.
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Явно не съм се изразил правилно. АКО има ад, не съм казал, че вярвам в ада, макар че дори според мен трябва да има наказание за някои хора след смъртта! Впрочем чувал ли, че като правиш зло на някой - той се озлобява и ти го връща?. Ако някой ти прави зло,( а ти си безверник като повечето хора) и ти насажда омраза, злоба - отвръщаш със същото? Както в каквато среда отраснеш - такъв ставаш, защото средата ни изгражда характера и всичко, заедно с възпитанието. Но, когато направиш направиш добро на същия човек, той се чувства добре, егото му е добре, пораждаш съчувствие у него и ти връща с добро. За какво тогава ще е АДА? За да ражда още по-дяволски създания от попадналите в него? Каква поука носи? Елементарно Лотсън. Не е нужно да си някой професор, че да разбереш смисъла на някои неща.
    Отговорът по втората звездичка в точност е - НЕ ЗНАМ, съмнявам се, предполагам и не настоявам.
    Отговорът за третата звездичка е - не мога да бъда сигурен в някакви писаници на 2000 хил години, които нямат никакви доказателства. А да не говорим, че голяма част от теориите звучат като фантастика и са в противоречие с науката.
    Човека не е на 2000 години, ами на десетки хиляди. А еволюцията..... недей да ми я отричаш.
    Та, ето защо, няма смисъл да водя спор с крайно религиозен, няма смисъл, защото ти никога няма да се съгласиш с моите разсъждения каквито и да са те, ако са извън практиката и богоученията на църквата, библийте и тнт.
    Значи се разбрахме, че някои от твърденията ти идват от незнание, съмнения и предположения. Добавям, че друга част е формирана под влияние на атеистично образование и живот в също такава среда. И още една причина - иска ти се някои неща да са така, както те устройват лично. Добре е да избягваш такива неподплатени мнения. Това по отговора на втората *

Логиката на съществуване на ада е пространна за обяснение и неудобна във формата на форума. Ще ти цитирам по памет св. Синклитикия - една от стълбовете на женското монашество, живяла през 4в. Ние живеем тук, на земята като във втора майчина утроба, за да се родим за Небето. Както младенецът расте в утробата на майка си, докато стане годен за света и тогава се ражда за живот, така и ние трябва да възрастваме духовно, за да станем годни за живот в Небесното Царство. Но ако младенецът се развива неправилно в утробата на майка си, той умира още там и после се изхвърля навън вече мъртъв и негоден за живот в света. Така и ако човек не израстне духовно или се развива неправилно, той още приживе е умрял( да поясня -духовно мъртъв) и ще влезе във вечността негоден за Царството Божие.

Не вярваш на писаници от преди 20 века? Пак ти повтарям, че това че не знаеш за наличие на доказателства, не значи, че няма такива . Евреинът Йосиф Флавий в хрониките си споменава за убийството през 66г на св апостол Яков-първият епископ на Йерусалим и брат на Христос от първия брак на Йосиф, Тацит и Плиний Млади споменават за доклади на римски управители, които са докладвали за появилата се нова вяра, към която се отнасят отрицателно, и казват, че последователите ѝ ,, почитат Иисус като бог'' т.е. отричат божествеността, но споменават персонажа като реален. За Христос споменава и сирийският книжовник Мара бен Серапион. За дейността на апостолите има повече свидетелства от творенията на техни преки ученици.
    Каза ,,умникът, написал библията'' значи предполагаш, че авторът е един Пак добре, щото съм чул да ми се пени един, дето си мислеше,че вярваме, че Бог я е писал .Там е работата, че Библията е сборник от книги, писани в различно време и от различни автори, които обикновено са указани в заглавието и това са източници, които се съгласуват един с друг,което също са доказателства.
    Най старите книги - Петокнижието на Моисей са писани около края на 13в пр.Хр. Ако не вярваш, разрови се из уикипедията и виж, че историците датират живота на Моисей в Египет по времето на Рамзес ll и сина му. Най-късните книги - апостолските послания са от края на l в.

И още една забележка - ,,крайно религиозен'' значи просто религиозен. Или си такъв или не си. Както жената не може да е само малко бременна, така и не може да си умерено или малко религиозен.
    Последно редактирано от Pitancho : 11-06-2014 на 22:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си