- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Физиката е много гадна, но само първия раздел за електричеството.. После става супер лесна и приятна за учене![]()
Физиката беше гадна тогава, гадна си е и сега...
Естествено, че ако не си помръднат пръста през учебната година няма да им се стори лесен изпита.Поне малко усилие ако положите ще ви върви по вода, както се вика, хаха.
Както винаги в Математиката само алгебрата ми се е отдавала и само тя ми се стори лесна в 7 клас, хаха, за геометрията нямам думи.
Относно Физиката, точно първия раздел беше лесен (Електричество), оптиката ми беше ужасно сложна и учех целия текст от урока и схванах и изкарах отлична оценка като годишна, не се панирайте, нищо особено не е (повтарям се знам, хаха), просто си учете спокойно, около 2-3 часа на ден ако отделяте за учене, всичко ще ви е точно.
Само искам да ви кажа да не се подвеждате по бала на училищата или слуха, който има за съответното училище. Насочете съм към език (или някакъв друг предмет) и потърсете помощ от компетентен за избора на училище, така че и бала да ви стига за съответното училище, де, хаха.![]()
Не искайте да влезнете в 1 ИЕГ, просто защото е елитна гимназия и бала й е висок, ако не ви се учи испански, защото без желание, нищо не се получава.
Същото се отнася и за 1 НЕГ, 1 АЕГ и т.н. (така наречените "елитни" гимназии). Успех при избора си!
![]()
Някой нагоре беше казал за сборника на Веди по математика. Наистина е много хубав. Вземете си го, много помага. А аз на теста за формулите за съкратено умножение имам 5,25, обаче г-жата ни дава от задачите за състезания, така че съм доволна.А на теста с разлаганията ще видим какво съм направила.
По математика на издателство Архимед са най-хубавите сборници - авторите правят изпита![]()
Не, няма хуманитарен профил в 18то, паралелките са само езикови. http://www.rio-sofia-grad.com/web_fo..._paralelki.pdf <- тук можеш да ги видиш от 12то до 19то число)
Хора трябва да пиша статия за училище, дайте идеи на ква тема да е ?
Иначе ние сме по учебник на Архимед и учебна тетрадка .. доволна съм ама сборника на Веди предпочитам ;дд Иначе и учебна тетрадка номер 1 ( за сегашния материал) е хубава![]()
Ох, аз по физика горе-долу разбирам, ама химията за мен е най-неразбираемият предмет! Учителката ми обяснява урока все едно уча висша математика, тя явно си е втълпила, че сме много много умни и че преди също сме учили химията като отделен предмет,а учебникът е написан по най-абсурдният начин - казват едно, а на примерите отстрани пише абсолютно различно нещо. Просто още от началото видях, че химията не е моят предмет
![]()
![]()
Здравейте. Какво мислите за 91 НЕГ, 73 СОУ, 1 АЕГ, 2 АЕГ, 9 ФЕГ, 164 ГПИЕ и НПМГ? Колебая се къде да кандидатствам. Знам, че е още много рано, но все паккМерси предварително за отговорите!
Последно редактирано от the SUPER gnome : 12-08-2012 на 13:49
az shte sum 7mi klas sushto ;pp za 4ta godina podred (party) never grow up !!! ;pp
ами аз не стигнах до седми клас ноза сметка на тожа мога да ви каза це ниама смисал застото зивота прееебава вси4ки приатели ниама смисал от сантименталности моиа кур е 21 санта носам беден и тап е всиако зло за доборо нали така ..!!
Дано си трол.
Малко тъпо се намесвам в темата, ама нашата така или иначе замря.
Това, че се намираш в перманентен умствен застой, не значи, че времето за теб е спряло.
И не се косете за физиката. Не си я слагайте много на сърцето, освен ако не продължавате образованието си в някой техникум, за където ще ви трябва. Аз имах две 3ки, не-знам-си-колко четворки и петици, но си завърших с отличен. Няма нужда да се тормозите, накрая учителите завишават оценките, особено ако имате добро поведение и личи, че полагате усилия и старание.![]()
^ kakvo e trul ?
Знам, че са коренно различни. Много се колебая...Не знам немски, френски или испански да избераа..НПМГ също е вариант. Относно езиците мисля, че испанският не е много използван в Европа. Поправете ме ако греша. Това ме спира да кандидатствам в 164. Не знам дали ще има полза. За 91 и 73, кое е по-добро? Същото се отнася и за първа и втора английска. Не знам дали ми се ходи там, защото и без това знам английски. Освен това в Англия е много скъпо, до колкото знам. А за френската съм чувала доста лоши неща..Иначе бих искала там да вляза. За НМПГ почти нищо не знам. Ще се радвам, който знае нещо за някое от тези гимназии да сподели..
![]()
Сори, че ви се намесвам в темата, 8 клас съм, но предполагам, че мнението ми ще е от полза. Та за 91 и 73 - определено 91 НЕГ е по-добра откъм обучение. Просто нивото на преподаване е с една идея по-високо. Разбира се, и бала е по-висок. За материална база не знам. За първа и втора английска не съм запозната с обучението, някои твърдят, че първа била по-добра. НПМГ е най-добрия вариант ако си се ориентирала към природните науки - химия, биология, география, физика евентуално математика. Аз за първа година уча в НПМГ с профил Биология и мога да кажа само хубави неща - преподавателите са на високо ниво, обучението също. Надявам се да съм помогнала.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън