- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
Амии ползвам го 1 път в седмица, накой път може и да съм си слагала 2 пъти, но по 1 лъжичка, защото косата ми е средно дълга.(( Страшно много искам да порасне, направо съжалявам, че я изправях почти 1 година без термозащитен продукт. Сега съм спряла. А може ли да ми кажете нещо възстановяващо, за изгорена коса, аз съм махнала повечето цъфнали връхчета, но все още няма блясък.
Не,не рискувай.Ако попринцип ти е по-къдрава,след етажите може и да бухне наистина.
Много ти е хубавичка сега,но щом искаш да я освежиш само връхчетата малко да ти вземе.Всъшност сега още има е горещи и има слънце,към начолото на септември по-добре,за да обере всичко нацъфтяло и повредено от слънцето.
strawberry88 , моята коса беше дълга на 2 пласта ( ако е едно и също с ''етажи'') И беше мнооого по-къдрава, но не беше обемна. Сега е на черта ( като че ли имаме еднакви прически ) ,права и с доста повече обем , а и не знам дали е по-гъста или само така изглежда. Абе аз те съветвам да не се подстригваш, аз не бих. Ще съжаляваш а после докато пораснат пластовете е голямо мъчение. Аз трябваше да отрежа дългия за да ми стане равна.
Тея пластове/етажи излизат от модаВафлите пък и дума да не става! Модерното е косата ти да е колкото се може по-естествена и да подчертаваш типа и, вместо да го променяш. Единственото важно да е бъде здрава, хубава, жизнена коса
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
нда.. ама с това тупиране колко се уврежда косата нямате си и на представа
titinkaa
не съм я ползвала,може ли да напишеш състава ? но не преведения...
strawberry88 зависи колко искаш да ти е дълъг най-късия пласт и т.н. ще имаш повече обем,но по-дължината..в корените положението пак може да се подобри,но съвсем малко ... сама реши.. и все пак е коса.. расте ,а и пластовете не са лоши... на доста момичета им отиват.. пробвай,все пак е скучно да стоиш с една и съща прическа дълго...
връхчетата си взела,не я гориш толкова.. сега остава да я възстановяваш с маски за коса - домашни най-добре... купи си кристали с ув филтър най добре + термозащитен продук и продължаваш да не я гориш... на толкова изтощена коса (поне това разбрах от описанието) и трябва поне половин година,за да влезне в релси.. т.е. да стане хубава... пак ще е изгоряла,но определено вида и ще се подобри и новоизрастналата коса ще е много здрава
всички го знаем това,но за коси особено като моята - дълги и тежки вафличките/плитките са единствения вариант и то плитки ако ти е чуплива/къдрава косата .. за естественото - с един обем,без да се пипа нищо по-дължината..т.е. по дължината да е естествена не мисля,че се разваля '' естественото '' на косата... а и btw. може да се правят вафлички отдолу и отгоре коса без обем..така се закриват вафличките и стои доста естествено.. не се заяждам -просто мнение![]()
Абсолютно е така, но съм против всякаквите вафли, не само защото изглежда като 13годишно момиче, което иска да бъде чалга звезда като порасне, а и защото гори косата ужасно много. А като вземат да ми слагат ПЯНА преди да направят тея вафли, за да не изгаряла косата, буквално я пържат....
Според мен най-добрият вариант за естествен обем е едно добро изправяне със сешоар, не преса. Моята също е дълга и тежка, но не си правя вафлички и плитки, по-скоро гледам да докарвам на Никол Шерцингер и Ясмин от Аладин![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ох.. повярвай ми всичко съм пробвала.. от тупиране и преса до сушене надолу с главата ...не става.. а иначе че гори,гори я,но пък се правя рядко
иначе и аз обичам такива коси,които отдолу са на големи къдрици и отгоре нямат много обем,но не ми отива на лицето.. по принцип ми е кръгло/овално ( и аз не знам точно какво е) а с такава прическа ми го прави като триъгълник с овална основа и не стои хубаво ( ако разбра нещо от описанието де) ...
Не мога да знам, никога не съм имала проблем с обема ;д На мен са ми изключително грозни косите, които горе е сплескана, а надолу къдрава на букли. Не разбирам защо се правят така.
Разбрах обяснението за лицата, но то по-чупливото ти се пада към кръста при тоя тип прически, които аз казах, не в долната част на лицето![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Благодаря отново, ще опитам и него. А още един последен въпрос, чела съм че когато косата има цъфнали връхчета, не расте, въпреки че тя расте от корените. Вярно ли е? Аз съм махнала цъфналото но може и тук там да е останало.
Да съживим малко темата... Имам този проблем от много отдавна и още не съм намерила решение, корените ми се омазняват на 2рия ден след миенето, а на долу си е добре и се налага да я мия често, което хич не ми харесва. Та сега твърдо съм решила, че ще я мия не по-често от 2 пъти в седмицата, но докато свикне ще трябва да си ходя с мазни корениНякакви идеи, маски или каквото и да е. Сухи шампоан/пудра не ми допада изглежда някак... гадна...
Ок,няма да се подстригвам така.Ще ходя само за връхчетата.Между другото се подстригах скоро...преди около 2 седмици.Ама сега съм решила да ходя по-често. ;д
malka_sladkka,пробвай маслото от гроздови семки или маски с хума.Ако ти е мазна си я къдри или ходи с вдигната коса.![]()
Може да пробвам с хума само в корените, понеже ще си взимам тривитаминол и дали ще е добре примерно да си направя маската, но в корените да добавя и хума, а по дължината не, щото надолу си е добре, дори е леко суха
Това с лимона може да го опитам или да си го добавя към маската, ама тая вода за уста нещо не ми вдъхва доверие![]()
^ кисело мляко + жълтък + хума (+тривитаминол) в корените,а по-дължината някое масло,но само маслото или хубав зехтин
Ще се наместя малко в темичката ви,дано нямате нищо против.
Искам да ви попитам за съвет.
Косата ми е суха,дълга някъде до раменете и доста гъста,бая е обемна.
Къпя се с този шампоан http://www.hameleon.bg/userfiles/pro...roduct_210.jpg като в него слагам 2-3 капки
от маслото с бадем на "Икаров" ,след това слагам от този балсам http://prikachi.com/images/633/5184633S.jpg (взех го от фризьорката) .
След като изляза и си подсуша леко косата с хавлия , впръсквам това http://www.ivis.bg/products_images/g...ir-400x400.jpg и слагам от тези кристали в краищата http://shopix.bg/img/products/orig/1..._705870846.jpg .
Правя си и от време на време когато се сетя домашни маски като например :
2 сп.л мед + сок от един лимон или 1 ч.л. мед + един жълтък .
Знам,че ви описах много подробно хигиената на косата си.Но се нуждая от съвет.По едно време се беше малко пооправила,не беше толкова сухичка ама сега направо ... Изобщо не си я харесвам.Искам да ми предложите някакви продукти с които да я подържам здрава и жизнена и ако може да ми казвате марки.Ще се радвам ако е нещо изпитано ,а не нещо за което сте чували,че е добро,че имам такъв опит и много съм си патила от такова странично мнение.
Не използвам преси и прочее . Само зимата ми се налага защото е студено и суша косата си ,а и след като я изкъпя е прекалено бухнала и я заглаждам малко с пресата,че иначе е отврат. Също забравих да спомена,че нямам чак толкова излишни средства,затова ако може нещо на по-приемливи цени.
Последно редактирано от weheartiit : 08-25-2012 на 20:15
^Здравей!Заповядай в темата!![]()
Може да пробваш маската на Денис (на мен ми стана любима).Тази в бялата кутия с жълта капачка ползвам.Струва 6,50.
А и скоро подстригвала ли си се?Може и заради това да е.От слънцето и от много други неща косата се изтощава и става суха.Ако не си-се подстрижи да се освежи малко и тогава почвай с грижите.
Аа,може да си я мажеш с масла или зехтин!!!Успех.![]()
Йей,радвам се ,че някой ми отговори толкова бързичко.![]()
Да,скоро се подстригвах (връхчетата имам в предвид) ,но косата ми по принцип си е суха,не е само през лятото.
Утре ако изнамеря ще пусна снимка да видите за какво става въпрос.
Иначе и аз мислих да си купя зехтин,но се чудя дали от този домашния или трябва някакъв друг.Ако може и някакви масла да ми препоръчаш?Ще пробвам и маската.Мерси.![]()
За нищо!
Ами бадемово масло,масло от пшеничен зародиш,арганово,кокосово и всички други масла на Икаров стават.А за зехтина...как така домашен?Този,който ползвате за готвене ли?Ами гледай да е в стъклено шише и да пише екстра вържин/органиктези стават.А ако не е купен още по-добре.Още по-натурален е.
![]()