.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 431

Hybrid View

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Ей добре, че е била червената армия да ни спаси.

Някои хора тук са безумно скандални с псевдопознанията си по история и обърканите си възгледи за живота.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението

Някои хора тук са безумно скандални с псевдопознанията си по история и обърканите си възгледи за живота.
    Тя наистина ни спасява. Можеше Сталин и румънците да не признаят Добруджа за българска, (върната ни от Хитлер), а гърците са имали към нас териториални претенции след нашата окупация в техните земи. Иронията е просто неуместна. Молотов преди Парижките мирни договори е казал: "Българи, бъдете спокойни за територията си!" Историческите факти ли отричаш?
    Последно редактирано от redbul2 : 06-23-2014 на 21:11

Мега фен Аватара на anonymous908491

Върни се на 10 страница, пишат за теб, утре да не се изненадаш, ако някой плитгоглав като теб почне да ги ползва като исторически факти.

Мега фен

смях да става. може да минем да ни направят по един дюнер след някоя и друга годинка

Супер фен

Нека да оставим далечната 1944 г. В 1999 г Югославия и самата Сърбия беше ли разпарчатосана на отделни малки територийки? Беше. Косово беше ли отнето насилствено от Сърбия? Беше. Все едно нашите Плиска и Преслав да отнемат.

Е, какви гаранции имахме ний тогава в 1944 г? След като бяхме съюзници с Хитлер и имахме окупационен корпус в Гърция и Югославия? И след жестоките англо-американски бомбардировки на София и страната. А Тито е протеже едновременно на Сталин, но и на Чърчил. Чърчил изпраща за него самолет с който отива при него в Италия за преговори. Чърчил снабдява с оръжие партизаните на Тито през войната и одобрява идването му на власт в Югославия.
    Нещата са много по-сложни отколкото на някои късогледи коне с капаци, драскащи тук им се струват.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Нека да оставим далечната 1944 г. В 1999 г Югославия и самата Сърбия беше ли разпарчатосана на отделни малки територийки? Беше. Косово беше ли отнето насилствено от Сърбия? Беше. Все едно нашите Плиска и Преслав да отнемат.
    .
    Горе долу както беше събрана Югославия, така и се разпадна. Косово пак си е друга тема(и аз не съм съгласен с начина по който се развиха там нещата).
    И пак браво на Тито, че вместо да налапа съветската пишка до край, той намери начин да суче от 2 цици.

Е, какви гаранции имахме ний тогава в 1944 г? След като бяхме съюзници с Хитлер и имахме окупационен корпус в Гърция и Югославия? И след жестоките англо-американски бомбардировки на София и страната. А Тито е протеже едновременно на Сталин, но и на Чърчил. Чърчил изпраща за него самолет с който отива при него в Италия за преговори. Чърчил снабдява с оръжие партизаните на Тито през войната и одобрява идването му на власт в Югославия.
    Нещата са много по-сложни отколкото на някои късогледи коне с капаци, драскащи тук им се струват.
    Югославия винаги е била едно измислено държавно образувание, което е изкуствено творение на великите сили. Беше въпрос на време да се разпадне. И това разпадане не започна през 1999, а още през 1992, когато се отцепиха Словения, Хърватия, Македония и Босна и Херцеговина. Всеки от съставящите федерацията народи имаше свой национален въпрос и апетити за независимост. Освен войната в Косово (където НЕ подкрепям американската намеса, за мен Косово трябваше да си остане сръбско), помня и войната в Босна и зверствата, извършени от наказателните отряди на Аркан и себеподобните му в Сребреница и други райони. Така че монетата винаги има 2 страни.

Реално Тито си е изиграл най-добре картите от всички балкански лидери, защото хем е опазил държавата си, хем е осигурил добър живот на народа си. Нещо, което нито един български политик от XX век не е постигнал.
    Welcome to the Jungle...

помня и войната в Босна и зверствата, извършени от наказателните отряди на Аркан и себеподобните му в Сребреница и други райони.
    Точно щях да спомена, че само турчин би псувал толкова Русия, кофти ви е, че след 45-та не взехте част от България.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Точно щях да спомена, че само турчин би псувал толкова Русия, кофти ви е, че след 45-та не взехте част от България.
    Аха, сега станах и турчин.

Тъп си като гъз, не разбираш какво ти се говори, държиш се като тотално невменяем и демонстрираш някво измислено самочувствие, колкото да си избиеш тоновете комплекси. Казах ти, ти си абсолютен трол-олигофрен. Заради такива нагли и безпросветни глупаци като теб сме на това дередже.

Не ми говори за ценности и морал, щото си пълен примат и няма как да осъзнаваш значението им.
    Welcome to the Jungle...

Заради такива нагли и безпросветни глупаци като теб сме на това дередже.
    Браво, изкарваш мен виновен, че ти живееш в кошара. Напъни се и си построй гараж или мазе, нещо с течаща вода и вътрешна тоалетна.

Мега фен
    Колкото ми е кофти, че турците са се властвали тук, също толкова ми е неприятно, че русите са се разпореждали с цялата ми страна. Аз съм на мнение, че ние сме по-добър народ от руснаците, и не ми е приятно, че държавата ни се е оправлявала от хора, които са гледали на нас като на "онея марионетки зад дунава".

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    оправлявала
    Първо завърши първи клас и научи елементарната граматика на българския език. Стани грамотен защото сега не си! И тогава бистри политиката.
    Оправлявала, Оправлявала, О-правлявала???

Що, ти предпочиташ турците ли пред руснаците?

Мега фен
    Първо завърши първи клас и научи елементарната граматика на българския език. Стани грамотен защото сега не си! И тогава бистри политиката.
    Оправлявали, Оправлявли, О-правлявали???

Що ти предпочиташ турците ли пред руснаците?
    На 7 бири съм, все ми е тая как пиша.
    Обясни ми ти обаче, как еднакво противни се изразява в предпочитание?
    На коя планета еднакво противни е равно на 'харесвам едните повече'?

Колкото ми е кофти, че турците са се властвали тук, също толкова ми е неприятно, че русите са се разпореждали с цялата ми страна. Аз съм на мнение, че ние сме по-добър народ от руснаците, и не ми е приятно, че държавата ни се е оправлявала от хора, които са гледали на нас като на "онея марионетки зад дунава".
    хахахахахахахах По-голяма любов и уважение от руснак към българин няма да видиш.

Мега фен
    Освен войната в Косово (където НЕ подкрепям американската намеса, за мен Косово трябваше да си остане сръбско), помня и войната в Босна и зверствата, извършени от наказателните отряди на Аркан и себеподобните му в Сребреница и други райони. Така че монетата винаги има 2 страни.
    Знаеш ли, преди 5-6 години четох една много интересна статия, в Washington post мисля че беше. Та, в нея се разказваше за главоломната кариера, която Кофи Анан прави, кулминацията на която е избирането му на поста генерален секретар на ООН, точно във връзка с действията му в Югославия. Та доколкото си спомням, го критикуваха, че с негова помощ щатите си извоюват резолюцията за въздушните нападения в Сърбия, без да има достатъчно доказателства за издаването на такава.

Имаше и доста съмнения, за това как бомбата избухнала в мюсюлмански град и предизвикала голямата обществена реакция довела до намесата на щатите е заложена от мюсюлмани точно с цел предизвикването на такава намеса.
    Не е прецедент в световната история.

Знаеш ли, преди 5-6 години четох една много интересна статия, в Washington post мисля че беше. Та, в нея се разказваше за главоломната кариера, която Кофи Анан прави, кулминацията на която е избирането му на поста генерален секретар на ООН, точно във връзка с действията му в Югославия. Та доколкото си спомням, го критикуваха, че с негова помощ щатите си извоюват резолюцията за въздушните нападения в Сърбия, без да има достатъчно доказателства за издаването на такава.

Имаше и доста съмнения, за това как бомбата избухнала в мюсюлмански град и предизвикала голямата обществена реакция довела до намесата на щатите е заложена от мюсюлмани точно с цел предизвикването на такава намеса.
    Не е прецедент в световната история.
    Там ситуацията беше доста мътна и е възможно да има някоя подмолна схема. АОК за мен са абсолютни престъпници, а за актуалният премиер на Косово Хашим Тачи и приближените му се знае, че са важни фигури в международния наркотрафик. Типична балканска история.

papugai, със сигурност живея на по-хубаво място и в по-хубав квартал от теб.
    Welcome to the Jungle...

papugai, със сигурност живея на по-хубаво място и в по-хубав квартал от теб.
    Сигурно работиш в същата хубава сграда, може би като портиер ?

Сигурно работиш в същата хубава сграда, може би като портиер ?
    И двамата тук грешите.

Дарктемплар вероятно има пари, но е една партийна слуга. Кефи ме как спекулира с евентуалната си власт и средства срещу по-бедните. Това е болестта на алчността и дивия капитализъм.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си