.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 595

Hybrid View

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Той е произведен в даден момент от тялото на баща ти, и ако когато е еякулирал , е било извън майка ти , е нямало да си роден.
    Повече от ясно е, че този сперматозоид е бил точно тогава в баща ти. Това, че го изхвърлил на правилното място в правилният момент, е направил теб, мен, всички тук както казах.
    Ако беше се замислил и сложил кондом ( не знам дали си планирано или не дете ) , нямаше да си тук.
    Не ме разбра. Роден съм, защото е трябвало така да стане. Иначе когато аз съм раждан презервативите не са били нещо "обичайно", но както и да е. Не може да сравняваш това нещо с аборт не знам защо не го разбираш. Все едно да ми казваш, че като някой си удари една убива купища бебета. Точно за това те попитах и дали искаш да навлизаме в теорията на вероятностите. Когато обаче става дума за доказана бременност в Х седмица и вече нещата се развиват, то тогава е доста по-различно. Има една много стара приказка сигурен съм я знаеш "Ако Левски беше с ботуши, а Ботев с каска щяха още да са живи".

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    И заради различните и модерни методи на лечение, които ние в България не познаваме.

Пък за контрацепцията няма да ти разправям. Не е само да предпишеш комбинирани орални контрацептиви, ами и спирали за нераждали дори. За връзването на тръби и вазектомия пък няма да отварям дума- рутинно е.
    Аз винаги съм бил за повишаване на квалификацията и за продължаването на образованието в дадена сфера по един или друг начин. Това не е реализация в случая.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не ме разбра. Роден съм, защото е трябвало така да стане.
    Разбирам те.
    Но тук много писаха за това, ако децата в домовете бяха абортирани, дали щеше да е по-добре. Не знам дали ти също, но оставам с подобно впечатление.

Другото на страна, абортът е физически акт, с различна морална стойност за различният индивид или общество.
    Да спорим дали е правилно или грешно, е като да спорим дали смъртното наказание трябва да го има, или дали сме за личният избор за евтаназия , или дали медът е по-полезен от ментата.

Просто ми направи впечатление, че всеки бяга от морална отговорност, независимо дали е за или против аборта.

Хоарата "против" бягат от отговорност за ескапела и презервативите ( и другата контрацепция ), но реално и това е възпрепятстване на бременност. Да, абортът е убийство на плод, ескапелът е също прекратяване на бременност.

Обаче, повечето от използваните аргументи в темата против абортът не са валидни. Сигурно си я разгледал и прочел, защото си от началото, но много от аргументите, които могат да се използват против контрацепцията като цяло, за използвани тук против абортът

На невалидната и емоционално обособена аргументация, такава излагам.

Папугая особено.

Между другото, никъде не видях за аборт на майка, която вече има 1-2-3-4 деца.

Също, майките с 5-10 деца от ромски произход дали са по-добри.

Един разговор е продуктивен, ако в него се цели достигане до истина И логично доказателство, че неистината е неистина.
    Тук просто си е лични и емоционални нападки.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове