- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Какво мислите за злите гейове,
Ей добре, че е била червената армия да ни спаси.![]()
Някои хора тук са безумно скандални с псевдопознанията си по история и обърканите си възгледи за живота.
Welcome to the Jungle...
Тя наистина ни спасява. Можеше Сталин и румънците да не признаят Добруджа за българска, (върната ни от Хитлер), а гърците са имали към нас териториални претенции след нашата окупация в техните земи. Иронията е просто неуместна. Молотов преди Парижките мирни договори е казал: "Българи, бъдете спокойни за територията си!" Историческите факти ли отричаш?
Последно редактирано от redbul2 : 06-23-2014 на 21:11
Нека да оставим далечната 1944 г. В 1999 г Югославия и самата Сърбия беше ли разпарчатосана на отделни малки територийки? Беше. Косово беше ли отнето насилствено от Сърбия? Беше. Все едно нашите Плиска и Преслав да отнемат.
Е, какви гаранции имахме ний тогава в 1944 г? След като бяхме съюзници с Хитлер и имахме окупационен корпус в Гърция и Югославия? И след жестоките англо-американски бомбардировки на София и страната. А Тито е протеже едновременно на Сталин, но и на Чърчил. Чърчил изпраща за него самолет с който отива при него в Италия за преговори. Чърчил снабдява с оръжие партизаните на Тито през войната и одобрява идването му на власт в Югославия.
Нещата са много по-сложни отколкото на някои късогледи коне с капаци, драскащи тук им се струват.
Югославия винаги е била едно измислено държавно образувание, което е изкуствено творение на великите сили. Беше въпрос на време да се разпадне. И това разпадане не започна през 1999, а още през 1992, когато се отцепиха Словения, Хърватия, Македония и Босна и Херцеговина. Всеки от съставящите федерацията народи имаше свой национален въпрос и апетити за независимост. Освен войната в Косово (където НЕ подкрепям американската намеса, за мен Косово трябваше да си остане сръбско), помня и войната в Босна и зверствата, извършени от наказателните отряди на Аркан и себеподобните му в Сребреница и други райони. Така че монетата винаги има 2 страни.
Реално Тито си е изиграл най-добре картите от всички балкански лидери, защото хем е опазил държавата си, хем е осигурил добър живот на народа си. Нещо, което нито един български политик от XX век не е постигнал.
Welcome to the Jungle...
Аха, сега станах и турчин.
Тъп си като гъз, не разбираш какво ти се говори, държиш се като тотално невменяем и демонстрираш някво измислено самочувствие, колкото да си избиеш тоновете комплекси. Казах ти, ти си абсолютен трол-олигофрен. Заради такива нагли и безпросветни глупаци като теб сме на това дередже.
Не ми говори за ценности и морал, щото си пълен примат и няма как да осъзнаваш значението им.
Welcome to the Jungle...
Колкото ми е кофти, че турците са се властвали тук, също толкова ми е неприятно, че русите са се разпореждали с цялата ми страна. Аз съм на мнение, че ние сме по-добър народ от руснаците, и не ми е приятно, че държавата ни се е оправлявала от хора, които са гледали на нас като на "онея марионетки зад дунава".
Знаеш ли, преди 5-6 години четох една много интересна статия, в Washington post мисля че беше. Та, в нея се разказваше за главоломната кариера, която Кофи Анан прави, кулминацията на която е избирането му на поста генерален секретар на ООН, точно във връзка с действията му в Югославия. Та доколкото си спомням, го критикуваха, че с негова помощ щатите си извоюват резолюцията за въздушните нападения в Сърбия, без да има достатъчно доказателства за издаването на такава.
Имаше и доста съмнения, за това как бомбата избухнала в мюсюлмански град и предизвикала голямата обществена реакция довела до намесата на щатите е заложена от мюсюлмани точно с цел предизвикването на такава намеса.
Не е прецедент в световната история.
Там ситуацията беше доста мътна и е възможно да има някоя подмолна схема. АОК за мен са абсолютни престъпници, а за актуалният премиер на Косово Хашим Тачи и приближените му се знае, че са важни фигури в международния наркотрафик. Типична балканска история.
papugai, със сигурност живея на по-хубаво място и в по-хубав квартал от теб.
Welcome to the Jungle...