.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 220

Hybrid View

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Сиси, сетих се нещо, което искам да добавя към темата. Привърженичка си на идеята, че трябва/е добре да се учи по всичко, защото това в училище са базови знания, които всеки трябва да придобие, нали така? В същото време, имаше една тема за обща култура, в която ти беше на мнението, че това, че някой не знае основни (за мен, разбира се) неща, няма проблем и излезе, че аз смятам по-широк обхват от неща за включващи се в общата култура.
    В този ред на мисли, смятам, че е доста... странно да се знае някакво уравнение по химия (при това то да минава за основно и супер важно), а да не се знае точна година (а защо не и дата?) на началото на Втора световна война. Признавам, че и аз не ги знаех докато не стигнахме до този момент в училище, но в момента мога да кажа година, точна дата, събитие, че и име на акцията, предприели германците.
    Good point.
    Чакам отговора на Сиси.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Good point.
    Чакам отговора на Сиси.
    Честно ли, попромених си мнението оттогава. Може би, защото осъзнах, че това, което аз влагам в термина "обща култура" хич не е това, което се предполага и което хората възприемат. Оттогава поотмина време и открих, че както плюя идеята за задължителна обща култура, така моята собствена хич не е плътно концентрирана в едно нещо и далеч не е достатъчно бедна за такъв спор. Въпросната тема, впрочем, е една от общо... 2-3 теми в тоя форум, които са ме накарали да мисля дълго и са променили мнението ми.

Що се отнася до Втората Световна война, тя беше пример. Писала съм общо 3 доклада на нея. Накрая си избрах един и четох него (за концлагерите, май съм споменавала). Датата на началото на Втората Световна война и децата я знаят, защото се среща и в детските анимации. Звучеше ми като чудесен и достатъчно фрапиращ пример пък после вече щеше да прозвучи доста измислено да кажа, че си я знам /както, впрочем, звучи и това с правилото за "със" пред "ш", но както и да е/.

Все още съм на мнение, че да имаш идея от нещата, които се преподават в училище, е по-важно, отколкото да знаеш кой е във Vip Brother, коя е Шакира и защо Риана е скъсала с... не му помня името - онзи, който я наби. В тази тема половината ви примери за обща култура бяха от този тип. С тях все още не мога да се съглася.

Не ме разбирай погрешно, то се знае, че никой не е гениален във всички области. На едни им е по-интересно да се занимават с История, на други с Биология и тн. Но като ще искаш оценка, поне да е заслужена. Когато реших, че аз няма да съм дружка с Немския, си изкарах МОЯТА оценка. Имах предложение за по-висока, но си знаех аз къде съм по този предмет. За всичко, с което считам, че мога да се справя и което преценя, че си струва усилието (демек всичко освен немския), се захващам, но сериозно. Да ми остане нещо в главата. Няма да е урок по урок и идеално, но ще е там. И ще съм си заслужила оценката.

Твърдиш, че не прецакваш никого. Не е така. С тези ти измислени, преписани оценки ще влезеш в университет, нали? И ще заемеш мястото на някое дете, което си е съдрало четирибуквието от учене и наистина си е изкарало успеха. Не с пищови. Не случайно на големи изпити преписването се брои за престъпление.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си