.
Отговор в тема
Страница 10 от 13 ПървиПърви ... 678910111213 ПоследнаПърви
Резултати от 226 до 250 от общо 316
    Мега фен Аватара на skatew
    Браво на автора на темата и на включилите се в нея! Абонирайте се за страницата на PETA, подписвайте всяка петиция!

!!! STOP VIVISECTION !!!
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Ужас.
    Почти няма фирми, които не тестват.
    А то е напълно излишно, тъй като реакциите на човек и на животно от едно и също вещество са коренно различни.
    Не че няма , има много , но тези най-достъпните на които сме свикнали по дрогериите и козметичните магазини - голяма част тестват. И като е ползвал човек само Лореал , Мейбълин , Гарние , Нивеа , Шаума Глис ( то всичко живо за коса е на Лореал) и т.н. , защото му се намират винаги под носа , и като се окаже че трябва да ги спре , и се пита - И ся к'во мамка му??
    Иска ровене , четене за всяко нещо предварително , търсене на определени места , абеее тъпо.

За лесно достъпна в Бг декоративна козметика аз ползвам - Alverde , Wet'n'Wild , NYX , Essense , Catrice , Flormar , Gosh , E.l.f. , Lumene
    За бяла - Balea ( много достъпна и много широк диапазон продукти) , Bioten , Freeman , Lush , Sante , Logona , Alverde , Lavera , Farmona , Weleda
    И още ако се сетя ще допълвам.

Чудя се как да си удебеля шрифта?
    Последно редактирано от BlackWings : 05-06-2014 на 17:22

За жалост NYX вече са собственост на Lóreal заедно с Urban Decay

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    WTFFFF каквооо неееее , къде го видя?
    Иде ми да се хвърля от някъде вече. Защо по дяволите ...

Мега фен Аватара на tori
    Абе да питам тук, че (май) никъде не видях из списъците - Даф тестват ли си продукцията върху животни? А отделните съставки?

Мега фен Аватара на an7raks
    Аз съм възмутен! При наличието на толкова много цигани, негри и евреи, тестват всякакви боклуци върху невинни зайчета... пуфкави такива... :/

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Аз съм възмутен! При наличието на толкова много цигани, негри и евреи, тестват всякакви боклуци върху невинни зайчета... пуфкави такива... :/
    Темата е сериозна, недей да се ебаваш.
    Иначе поразгледах пак списъците, оказа се, че Даф тестват. Паднаха ми в очите, но пък сложно бих ги заменила, защото от години си ги ползвам и си ги обичам.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Темата е сериозна, недей да се ебаваш.
    Иначе поразгледах пак списъците, оказа се, че Даф тестват. Паднаха ми в очите, но пък сложно бих ги заменила, защото от години си ги ползвам и си ги обичам.
    Темата е точно за ебавка мога да ти кажа...
    Всичко се тества върху животни и/или хора. Въпрос на реклама и будали...

Мега фен Аватара на tori
    Хубаво, сигурно знаеш доста повече за козметиката от женските.

Повече от фен Аватара на d-r.Zob
    Турската козметика не се тества, просто я вадят на пазара на добра цена. Ако искаш си купи 1л турски шампоан за 70 ст. ама после да не кажеш, защо я пробваха върху мен.

Хубаво, сигурно знаеш доста повече за козметиката от женските.
    Не, ама коя нормална компания би си рискувала името и да продава несигурни продукти? Нали се сещаш, че при един по-сериозен страничен ефект, ще ги съсипят?

Мега фен Аватара на tori
    Не, ама коя нормална компания би си рискувала името и да продава несигурни продукти? Нали се сещаш, че при един по-сериозен страничен ефект, ще ги съсипят?
    Точно пък пробването върху животни е несигурно, защото твоята кожа реагира доста по-различно на една съставка, отколкото на заешката. Пък шампоан от седемдесет стотинки МОЖЕ и действа добре на някои хора, никога не можеш да си сигурен.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Всичко се тества, но всяка компания сама избира видовете животни. Тъпото е, че ако го прави с някви мили и пухкави гадинки, ще се възмущавате, но ако са плъхове, ще се направите на слепи.

Мега фен Аватара на tori
    Със сигурност знаете повече от ПЕТА, да.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    ПЕТА, хахахаха, първо е било замислено като благотворително дружество, след това изкуфялите жени в него са решили, че не е модерно вече да се носят кожи и тръгнали да спасяват нещо си

Половината идеи на PETA са толкова малоумни и пълни с пропаганда, че ми е чудно, че все още има образовани хора, които им се връзват. Имат и свястни кампании, но част от тях имам чувството, че са измислени от бавноразвиващи се.

Сигурно за 15-ти път го пиша това, повечето козметични продукти рядко се тестват върху животни, защото формулите им не са нови и нетествани. Много е модерно напоследък да се правиш на духовно извисен. Експериментите с животни никога не са единственото, която компанията прави. Обаче така или иначе съм убедена, че повечето няма да се навият да си мажат продукти тествани преди това само с компютър. И съм сигурна, че никой не изпитва желание да се омаже и да тества той това, което преди това би убило или поне би докарало сериозна алергична реакция на мишката.

Едит: an7raks е прав, наистина. Компаниите, които пускат продукти нетествани върху животни просто използват стари и изпитани формули, които вече са били тествани и доказани като безопасни. Не, че компаниите, които си тестват с животни пускат само иновативни формули де. Никоя държава от развитите няма да ти пусне нещо на пазара, което преди това не е тествано върху животни И върху хора.
    Последно редактирано от Hayashi : 07-06-2014 на 22:08
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Точно пък пробването върху животни е несигурно, защото твоята кожа реагира доста по-различно на една съставка, отколкото на заешката. Пък шампоан от седемдесет стотинки МОЖЕ и действа добре на някои хора, никога не можеш да си сигурен.
    Ако един шампоан ослепи пуфкавото зайче, то е почти сигурно, че ще ослепи и теб... Доста по-учени от мен и теб хора са изследвали приликите ни с животните и правят тестове върху съответното животно... Примерно, ако тестват шампоан и искат да видят дали ще ти направи нещо на очите, използват заек/да речем/. Ако искат да тестват как ще ти повлияе на кожата, ще използват друго животно, чиято кожа е близка до нашата.
    Да, то и змийската отрова влияе добре на някои индивиди, ама не са започнали да я продават в магазините за козметика и супермаркетите.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Само не ми е ясно защо смятате тестването с компютър за несигурно?

Цитирай Първоначално написано от mayaaa Виж мнението
    Само не ми е ясно защо смятате тестването с компютър за несигурно?
    Щото не е...
    Това да не ти е сграда, че да проверяваш как ще реагира на дадени условия чрез компютърна симулация...

Защото няма как с компютър да се разбере реакцията на човешкия организъм с нова химична формула. По същия начин и тестовете върху клетъчни колонии (силно се надявам това да е правилният израз на български) не са особено надеждни, защото са твърде локални. Една молекула може да не предизвика никаква реакция върху кожата (в случая колонията), а от физиологична гледна точка да е токсична за мозъка, белите дробове и т.н.
    Тестовете върху хора са най-надежният източник на информация, обаче все още не са станали законни без преди това субстанцията да е тествана и върху животни.

Мега фен Аватара на tori
    Да, то и змийската отрова влияе добре на някои индивиди, ама не са започнали да я продават в магазините за козметика и супермаркетите.
    Точно това, което и аз казах.

Точно това, което и аз казах.
    За това се правят тестове върху много индивиди... Първо животни, после и хора...

Мега фен Аватара на skatew
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Защото няма как с компютър да се разбере реакцията на човешкия организъм с нова химична формула.
    а с мишка се разбира ?
    Затова има убийци и изнасилвачи
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Е, ако искаш да спасиш мишката може и върху себе си да го тестваш. На който не му допадат тестовете с животни да не си купува козметика и лекарства.
    Ако го напиша 100 пъти, по-разбираемо ли ще е. Това, което ще ослепи мишката, на 95% ще те ослепи и теб.
    Последно редактирано от Hayashi : 07-07-2014 на 23:38

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Е, ако искаш да спасиш мишката може и върху себе си да го тестваш. На който не му допадат тестовете с животни да не си купува козметика и лекарства.
    Ако го напиша 100 пъти, по-разбираемо ли ще е. Това, което ще ослепи мишката, на 95% ще те ослепи и теб.

Това.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си