- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
ако например някой върши духовно беззаконие, тогава поради това истинският Бог може да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за него, и по този начин тоя човек може да попадне в ръцете на негативния бог съдия, който има власт да съди лошо, и дори така е възможно той(негативния бог съдия) да позволи на сатана да го мъчи
"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинския Бог разглеждан като противник) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. докато упражняваш вяра(та) систематично и задълбочено), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би истинският Бог да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25
содомците са вършили духовно беззаконие от средна степен, обаче чрез голямо физическо малтретиране над други човеци, като дори са изнасилвали брутално най-мъжествени мъже, защото това било част от традицията на техния религиозен култ, поради това се стигнало дотам, че негативния бог съдия се оказал като принуден да ги накаже строго
Последно редактирано от npp : 11-30-2014 на 03:03
нали вече ти се обясни, че има един истински Бог, докато явлението на негативния бог съдия е отражение от сблъсъка между "Светлината" и "тъмнината", истинските Светии обикновено дори не го наричат "Бог", но просто "съдия", защото от друга страна той също се явява някакво явление на "тъмнината", през времето преди Новия Завет не се правеше масово такава разлика между истинския Господ Бог и явленията на "тъмнината", каквато Исус и Неговите истински ученици са представили, затова тогава (преди идването на Исус) повечето духовни/религиозни човеци са вярвали, че има един Господ Бог без да вземат предвид, че Бог и лукавият са две отделни/различни явления, но са вярвали, че явлението на духовното, без значение дали неговата "Светла" страна(Бог) или "тъмната"(сатана), е Господ Бог, което и е видимо от написаното в книгите на стария завет, защото и сатана е имал тогава вътрешна власт на Небето, чрез която (е) могъл да се явява като част от Бога, и така е било докато не дошъл Божият Син за да съсипе делата на дявола, затова в Новия Завет е направена такава подробна разлика между Бога и "тъмнината", понеже и сатана вече няма вътрешна власт, чрез която да се явява като част от Бога, защото Той му я отне напълно и безвъзвратно чрез Своя Син на голгота
содомците са се кланяли на молох - бесовски дух и идол, като дори е имало цял такъв религиозен култ, който бил популярен до няколко века след унищожението на содом, неговите поклонници са имали традиция(та) да се възвеличават(превъзнасят) като най-големи мъже на земята (такова нещо е наречено в Писанието "мъжка похот"(Йоан 1:13) и "коравовратие"(Второза. 31:27, Йов 15:26, Псалми 75:5)), третирайки дори всички други мъже като жени с цел да се доказват/налагат за/да правят себе си най-славни/големи в качеството си на мъже/богове, спомни си, че в Битие 19 и Съдии 19 е представено как те не са предпочитали да правят любов/секс с жени, но са искали да изнасилват мъже
"А преди да си легнат те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, всичките люде от всякъде, обиколиха къщата и викаха на Лота, казвайки: Где са мъжете, които дойдоха у тебе тая нощ? Изведи ни ги да ги познаем. А Лот излезе при тях пред вратата, затвори вратата зад себе си, и рече: Моля ви се, братя мои, не правете такова нечестие. Вижте сега, имам две дъщери, които не са познали мъж; тях да ви изведа вън, и сторете с тях, каквото ви се вижда угодно; само на тия мъже не струвайте нищо, понеже затова са влезли под покрива на стряхата ми. Но те рекоха: Махни се нататък. Рекоха още: Той дойде тук самичък и пришелец, а иска още и съдия да стане; ей сега на тебе ще сторим по-голямо зло, отколкото на тях. И насилваха премного човека, Лота, и приближиха се да разбият вратата." Битие 19: 4-9,
"Като веселяха сърцата си, ето, едни градски мъже, развратници, обиколиха къщата, блъскаха на вратата, и говореха на стареца домакин, казвайки: Изведи човека, който влезе в къщата ти, за да го познаем. А човекът, то ест, домакинът, излезе при тях та им каза: Не, братя мои! моля, недейте прави това зло; тъй като тоя човек е мой гост, недейте струва това безумие. Ето дъщеря ми, девица, и неговата наложница; тях ще изведа вън сега; опозорете ги, и сторете им каквото ви е угодно; но на тоя човек да не сторите едно такова безумно дело. Но мъжете не искаха да го послушат;" Съдии 19: 22-25
затова е имало заповед, с която се е забранявало поклонението на молох:
"Никак да не посветиш от семето си на Молоха; нито да оскверниш името на своя Бог. Аз съм Иеова. С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота." Левит 18: 21-22,
"Да речеш на израилтяните: Който от израилтяните, или от заселените в Израиля чужденци, даде от семето си на Молоха, непременно да се умъртви; людете на земята да го убият с камъни. Също и Аз ще насоча лицето Си против оня човек и ще го изтребя изсред людете му, защото е дал от семето си на Молоха, та е омърсил светилището Ми и е осквернил светото Ми Име. И ако по какъв да е начин людете на земята затворят очите си, за да не видят тоя човек, когато дава от семето си на Молоха, и не го убият, тогава Аз ще насоча лицето Си против тоя човек и против семейството му, и ще изтребя изсред людете им него и всички, които го последват в блудството, за да блудствуват след Молоха." Левит 20: 2-5
ала целта на вярата не е да си чешем умовете с знания, но да се допринася с нещо добро за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, понеже какво ако се превъзнасяш с някакво остроумие, а не докарваш истинско спасение за нито един човек?!, понеже ето как мнозина вярващи/поклонници/духовници искаха да се наложат като най-достойни попечители на човечеството, обаче нито изгонваха бесовете от обладаните, нито изцеляваха болните, нито възкресяваха мъртвите, нито проповядваха истинското Божие Слово, нито вършиха което и да е от делата на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията
Последно редактирано от npp : 12-01-2014 на 03:17