.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 760

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    иначе ще стане пълна каша с толкова много думи, които не знаем, как да произнасяме
    а, сега не ви е каша на всичките в главата като учите транскрипция??? особено на англ... толкова много ли се държи на произношението??? шок.
    Последно редактирано от Vladislav Hellsing : 10-06-2013 на 12:25

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Vladislav Hellsing Виж мнението
    а, сега не ви е каша на всичките главата като учите транскрипция??? особено на англ... толкова много ли се държи на произношението??? шок.
    на мен не ми е, защото от трети клас съм я учил (както и повечето ми съученици), сега просто я затвърдихме. В английския има думи от всякакъв произход - от немски до старогръцки, в голяма част от езиците почти няма нужда от транскрипция, защото си има правила за ударение, произношение и т.н., но в английския има такава. Без нея всеки щеше да си чете, както му падне - думата machine ще е машийн, мачийн, мейшин, мейчън, мейшън, мишийн етс, а за ударенията да не говорим

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    на мен не ми е, защото от трети клас съм я учил (както и повечето ми съученици), сега просто я затвърдихме. В английския има думи от всякакъв произход - от немски до старогръцки, в голяма част от езиците почти няма нужда от транскрипция, защото си има правила за ударение, произношение и т.н., но в английския има такава. Без нея всеки щеше да си чете, както му падне - думата machine ще е машийн, мачийн, мейшин, мейчън, мейшън, мишийн етс, а за ударенията да не говорим
    Оо. В 3 клас транскрипция много бе
    Аз я учих малко във втори и не ми беше особено лесно.
    Тя не е толкова важна :/ Аз даже, грубо казано, я намирам за практически неприложима :/ Лично мнение

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си