.
Отговор в тема
Страница 27 от 45 ПървиПърви ... 1723242526272829303137 ... ПоследнаПърви
Резултати от 651 до 675 от общо 1117
    Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    не съм искал да се бия с теб-насилието поражда само насилие според мен (ти се изкара пръскача на черепи-осъзнатия хахахах)
    каза, че трябва да ми пръснеш мозъка, за да се осъзная?
    кой си ти, че да ми кажеш в какво да вярвам?
    това, че ти не вярваш в дадено нещо(дори да ти се струва абсурдно и глупаво), не значи че трябва да си налагаш мнението над другите според мен
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 21:34

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Че истината никой не я знае!
    Но тя е някъде там, хихи.

Тва май беше от "Досиетата Х"

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    ми като не вярваш в булшитите за минали животи аз кво да направя? (аз пък вярвам)
    относно философията на Спиноза чете ли? коментирай я, ако не си, ето линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

"всичко, което се случва става посредством необходимостта"
    не вярвам в християнския бог, ако още не си разбрал, за мен той е измислен, идеализиран от човека образ, когото ги радва и удовлетворява това, което те търсят
    Идеите му ми допадат, НО...
    Единственото, което има значение за хората е тяхното усещане за света и нещата, които им се случват... Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?
    Не смятам, че с това е имал предвид разни кармични глупости, а че е необходим някакъв баланс... Примерно, за да живеем ние в охолство, негърчетата в Африка трябва да мрат от глад. Обаче, това не прави негърчетата по-щастливи...
    По отношение на Бог, точно това беше, което казах и аз в началото на темата... Щом библейският Бог може да е вечен и да не му е необходим "създател", защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?

Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Що пак търсиш под вола теле? Откога науката е идола, дето дава отговор на всички въпроси? Ще има да я чакаш да ти отговори на въпроси, с които тя е обявила, че не се занимава. Ама това е твоята всесилна богиня и щом тя не може да го докаже, значи никой друг не може и значи е недоказуемо, следователно невъзможно. На това му се вика ограничен кръгозор. Погледни се малко отстрани!
    Ехее. Аз да не би да НЕ съм казвал, че науката е още в зародиш? Но дори този зародиш доказва, че секса НЕ вреди. А всичко останало е нечия представа, нечие въображение, илюзия, в което пък ХИЧ не можеш да ме докажеш, не че има точна наука, защото теорията на вероятностите е голяма, ама както NPP каза и аз мисля трезвено с разума си , а вие сте се вманиачили в някои неща, които ги възприемате буквално.. ц ц ц Ай спирам да споря с вас, че се ядосвам, и имам друга работа! Лека нощ. Хубав човек си, ама друг път не искам да споря с теб !

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    да, истината е заключена в безопасност за глупаците като теб

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    науката в нищо не противоречи на религията освен в това, което не може да се докаже на 100% и се допуска заключение на базата на философия или логика на някой учен, но не и на базата на 100% доказателства.
    ама и ващо е същото... нито можете на 100% да тълкувате нещо вярно, защото всъщност няма нищо 100, ако ще да е 99.99.99 процента чисто.

Хубав човек си, ама друг път не искам да споря с теб !
    А да видиш какво им е на хората, когато спорят с теб, а ти вадиш идиотски доводи от дълбините на анала си...

ти ако си удовлетворен от сегашното си състояние-че не вярваш в нищо, или не знаеш в какво точно вярваш, няма да искаш науката да ти доказва нещо, а ще си щастлив и удовлетворен напълно така, но не си
    напротив, щастлив съм.. а защо пък да не философствам като ми е интересно?

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Идеите му ми допадат, НО...
    Единственото, което има значение за хората е тяхното усещане за света и нещата, които им се случват... Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?
    Не смятам, че с това е имал предвид разни кармични глупости, а че е необходим някакъв баланс... Примерно, за да живеем ние в охолство, негърчетата в Африка трябва да мрат от глад. Обаче, това не прави негърчетата по-щастливи...
    По отношение на Бог, точно това беше, което казах и аз в началото на темата... Щом библейският Бог може да е вечен и да не му е необходим "създател", защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?
    ми бог е вселената, природата според мен,всичко, което ни заобикаля(и добро и зло), а не някакъв идеализиран бащински образ, какъвто е християнския бог

"Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?

-изобщо няма да се притесня-вярвам, че така е трябвало да стане(било в нужно, необходимо, защото съм сгрешил някъде в този живот си живот(или изкупвам грехове от минал такъв-лош, или научавам някакъв урок/поука чрез това страдание и духът ми израства)

между другото астрологията е тясно свързана с прераждането, знам че астрологията не е доказана от мейнстрийм науката да познава нещо с вероятност по-голяма от случайност (поне така пишеше в уикипедия) (и то е поради една или друга причина/или ред причини според мен), но ако ти е интересно, те съветвам да навлезнеш малко по-дълбоко преди да кажеш, че и тя е пълен булшит, имам предвид това с наталната карта не е никакъв шит според мен, а дава много точна представа, относно посока/цел/път в живота и едно себепознание, което смея да заява, че на мен ми помогна много да разбера някои неща за себе си и като цяло разбирането си за света изобщо
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:04

Мега фен
    защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?
    Защото материалното има винаги начало и край и освен това има и свойството да се променя. Променливостта (т.е. зависимост то времето) не мисля, че е свойство на нещо вечно. Така ми се струва.

ама и ващо е същото... нито можете на 100% да тълкувате нещо вярно, защото всъщност няма нищо 100, ако ще да е 99.99.99 процента чисто.
    ми затова при нас има и вяра, ние не отрича нуждата и от вяра.
    Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 21:44

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    напротив, щастлив съм.. а защо пък да не философствам като ми е интересно?
    просто не налагай мнението си над другите и техните убеждения и вяра, ако има 1 млрд хора или повече, които вярват в прераждането, за теб атвоматично означава ли, че те са неосъзнати идиоти, на които трябва да им бъде пръснат черепа, за да се осъзнаят?
    това, че ти не вярваш в дадено нещо или не си съгласен, означава ли, че всички които вярват в него са неосъзнати идиоти?
    по-скоро в случая идиотът си ти според мен, най-малкото, уважавай чуждото мнение и вяра, каквато и да е тя, фашист, както аз не ти налагам в какво да вярваш, така и ти недей казва кой в какво трябва да вярва и кое е неосъзнато и кое не, след като ти самият не знаеш-не си доказал?! науката доказала ли е, че прераждането не съществува примерно-според твоята меко казано постна логика?-не нали? затова си трай и уважавай чуждото мнение пък колкото и глупаво да ти се струва то, или кво, само щото ти се вижда глупаво,-дай да ги изтрепеме тия?
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 21:51

ми бог е вселената, природата според мен, а не някакъв идеализиран бащински образ, какъвто е християнския бог
    Склонен съм да се съглася... Очевидно природата съществува и до голяма степен направлява живота ни.
    Така, а кармата и предишните животи къде са и кой ги включва в картинката тук?

Защото материалното има винаги начало и край и освен това има и свойството да се променя. Променливостта (т.е. зависимост то времето) не мисля, че е свойство на нещо вечно. Така ми се струва.
    Във вселената има много форми на материя. Тази материя си е там още от предполагаемото сътворение и само променя формата си. Трансформира се от един вид в друг в безкраен затворен цикъл. Защо да не може да е вечна?

ми бог е вселената, природата според мен, а не някакъв идеализиран бащински образ, какъвто е християнския бог
    Нищо ново под Слънцето. На това му се вика пантеизъм. Разглежда се като доста неразвита форма на религиозно съзнание. За справка - нивото на тези, които го изповядват.

А да видиш какво им е на хората, когато спорят с теб, а ти вадиш идиотски доводи от дълбините на анала си...
    аз поне не твърдя, че животните живеят само с инстинктите си като теб.

аз поне не твърдя, че животните живеят само с инстинктите си като теб.
    Аз поне вадя реални аргументи, а не измислени такива/като на дефенди, пи_нз_си_кой и теб/...

Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    За справка - нивото на тези, които го изповядват.
    Вие сте на ниво кон с капаци... За какво си говорим, като вие не искате да си извадите главите от книжката си и да ги използвате по предназначение...

ми затова при нас има и вяра, ние не отрича нуждата и от вяра.
    аааа ама едно е вяра в козунак, друго е да вярваш и да се съмняваш, без да твърдиш на 100%, че секса бил вреден, защото епископ ?? през 5 лято преди новата ера е казал, че ... е така?! на 100%

просто не налагай мнението си над другите и техните убеждения и вяра, ако има 1 млрд хора или повече, които вярват в прераждането, за теб атвоматично означава ли, че те са неосъзнати идиоти, на които трябва да им бъде пръснат черепа, за да се осъзнаят?
    това, че ти не вярваш в дадено нещо или не си съгласен, означава ли, че всички които вярват в него са неосъзнати идиоти?
    по-скоро в случая идиотът си ти според мен, най-малкото, уважавай чуждото мнение и вяра, каквато и да е тя, фашист, както аз не ти налагам в какво да вярваш, така и ти недей казва кой в какво трябва да вярва и кое е неосъзнато и кое не, след като ти самият не знаеш-не си доказал?! науката доказала ли е, че прераждането не съществува примерно-според твоята меко казано постна логика?-не нали? затова си трай и уважавай чуждото мнение пък колкото и глупаво да ти се струва то, или кво, само щото ти се вижда глупаво,-дай да ги изтрепеме тия?
    хехехехе. Ако вярваш, че трябва да унищожиш човечеството и се опитваш да сбъднеш вярата си хехехехе ? Тогава какво?

Мега фен
    Във вселената има много форми на материя. Тази материя си е там още от предполагаемото сътворение и само променя формата си. Трансформира се от един вид в друг в безкраен затворен цикъл. Защо да не може да е вечна?
    Ами това изисква не по-малко вяра от това да вярваш в Бог, но все пак залагам на разумното начало, защото да отрека разума в сътвореното е все едно да отрека съществуването на човека като разумно същество.
    И както казва Библията може би човека в тая вселена наистина е образ Божи т.е. образ на разумното начало на тая вселена.

Не знам, ние все пак сме вярващи т.е. в случая сме реалисти, а атеистите са тея дето са убедени, че няма Бог и не вярват (все ми се струва че това поведение е някаква форма на невроза, може и да бъркам).
    Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 22:01

Аз поне вадя реални аргументи, а не измислени такива/като на дефенди, пи_нз_си_кой и теб/...
    ти въобще не даваш реално аргументи и факти, примери, които аз давам, ами използваш само теориии

аааа ама едно е вяра в козунак, друго е да вярваш и да се съмняваш, без да твърдиш на 100%, че секса бил вреден, защото епископ ?? през 5 лято преди новата ера е казал, че ... е така?! на 100%
    Ако се позамислиш малко, ще се досетиш, че в "законите", налагани от повечето религии има логика.
    Примерно, забраната за секс преди бракът е доста добра мярка срещу предаване на венерически болести, които през онези времена са били смъртоносни. Предотвратява и раждането на деца, които няма кой да гледа, което също е било смъртоносно.
    Трябва просто да погледнеш през погледа на хората от онова време и ще видиш колко полезни неща са били налагани посредством религиите.

Ако се позамислиш малко, ще се досетиш, че в "законите", налагани от повечето религии има логика.
    Примерно, забраната за секс преди бракът е доста добра мярка срещу предаване на венерически болести, които през онези времена са били смъртоносни. Предотвратява и раждането на деца, които няма кой да гледа, което също е било смъртоносно.
    Трябва просто да погледнеш през погледа на хората от онова време и ще видиш колко полезни неща са били налагани посредством религиите.
    Е, ти не си чел, но аз това казвам същото, само че те ме атакуват, че не е било така и че презерватива и ескапела не помагали срещу греха. Само нпп е на друго мнение...

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Вие сте на ниво кон с капаци... За какво си говорим, като вие не искате да си извадите главите от книжката си и да ги използвате по предназначение...
    +1
    виж само как натрапва и обработва/внушава ти, че не си достатъчно чел или озъзнал, и че неговата вяра е истинската, единствената и т.н. , ами какво бе човек, изповядвай си я, не се чувствай длъжен да я натрапваш твоята истина!

твоята истина не е моя истина или нечия друга, нито пък смятам че трябва да бъде, сгравяш ли питанчо?
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:11

Ами това изисква не по-малко вяра от това да вярваш в Бог, но все пак залагам на разумното начало, защото да отрека разума в сътвореното е все едно да отрека съществуването на човека като разумно същество.
    И както казва Библията може би човека в тая вселена наистина е образ Божи т.е. образ на разумното начало на тая вселена.

Не знам, ние все пак сме вярващи т.е. в случая сме реалисти, а атеистите са тея дето са убедени, че няма Бог и не вярват (все ми се струва че това поведение е някаква форма на невроза, може и да бъркам).
    Не ми трябва особена вяра, за да видя, че няма как да накараш нещо да изчезне без следа... Ако ми накараш дори и една песъчинка да изчезне безследно, ще призная, че нещо е необходимо постоянно да създава нова материя.
    По-скоро бих се определил като агностик... Абсолютните атеисти ВЯРВАТ, че Бог не съществува, т.е. са като религиозните, но в обратна посока... Аз не знам дали има Бог, но съм убеден, че дори и да има, то той не отговаря на розовите представи на човешките религии.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си