- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници ;)
Днес решавам доста тестове по БЕЛ,но все допускам някакви грешки ..уж всичко си знам,пък ! Не мога да разбера кое точно ми куца и направо се влудявам.Аз малко се отказах от амбицията си да кандидатствам като си гледам оценките по математика.Просто е не възможно да мина по този предмет,толкова ми куца.А като гледам вашите оценки направо ме досрамява.Чувствам се ужасно,а госпожата така ме притиска.Въпреки това пожелавам успех на вас.![]()
Хорааа.. някой може ли да ми обясни 14-та от тук http://www.regalia6.com/ucRegalia/re...-30may2011.pdf ? ..
За 3-ти път я решавам и .. нищо :@ .. а отговора трябва да е 1 ..
Нутела, не се отказвай .. каквито и да са ти оценките пробвай! Все пак не сме от най-силния випуск и може да приемат ученици с по - слаби оценки. Аз съм за 4 по математика, но не смятам да се откажа..![]()
Последно редактирано от anonymousx : 05-16-2012 на 16:22
Оххх .. още малко .. често да ви кажа много искам да идват изпитите вече.. нека да минава всичко и да се освободим .. цяла година за това мислим, айде стига ..
![]()
: ))
Nutella, не ми се сърди, но невъзможно се пише заедноИзвинявай много, но може да го напишеш на матурата и да стане фал.Не се знае кой ще ти е квестор.И все пак - не се отказвай! Може пък да изкараш повече и да събереш бал
anonymousx реших я 3 пъти и получавам -3.Сигурна ли си, че трябва да е 1?
Аз със смесени чувства чакам изпита - имам да преговарям бая неща и утре след изпитването по география (ох..) ще взема да се стегна.
И.. най-накрая ще ви се похваля от днес с 6,00 на преразказ и тест на класното по български и 5ца за годината по физика (PARTY) Засега годишните оценки по бг и мат се очертават доста добре, дано не се издъня (прекалено много) на природните науки.Наистина УСПЕХ на всички пожелавам и се надявам да се видим някой ден в новите училища.
Nutella, не се отказвай ! Иначе успех на всичкиии .. !
Абе хора какво мислите за учене на някой източен език?Някой да учи китайски?Ето това мнение ме накара да се замисля http://www.bg-mamma.com/index.php?to...96#msg21985296 .Мисля, че SmilezZz учеше китайски..?
Аз искам да науча японски.
SunT, така пише в отговорите..![]()
(-1- x)2 + (x - 3)(x2 + 3x + 9) - x(x +1)
1+2x+x2 + x3 - 27 -x2-x
x3+x-26
Ето опростеният вид.
Коефициентът пред х е 1 (1х).
А иначе за успеха-благодаря!!!
ПП. Аз утре имам тест по история върху Рим,а по география върху Австралия,Океания и Антарктида...
Последно редактирано от rally_98 : 05-16-2012 на 19:29
Аз днес просто не можах да повярвам,че имам шестица на пробния по биология...
ПП.Nutella♥ ,и аз бях като теб. Много се отчаях по едно време,но вярата ми се върна...
Ужас, само пет дена останаха! Не съм писала от доста време в темата, виждам доста сте понапреднали със страничките ;D
Аз мислех да влизам в езикова, обаче ще го пиша като второ желание. Като първо желание ще пиша ПМГ (в Сливен е, ама не е чак толкова лошо, колкото си мислех - по-големият брат на един съученик учи там и миналата година беше втори на МЕЖДУНАРОДНА, подчертавам, МЕЖДУНАРОДНА олимпиада по Химия в Турция, тази година беше втори на националната олимпиада от дванайсетокласниците, така че... училището не е чак толкова лошо ;D) в паралелка биология с английски и усилено изучаване на химия (аз заради химията, не за друго). А девети клас ще си избирам втори език.
Вчера правихме класно по математика и смятам, че се справих. Всички задачи реших, само не знам доколко са ми верни >.< А и класната (тя ни е по математика) каза, че може да не успее да ги провери до изпита -_- По български класното мина много отдавна, там имам 6.
Колкото до пробните изпити - на последния по български имах 91 точки, сиреч 5,67. На преразказа имах 35 от 35, ама аз се притеснявам за литературните въпроси (трудно ми е да разпознавам кое е троп и кое е фигура и също така нещо съм спала в часовете за Неразделни, ще трябва да си изям учебника ;D). По математика в събота правихме пробен изпит като този, който ще ни бъде - по Пиза и имах 100 точки. Направо не можах да повярвам! Имам с 10 точки повече от гореспоменатия съученик, който беше първи на областната олимпиада по математика тази година! (да, ама ако не се бях успала, можеше и да не е първи!! хахах, бъзикам се, макар че наистина се успах и не отидох... xD)
Лошото е, че ще ми трябва оценката по биология, а пък тая иска да ми остави 5 (нали, карай че и отидох на олимпиадата, до областен кръг стигнах, да не говорим, че всеки час ръката ми постоянно виси като трофей във въздуха!). А и по история госпожата иска да ми пише 5 и се дразни, че не отидох на олимпиада тази година (карай, че на нея две години ѝ ходих на олимпиадите и стигах до областен кръг и че винаги съм била редовна и съм завършвала със 6, че съм ѝ правила презентации и т.н.) Както и да е, прави са си, дори и средноаритметично да ги смятам, стават 5,44 по история и 5 и нещо по биология. Не остава много, ще си седна на гъза (с извинение) и ще си наваксвам времето, дето съм си почивала.
Хехееех и аз искам много да науча японски. Голяма съм фенка на Япония, любимата ми група е оттам!
Айде, няма да се предаваме! Нутела, спокойно! Виж, всички тука те надъхваме, не се притеснявай, че по-зле ще стане! И един съвет към всички - ден преди изпита по-добре изобщо не се занимавайте! Изобщо не си помисляйте да стоите да учите цяла нощ, ще стане още по-зле. Нито българския, нито математиката се учат за един ден. Учете сега, а пък после го оставете да ви отлежи в главите. (това е съвет от госпожата ми по БЕЛ, аз смятам точно така да направя, най-много да си прочета произведенията по литература в неделята преди изпита)
Аз се притеснявам повече не за математика и за български, ами за другите, че там много се изложих тая година. По физика уж ходих на национално състезание, на областното на олимпиадата бях трета, обаче съм забравила повечето неща, а в петък имам контролна върху целия учебник (да не говорим, че звука изобщо не го знам!). По история съм пълна скръб, тоя предмет така го мразя, а как изкарвам 6 - не знам (знам аз, знам - късмет и обща култура, ама както и да е xD). По география не съм чак толкова зле. По биология не знам мекотелите и членестоногите, а и класификацията на растенията, а госпожата ще ме изпитва (пък тя е много гадна, пише само петици и ако пише 6, то то е или 5 и 1/2 или 6- , че така ги пише и в бележниците ;D), пък тая оценка е балообразуваща за ПМГ биология с английски... По химия няма да говоря, там съм не 100 ами 1000000000000% сигурна, че няма да имам грешка. Точно на любимия ми предмет дето станах четвърта на националната олимпиада, просто няма да коментирам повече... (съжалявам, че постоянно се хваля за това, обаче настина не съм го очаквала и страшно много се гордея с това си постижение!... gomennasai!)
Бледа кукла си ти,
която студено ме гледа с очи.
Бреееей, не знаех че някои потребители са седмокласници![]()
Успех на всички и дано влезете там където искате.
BloodyDreamer УОУ O_O аз съм без думи от постиженията ти!Ако можех да се похваля с това, цена нямаше да имам
DisappointedDreamer интересно ми е за кого го каза (празно любопитство, ама късно е ся)
Айде аз се разкарвам от компа на наще, лека нощ и успешен ден утре на всички (аз се чувствам малко като опълченец на Шипка заради тая география..) Малко остана!![]()
BloodyDreamer и FuckingFreak. Учудих се че са 7-мокласнички![]()
BloodyDreamer , страхотни резултати, браавоо! възхищавам ти се ! някой беше питал източните езици .. ами аз след 7-ми клас ще уча японски .. честно да ви кажа не знам дали го искам, но остава надеждата, че ще ми хареса![]()
[И един съвет към всички - ден преди изпита по-добре изобщо не се занимавайте! Изобщо не си помисляйте да стоите да учите цяла нощ, ще стане още по-зле. Нито българския, нито математиката се учат за един ден. Учете сега, а пък после го оставете да ви отлежи в главите.]
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !! Даже 2 дена !
Ако не ми вярвате,слушайте,направих си експеримент.Така се случи април месец,че в две поредни седмици ми се събраха два пробни изпита,все по математика.Първият беше във вторник.Цялата ми седмица беше натоварена.Отидох и нищо не успях да направя.Просто блокирах от преумората.Изкарах 4,601.Госпожата ми по математика каза да си почина,да опитам преди следващия изпит просто да не правя нищо и да кажа дали е имало ефект.Окей,направих го.Имахме три почивни дни - един учебник не бях пипнала.Отидох и познайте! Имах 5,67.Това си е 1,07 стотни нагоре ! Мислите ли,че е малко? Така,че просто не си правете експерименти,отидете отпочинали и спокойни на изпит !
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
Оф. Писна ми. Утре ни казват кой в коя стая е, директорката само уведоми, че няма много разместване в класовете, тоест се предполага, че ще съм с голяма част от своята паралелка, ама аз като голям карък, ще се падна сама най-вероятно. Само ще си прочета произведенията, че да не е без хич, понеже литературната част е по-трудна за мен. Класната очаква, че мога да го направя и без грешка, ама да видим, хаха. По математика си се притеснявам, че с тия нови варианти, какви ли тестове не гледах, те задачите коренно различни едни от други - едните само 7 клас, а в други половината са знания от 5ти и 6ти клас. Малко тъпо се получава, да...
А е такъв студ навън...
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Здравейте. Аз съм една година по - малка от вас, но искам да ви питам имате ли някакви съвети за мен относно това дали трябва да почна да уча от лятото. Страх ме е, все пак, ако се проваля това може да определи бъдещето ми. Всички имате много добри оценки, затова си мисля, че можете да ми помогнете. Майка ми и баща ми не се интересуват много, но това е важно за мен. И тъй като няма кого да попитам , моля помогнете - да уча ли през лятото или да си почивам? Също така смятам и да прочета всичката литература - дано не е дълга![]()
staysave, според мен си почини и като започне 7ми клас се стягай. Ако учиш системно никакви проблеми няма да имаш..![]()
FuckingFreak, ами на вас поне ще ви кажат със кого ще сте.. Ние ще разберем, чак Понеделник и Сряда.
BloodyDreamer, страхотни оценки. ^^ Ако бях като теб щях да съм много горда със себе си.
А пък аз днес правих класно по математика. Алгебрата съм 100% съм сигурна, че ми е вярна, но задачите от геометрия преписах 2. Надявам се, че поне 4 ще хвана .. >.<
Щом съм стигнала да се радвам на толкова, смятайте колко съм ученолюбива и с каква памет съм.
Чак ми се реве за тия оценки по математика, а така да искам да ги разбирам тия задачи, но не става! И на уроци ходя, и пак. Ако не ме приемат нито в 1 от училищата, където искам да хвана ЩЕ СЕ ОБЕСЯ! :X
Ъх, благодаря ви много!*blushing* Никога не съм го мислила като нещо кой знае какво, може би защото не си и давам много труд, де ;D ама вие го изкарахте като... не знам, световни успехи eдва ли не. Благодаря ви!
bebzgirl, в израза "така че" не се пише запетайка пред "че". Не се засягай, нищо лично, казвам го заради изпитите ^.^
Литературата задължително си я прочети, от голяма полза ще ти е! А колкото до останалото - няма смисъл да се притесняваш още от сега. Най-добре изобщо не се притеснявай, от притеснението по-лошо става. Просто си учи редовно уроците, ако не разбираш нещо - питай! Не бързай с допълнителните уроци, защото там гледат на теб като на спестовна касичка (повечето). Питай учителката, родителите си - не вярвам да откажат да ти помогнат, ако не разбираш нещо. И то това е. Лятото си почивай, не се натоварвай много-много, защото после ще изпушиш през годината. Ако не разбираш нещо от материала до шести клас (включително) гледай да си го изясниш през лятото, защото иначе ще ти е доста по-трудно, но пак казвам - не се натоварвай, достатъчно ще се мъчиш по време на годината. Успех и на теб ^_^
Я си почивай. Отдай се на релакс като за последно. Как ще учиш през лятото!? Материалът не е особено много, стига да си учиш систематизирано, да не изпускаш уроци и да внимаваш в час. Няма причини за притеснение.
И не, няма да определи бъдещето ти, споко. Освен ако не си от някой по-голям град, всички гимназии са на едно ниво - разпуснати, учителите много не ги интересува, учениците пък да не говорим. Все пак не си тръгнала към университета.
Не се панирай още от сега, защото няма смисъл. Живей си спокойно и не си усложнявай ежедневието в мислене, догодина ще дойде като нищо и ще се справиш успешно.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Аз никога не съм била човек, който да си дава много зор, но когато уча се справям много добре. Благодаря ви за съвета, ще си почина качествено това лято, както правя сега вместо да решавам задачи за класното по математика, което е утре. Иначе, късмет, и ви пожелавам ви да влезете в училището на мечтите ви,