- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници ;)
Първи модул-добрее .. ама втори модулдалеч не искам да се оправдавам, ама такива задачи нито на пробните имаше, нито сме решавали такива НЯКОГА ... все пак реших почти всичко от втори модул, ама колко е вярнооо
.. нямам търпение да излязат отговорите, че да си сверя ..
: ))
ОО хора мн яко беше![]()
на 1 модул всичко написах и дано да е вярно.На 2 модул само 23 нещо не можах ,но нищо! Аз пък се учудих,че няма кръгова диаграма.Цяла година тях решавам.По-различно беше от пробните.СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИИ
даже ми беше по-лесно от българския
![]()
АЗ РЕШИХ 23 НА ПОЛОВИНАА НА 21 ЗА А) 25 ГРАДУСА ЛИ ПОЛУЧИХТЕ ЗА Б) ЪЛЪЛА НАЛИ БЕШЕ 70 ГРАДУСА, А ТРИЪГЪЛНИКА Е РАВНОБЕДРЕН
А ТАМ ПИШЕШЕ ПРИ КАКВИ СТОЙНОСТИ НА a КОРЕНА НА УРАВНЕНИЕТО ЩЕ Е ЦЯЛО ЧИСЛО. АЗ ПИСАХ: a ТРЯБВА ДА Е ИЛИ ПО ГОЛЯМА ИЛИ РАВНА НА 24, ВИЕ
НА 24 ЗАДАЧА ТАМ ПИШЕШЕ ПРИ КАКВИ СТОЙНОСТИ НА a КОРЕНА НА УРАВНЕНИЕТО ЩЕ Е ЦЯЛО ЧИСЛО. АЗ ПИСАХ: a ТРЯБВА ДА Е ИЛИ ПО ГОЛЯМА ИЛИ РАВНА НА 24, ВИЕ
А ТАМ ПИШЕШЕ ПРИ КАКВИ СТОЙНОСТИ НА a КОРЕНА НА УРАВНЕНИЕТО ЩЕ Е ЦЯЛО ЧИСЛО. АЗ ПИСАХ: a ТРЯБВА ДА Е ИЛИ ПО ГОЛЯМА ИЛИ РАВНА НА 24, ВИЕ
Т О Ч Н О О yess
Супер мина! Първият модул беше толкова лесен, че най-много една грешка да имам. На вторият модул 23-та сигурно са ми грешни сметките, ама голям късмет имах с 24-та, точно вчера госпожата ни я обясняваше. (sun) И бтв на 24-та сте я решили наполовина - трябва след като намерите колко е a и колко е x, да заместите x в уравнението, да получите на колко е равно а и знаменателят трябваше да е равен на числото в числителя. Тоест се разглеждат всички възможни варианти, така че да се получи, че решението е 1, 2, 3 - все цели числа.
Надявам се на 85 - 95 точки. =)
едит: имах предвид като разделите числителя на знаменателя да се получи цяло число.
ps: И ЕТО ИДВА НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН, КОГАТО ТИ ЩЕ СИ ДАЛЕЧЕ ОТ МЕН!
Последно редактирано от aintborntypical : 05-23-2012 на 10:13
НА ПЪРВИ МОДУЛ: ЗАДАЧАТА ЗА КАЛИНА И СИМЕОН: СИМЕОН НА 6 ГОДИНИ, КАЛИНА НА 10, НАЛИ
И аз получих толкова. А на текстовата задача аз получих, че 1 автор е получил 1700 лв, другия - 3600, а третия - 1500. Общо 6800. Дано да е вярно.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Ivan, главните букви се приемат за викане
Аз реших 1 модул като гадах на 2 задачи и 2 модул решахавх нещо но не е много и сигурно голяма част не са ми верни.А на координатната система нали е първо хоризонтално и после вертикално?
Аз май само на 24 съм объркала последното.Карай.Аз мисля,че след като получим,че корена е x= 1/a-2 да разгледаме случайте,в които x ще е цяло число,а именно a = 1 ,a = 3 и едното беше,че всяко х е решение.
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
Абе, каквото сме направили - направили сме, не можем да върнем времето назадХубавото е, че най-накрая се свърши с изпитите, правим още три матури ии... почивка <3
Не беше трудно. Решила съм всички задачи...иначе това,което bebzgirl е писала,е вярно за 24,но не може да е при а-всяко число,защото това означава и дробни числа.
Последно редактирано от rally_98 : 05-23-2012 на 10:54
rally_98 - Рали,направо ми иде да те нацелувам в момента !!! <3
Иначе писах и за 0,защото влизат и целите числа.Нищо,надали ще ми вземат точки.Иначе и аз на 23 получих това.![]()
Последно редактирано от bebzgirl : 05-23-2012 на 11:03
Не,когато се получи 0/а=0,защото нулата аз я смятам за цяло число.
ох,да,чакай,то беше
х=а+2/(а+2)(а-2)
Ако а+2 = 0 или а = -2, се получава 0/0,и нулата също е цяло число.![]()
Не съм го написала правилно тук.