.
Отговор в тема
Страница 8 от 9 ПървиПърви ... 456789 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 208
    Мега фен
    абе мене доктора ме кефи, ган4о психолога също ме кефи.

докторе, днес на каква тема от живота си решил да говориш.................. щото да си записваме
    Последно редактирано от defender : 11-09-2012 на 12:58

Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Да ви еба в тъпанарите бе твари влечугоподобни,Да измрете в гъша мас гореща даноооооо.Малоумни червеи,слуги мои,ще умрете,щее умретеееееееееееееееее.КО му се нафърляте уе.Ама то са си го казали хората:Колкото по-тъп е човек,толкова за по-умен се мисли.

Отдавна чаках за възможност да използвам този .gif

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Знам кой си спокойно

Първо отричаш всякакви видове създадена от човека цел на живота. После обаче непряко сам утвърждаваш лична такава. Идеята, че можеш да усетиш нещо много повече в живота и убеждениeто ти, че въпросният начин на живот ще бъде по-качествен от алтернативния такъв с нивата, издава стремеж към нещо. Ако действително отхвърляше всякаква нужда от реализиране и попълване на някаква липса, щеше да считаш посочения от теб метод за еднакво безплоден като този на defender.
    Съпоставяш себе си с другите и ги оценяваш като олигофрени, лицемери или нещо подобно. Успоредно със съпоставката показваш и разликата между начинът ви на мислене и живеене. Тоест от казаното следва, че различието ти обуславя превъзходство. Чувството за някаква лична значимост беше другата посочена от теб полза на хората от изкуствено създадения смисъл. Следователно има всички изпълнени условия твоята представа да бъде наречена смисъл на живота, макар и съчетана с отричане на нуждата ти от такъв.
    Докторе, отговори на този пост, моля ;д. Интересно ми е да разбера също така, какво трябва да усетим със свободата на ума ? Какво повече е живота според теб ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението

Отдавна чаках за възможност да използвам този .gif
    хахахахахахахаа : :

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Знам кой си спокойно

Първо отричаш всякакви видове създадена от човека цел на живота. После обаче непряко сам утвърждаваш лична такава. Идеята, че можеш да усетиш нещо много повече в живота и убеждениeто ти, че въпросният начин на живот ще бъде по-качествен от алтернативния такъв с нивата, издава стремеж към нещо. Ако действително отхвърляше всякаква нужда от реализиране и попълване на някаква липса, щеше да считаш посочения от теб метод за еднакво безплоден като този на defender.
    Съпоставяш себе си с другите и ги оценяваш като олигофрени, лицемери или нещо подобно. Успоредно със съпоставката показваш и разликата между начинът ви на мислене и живеене. Тоест от казаното следва, че различието ти обуславя превъзходство. Чувството за някаква лична значимост беше другата посочена от теб полза на хората от изкуствено създадения смисъл. Следователно има всички изпълнени условия твоята представа да бъде наречена смисъл на живота, макар и съчетана с отричане на нуждата ти от такъв.

И къде давам определение за смисъла на живота? Аз нямам смисъл на живот. Имал съм, играл съм много роли, всяка със свой смисъл, но осъзнах че всичко е просто в главата ми, Аз-ът също е творение на умът ми. Това беше главната насока на това което казах - че всичко е една илюзия. И цялото преструване е безсмислено. Целия театър е безсмислен. Мога да си избирам каквато искам роля, да се идентифицирам с каквото си поискам, но това няма нищо общо с това кои съм аз. "АЗ" не съществувам, аз съм никой. Аз съм просто наблюдател. Вече не изпитвам нуждата от АЗ, защото именно в самоопределянето АЗ, човека се изживява . Човека съществува чрез "Аз". А моето "Аз" вече го няма, аз не съществувам. Не се идентифицирам с нищо, нямам идоли, нямам отношения, нямам цели, нямам нищо. Това което съм създал като "АЗ" образ, и всичките му превъплащения, е само плод на желанието ми "АЗ"-ът да е истински, за да мога да съм тук, да съществувам, да съм някой. Също както и това което вие приемате са "АЗ" е просто плод на вашия такъв стремеж. И най-добрия начин за придаване на истинност на Аз образа е чувството и емоцията. Но аз не мога да чувствам, лишен съм от истински емоции. Затова в по-ранните си години ставах жертва на вината. Чувствах се виновен, понеже не мога да чувствам, да съчувствам с другите. След това отчаяно си търсех роли, кои от кои по-брутални, бях грубиян, побойник и крадец, бях фанатик нацист, бях сатанист .... и всичко това само с идеята да "чувствам" нещо. Отчаяно търсех нещо да ми придаде емоцията, която да направи моя "Аз" истински. Но вече не изпитвам тази нужда, затова и не се идентифицирам с нищо. Просто не изпитвам нуждата от роля, от смисъл, не изпитвам нужда да съм тук, да ме има. И накрая оставам едно нищо, един празен лист, на който мога да рисувам всичко и после да го трия. Пътят ми не с крайна дестинация, няма бъдещ момент в който ще се почувствам психологически удовлетворен от себе си.
    Възприемането ми към света става с предварителното знание, че моето възприемане е ограничено. Че аз не мога да видя и осмисля всичко, а каквото видя то ще е изкривено. Но с премахването и осмислянето на "Аз"-ът и неговите потребностти, света става по-неизкривен. И точно това беше идеята ми, ако премахнеш идеята за смисъл, ако махнеш фалшивия Аз, света става също един празен лист. Всичките отношения, всичките чувства и емоции, с които Аз-ът изживява света, са само творения на Аз-ът. Доброто и злото губят значението си когато нищо вече няма смисъл.... И в крайна сметка няма никакъв мотив и смисъл в цялото това... Просто осъзнаване на илюзиите ми, не вкарване в нова, и по-голяма. Нали не си мислеше че мога да се изказвам против ролите(възприемания на света) и в същото време аз да имам такава роля (възприемане)? За мен света е сив и към него аз нямам отношение. Интересуват ме хората и това как те възприемат света, защото ми е интересно кои от тези възприятия и механизми на "изживяване" притежавам и аз.
    Объркването ти го разбирам, разбирам и защо си открила противоречие в думите ми. В последните ми отговори към дефендър, прибягнах до използване на по-близки понятия, демек бях влязъл в роля, за да му обясня по-добре. Често прибягвам до такива тактики и неведнъж съм изпадал в заблудите че моята роля всъщност съм аз. Но по принцип използвам ролите за да си правя експерименти. Така гледам как хората реагират в различните ситуации и си правя изводи за себе си.
    И докато си писахме двамата пак играех роли, някой съзнателно други не. Така че не си мисли че ме познаваш. Няма как да ме познаваш защото в основата си аз съм никой, просто странник в интернет. Мога да бъда много повече, мога да бъда всичко. Но не изпитвам никаква потребност да го правя. Не ми носи никакво удовлетворение.

Голям фен

Мега фен
    Значи нещо си се родил с дефект щом не чувстваш нищо
    Но дори факта ,че ти става интересно да разбереш как мислят по даден въпрос останалите хора доказва ,че изпитваш някаква емоция и човешка същност
    Собственото си АЗ бих казал ,че всички не си го знаем с точност

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Значи нещо си се родил с дефект щом не чувстваш нищо
    По всяка вероятност...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    По всяка вероятност...
    Виж сега
    Ако не се правиш на трол в момента само и само ,за да ставаш интересен за четене И казваш истината - приеми го като някаква дарба или знак
    Въпреки това ти четеш книги , учиш философия и тнт , тоест има неща които ти харесват и ги правиш
    Ти не си само някакъв наблюдател в този свят ,въпреки че така си мислиш
    В природата няма твар ,която се е родила напразно и без значение!
    Всеки е тук с някаква цел , която е неразгадана
    Илюзията си е илюзия - НЕ БИВА ДА СЕ ЖИВЕЕ С ПОДОБНА НАГЛАСА НА ПЪЛНА ЛИПСА И БОРБА ЗА съществуване
    Така и самочувствието ти пада и всичко..

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Така и самочувствието ти пада и всичко..
    Така беше в началото. И започнах да изпадам в разни депресии. На мен ми липсваха чувствата, но нуждата от тях беше налице, заради обществото най-вече. Човек винаги търси това което му липсва... на мен ми липсваха чувства, затова не можеш да се идентифицирам с нищо и не можех да попълня празнината в себе си. Но, с елиминирането на Аз-ът и нуждата от чувства, такова нещо като Само-Чувствие вече ми се струва парадоксално и невалидно. То е валидно само за вас, и само вие може да изпитвате неговите последствия. Липсата на положителни чувства(илюзии), поражда ниското самочувствие. Тези които "изпитват" хубави неща, нямат ниско самочувствие. Ниското и високото самочувствие са признак на удовлетворена психична нужда. Само-чувствието е признак че човека е "опиянен", заспал, в илюзиите на самоизживяванията си, на проекциите на своя Аз.

Също така, ежедневните работи си вървят, природното и явното не са толкова важни, че да се идентифицирам с тях. Не отричам животинската си страна, отричам нуждата да я издигам и превъплъщавам в нещо "уж" по-висше. Защото това са идентификациите на малкия човек, който разсъждава, асоциира се и се изживява в малкото си поле - в мравуняка, в социалните договорки, в "уж" обективните неща в живота, с измислените понятия и обяснения. Но без тези неща, той си остава "малък" и "мравка", защото причината довела го до тези идентификации, е подражание и имитиране на нещо нечовешко и неживотинско. Мравките търсят да са богове, защото им е неудобно да са мравки, затова са всичките преструвки на възвишени. Затова са и тези НАГЛАСИ, СТРЕМЕЖИ, БОРБИ, СМИСЪЛИ, ЦЕЛИ .... Самата нужда, търсене, начин на добиване на нещо е израз на "малкия" човек , на детето в нас.
    Маскирането на нещо животинско в нещо божествено е удобна илюзия, но си е просто илюзия. Самата идея че влагате тези илюзии за лични психични нужди, изключва възможността тези илюзии да са истинни. Не бих повярвал в лъжи само за да дам удовлетворение на фалшивия АЗ образ. С осмислянето на този образ и неговите функции, потребността от илюзии отпада. Ако няма образ, няма нужда от илюзии чрез които той да се изживява. Затова ти казвам че нагласата ми към живота не е дефинирана само от това какво ми е потребно.
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 11-09-2012 на 19:19

Мега фен
    Добре , твоето мислене и логика са много подходящи за хора изпаднали в депресия и ниска самооценка
    Въпреки това ти никога ли не се чувстваш гадно, унизително или прочие не изпадаш в подобни състояния ? Аз лично не мога да си го представя и обясня напълно поради тази причина и не мога да разбера в по-конкретен смисъл много от написаните неща в коментарите ти
    Много пъти и на мен ми се е случвало да си задавам въпроса,, защо живея'' ,но не съм стигал до изводи
    Живея ,защото ми прави кеф да изпитвам ,,добрите,, неща в живота
    Самоубийците се самоубиват ,защото или са притиснати от нещо ,което ги засяга в личен план, или защото не виждат нищо добро и смислено в живота си
    Изпитвам удовлетворение от най-различни работи - и тнт
    Хората не се променят цялостно, а само от основи
    Това означава Аз-ът ми може да се коригира
    Да стана по-добър или лош
    Да играя роли
    Но в същността си съм си един ..

Мега фен
    Има много затворници - убийци
    Хора от напълно добри семейства
    Но убили някого, защото не чувстват и не разбират каква е вината им
    Такива хора лежат по затворите
    Те всъщност не са виновни , защото самите те не разбират какво са извършили
    НО в медицината не е доказано 100% за това психично отклонение и никой не го интересува
    това е лошо
    Пс - Нямам нищо предвид теб с този си коментар
    Последно редактирано от klimatronik : 11-09-2012 на 19:57

Мега фен
    свободата е в чистата любов към всички човеци, там е и вечният живот

Мега фен
    докторе имаш ли си приятелка, да те вкара в пътя.

Голям фен
    Ок, няма значение, прави каквото си знаеш. Нито искам да те "вкарвам в прав път"(според мен), нито пък да ти давам поуки и наставления. Аз всъщност и не давам, не налагам гледната си точка, но вие го разбирате така. В крайна сметка, двете ми основни тези са:
    1. Всичко е една илюзия, един сън в главите ни. И сънят е според сънуващия го. Умът е творец на всичките тези неща. Приемането им като истина е некоректно.
    2.Илюзията се налага като отказ на ума да възприеме сегашното положение. Тя е отговор на една вътрешна липса, която може да бъде удовлетворена само чрез "вживяване в образи" и емоции. Образите на Аз-ът и съпътстващите ги истини, философии, нагласи и т.н., са просто необходимост. Необходимостта от някаква истина, не я прави валидна за останалите, още по-малко пък обективно валидна.

Мега фен
    Всичко е една илюзия,
    удовлетворена само чрез "вживяване в образи" и емоции.
    една вътрешна липса,
    Необходимостта
    не ме занимавай с проблемите на атеизма...........................

Голям фен
    Само несъвършенните се стремят към съвършенство, само мравките се стремят да бъдат богове... Затова се опитват да бъдат "образи и подобия". Мита за "съвършенството" е резултат от изживяването на несъвършенните. Така "малките" хора, взаимно си втълпяват митовете и идеалите за Велик, Всесилен Всезнаещ, Всеможещ, Съвършен,Мъдрец,Добър, Щастлив, Радостен, Истински, Правдив и т.н...... А обобщен и краен образ на всички тези идеали е именно образът на БОГ.хората, за които гореизброените неща са идеал, всъщност компенсират своите недостатъци, чрез подражаване на образи и боготворене. Надявайки се че като са "божии чеда" така и те ще станат всесилни, мъдри, добри, и щастливи.... Но си остават едни прости "образи и подобия", потънали в илюзорния екстаз на ролите си.

Мега фен
    Баф, баф !
    Лигиди-лигиди-лог-лог.

хъъ-хъъ-хъъ-хъъ-хъъ

Баф!

Мега фен
    .............
    Доктор сатан, живее в нестремеж за несмисалът, доктор сатан живее в несветът, доктор сатан немисли с неумът си, доктор сатан несъщесвтува, доктор сатан е в нереалността, доктор сатан е небитие.
    И знаете ли още какво, всъщност той не е доктор сатан, той е недоктор несатан, той е нечовек.

докторе с тази си мисъл обобщих 90 % от твоите философии.
    Последно редактирано от defender : 11-09-2012 на 21:30

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Доктор сатан, живее в нестремеж за несмисалът, доктор сатан живее в несветът, доктор сатан немисли с неумът си, доктор сатан несъщесвтува, доктор сатан е в нереалността, доктор сатан е небитие.
    И знаете ли още какво, всъщност той не е доктор сатан, той е недоктор несатан, той е нечовек.

Недей да му убиваш инерцията, че тъкмо си приготвих пуканките.

Голяма заблуда е, че хората живеещи с такава нагласа изпитват живота в по-малка степен.Независимо от богатствата и правата ти, винаги ще изпитваш живота колкото останалите.В зависимост от положението ти критериите ти се менят, за един монарх обилната вечеря е нещо нормално и той приема това като един вид стандарт, докато бедният селянин има един къшеи хляб двете личности имат коренно различен статут, но получават еквивалентно удоволствие.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

Всичките Аз образи са плод на моя ум, аз съм техен творец.Вашите образи са плод на вашия ум. Така че аз съм нищо и всичко едновременно. Образите са мои, и аз мога да бъда всеки един от тях, но на основно ниво, аз съм нищо и никой. Също както вселената е нищо, но ума го прави нещо. Умът материализира всичко. Нищо не съществува докато умът не получи някаква информация за него. С получаването на някаква информация, умът чертае преполагаем образ на нещото. Точно затова, хората които са видели и преживели различни неща, имат различно възприемане на света.Образът обаче е винаги отражение на човека, на АЗ-ът. Възприемането на света, става в съответствие с АЗ-ът, с твореца, с всичко което представлява човека. Света може да бъде какъвто пожелаеш, също както и човека може да бъде какъвто пожелае... Ключът към творенето на всяка реалност, се държи от самия творец - човека. Света и човека са нищо, докато Аз-ът не му придаде някаква роля и смисъл. Всичките роли и смисъли са в мен.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Толкова сте тъпи.Мамка ви долна.Заслужавате да не съществувате и ското ще си получите заслуженото.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    И нека речем,че великият ТОЙ съществува,но за милионен път казвам,че никоя от тъпите земни религии не е истина.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK
    Вечна нощ,
    ще е красиво

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си