- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
според вас дали ще може да си взема малко продукт от тестера на някои фон дьо тени в ДМ или лили? искам да га пробвам в къщи когато съм без фон дьо тен![]()
Не, защото тестерите има са все едно продукта в тубичка както си трябва но с лепенка тестер тоест единственият начин да си вземеш е да си изтискаш в ръката ако ти е удобно.Поне аз до сега никога не съм виждала пакетчета тестери на каквото и да е в ДМ, а аз по принцип от там пазарувам. Но нищо не пречи да попиташ някой от служителите.
![]()
имах предвит да си нося някво малко кутийче и да взема малко продукт колкото да пробвам веднъж![]()
Може да се вземе така фдт, аз съм си взимала в онези малките кутийки за хапчета. Този съвет ми го даде една мацка и е доста удобно.
малко питанка по здравословен проблем, но реших, че тук четат повече мацки.. някоя имала ли е открити кисти/фиброаденом в гърдата?
Какво мислите за специалността Бизнес информационни системи ? Ще се радвам да споделите мнение...![]()
И ти ли си за ВИНС-а? Имам чувството, че е новото МИО, защото всеки, който попитам я е писал. Понеже е сравнително нова, не съм чувала много отзиви.
За Sunkissed Jelly: Има перхидрол в него => не си пада сам, а е точно като боя (косата израства) и да, вреди на косата.
Цената се движи към 12-15 лева. Има го в Елитис и Карфур.
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
какво ще кажете за този продукт и съставките му?
http://www.eucerin.bg/products/derma...-cleansing-gel
Aqua, Глицерин, Coco-Betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, Sodium Benzoate
Последно редактирано от shimmerrrW : 07-10-2014 на 07:38
^ Прекрасен. Хубаво е, че глицеринът е на първо място. А измивните съставки coco-betaine и coco glucoside са много нежни и няма да пресушават. Струва ми се идеален за нормална към суха кожа.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
благодаря за отговора
в някои сайтове четох че coco-betaine и coco glucoside са канцерогени, опасни и някви такива, затова реших да попитам![]()
Питах в темата за косата, но не получих отговор. Гледам, че Хаяши разбира от тези неща и активна тук та да попитам и в тази тема:
Какво мислите за този състав:
![]()
Като споменахте глицерин.. Ако си купя от аптеката, какъв процент трябва да е, за да си го ползвам в маски за коса?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Някой пробвал ли е на Balea рол-он кола маската? С какви впечатления е останал?http://3.bp.blogspot.com/-jkQciy0IE8...0/DSC_0007.jpg
За cocamidopropyl betaine - в достоверни сайтове пише, че е силен алерген, не се и съмнявам. Със сигурност обаче е по-добър избор от SLS и SLES и въобще всякакви сулфати. Произвежда някакво съединение, което е канцерогенно при висока температура и ниско pH (не пише колко). Имай предвид обаче, че почти всички измивни продукти са с доста високо базично pH (даже не знам базично казва ли се на български xD).
А за coco glucoside току що четох едно проучване, че са хранили мишки с глюкозиди и са умряли всички. Което не е учудващо де Специално coco glucoside при оптимална концентрация от 2% пише, че е лек дразнител. Всъщност при доза от 3% и 1% в pH около 7 е лек дразнител. При 0,6% ph~7 не е дразнител. Но проучването заключва, че при правилната концентрация е безопасен за употреба. За канцерогенност дори няма доклади. Има изследвания за мутагенност, не е мутаген.
Горният шампоан първо леко ме озадачи с всичките си 15 екстракта, но после го видях хубаво. Всъщност всички тези екстакти се намират във водата, която така или иначе си я има. Вярно, че е хубаво, че са ги добавили, но ми е много странно дали всичките заедно са ефективни или са само маркетинг. Следва поредният сулфат Sodium Coco Sulfate, който е абсолютно същия като останалите сулфати, но просто е от косово масло. Някои марки си мислят, че печелят био точки по този начин, но дали ще е coco sulfate или SLS е все тая според проучванията. За cocamidopropyl betaine вече писах, а lauryl glucoside има почти същите свойства като coco glucoside. Дори концентрациите и резултата за дразнимост е един и същ. Climbazole, което тук най-вероятно са го написали грешно е против гъбички и пърхут. Европейската комисия подкрепя, че е безвреден в концентрации до 2%. Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, това чудо го виждам за първи път и почти нищо не намерих за него, освен че е токсично при поглъщане. Panthenol е доказано безопасен, подхранва и предпазва кожата. За витамините се спори, че въобще са ефективни когато се прилагат върху кожата, още повече че някои от тях се разпадат и доста бързо. Със сигурност не са вредни поне. От там нататък всичко със сигурност е в твърде малки концентрации, за да е активно.
Сумати глупости изписах, но според мен едва ли този шампоан ще е по-различен от всеки друг в супермаркета.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en