- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
И майонеза, и кашкавал? Ау.
Мерилин, ако искаш просто пилешко на фурна, намажи бутче с червен и черен пипер + сол, сипи в тавичката соев сос, мазнина, бира и вода (2:1). По време на печенето чат-пат заливаш със сосчето, но последните 15 минути го оставяш така, че да хване коричка. Бомба става.
Чиста пържола аз напоследък правя на парченца и маринована в соев сос, мед, джинджифил и чесън. Най-добре остави една нощ да си покисне в маринатата. Много вкусно става.
На грил тиган също е супер, но там внимавай с меда, че загаря.
Със сметана, когато готвиш, винаги течна, нали? Аз наскоро открих, че ми се пресича и киселее само заквасената. Няколко пъти правих сметоново-гъбен сос с течна сметана, супер става.
А ако не правиш пиле, какво правиш?