- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Аборт на малолетна
Не ме разбра. Роден съм, защото е трябвало така да стане. Иначе когато аз съм раждан презервативите не са били нещо "обичайно", но както и да е. Не може да сравняваш това нещо с аборт не знам защо не го разбираш. Все едно да ми казваш, че като някой си удари една убива купища бебета. Точно за това те попитах и дали искаш да навлизаме в теорията на вероятностите. Когато обаче става дума за доказана бременност в Х седмица и вече нещата се развиват, то тогава е доста по-различно. Има една много стара приказка сигурен съм я знаеш "Ако Левски беше с ботуши, а Ботев с каска щяха още да са живи".
Аз винаги съм бил за повишаване на квалификацията и за продължаването на образованието в дадена сфера по един или друг начин. Това не е реализация в случая.
Разбирам те.
Но тук много писаха за това, ако децата в домовете бяха абортирани, дали щеше да е по-добре. Не знам дали ти също, но оставам с подобно впечатление.
Другото на страна, абортът е физически акт, с различна морална стойност за различният индивид или общество.
Да спорим дали е правилно или грешно, е като да спорим дали смъртното наказание трябва да го има, или дали сме за личният избор за евтаназия , или дали медът е по-полезен от ментата.
Просто ми направи впечатление, че всеки бяга от морална отговорност, независимо дали е за или против аборта.
Хоарата "против" бягат от отговорност за ескапела и презервативите ( и другата контрацепция ), но реално и това е възпрепятстване на бременност. Да, абортът е убийство на плод, ескапелът е също прекратяване на бременност.
Обаче, повечето от използваните аргументи в темата против абортът не са валидни. Сигурно си я разгледал и прочел, защото си от началото, но много от аргументите, които могат да се използват против контрацепцията като цяло, за използвани тук против абортът
На невалидната и емоционално обособена аргументация, такава излагам.
Папугая особено.
Между другото, никъде не видях за аборт на майка, която вече има 1-2-3-4 деца.
Също, майките с 5-10 деца от ромски произход дали са по-добри.
Един разговор е продуктивен, ако в него се цели достигане до истина И логично доказателство, че неистината е неистина.
Тук просто си е лични и емоционални нападки.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...