От кога не съм писала тук.
В последно готвя по-често, защото имам повече време и се опитваме да не харчим толкова пари за храна навън.
Една моя баба ме светна за много лесен кекс с едно яйце, който става супер. Рецептата е лесна и май доста известна: 1 яйце, 1 чаша захар, 2 ч. брашно, 1 чаша кисело мляко/вода/лимонада, 1/2 чаша олио, 1 л. сода бикарбонат, 1 бакпулвер и по желание 2 лъжици сладко от нещо. Става супер вкусен, дори за мен, която не яде сладко.
Наскоро се опитах да правя пилешки пържоли и бяха голямо фиаско. Както никога не правя пиле, какво ми щукна, сигурно щото на мъжО му се ядеше. Исках да направя някаква рецепта със сметана, всичко спазих, както е описано. Сметаната се пресече, всичко изглеждаше като повърнато. Изхвърлих соса и сварих картофи за пюре.
другият път пробвай така пилешки филета сол и черен пипер нареждаш ги в тавичка намазваш много хубаво с майонеза да се покрият хубаво и ги слагаш да се пекат малко преди да ги изкараш настържи кашкавал от горе и ги запечи много вкусно става но не ги печи прекалено да не се изсушат и още нещо когато режеш пържолите на филийки гледай да не са много дебели