.
Отговор в тема
Страница 28 от 45 ПървиПърви ... 1824252627282930313238 ... ПоследнаПърви
Резултати от 676 до 700 от общо 1117
    Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    +1
    виж само как натрапва и обработва/внушава ти, че не си достатъчно чел или озъзнал, и че неговата вяра е истинската!
    и ти не си чел коментарите от предишите страници, а з верно ви казвам, че не сте чели ;Д

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Аз не знам дали има Бог, но съм убеден, че дори и да има, то той не отговаря на розовите представи на човешките религии.
    да, вижда се, че ти си с акъла си, но просто има и атеисти, които са фрапиращи случаи, същото се отнася и за някои религиозни, особено от някои други религии.

Е ся четох една статия, дето един убиец казва, че Бог го карал да убива.
    Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 22:15

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    защо да чета идиотщини на промити мозъци-коне с капаци, които са напълно убедени в това което казват, макар че не само, че е недоказуемо, ами е и глупаво и нелогично на доста места, общи приказки и фантасмагории от някаква си книжка, която е писана от хора?
    кого заблуждават, себе си най-вече, да ви вярват там в квото искат и да не ми натрапват, че това било най-правилната вяра
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:26

kato doktora, ama toi e golqm filosof puk za smetka na tova

защо да чета идиотщини на промити мозъци, които са напълно убедени в това което казват, макар че е недоказуемо?
    кого заблуждават, себе си ли? според мен-да
    pich, az dori ne sum religiozen, ti tui ako ne razbral, znachi nishto ne si chel i sega samo draznish narochno.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    не бе човек, имах предвид, че не чета коментарите на религиозните вече-християнските коне с капаци, разбрах че ти не си/или не знаеш в какво точно вярваш
    и няам нищо против тебе, просто не ми хареса тва, че не уважи чуждо мнение(в случая моето), и някси идеята че трябва да ги убиваш или риташ в главата такива(че да се осъзнаят, в което логиката къде е?, по какъв начин ти преча с това, че вярвам в прераждането на духа?), които според теб вярват в нещо глупаво-що, аз зли деяния и действия ли върша срещу човешката раса нещо или анти природно?
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:27

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    да, вижда се, че ти си с акъла си, но просто има и атеисти, които са фрапиращи случаи, същото се отнася и за някои религиозни, особено от някои други религии.

Е ся четох една статия, дето един убиец казва, че Бог го карал да убива.
    Както казах, атеизма и религията са двете страни на една и съща монета. И двете разчитат на вярата в нещо недоказуемо.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    но великите християни задължително трябва да натрапят вярата си, като ни кажат, внушат един вид къде бъркаме и че тяхната вяра е номер едно, господ никой нямало да вкарва в рая насила, ухухууху-насрах се батенце, ей сега приемам твоята вяра/истина

що се чувстват толкова длъжни да ни просветят, по-скоро внушават страх чрез идеята за страшен съд и ад- ще страдаш цяла вечност в някъв врящ и кипящ казан и прочее фантасмагории, така печелят осъзнати/просветени привърженици

питанчо, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, задръж си мнението-щото не съм го искал, нито пък това е насочено към теб
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:38

Мега фен
    задължително трябва да натрапят вярата си, ................ ухухууху-насрах се батенце,
    че как можеш да натрапиш вярата си на човек който казва, че не му пука от вярата.

ако наистина не ти пука нищо не могат ти натрапят, или иначе излиза, че ти пука

поредния ти кьор-фишек

не бе човек, имах предвид, че не чета коментарите на религиозните вече-християнските коне с капаци, разбрах че ти не си/или не знаеш в какво точно вярваш
    и няам нищо против тебе, просто не ми хареса тва, че не уважи чуждо мнение(в случая моето), и някси идеята че трябва да ги убиваш или риташ в главата такива(че да се осъзнаят, в което логиката къде е?, по какъв начин ти преча с това, че вярвам в прераждането на духа?), които според теб вярват в нещо глупаво-що, аз зли деяния и действия ли върша срещу човешката раса нещо-или анти природно?
    ти па недей толкова лесно да се хващаш на всяка глупост изръсена ето нечия уста, или от всеки коментар-простотия от някой във форума хаха
    Не ми хареса вярата не в прераждането, ами за нуждата, както се изрази, и веднага я свързах с децата, които уж трябвало да умират по нужда. Иначе и аз вярвам в силата на природата, обаче разбери ме, че няма как да съм сигурен. Да не говорим, че аз не съм седнал сериозно да уча определена религия, за да ''повярвам'' , защото не искам, не мисля, че е за мен. Защото за да повярвам в нещо определено, ми трябват задълбочени познание за него, а не една или две статии или книги. А ти в момента също не уважаваш хората, които вярват в християнството. Те е вярно, че си вярват в своето, защото са отдали живота си на него и значително много учат и разсъждават по него, КОЕТО не е лесно, не е малко, не е бързо. И да, няма смисъл да се спори.

Това е, което ме дразни и мен, но няма какво да направя... За сега...
    Когато стана премиер-президент-цар-господар на света/с две думи, когато заема мястото на ББ/, ще забраня проповядването на всякакви религии.

но великите християни задължително трябва да натрапят вярата си, като ни кажат, внушат един вид къде бъркаме и че тяхната вяра е номер едно, господ никой нямало да вкарва в рая насила, ухухууху-насрах се батенце, ей сега приемам твоята вяра/истина

що се чувстват толкова длъжни да ни просветят, по-скоро внушават страх чрез идеята за страшен съд и ад-дето ще страдаш цяла вечност така печелят осъзнати/просветени привърженици

питанчо, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, задръж си мнението
    но само си говорят.. нпп не го прави това

Мега фен
    Това е, което ме дразни и мен, но няма какво да направя... За сега...
    Когато стана премиер-президент-цар-господар на света/с две думи, когато заема мястото на ББ/, ще забраня проповядването на всякакви религии.
    Искаш да кажеш, че си уверен кое е истината, за да забраниш проповядването на лъжи.
    Това отношение е малко като радикален ислям или тоталитаризъм.
    Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 22:40

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    че как можеш да натрапиш вярата си на човек който казва, че не му пука от вярата.

ако наистина не ти пука нищо не могат ти натрапят, или иначе излиза, че ти пука

поредния ти кьор-фишек
    аз вярвам, но в друго нещо, не в християнската религия и бог!
    ти си вярвай в твоето нещо
    както казах, твоята истина, не е моя истина, окей съм с другия вариант, вие що не сте окей с моя?

аз съм съгласен да вярвате в каквото си искате-колкото и да го смятам за неправилно, но вие не сте съгласни аз да вярвам в нещо друго-различно от вашето божество?
    аз казвам ли ти, че ако вярваш в твоят бог ще получиш наказание, щото не бил истинския или бил фалшив-измислен образ от вас според мен?

ето я разликата
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:47

Искаш да кажеш, че си уверен кое е истината, за да забраниш проповядването на лъжи.
    Това отношение е малко като радикален ислям или тоталитаризъм.
    Не, не съм уверен кое е истината, но съм уверен кое НЕ е истината.
    Не знам дали има Бог, но и да има, със сигурност не е човеколюбец и безкрайно милостив.

Мега фен
    аз вярвам, но в друго нещо, не в християнската религия и бог!
    ти си вярвай в твоето нещо
    както казах, твоята истина, не е моя истина, окей съм с другия вариант, вие що не сте окей с моя?
    аааа, чакай сега, ти ми се натрапваш. (това е твоята логика)

аааа ти ми се натрапваш.
    Аз ли?
    Когато стана господар на вселената, тогава ще ти се натрапвам... Сега ще се правя на съгласен с теб, ще те черпя една бира и две кифтета и ще гласуваш за мен.

Мега фен
    не, fire_magic

Мега фен
    Не знам дали има Бог, но и да има, със сигурност не е човеколюбец и безкрайно милостив.
    Ми аз не мога да се натрапя и да забраня на другите да живеят както за искам заради моите убеждения. Това означава, че освен религиите ще трябва да забраня и себе си, заради същото за, което ги набеждавам.

Другите хора също може да са уверени в какво не е истината и това да се различава от твоето мнение.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    не, fire_magic
    специално ти не се натрапваш, но питанчо се натрапва и е досаден

е как си уверен пък кое НЕ е истина?

аз като не знам, не го отричам, не го отхвърлям, ами го оставям в страни, без да го подхващам.
    Истината е субективна...

ама да ми говори някой че секса е грях............. не

Ми аз не мога да се натрапя и да забраня на другите да живеят както за искам заради моите убеждения. Това означава, че освен религиите ще трябва да забраня и себе си, заради същото за, което ги набеждавам.

Другите хора също може да са уверени в какво не е истината и това да се различава от твоето мнение.
    Точно така, но забравяш фактът, че аз ще съм господар на света... Ще си натрапвам, каквото си искам и на когото си искам.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ти па недей толкова лесно да се хващаш на всяка глупост изръсена ето нечия уста, или от всеки коментар-простотия от някой във форума хаха
    Не ми хареса вярата не в прераждането, ами за нуждата, както се изрази, и веднага я свързах с децата, които уж трябвало да умират по нужда. Иначе и аз вярвам в силата на природата, обаче разбери ме, че няма как да съм сигурен. Да не говорим, че аз не съм седнал сериозно да уча определена религия, за да ''повярвам'' , защото не искам, не мисля, че е за мен. Защото за да повярвам в нещо определено, ми трябват задълбочени познание за него, а не една или две статии или книги. А ти в момента също не уважаваш хората, които вярват в християнството. Те е вярно, че си вярват в своето, защото са отдали живота си на него и значително много учат и разсъждават по него, КОЕТО не е лесно, не е малко, не е бързо. И да, няма смисъл да се спори.
    между другото астрологията е тясно свързана с прераждането, знам че астрологията не е доказана от мейнстрийм науката да познава нещо с вероятност по-голяма от случайност (поне така пишеше в уикипедия) (и то е поради една или друга причина/или ред причини според мен), но ако ти е интересно, те съветвам да навлезнеш малко по-дълбоко преди да кажеш, че и тя е пълен булшит, имам предвид това с наталната карта не е никакъв шит според мен, а дава много точна представа, относно посока/цел/път в живота и едно себепознание, което смея да заява, че на мен ми помогна много да разбера някои неща за себе си и като цяло разбирането си за света изобщо

това го дописах в предишен пост в отговор на антракс, сега го копирам пак и за теб

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    аааа ама едно е вяра в козунак, друго е да вярваш и да се съмняваш, без да твърдиш на 100%, че секса бил вреден, защото епископ ?? през 5 лято преди новата ера е казал, че ... е така?! на 100%
    Най-използваното определение за вяра в х. е на апостол Павел,, вяра е жива представа за това, на което се надяваме и разкриване на онова, що се не вижда''. По това определение вяра в козунак няма. А също,че онова що се не вижда, няма как да бъде анализирано от науката, която борави с научния експеримент като метод за познание.
    Например науката може да докаже, че сребърният кръст на дяда ви поп, е причина за антибактериално действие на светената вода, но не може да докаже по каква логика вода осветена с кръст от друг материал може да лекува. Нито даже може да докаже, дали лекува или не ,защото ако заложи експеримент, не може да докаже извода с повтаряемост на резултатите. N брой пациенти с еднаква диагноза и еднакво тежки симптоми пият светена вода и логично се очакват еднакви резултати. Да , ама не. Защото умишлено не се отчита намесата на Бог като страничен за експеримента фактор, както и преценката Му за кого кога и дали изцелението ще бъде необходимо и полезно за всеки поотделно в зависимост от душевното му състояние. След като науката не може да отчете нито Субекта на действето, (Бог), нито характеристиките на обектите(болните с техните духовни профили и нужди), как въобще очаквате, че науката е в състояние да докаже или отрече действието на светената вода?
    Нарочно дадох това като пример, колко безсилна е науката, когато се опита да нагази в чужда за нея територия и колко недостатъчен е арсенала ѝ за изследване и обяснение на явленията от друг порядък, а именно духовния.
    Ще кажа само учебникарската богословска истина, че вярата също е метод за познание, приложим там, където логиката е безсилна.
    ,,ВЯРВАМ, ЗАЩОТО Е АБСУРДНО'' Който разбрал- разбрал.

Мега фен
    специално ти не се натрапваш, но питанчо се натрапва и е досаден
    не съм забелязал, не знам как правиш разлика между това някой да си каже мнението и това да се натрапва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си