.
Отговор в тема
Страница 39 от 45 ПървиПърви ... 29353637383940414243 ... ПоследнаПърви
Резултати от 951 до 975 от общо 1117
    че аз не те обвинявам в нищо. нито много ме интересуваш. Обикновена тема на размисъл по живота, в която единствено се мъча да вляза в твоята глава, да разбера защо мислиш по един начин, на каква база са ти разсъжденията и прочие. Че няма нищо сигурно е така и аз също се съмнявам в моите изводи.
    милиони хора се раждат и умират и нищо не остава след тях

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Това си е манифестирана форма на солипсизъм. Наслаждаваш се на състояние, което мнозина бихме определили като трагично. Но естествено нито ние, нито нашите предразсъдъци и неосъзнати жжелания имат значение за теб. Чудно ми е тогава за какво ти е да имаш послания към другите, след като си си самодостатъчен.
    За субективизма на познанието
    И аз не съм фен на теорията на отражението - дошъл видял отразил /според класовопартийния подход да речем. Повтаряме ситуацията от времето на Христос. Той заявява, че е дошъл да свидетелства за истината,че Самият Той е пътят, истината и живота, а Пилат Понтийски казва с досада: ,,Що е истина?'' Баш като тебе- те такова животно нема.
    Истината е обективно съществуваща, а нейното възприемане е обречено на субективизъм. Ако в една книга различните хора биха открили различни неща, акценти, послания и пр., толкова повече това се отнася за истините от духовен порядък. Този проклет проблем се решава от християнството чрез абсолютно необходимото очистване на душата. Образно казано колкото по криво, грапаво и мръсно е огледалото, толкова по-неясен и изкривен образ ще вижда човекът. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога. Страшно много неща правят огледалата ни негодни, и затова борбата с греховете и придобиването на добродетелите са толкова важни. Както и затова именно светиите са правило и образец и авторитет на вярата. Жестоко греши всеки, който без да е очистил себе си тръгне сам да търси истината, ръководейки се от своите страсти, помрачения си разум и неутолените си амбиции. И ти правилно разграничаваш великите умове на християнството от останалите, дето само ,,плагиатстваме''. Само дето по-точно е че са имали не толко и само голям ум, а преди всичко голяма святост. Както и има много примери на блестящи ерудити и интелекти, които са били подхлъзнати от гордост и други пороци и са се заблудили.
    Портретът, който ми направи за теб несъмнено изглежда истински, но доколко е отражение на мен, или на теб, ще оставя без коментар.
    И като стана дума за отражения, сравняваш човека с огледало, което колкото е по-мръсно и грапаво, толкова по-калпаво отразява. Но нека те питам, ти как прецени кое огледало е мръсно и грапаво? Не беше ли чрез същото това огледало? Как ли префърцунената ти догма ще реши това?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-28-2014 на 22:44

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Докторе какво толко ти си бил измислил дето още не е измислено ве.
    И с какво повече твоя живот е с нещо по-щастлив от останалите.

обясни или просто високопарен въздух под налягане, съчетан с красиви думи като от идилия.

Че аз преди да открия православието и да вникна да не мислиш, че не съм бил търсач или бунтарче от чукарите, като тебе.
    именно бунтарите и търсачите правят промяната бе

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    именно бунтарите и търсачите правят промяната бе
    бунтарчето прави промяна когато се чувства неудовлетворено, кога се почувства добре спира да се бунтува. И тогава идва някъв си сатан от село и почва да му подскача и да му се подиграва, а в същото време бунтарчето му се чуди, абе тоя човек добре ли е, кво ми подскача.

доктора постоянно е бунтарче, щото постоянно го сърби. И сърби го, ама той се гордее със сърбежа си.
    Последно редактирано от defender : 11-28-2014 на 22:28

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    ...Пилат Понтийски казва с досада: ,,Що е истина?''...
    Пилат е бил невярващ езичник и не е бил запознат с тези неща, затова въпросът му е бил съвсем логичен/адекватен, не го изкарвай, че е бил неправеден повече отколкото е бил, защото Исус още тогава го е оправдал(Йоан 19:11)
    Последно редактирано от npp : 11-28-2014 на 22:39

бунтарчето прави промяна когато се чувства неудовлетворено, кога се почувства добре спира да се бунтува. И тогава идва някъв си сатан от село и почва да му подскача и да му се подиграва, а в същото време бунтарчето му се чуди, абе тоя човек добре ли е, кво ми подскача.

доктора постоянно е бунтарче, щото постоянно го сърби. И сърби го, ама той се гордее със сърбежа си.

Try harder.

Мега фен
    добре докторе, може и найстина да ни мислиш доброто, но кажи ми от какво точно се опитваш да ме спасиш, от какво се опитваш да ме предпазиш, ти гледаш на християнството като някоя чума, а аз му се наслаждавам все едно съм на Хаваите по готина ризка и с две гаджета (образно казано) и не мога да разбера защо има такъв контраст между нас за едно и също нещо.

аз не за доктора, за определението ти казвам, че бунтарче не е обида.
    Бунтарчетата са сменяли всяка една система.
    Кротките пошлувковци не правят нищо, но поне спазват реда. Има някаква изравнена стойност.

Мега фен
    "бунтарчета"
    "кротки послушковци"
    а какво ще кажеш и за категорията "бунтарчета послушковци" - тия май са най-зле. В смисъл поръчково бунтарче.

защо има такъв контраст между нас за едно и също нещо.
    Cuz I like to boogie...

Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-28-2014 на 23:17

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Cuz I like to boogie...
    Д-р Пламен Димитров: Позитивното мислене невротизира и прави хората зависими

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032

Доктере. Според теорията на субективизма.... би ли унищожил Земята?

Нали всичко е относително, какво е един живот?

Ще го направиш ли?
    Или имаш някакви съмнения , че може да бъдеш наказан и те е страх?

Не е ли по-добре да бъдем съпричастни в противен случаи със заобикалящия ни свят?
    Като не само бъдем неутрални, но и не пречим с действията си? А това как става? - Чрез моралът и законите + разумът и знанието.

Мега фен Аватара на an7raks
    Доктере. Според теорията на субективизма.... би ли унищожил Земята?

Нали всичко е относително, какво е един живот?

Ще го направиш ли?
    Или имаш някакви съмнения , че може да бъдеш наказан и те е страх?

Не е ли по-добре да бъдем съпричастни в противен случаи със заобикалящия ни свят?
    Като не само бъдем неутрални, но и не пречим с действията си? А това как става? - Чрез моралът и законите + разумът и знанието.
    Всъщност, когато си неутрален нанасяш най-малко вреди на околните...
    Каквато и позиция и кауза да вземеш и да се бориш за нея, то неминуемо ще навредиш някому.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Всъщност, когато си неутрален нанасяш най-малко вреди на околните...
    Каквато и позиция и кауза да вземеш и да се бориш за нея, то неминуемо ще навредиш някому.
    Качествените народи, по това се различават. Че те си помагат взаимно, поддържат се. Докато други се избиват.
    На кой ще навредиш като нахраниш бедния, засадиш дърво?
    Има едни депутати, които толкова добре бездействат, че направо на никой не са навредили.
    По принцип си прав - неутрален е добре да си в много случаи въпреки че е невъзможно, чисто като биологичен вид да си неутрален към околната среда и хората. Така че неутрален не може да си напълно, ами сме създадени да взимаме решения. А те не трябва да са от някакви болни и извратени представи.

Качествените народи, по това се различават. Че те си помагат взаимно, поддържат се.
    Нека пантерката да ти каже колко са "топли" немците, а са на светлинни години в развитието си от нашите наистина топли южни народи /българи, гърци, испанци.../. Когато всеки си гледа в неговата паница, работата върви.

Като нахраниш бедния, ще навредиш на някой работодател, който може да си наеме евтина работна ръка.

Ми, депутатите, които бездействат не са навредили никому... Вредят тези, които прокарват разни закони, които са добри за едни, но лоши за други...
    По какво определяш кои са болните и извратени представи и кои са правилните? Щото за мен няма значение дали ще взема 5лв от човек, забогатял от добрите си идеи и/или труда си или ще ги взема от бедняк, който цял живот не си е мръднал гъза да прогресира.

Не знам колко са студени германците, нека да извикаме Пантерката да обясни? При положение, че Германия е една многообразна и много национална държава, а германците са научени да работят и да спазват правилата точно без да гледат да ти минат по лекото, да издребняват и да правят мръсно на ближния. Принципно немците са били подреден народ и преди, и сега. Когато през втората световна войските им са били в България, а след това руските - много добре, ако питаш старите хора ще ти обяснят огромните различния в държанието на двата народа. Навремето, когато са имали беднотия, също са се събрали и са изчистили помията от държавата им - цигани, евреи и др паплач. За това днес няма 1 циганин при тях, но като масово ги заливат емигранти от Изтока - те дават всичко да ги обучат и не оставят никой на улицата, защото това мислене при тях не съществува и за това продължават да са над всичко + благодарение на технологичното им превъзходство. Защо ли? Ами защото могат, правят го качествено. Докато един български сельо, благодарение на простотията си, при положение, че нито иска да чете, нито да се напъни - го прави по най-безхаберния начин. После защо не живеел добре и държавата не му давала пари и бетон? Ами при положение, че сме демокрация и народа прави държавата, народа избира политиците - кво очаквате? Не се учим и това. Лъжат ни от друга страна, а ние пак се хващаме и търпим като роби. А колко кадърни българи има още.. не са малко, но те не могат явно да избутат останалите.

Като нахраниш бедния, тая вреда на работодателя няма да го засегне, защото бедния няма да го храниш и утре. Това не ти е циганин, който вече ако го нахраниш - правиш вреда на цялата нация. Или някаква проста ковра. За това имаш мозък, за да прецениш и обмислиш кой да нахраниш и каква полза ще има, защото не всички бедни са на улицата, защото не искат да работят! Напротив. Дори повечето бедни в тази държава бачкат ненормално, но ПРОСТО НЕ МОГАТ, нямат качества и нюх да стават ДИРЕКТОРИ и управители за да получават добри пари, както и високи специалисти и това трябва да си но начукате в главите всички, щом не искате да погледнете извън вашите представи и разсъждения!

И точно така, бъди неутрален като депутатите и както евреите казват - като те удари някой по едната буза, дай му и другата, но не в смисъла да избегнеш конфликт както е казано, ами ей така. Надупи се да те ръгат, бъди неутрален.

Повече от фен Аватара на FemaleEyes
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Би ли повторил това че бог не наказва никои? Самата библия казва че бог наказва... ти трябва да си някакъв богохулник.
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    истинският Бог Отец не наказва никого от човешките и въобще одушевените същества
    Значи си съгласен с мен че библията лъже? Или искаш да кажеш че този за когото говориш всъщност не е "Бог" ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Значи си съгласен с мен че библията лъже? Или искаш да кажеш че този за когото говориш всъщност не е "Бог" ?
    автентичните библейски писания не лъжат, но просто не си прочел внимателно написаното в (по-)горните/предишните ми постове така че да го разбереш правилно и запомниш - наказанието на истинския Бог Отец не е лошо, но наказанието на другия бог е лошо

Не знам колко са студени германците, нека да извикаме Пантерката да обясни? При положение, че Германия е една многообразна и много национална държава, а германците са научени да работят и да спазват правилата точно без да гледат да ти минат по лекото, да издребняват и да правят мръсно на ближния. Принципно немците са били подреден народ и преди, и сега. Когато през втората световна войските им са били в България, а след това руските - много добре, ако питаш старите хора ще ти обяснят огромните различния в държанието на двата народа. Навремето, когато са имали беднотия, също са се събрали и са изчистили помията от държавата им - цигани, евреи и др паплач. За това днес няма 1 циганин при тях, но като масово ги заливат емигранти от Изтока - те дават всичко да ги обучат и не оставят никой на улицата, защото това мислене при тях не съществува и за това продължават да са над всичко + благодарение на технологичното им превъзходство. Защо ли? Ами защото могат, правят го качествено. Докато един български сельо, благодарение на простотията си, при положение, че нито иска да чете, нито да се напъни - го прави по най-безхаберния начин. После защо не живеел добре и държавата не му давала пари и бетон? Ами при положение, че сме демокрация и народа прави държавата, народа избира политиците - кво очаквате? Не се учим и това. Лъжат ни от друга страна, а ние пак се хващаме и търпим като роби. А колко кадърни българи има още.. не са малко, но те не могат явно да избутат останалите.

Като нахраниш бедния, тая вреда на работодателя няма да го засегне, защото бедния няма да го храниш и утре. Това не ти е циганин, който вече ако го нахраниш - правиш вреда на цялата нация. Или някаква проста ковра. За това имаш мозък, за да прецениш и обмислиш кой да нахраниш и каква полза ще има, защото не всички бедни са на улицата, защото не искат да работят! Напротив. Дори повечето бедни в тази държава бачкат ненормално, но ПРОСТО НЕ МОГАТ, нямат качества и нюх да стават ДИРЕКТОРИ и управители за да получават добри пари, както и високи специалисти и това трябва да си но начукате в главите всички, щом не искате да погледнете извън вашите представи и разсъждения!

И точно така, бъди неутрален като депутатите и както евреите казват - като те удари някой по едната буза, дай му и другата, но не в смисъла да избегнеш конфликт както е казано, ами ей така. Надупи се да те ръгат, бъди неутрален.
    В Германия ли няма цигани?

Каква е разликата дали ще храниш безполезен циганин или безполезен българин? Има българи, които цял живот просят по своя воля. Нали знаеш, че един просяк във Варна през лятото изкарва повече, отколкото един спасител, примерно? Той може спокойно да си стъпи на краката с една година просия и да си намери някаква работа като чистач, ако щеш. Ама като чистач ще му плащат някакви мизерни 300лв на месец, а с просия си ги прави за по-малко от седмица...

Всеки, който работи, каквото и да е, изкарва колкото да се нахрани, не ми говори глупости...

Ти май хич не схващаш какво имам предвид под "неутралност", а?!

За пореден път доказваш, че си част от подчовешката паплач, която защитаваш... Старият завет, който евреите почитат, защитава тезата "Око за око - зъб за зъб."!

че кой ти говори за българи, които предпочитат да просят ве? Мисли по рационално. Има хора останали инвалиди, пенсионери и колкото си искаш сираци, на които всеки може да помогне. Когато направиш добро на някой, в нормалните случай той остава с добри чувства към тебе, което е другата причина, от която се облагодетелстваш самия себе си, с полученото уважение от другите. Но разбира се, че е по-интересно да се мазниш на мафиотчето с мангизите, за да ти плаща хубаво.

Не искаш да започнеш да се давиш и някой спасител да те гледа неутрално, нали? Или да те спаси само заради работата и парите си?
    Но всъщност хората за съжаление мислят точно като теб. И ето как се превръщат в едни лесно манипулирани мишени от закона. Примера е с този полицай на скоро, който убива едно момче и по никакъв начин не изпитва угризения, защото изпълнявал нареждания и там някакви закони, правила. В армията спец - частите да не мислиш, че са по-различни? Готови да си пръснат собствения череп, заради някоя заповед. И после иракчаните били с промити мозъци. хаха

Доброто и злото не случайно са измислени, без разбирането на които нямаше да има никакъв ред. Целта е хората да могат да съжителстват добре, но това не става точно поради грешното разбиране и тълкуване и изпълняване на някои неща. Освен това, ние не сме още развити, тоест не можем да мислим правилно и да взимаме най-полезните решения за нас. Алчността ни води, гледаме да угодим на телесните си капризи и не ни интересува нищо друго.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    автентичните библейски писания не лъжат, но просто не си прочел внимателно написаното в (по-)горните/предишните ми постове така че да го разбереш правилно и запомниш - наказанието на истинския Бог Отец не е лошо, но наказанието на другия бог е лошо
    а какво ще кажеш за наказанието над Содом и Гомор

ако хората бяха поне малко еволюирали.. сега си представи един свят, в който всички съжителстваме заедно, без да се избиваме с войни. Без да се разделяме. Всеки народ ще учи религията и културата на другия. Всеки народ, ще се съобразява с ценностите с желанията на по-малкия, че да не изпитва затруднения, както материални, така и духовни.
    Всеки ще може да контролира чувствата си, омразата, завистта. Всеки ще гледа на света по-съвсем различен начин.
    Уви, има още хилядолетия да си гнием в лайна докато стигнем до подобно положение и пак не е сигурно, при положение, че въпреки че хората от всяка епоха имат различен светоглед, винаги в основата сме си били едни и същи

че кой ти говори за българи, които предпочитат да просят ве? Мисли по рационално. Има хора останали инвалиди, пенсионери и колкото си искаш сираци, на които всеки може да помогне. Когато направиш добро на някой, в нормалните случай той остава с добри чувства към тебе, което е другата причина, от която се облагодетелстваш самия себе си, с полученото уважение от другите. Но разбира се, че е по-интересно да се мазниш на мафиотчето с мангизите, за да ти плаща хубаво.

Не искаш да започнеш да се давиш и някой спасител да те гледа неутрално, нали? Или да те спаси само заради работата и парите си?
    Но всъщност хората за съжаление мислят точно като теб. И ето как се превръщат в едни лесно манипулирани мишени от закона. Примера е с този полицай на скоро, който убива едно момче и по никакъв начин не изпитва угризения, защото изпълнявал нареждания и там някакви закони, правила. В армията спец - частите да не мислиш, че са по-различни? Готови да си пръснат собствения череп, заради някоя заповед. И после иракчаните били с промити мозъци. хаха

Доброто и злото не случайно са измислени, без разбирането на които нямаше да има никакъв ред. Целта е хората да могат да съжителстват добре, но това не става точно поради грешното разбиране и тълкуване и изпълняване на някои неща. Освен това, ние не сме още развити, тоест не можем да мислим правилно и да взимаме най-полезните решения за нас. Алчността ни води, гледаме да угодим на телесните си капризи и не ни интересува нищо друго.
    Виж се как си противоречиш...
    Първо ми говориш разни бунтарски истории от рода на фък да полийс, а после ми говориш за ред... Това, че съществуващият ред не ти харесва, не значи, че е грешен за всички. Очевидно е правилен за по-голямата част, защото иначе нямаше да го бъде.
    Казваш ми да мисля рационално, докато ти съдиш на чисто емоционален принцип? Сериозно?!
    За пореден път ще ти кажа, че ти си НИКОЙ, за да съдиш когото и да било... Подяволите, ти дори едно свястно сравнение или метафора не можеш да направиш... Всъщност, това обяснява защо защитаваш най-ниската прослойка...

Уви, има още хилядолетия да си гнием в лайна докато стигнем до подобно положение и пак не е сигурно, при положение, че въпреки че хората от всяка епоха имат различен светоглед, винаги в основата сме си били едни и същи
    Неспособните си гният, а способните се развиват... Така е било винаги, независимо от епохата...

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Виж се как си противоречиш...
    Първо ми говориш разни бунтарски истории от рода на фък да полийс, а после ми говориш за ред... Това, че съществуващият ред не ти харесва, не значи, че е грешен за всички. Очевидно е правилен за по-голямата част, защото иначе нямаше да го бъде.
    Казваш ми да мисля рационално, докато ти съдиш на чисто емоционален принцип? Сериозно?!
    За пореден път ще ти кажа, че ти си НИКОЙ, за да съдиш когото и да било... Подяволите, ти дори едно свястно сравнение или метафора не можеш да направиш... Всъщност, това обяснява защо защитаваш най-ниската прослойка...
    Бунтарскатаа просойка е нужна за да променя някои недъзи на системата. Дадох примера със полицая, който човек изцяло го е изградил дадения строй още с възпитанието и корените му. Той изпълнява дадения ред, но промяната винаги е неизбежна и тя просто трябва да се случи. Системата винаги в даден момент започва да деградира. Законът не е винаги правия, а като всяко нещо и той търпи трансформация . Тогава идват бунтарите, които извеждат нови правила, които пък да се спазват от друга част. Както казах - има равновесие на 100% Никога до наше време никоя система не е била изгодна за всички, защото както агейн казах в предишния си коментар - ние още сме първобитен вид, който не мисли. нуждите на нАШите популации до голяма степен още не се различават от законите на другите животни - естествения подбор примерно. Но все пак нашия вид сме придобили РАЗУМ и отдавна сме се изтласкали от живота в природата, въпреки съществуващите ни прилики с животните. Ние днес вървим срещу природата.. и по-точно, едва на скоро го осъзнаваме това и разбираме фаталните последствия. А само разумът ни ще реши дали ще оцелеем като вид, или не.

за реда, не от скоро аз съм песимист, че през нашия живот ще има някакъв ред, при положение, че тепърва, а и вече сме навлязали във фазата на третата световна война

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си