- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Токоферолът е витамин Е, лецитинът е лецитин, можеш да провериш в гугъл различни статии за негодругото е естер на витамин Ц. Като цяло не изглежда кой знае колко опасно, но аз не бих си намазала Икаров на лицето. Просто не си мажа по лицето нищо, на което пише 2лв.
Всички масла на Икаров имат подобрители, ако забележиш малките буквички на кутията - пише + антиоксидант. Съветът ми е да си мажеш Икаров по косата, но за лицето да си вземеш био.
Иначе Икаров пък за тялото съм сигурна, че е много по-добре от всевъзможните бътъри наблъскани с течен парафин.
Зайче.. моя приятелка пи чай от лук, каза, че е изключително неприятно, но ефективно :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^Чай от обелките на лук. Пила съм и аз и на другия ден имаше ефект :д Нямах странични ефекти и не ми е прецака цикъла.
Имам изключително тъп въпрос, ама ..
http://www.youtube.com/watch?v=FLZFzk47fAA 10:48 натам
Какъв е тоя танц, на много тържества съм го засичала, как се казва?![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
аз пък не мисля, че е вредно с бабини хитринки
а пък и какво лошо има да го подтикнеш, когато закъснява
пък и наистина е гадина, ще ми закъснява, абе я... утре, ако не ми дойде, си правя и чай от лук с все обелките, пък да видим
аз предполагам, че е защото са ми се насъбрали притеснения, но не ми пука, да идва веднагически
даже и свещи му палих, че да се успокои
ко, не ми се отваря ;/
edit: ама на икаров наистина ли са толкоз лоши? ;/////
бадемовото е 2 лв. и нещо, но другите са повечко
и какви хубави на дишащи се цени препоръчвате
Последно редактирано от galaxy29 : 05-16-2014 на 22:22
^ За какво си търсиш масло? Прилично количество хубави масла си купувам от тук за по 5-6 евро с био сертификати, а при нас е доста скъпо. Маслата на Икаров не са ужасни, но за малко повече пари можеш да се сдобиеш с нещо далеч по-добро. Не мога да ти препоръчам, защото това което си купувам аз сигурно го няма в България. Но пък моят съвет и да си го вземеш от магазин за хранителни стоки. Щом е годно за ядене е годно и за козметична употреба.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
ох, ще те разцелувам вече
такива добри помагащи пчелички има тук
ами искам някакво масло, което да става за разни бърканици или самостоятелно като кремче и за околоочния контур и останалата част на лицето и за коса и за тяло... може би кокосово :д
като готвя, често си намазвам ръцете с немското масло :д
рициновото от аптека, също май се води перорално... него съм ползвала за растеж, дезинфекция и разтривка на болно място
вкъщи имаме хубаво студенопресовано ленено масло и ще се намацотя
иначе от тез специалните само за козметични цели, съм ползвала само на икаров, мисля ;/
бих се радвала да разбера и за такова, което го няма тук с:
Впечатления?
Икаров си е прекрасно като за 2та лв които е :Д аз също ги ползвам, но единствено по лицето не бих си го намазала. Иначе вероятно кремовете, които ползваме, са доста по-химични и вредни.
Био продуктите са скъпи и защото самият био сертификат е доста скъпичък. Аз си взех био кокосовото масло 200 мл за 10 лв, което не мисля че е много по-скъпо от Икаров, което е 2 и нещо за 60 мл.
Няма масла специални за козметични цели, истинските 100% чисти масла стават едновременно и за готвене, и за козметични цели. Освен ако няма нещо по-специфично, като например при аргановото масло - маслото от сурови ядки е за козметични цели, а това от печени ядки за готвене, но и двете определено не са отровни :Д може би просто печеното е по-вкусно![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Кокосовото за готвене също понякога му премахват миризмата. На мен от половината масла върху лицето ми се запушват и възпаляват порите. Може би аз прекалявам, но видях в интернет, че не се случва само при мен. Със сигурност препоръчвам авокадово масло за лицето! От около 2 месеца всяка вечер се омазвам много стабилно с него и ефекта е наистина видим. Ако са ми излязли пъпчици зарастват доста по-бързо, кожата ми е много мека и има прекрасен здравословен блясък, който не се държи на прекомерно омазняване.
Моето кокосово е обезмирисено :Д решила съм че като свърши, ще си взема авокадово, още миналия път като каза, че било много хубавококосовото по принцип е за по-суха кожа от нормалното
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
аз исках кокосово, защото си представях, че ще мирише навсякъде на баунти :д
а пък какво кокосово и авокадово ползвате?
Ами чувала съм, че имало миришещи, но моето не мирише на абсолютно нищичко :Д
В сайта на фирмата пише, че му е отстранен ароматът, за да може да се използва за повече неща (явно ако пържиш картофи, не е приятно да миришат на баунти :Д)
това е на същата фирма, но пише, че е интензивно ароматно :Д бтв доста от био маслата, които аз съм гледала, са на немски фирми, така че е идеално ако го разбираш![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
хахах :д
какви сладки бурканчета, много обичам такива
от сайт ли се поръчва или ги има и иначе
а пък направих си гадостта с лук и едва го изпих, с едната ръка си притисках носа, че да не усещам миризмата и после стоях с душа над устата, че да се освестя ;//////////////
да ми идва вече, иначе напразно ще съм ходила до ада ;/
Последно редактирано от galaxy29 : 05-17-2014 на 16:22
Моето е от био маркет Балев - имат сайт, има и магазини във Варна, София и Пловдив http://www.balevbiomarket.com/
п.с. освен това имаше поне 7-8 вида на различни марки :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
мерси с:
едит: възможно ли е да ми закъснява, заради всекидневното пиене на сок от изстискан лимон и на чайчета с лимон?
Последно редактирано от galaxy29 : 05-17-2014 на 18:19
Възможно е да си докараш камъни в бъбреците :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ами аз пиех вода с лимон всеки ден и ми се скараха, че ако имаш песъчинки в бъбреците, това ги слепвало и образувало камъни.Не съм особено информирана по въпроса. :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
според мен е точно обратното
но може би има и такива, на които не им понася
Не ми се вижда много логично това. Както казах вече пия цитрусов сок почти всеки ден и никога не съм имала проблеми с бъбреците. Преди лимоните си ги хапвах нарязани. Единственият проблем, за който знам е, че лимонът уврежда емайла на зъбите и е хубаво да се разрежда с нещо.
Аз си направих възможно най-прекрасния ексфолиант и сега съм толкова горда със себе си! Не мисля, че скоро ще дам пари за купен.
Хора кажете някоя марка лакове, който да не се сгъстяват и да са с хубава четка? Винаги си взимам такива, че дори и четката да ми е удобна се сгъстяват след половин месец....
А да и да не са по 15 лв/бр![]()
Искам помощ. Нямам опит с официалните тоалети. Знам как да се облека за да отида в няк'ъв по-софистикейтед бар, ама толкова. И с'а, за първи път в живота ми, ще бъда на сватба. И то сватбата на брат ми. Съответно обикаляйки магазините ми е доста трудно да преценя кое е подходящо за повода. Разглеждах и мерих дълги рокли, тип бални, ама ми се ще да си взема нещо по-функционално, което евентуално след това да нося за вечерни излизания. И понеже ми е трудно да си избера, се хвърлям на шифони и сатени, ама пък пъстрите разцветки ме зачудват дали е подходящо. Може ли някоя, ако има времето и желанието, да ми постне 2-3 снимки с нещо, което смята за подходящо спрямо описанията ми.
Само да уточня, не съм с перфектна фигура, закръглена съм, та се придържам към няк'ви умрени късини на роклите, не искам нещо свръхкъсо. А и не съм почитателка на рокли, които изглеждат все едно си повръщал камъни/пайети върху тях.
Благодаря предварително!![]()