- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Чуждестранни имена?
Аз като цяло имам против съкращаване на името. Моето не се брои, то не е съкращение, а цялата ми същност.
Имала съм гадже Георги, Йордан, сегашният ми приятел се казва Валентин. На никого от тримата не съм съкращавала името, все съм викала с някакви умалителни. Просто.. всички вариации са ми противни:
Жоро, Гошо, Гого, Гопе.
Данчо, Дани - второто е окей за момиче, ама за мъж на 22-3?!
Вальо - само като го видя изписано, лошо ми става.
E, сега, няма да седна да казвам Росица, Десислава, Виктория, при положение, че има добре звучащи кратки имена, ама... ох, не знам :д
http://bgtvnews.com/ekskluzivno-samo...a-po-btv-lady/
тоа не прилича ли на приятеля ти, ся дадоха реклама по тв-то ;д виждал съм ви снимка, верно че тоя не е с крив нос като вас, ама се пак си прилича
Мда, много тъпо се получава в такива ситуации с Дани/Дени. Моя приятел е Денис - като Денис белята, сиреч американския вариант, не турския. Дени хич не звучи мъжествено ама как да му кажа иначе? Денисе пък звучи още по-противно, все едно ще му се скарам за нещо, пък и мразя обръщения от сорта Марийо, Милено, Емиле, Димитре и така нататък. Тука изключвам Любов, Бебе, Слънце, Чудовище и подобни шитни, щото не става да сме с неговите родители и да се обърна към него със Сладкишче, някак... Де да знам, тъпо ми звучи. Както и той пред домашните ми ме нарича с Вики. И някак съм се примирила, че Дени е окей за телефона и по-официални ситуации.