.
Отговор в тема
Страница 44 от 61 ПървиПърви ... 3440414243444546474854 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 076 до 1 100 от общо 1524
    Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Мега гадната книга. В смисъл, казвам го като човек, който обикновено не се трогва от нищо, не седи да чете книги и да бърше сълзи и т.н.
    Е, да, ама от тая книга даже се бях депресирала. И сега гледам и трейлъра към филма е излязъл, като го гледах се сдухах мега много и пак я усетих оная буца, която чувствах по време на книгата. Изобщо не искам да я чета втори път, не искам да гледам и филма, но съм сигурна, че ще направя и двете.

В такъв смисъл гадна.
    Може ли да ми пратиш трейлъра да го гледам?

А иначе за книгата - не беше кой знае какво, не ме трогна особено много. Сега разбрах, че ще има филм и ще дам шанс и на него, обаче малко се съмнявам да ми хареса повече от книгата ;д
    Къде си Аляска на същия автор ми хареса много повече.

И аз да питам нещо - някоя от вас чела ли е някоя от книгите на Елиф Шафак? Аз си харесах две нейни - Любов и Черно мляко, обаче искам ако може и 1-2 мнения преди да си ги поръчам (ей така, да знам горе/долу какво мнение имате за тази авторка).
    http://ask.fm/iwwkaa

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    В момента чета Любов. Попринцип не е мой стил, начина на писане, тези постоянни препратки от настояще към минало, религиозни цитати. Идват ми малко в повече, но като идея не е лоша, продължавам да чета.

Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението

А иначе за книгата - не беше кой знае какво, не ме трогна особено много. Сега разбрах, че ще има филм и ще дам шанс и на него, обаче малко се съмнявам да ми хареса повече от книгата ;д

И аз да питам нещо - някоя от вас чела ли е някоя от книгите на Елиф Шафак? Аз си харесах две нейни - Любов и Черно мляко, обаче искам ако може и 1-2 мнения преди да си ги поръчам (ей така, да знам горе/долу какво мнение имате за тази авторка).
    Чела съм '' Черно мляко '' и не ми хареса. Нямам доводи, всъщност, дори един нямам. Не мога да кажа - ''това ми хареса, това - не''. Просто от онези книги - четеш ги, изчиташ ги, затваряш я и си казваш - ''Можех да пропусна това.''

Мега фен Аватара на ameli
    Може ли някой да ми каже откъде почва гадното, че съм още някъде на 20% и искам да се подготвя психически

anonymous708973
    Guest

Сефте чувам за това "Черно мляко". Много се колебая дали да не си взема "Любов" на немски... или на английски, ако на немски ми се види ужасяващо.

Град
    Manhattan *
    Започвам сега да чета Една арабска принцеса разказва от Джийн Сасън.
    Искам да попитам за мнение за книгите на Халед Хосейни.

anonymous708973
    Guest
    Ще си изплачеш очите, но всеки ред си струва!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Книгите му не са нещо, което подхващаш от скука. Пише за много тежки теми, което означава, че не са за всеки.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Пише увлекателно и се чете бързо, но със сигурност не и с лекота.
    Разбираем е, приятен е, но те оставя замислен, а на места и разплакан.
    Съвет от личен опит - не му чети книгите, ако пътуваш в автобус/самолет/влак с непознати...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    Manhattan *
    Значи ще го оставя за по-нататък. В момента не съм за такива тежки четива, но определено ще прочета нещо от автора.
    А защо да не чета книгите му, ако пътувам с непознати?

Препоръчайте ми нещо по-разведряващо и позитивно за четене.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    А защо да не чета книгите му, ако пътувам с непознати?
    Защото ще те гледат странно като ти потекат сополите
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    awkward моменти с непознати,cool.
    Мисля след сесия да похвана някое криминале,много ми се чете нещо различно от право,политически и икономически теории. След сесия ще се възнаградя с някое хубаво книжле.
    Споделете някоя хубава книга, мистерии,трилъри и тн.
    ПЛЕАСЕ!
    maDamn

Супер фен Аватара на shmatarok

.
    http://www.youtube.com/watch?v=9ItBvH5J6ss
    Сори, забравих за темата

Иначе и на мен Looking for Alaska ми допадна повече, много ми хареса стилът на писане, Вината е доста по-тежка.

Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението

Препоръчайте ми нещо по-разведряващо и позитивно за четене.

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Мега фен Аватара на xoxi
    Започнах ''18% сиво".
    Още няма и 50 страници да съм прочела, но ако не знаех, никога нямаше да предположа, че е писано от българин. Харесва ми като стил, изказ, идеи.

Мега фен Аватара на Dagichka
    ^ах, на мен ми е мерак отдавна да си я купя нея.
    сега една приятелка ми даде "Дивергенти" и мисля да я почвам. купих си и "Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта", прочетох в нета няколко глави и ми хареса, пък ще видим

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    купих си и "Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта", прочетох в нета няколко глави и ми хареса, пък ще видим
    Страхотна книга е това, горещо ти я препоръчвам. хD
    Много неща се научават от нея, супер лека е за четене, има прости и убедителни обяснения на супер дребни нещица от ежедневието ни и най-вече ''сблъсъците'' с другия пол, които са ни изкарвали извън релси.

Мега фен Аватара на pandabear
    вчера приключих с "Той пак е тук" от Тимур Вермеш. силно я препоръчвам.

ако имам време днес ще започна със "Смъртта е занимание самотно" на Бредбъри.

Град
    София, България
    ^Ох, смъртта е занимание самотно е интересно четиво. Започва изключително увлекателно и продължава все тъй, без да губи магията си.

Бредбъри е магьосник!

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Свърших с препрочитането на Колелото на Времето. Много съм щастлив! Открих доста интересни детайли в книжките.
    Пробвах да продължа да чета Малазана, но не ми се получава. Ериксън пише супер разбъркано, но идеята на поредицата определено не е лоша. Може след време ако имам повече търпение да я прочета, но определено няма да е в близките няколко месеца.
    Започвам Стършел на Етел Лилиан Войнич. Бързо ще си я прочета и после мисля да седна и да прочета Война и Мир.

Град
    София, България
    И на мен Малазана не ми тръгва. Имам първите три книги от поредицата; третата е адски дебела и си седи на рафта с останалите. Може пък да я подхвана това лято от скука :Д

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Просто не мога да му свикна на Ериксън. Много по-различен е от Джордан, Сандерсън или Зелазни. Чувал съм коментари от типа "Поредицата е хубава, но просто Стивън Ериксън не може да пише" . Няма да я оставя непрочетена поредицата обаче.

Град
    София, България
    Често срещано явление е, обаче. Замисълът/идеята са страхотни, просто самата execution of the novel is poor.

//бахти, не ми идват думите на български език :/

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Аз преди половин месец завърших 1984 на Джеймс Оруел, интересна книга показваща идея за един перфектен тоталитаризъм, най-много ми хареса моментът, когато сексуалното желание може да вдъхне сила и в най-подтиснатите, макар че накрая и това убиха... :/

anonymous708973
    Guest
    За около едно денонощие прочетох "11 минути" на Коелю. Това е втората негова, която чета, първата беше в 6-7 клас, та не се брои.
    Разочарована съм определено. Идеята е добра, краят абсолютно я осра обаче и стана поредното книжле с налудничав хепи енд. Плоско написано, всички послания са ти дадени наготово... смлени под формата на дневника на главната героиня. Едно от основните сюжетни линии е недоразвита, даже не разбрах защо я включи и заряза. Явно за да си задоволи садо-мазохистичните наклонности.

Та, сумарно - идеята и стилът на автора - окей. Начинът на изпълнение - йок. Дори като обем е потресаващо незадоволителна. Подобна идея би могла да се развие без проблем и без да е досадно на два пъти по-голяма площ.
    Хвърлила съм око и на "Вероника решава да умре", но на първо време ще мина на Хорхе Букай, че ми се намира под ръка.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си