- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Силви, някой път като се осмеля пак с пиле вкъщи, ще пробвам.Като готвя със сметана, да, течна, избирах половин час в магазина, но пак не стана.Моята приятелка ми беше направила някакви талиатели с гъбен сос, сложи течна сметана, беше много добре, супер се получи. Не знам защо при мен беше пълно фиаско.
Иначе ако не правя пиле,.. правя други неща. Аз пиле не ям по принцип, още от дете вкъщи пиле не се е купувало. Даже не знам как се готви и рецептата със сметаната я спазвах по учебник. Понеже си хапваме доста месо, често правя пържоли на фурна. Купувам най-често котлет, намазвам пържолките обилно с черен пипер, кимион и сол. Нареждам ги в голяма купа, като между всяка пържола слагам лук на шайби. Смесвам около половин бира с приблизително 3 с.л горчица и поливам пържолите в купата. Стоят така няколко часа и ги запичам на фурна, като сипвам сместа в тавата и покривам пържолките с лука. Един път направих изненада на моя мъж с тая рецепта и на другия ден идва с 2-3 кила месо и вика "Ще може ли като предишните?"Вече не иска да чуе за други пържоли.
Мусака правя много, щото обичаме. Иначе ориз ми е най-честото ядене сигурно. Правя си го по някакъв бабешки начин с "каквото има". Запържвам мръвките първо, като ги извадя, слагам да се запържи лука и изчистения и измит ориз. Запържва се хубаво, слагам червен пипер. Изсипвам всичко в тавата при месото, слагам буркан домати, чубрица, джоджен, черен пипер и някоя друга подправка ако се сетя, сол. Това ми е най-лесната рецепта за ориз.
Ама трябва да разнообразявам, ориз по китайски правите ли? Аз не съм пробвала.
Обичам да правя лазаня Болонезе, някой малко преди мен беше писал за нея. Много ми харесва, а и е доста лесна. Иначе мъжО прави макарони Болонезе, ама не със сос бешамел, а само с прясно мляко. Много добре му се получава.
Грис халва не съм правила отдавна, което ще променя скоро време.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5