Първоначално написано от
golemiq_korab_minava
Явно не съм се изразил правилно. АКО има ад, не съм казал, че вярвам в ада, макар че дори според мен трябва да има наказание за някои хора след смъртта! Впрочем чувал ли, че като правиш зло на някой - той се озлобява и ти го връща?. Ако някой ти прави зло,( а ти си безверник като повечето хора) и ти насажда омраза, злоба - отвръщаш със същото? Както в каквато среда отраснеш - такъв ставаш, защото средата ни изгражда характера и всичко, заедно с възпитанието. Но, когато направиш направиш добро на същия човек, той се чувства добре, егото му е добре, пораждаш съчувствие у него и ти връща с добро. За какво тогава ще е АДА? За да ражда още по-дяволски създания от попадналите в него? Каква поука носи? Елементарно Лотсън. Не е нужно да си някой професор, че да разбереш смисъла на някои неща.
Отговорът по втората звездичка в точност е - НЕ ЗНАМ, съмнявам се, предполагам и не настоявам.
Отговорът за третата звездичка е - не мога да бъда сигурен в някакви писаници на 2000 хил години, които нямат никакви доказателства. А да не говорим, че голяма част от теориите звучат като фантастика и са в противоречие с науката.
Човека не е на 2000 години, ами на десетки хиляди. А еволюцията..... недей да ми я отричаш.
Та, ето защо, няма смисъл да водя спор с крайно религиозен, няма смисъл, защото ти никога няма да се съгласиш с моите разсъждения каквито и да са те, ако са извън практиката и богоученията на църквата, библийте и тнт.