- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
Имам брекети от 1 година и половина и трябва да ги нося още около година. Ноо вече съм толкова свикнала с тях, че дори понякога забравям, че ги имам..![]()
И аз ги нося от 1 година и 5-6 месеца и страшно им се кефя ! Забелязвам голяма разлика и въобще не е скъпо , защото ортодонтката е най-добрата приятелка на майка ми :д Обичам си ги и нямам търпение да видя ефекта !
Момичета, цени кажете![]()
Последно редактирано от Sarafina : 08-19-2012 на 22:44
Какви са ти по-точно? И само на една челюст ли?
Аз имам 2 варианта за брекети. От Америка по индивидуална сиситема, които струват 6 500лв. И български за 3 500 лв, цената на българските е с намаление. Аз избрах българските, защото американските трябва да ги чакам 2 месеца, а лечението е едно и също. И понеже са по инфивидуална система са без ластици)). Докато ги слагат боли ли?
Да, може! Примерно една моя приятелка има само на средните 2 зъба
A kolko lv ti bqha
Аз имам от 3 седмици някъде и ми казаха, че ще ги сваля горе-долу след 8-9 месеца. Само първите дни е малко гадно докато свикнеш.А сега изобщо не ги усещам и просто ще чакам резултатът.![]()
Аз ги сложих само заради един зъб и добре че бяха те, че щеше да ми стърчи като бивник![]()
Иначе само горни - 1200 със вкл всички прегледи и темподобни.Носих ги година и 7-8м-ца
![]()
На мене ми сложиха брекети вчера и много им се кефя (въпреки, че за сега са само на горната челюст).При самото слагане на брекетите не се изпитва никаква болка, но след това усещането е некомфортно. Усеща се едно стягане и лека болка, но се търпи. Карам само на мляко/супи.. общо взето по-меки и по-течни храни. Надявам се след няколко дена леката болка при ядене да отмине и да мога да си хапвам като преди.
Гледам някои пишат, че фъфлят, но при мен няма такива неща - говоря си съвсем нормално.
Също така искам да попитам д/г колко струва смяната на дъгичките, тъй като ортодонтката ми каза, че при мен ще се сменят около 4-5 пъти. А и имам обратна и леко странна захапка. Някой може ли да ми каже това как се "лекува"? Тя спомена нещо за някакво апаратче, но не съм сигурна дали е за захапката (май съм разбрала грешно). Благодаря предварително. (:
Последно редактирано от icka : 08-08-2013 на 08:37
На мен за дъгите ми иска по 50 лева, но самите брекети ми бяха само 800 лева, може затова да ми иска повече, не знам колко струват при други ортодонти (имам само на горните зъби). Иначе и аз имах обратна захапка, и носех апаратче за нея. След като вече са ти сложили брекетите, няма да носиш апаратче докато не ти ги махнат. После сигурно ще трябва да го носиш само през нощта, докато спиш.
Хей, благодаря за бързата информация @cartwheelzombie. ^_^ Ще си позволя да попитам още нещо.. ъм колко време се носи това апаратче?![]()
Ами аз го носех една година и 5 месеца май, но по цял ден. Но съм чувала, че след брекети някои си ги носят дълги години през нощта, за да се запази резултата от тях. Като цяло за нагласянето на челюстта си е строго индивидуално. Предполагам, че ще го носиш по - малко от мен.
Момичета, могат ли да се поставят брекети само на отделни зъби? Примерно на кучешките? Кучешките са ми напред,като цяло горните ми зъби не са криви, само някои зъби са по-напред...иначе предните зъби на долния ред са ми доста криви.
Здравейте.Искам да попитам ластичките или лентички на брекетите могат ли да се сменят?
Последно редактирано от Nelly.A. : 10-16-2013 на 08:59
Искам да споделя впечатления от Д-р Грета Йорданова. Бях ходила на преглед при нея и видях какво е нейното поведение и отношение. Все още ми е неприятно като си спомня за грубостта и злобата, с които се отнесе към мен. Повиши ми тон и посягаше да ме дърпа за лицето. Ако ще да стане и дървен професор, полза няма, защото няма отношение към хората. Реве за научни степени и звания, защото иска да и се кланят до земята, а не за да помага на хората. За мен тя е една комплексирана и неудовлетворена от живота си злобарка , която си го изкарва върху другите, и типичен пример за недое*ана жена. Да и пикая на главата, след като това представлява.
ЗдравейтеАз като малка носих скоби, но ми писна и ги хвърлих, а и след половин година не забелязвах особена разлика. Аз лично 1-во брекети не мога да си позволя изобщо, 2-ро проблемът е само, че 1 ми преден зъб е по-напред и е прекалено да дам 2000 лв. и да ги нося постоянно 1-2 години заради 1-ния зъб, но този зъб ми бърка в здравето
Страшно ме дразни, затова тръгнах да търся алтернатива на бреките и попаднах на това http://www.ortho-t.eu изглежда много добре, доста по-добре от брекетите и се чудя дали някой има някакви впечатления?
![]()
Това изглежда страшно неудобно! Да, скъпички са си брекетите, но резултата е безпогрешен. Най-добрата ми приятелка имаше брекети и сега след свалянето им зъбите й са като от реклама за паста за зъби. Ако искате наистина да си оправите зъбите, брекетите са решението, дори и по-скъпи си заслужават. Една съученична има два криви зъба, носи апаратче от около година и аз разлика не виждам. В крайна сметка и тя ще сложи брекети сигурно, така че си беше чиста загуба на време.
Здравейте. И аз съм решила да си слагам вече брекети и ми препоръчаха д-р Валентина Давидова в Плевен. Някой, ако е ходил при нея, нека каже мнение. Важно е![]()
Здравейте, днес ми сложиха брекети, но след всяко ядене имам храна между брекетите и е доста грозно ако не ги почистя. Досадно е да ги мия след всяко ядене, а не става просто с жабуркане. В мен ли е проблема, само при мен ли е така? Ходя на училище, излизам с приятели не става да си нося четката за зъби в ръка, а не става да не ям цял ден. >_< -_-
При всички е така..просто се следи какво ядеш и поглейдай от време на време в огледалцето. И се старай да дъвчеш на задните зъби - та и да ти се закачи нещо не си личи![]()