- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Ощеееее три дниии... нямам търпение да дойде петък, 13:00 ч. :Д
Тези пробни матури на една дата за цялата страна ли са? И само веднъж ли са? :/
В нашето училище никой не ни информира за такива неща и знам, че най-вероятно няма да има още пробни матури, но все пак искам да знам
Не са, всяко даскало само си определя, кога да се проведат. Нашите пробни матури бяха проведени в последните дни на Февруари месец.
и ние нямахме организирани пробни матури, затова госпожата ми направи класното под формата на матура в две части - правихме 2 часа лис или есе на изтеглена от всеки тема, после още 2 часа първите 40 въпроса от матурата ;д на съчинението имам 26 точки, доволна съм ^^ тестовата част ще видя чак другата седмица. мисля от утре-другиден сериозно да си седна на трибуквието и да си развия увод за всеки автор плюс главната тема и особености за всяко едно произведение.
е, и нашето класно беше матура, но учителката ни не е проверяваща и не ни ги точкуваше :/ поне лис-а де, още не е върнала теста, но него мога и аз да си точкувам
Това е много тъжно. Миналата година бях чула/разбрала, че има някакви пробни матури, които се плащат
Има, да.
Следи тук - http://www.bultest.org/
Последните са били на 23 март ( http://www.bultest.org/node/233 ), но според мен има вероятност да направят още поне една до края на април/началото на май.
За тук знам със сигурност, но когато бях седми клас, си спомням, че и Регалия организираха пробни изпити, но не съм сигурна дали и за зрелостници, можеш да се обадиш да питаш.
За пробни матури следете школите, които предлагат уроци по БЕЛ.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Някой ще се явява ли във ВИНСА на пробен изпит по БЕЛ на 27 април ???
Още 13 часа :Д
Днес правих контролно по математика, реших едната задача (бяха две), естествено с помощта на моята най-умна съученичка и приятелка. Ако не беше това момиче, със сигурност щях да остана някъде 9-10 клас. :Д И учителят беше най-милият, остави я да ми обяснява как трябва да се завърти триъгълника и какво ротационно тяло ще се получи, дори ни услужи с триъгълник, защото аз си изрязах от хартия, за да си го представя. Най-милият! :Д
IELTS Results: Band 7,5 <3 <3 <3
Многоооо съм щастлива и доволнааааа!
Listening: 8,5
Reading: 7,5 (тук малко съм го объркала, очаквах повече :Д)
Writing: 6,5
Speaking: 7,0 <3
Йееей! Беше най-якото събуждане, имах съобщение от едно момиче от моя курс, която ми каза, че са излезли резултатите! Много ми е щастливо, доста добре съм се представила, хаха.![]()
Някой да е бил на предварителния по биология в СУ?![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Aми достa мои приятели, че и хорa от клaсa.. Не знaм, но нa мен ми се струвa стрaшно гaднa темa зa РНК & ДНК, понеже е достa голямa и почти всеобхвaтнa, с много мaтериaл зa писaне.. Рaзбирaм и зaщо не им е стигнaло времето нa някои от тях - все пaк говорим зa 12 листa, a и тест отгоре, кaто повечето сa го нaпрaвили зa >20 мин...
Имат ли инфо твоите приятели кога се очакват резултатите.. а и има ли надежда да качат теста с отговорите в сайта на СУ?Да ти кажа по-добре нуклеинови киселини, от колкото изменчивост(контролната тема)
![]()
ДНК и РНК не е гадна тема. То тях, ако не знаете... Но пък мен много ме дразнят в СУ как си формулират темите, доста хора не са се сетили, че трябва да включат и РНК, което си е техен проблем, де, но какво толкова им пречи да си формулират темата чисто и просто "ДНК и РНК". :Д
Иначе до 10 дни би трябвало да излязат. Сложи ги две седмици.![]()
Нарочно го правят, защото за МУ се учат на изуст уроците, т.е. чисто зубрене. В СУ е важно да се види мислене и логика в темата. Точно за това формулират темите по такъв начин, че ученикът сам да реши какво точно да включи в темата. На мен по ми харесва този начин на провеждане на изпит. А и те не променят смисъла на темата.. в случая всеки би трябвало да знае, че и РНК е носител на информация, а не само ДНК. Дали ще кажат ДНК и РНК или " молекули, носители на генетичната информация" аз не виждам никаква разлика![]()
Последно редактирано от ecstazy : 04-18-2014 на 18:00
Чудите се на кандидатстудентските какво се пише 12 листа?! Ами като тръгнем, по история например, че трябва да имаш увод, който да ти въвежда основната тема. Оттам трябва да я развиеш като хората, не просто да си я назубрил, а да правиш и причинно-следствени връзки. Заключение и тн и тн. Та...отстрани изглежда невъзможно, ама си е съвсем реално, а темите по химия и биология, са доста по-зловещи от тези по история.
Успех на всички.
maDamn
пфффффф резултатите от предварителните по бел и английски във ВТУ са отчайващи.... изкарах по-ниска оценка, от която очаквах.. даже много ниска.. и все пак 72.14% имат по-нисък резултат от моя... пф.. разочарована съм от себе си...![]()
[img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same
Еми не знам, аз смея да твърдя, че твърдението, че за МУ трябва яко зубрене на темите, е невярно. Просто толкова информация не може да се назубри и да си перфектен на изпита, ако не я разбираш. Окей, осми клас, примерно, темите са кратички и можеш, но 9ти и 10ти клас... Особено биохимията, ако не я разбереш, не виждам как ще я назубриш трайно. Темите се учат като разбереш материала първо, след което ако искаш учиш 1:1 от учебника, ако искаш предаваш същата информация, последователно, но с твои думи. Някои излизат с номера, че са писали със свои думи и са имали кофти оценка, но по-скоро вярвам, че това е, защото не са се изразявали като хората и са били двусмислени. :Д
Иначе аз не съм фен на изпити, които протичат с писане на теми. Реално не са обективни, специално по биология говоря. Един хубав, труден тест би стимулирал много повече мисленето. И не говорим за тест само с а,б,в. :Д
Ами не знам, казвали са ми, че проверители са слагали темата до учебника и с пръст са следили какво има и какво не. Взимат 25 стотни за липсваща допълнителна информация (плюсче) и така нататък.. Аз не мога много да говоря, тъй като не се готвя за МУ. И аз не разбирам как се влиза със зубрене 1:1, но където и да чета това се говори- учене на изуст. Каквото в учебника, това и на листа