 70 лв и естествено съм пестил, иначе щеше да е 300, защото съм топлолюбив.
Те африканците сигурно и с 50 лв живеят и пак не умират - ама това живот ли е? Поне в Африка е топло и няма нужда от най-големия разход - парното.
Това, че ти се задоволяваш с малко, си е твой проблем - не искай обаче и другите да са като теб. Ти може да се радваш да ядеш само хляб и сол и да пиеш вода, ама това не е здравословно на първо място.
Как ще съм щастлив и беден, това ми го обясни. Аз ако съм беден, ще съм нещастен. И защо трябва да съм нещастен ако съм богат?
Ами аз примерно бях свикнал да ям по един шоколад на ден. Я ми кажи кое е по-добре - да ям по един шоколад на ден и/или всеки ден да ям сладолед ако е здравословно или да си имам брат или сестра, но да не ям и да стоя гладен? Излиза, че точно ти си лигльо, че искаш брат или сестра.