.
Затворена тема
Страница 4 от 119 ПървиПърви 123456781454104 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 2972
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    .....
    Ох, не се отчайвай. :/ до болка познато ми е. И аз квартири търся, само че по Швеция. Живях 3 години в посолството в Стокхолм, и сега май ще могат да ни дадат апартамент отново в посолството. Затова се и радвам, 'щото 6 месеца нерви, стрес, отчаяние, депресия че не можеш да си намериш квартира, при положение че си на 3000км от вкъщи, без родители и на 16.
    Успех на теб, и не си оставяй котенцето!

Супер фен Аватара на Cloud9
    Омръзна ми все да ми е лошо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Душо, ако ще си под един покрив с хазаи, ще трябва да жертваш гаджето. От опит ти казвам. А за стара котка не търси нов дом, защото това влече лоша карма.
    Какво имаш предвид под това за гаджето? Хазяите не се кефят на двойки ли?

А що се отнася до котката - пак какво имаш предвид? Тя е младо коте. На 4 човешки години е. А и ако тръгна да вярвам на суеверия какво се очаква да направя? Хората пътуват с животните си. Не мога да я оставя сама в жилището, ще умре буквално от глад. Ако я подаря - значи все пак й търся нов дом. Няма друг изход освен да я домъкна в Сф или да я подаря, но при всяко положение това ще е "нов дом". Затова избирам да не вярвам в суеверия.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    Вдъхнових се да извършвам кулинарни експерименти в кухнята. Избрах си 1-2 рецепти от нета, обаче установих, че не разполагам с необходимите продукти. Пък така ме мързи да се разкарвам до магазина.. Ще поръчам на майката да ми ги донесе на връщане. Дано не ми изчезне вдъхновението дотогава.
    You are broken, I can fix you...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Какво имаш предвид под това за гаджето? Хазяите не се кефят на двойки ли?

А що се отнася до котката - пак какво имаш предвид? Тя е младо коте. На 4 човешки години е. А и ако тръгна да вярвам на суеверия какво се очаква да направя? Хората пътуват с животните си. Не мога да я оставя сама в жилището, ще умре буквално от глад. Ако я подаря - значи все пак й търся нов дом. Няма друг изход освен да я домъкна в Сф или да я подаря, но при всяко положение това ще е "нов дом". Затова избирам да не вярвам в суеверия.
    Не се кефят на двойки е възможно най-тактичния израз. Изобщо може да не се сдобиеш с квартира, ако обявиш, че сте комплект. Не се гледа с добро око на съвместното съжителство преди брака....... Да замъкнеш пича, след като вече си наела квартирата, също не е оферта, защото може да се окажеш скорострелно на улицата.

За котката- има се предвид да не я подаряваш.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    София, България
    Защо не се гледа с добро око на съвместното съжителство преди брака? Интересно ми е. Това звучи като от някой свръх религиозен филм.

Град
    пространството на Дисе
    Да не съм им в изкуфелите глави, че да знам?!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Супер фен Аватара на Irti
    Всъщност не съм виждал и чувал такова нещо. И не ми се е случвало, а съм бил под наем. Плащаш ли си няма значение с кой си и какво правиш. Стига да не чупиш, да не правиш основни ремонти и да си цакаш парите нямаш никакъв проблем с никой.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Всъщност, ако попаднеш на млади хазяи, няма страшно. Или на сравнително млади поне. Само че, ако е някоя баба липсата на мъж може да ти е най-малкия проблем. Там се започва с разни ужасии като кога ще се къпеш и колко често, дали може да ползваш пералня, в колко ще излезеш, в колко ще се прибереш, правиш ли упражнения, слушаш ли музика... безкраен списък. Знам го от едни приятели, които заживяха в София по-миналата година. Минаха през всякакви простотии, но сега най-сетне си намериха едно младо семейство с 2 деца, които са повече от толерантни към тях.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    пространството на Дисе
    Ирти, налагало се е да крия маратонките на приятеля си на терасата, за да не ги види хазяйката, като се прибере. Комшийките, пак нейни набори, обаче, си свършиха работата- осведомиха я. Следващата ми квартира...хм, там се задържах месец. Не издържах да ме разпитват като първолак. Когато решихме да се съберем, започнахме да си търсим квартира БЕЗ ХАЗЯИ.
    Няма да споменавам колко пъти сме нощували в негова братовчедка, просто щото в квартирата ми не е имало начин /това преди да се съберем/.

Сиси, прала съм на ръка, липсата на пералня не ми е била проблем, а липсата на спокойствие.

Бати ненормалните хора.

Мен бтв една бабка ми затвори телефона с'я, преди малко. Да я ... и в лудата
    Значи звъня й да я питам за апартамента й в Люлин. Тя още от началото сепната - как може да се интересувам, при положение че е написала "всичко" в обявата си. Е така, пролича й, че е сприхава, аз нали вадя интуицията, още от гласа ги усещам какви са Питам я колко стаи има жилището и БАААМ, затвори ми телефона.
    Направо без да ми казва и дума усетих че отношението й явно е "Или го наемаш веднага или вън", а мен все пак ме интересува да не е някаква кутийка, за която да си давам парите.

Град
    пространството на Дисе
    А ние, докато търсехме ОБЩОТО жилище, едната затвори, като чу гласа на моичкия.
    Бяхме се отказали почти в един момент. То една мизерия, оригиналния цвят на мокета не можеш да познаеш какъв е, мирише на отврат в целия апаратамент /гарсониера, извинете ме/, в банята блажната боя пада като юфка, на диваните и леглата пружините са изскочили и могат да ти пробият кожата и прочие... А като попитах за наема:
    -150 лева! Не подлежи на коментар!
    И верно, не подлежеше. Просто си тръгнахме.

Град
    София

Сиси, прала съм на ръка, липсата на пералня не ми е била проблем, а липсата на спокойствие.
    О, напълно нормално. И на тях не им беше до самата пералня, а до това, че не могат да се почувстват у дома си и всичко е под строг контрол. Много противни хора има.

jghgh, нека са такива отначалото, че да си знаеш. По-гадно е, ако те посрещнат с мила усмивка, а после ти се покатерят на главата.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    София, България
    Ужас
    Ние пък с брат ми трябваше да се нанесем веднага в един апартмент, чиито наем беше страшно скъп. Нямаше вода, душа беше счупен, душ кабината също. Налагаше се да се поливаме с кофи и шишета, за да се изкъпем. Отгоре на всичкото пък имаше и мравки, с които буквално деляхме квартирата. Обикаляхме и трепехме като луди.
    Ох, наспамихме хубаво темата, ама такива истории са ми интересни. Трябва да си отворим такава тема "Неволите в търсенето на квартира".

По темата: хубаво ми е, имам икономика, после съм си вкъщи. Охх, щастлива съм. Наистина. Дано всичко се нареди както ми се иска!
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 08-27-2012 на 12:37

М'чи да, интересно е. То такива случки са все пак и забавни, погледнати от дистанция на времето.
    Сиси, ти била ли си при такава, каквато описа - за строгия контрол, за тренировките и т.н.?
    Ужас. Ама това сигурно са хора без личен живот, че толкова искат да контролират твоя.

А инак още преди да стана студентка един бивш ми беше казал в никакъв случай да не наемам апартаменти на центъра при бабички!

Град
    пространството на Дисе
    Дриймърке, бях разказвала във ВТН преди време как ми предлагаха обзаведена гарсониера, която се оказа пригодена за живеене маза с малки прозорчета, мивка, пълна с неизмити бойлери, миризма на мишки everywhere и......... за капак последния наемател откачил бойлера и си го взел. И тоя лукс за 160 лв.

Ирти, налагало се е да крия маратонките на приятеля си на терасата, за да не ги види хазяйката, като се прибере. Комшийките, пак нейни набори, обаче, си свършиха работата- осведомиха я. Следващата ми квартира...хм, там се задържах месец. Не издържах да ме разпитват като първолак. Когато решихме да се съберем, започнахме да си търсим квартира БЕЗ ХАЗЯИ.
    Няма да споменавам колко пъти сме нощували в негова братовчедка, просто щото в квартирата ми не е имало начин /това преди да се съберем/.

Ще ми държи сметка и после нарочно ще разпъна прашките на момичето, като черен гарван на вратата на бабичката.

В блока например е бахти моргата. Само ми трескат по тръбите на радиатора, ако нещо съм се разбеснял или съм пуснал музика. И тогава като хвана тигана и като почна АЗ да трескам по радиатора.. знаеш ли к'во става. Редовния номер е, ако този под мен ме дразни изкарвам един маркуч от мивката в нас.. хоп през моя балкон та в неговия. Направо го правя мазало от вода.

Деба старците. Много малко заслужават да живуркат. От другите просто няма смисъл. Само ресурси хабят.

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Леле хора настръхнаха ми косите от тия приказки за квартирите....а то да бяхте само вие добре, ама всеки ми разказва страшни истории. А и на мен ми предстои след около месец да мина по тоя път....с бабички обаче само през трупа ми ще се занимавам.
    Иначе съм мнооого ядосана в момента....СУ най-упорито се мъчат да ми изтрият всякакви положителни спомени за студентските ми години...и май ще си успеят.

Град
    София
    Сиси, ти била ли си при такава, каквато описа - за строгия контрол, за тренировките и т.н.?
    Ужас. Ама това сигурно са хора без личен живот, че толкова искат да контролират твоя.
    Не, ние сме родом от София. Мои приятели го изживяха тоя стрес. И вярно съседите имат пръст, защото редовно доносничеха на бабата. Много тежко положение беше. Тъй, че - кажи НЕ на бабите. И си потърси или мъж, или най-най-най-добре семейство.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

TrueStory, за страх си е я. Мен са ме целили от балкона с кюфтета.. да се чудиш ли да ги псуваш ли.. да си го вземеш ли да го изядеш.. черпят ли те.. целят ли те..

Бало си е майката.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    И си потърси или мъж, или най-най-най-добре семейство.
    Най-добре без хазяи, но с човек, когото гарантирано може да търпи /за да си делят разходите и наема/.

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Мой приятел го преби единия му съсед,че и електрошок ползва....ти леко си се разминал с кюфтетата.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    Леле хора настръхнаха ми косите от тия приказки за квартирите....
    То колко истории имам, от които ще ти настръхнат косите...

А как така квартира без хазяи? Нали все някой я държи тази квартира?Или имате предвид с помощта на агенциите.

Град
    пространството на Дисе
    Никакви агенции- взимат ти един наем за едното нищо, отделно оставяш и депозит. Търсиш самостоятелен апартамент без посредници.
    Като казвам без хазяи, имам предвид да не сте под един покрив

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си