- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници ;)
На 8 задача В ли сте получили? Аз я реших така:
200 гр.- 20% от което следва че 20 гр са 2%. И на нас ни трябваше да намерим за 50 гр. Значи 2.2%+1%= 5%. Някой да е получил същото като мен?
Леле, аз тая 24 изобщо не можах да я довърша.. Някой има ли решението?
^ Аз толкова получих, ама за целите стойности не ми стигна времето.
Ооо, вярно, за МОМН съвсем бях забравила...![]()
Та...общото ви впечатление за двата изпита?
Според мен и двата не бяха трудни.
По български не беше изобщо труден, само че съм направила елементарни грешки. Не знам защо, сигурно от невнимание. По математика и той не беше толкова труден, само че аз не учих достатъчно и последните две задачи едната ми е половината грешна, а другата не ми стигна времето да я довърша. По мои изчисления по БЕЛ може би ще имам към 5.50, а по математика се надявам на петица.
^ Ако на теб заради това ти анулират работата, значи да се отписвам още отсега. Аз задрасквах.
Според мен нямаш място за притеснение.
Беше ЕЛЕМЕНТАРНО. И двата модула!! Единствената ми грешка (поне която си открих, де ;D) е на последната задача. Писала съм, че се получава цяло число, когато 1 се дели точно на числото в знаменателя, тоест когато е едно и следователно а е равно на 3. Обаче може и да е минус едно, тоест а може и да е 1. Аз съм писала само 3. Иначе всичко, поне от втори модул, съм го решила вярно. За първи модул няма да говоря, чувствам се подценена. Очаквах да е в пъти по-трудно.
За задачата със захарта: Това в процентите е концентрацията. Ние търсим колко е захарта като грамаж, а не като проценти. При положение, че сиропа е един същ, концентрацията на разтвора пак е 20%. Следователно трябва да сметнем 20% от 50, което е 10.
ПП: bebzgirl, като разделиш (а+2) на (а+2) се получава едно, а не нула.
Бледа кукла си ти,
която студено ме гледа с очи.
На 23 за цялата сума получих 6800. Някой да ми каже дали поне това ми е вярно, че като ви гледам и се срамувам от себе си.![]()