- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Менюто ви за днес? (vol.10)
Хумус е много яка храна. Прави се от нахут, сусамов тахан, зехтин (аз не слагам впрочем), може чесън, подправки... няма общо с почвата, просто ползват едно и също име.
Кремообразно е и може да се слага на хляб, сухари, оризовки, може да се яде със зеленчуци.
Много е вкусно, споменах ли? :>
Честно казано тоя нахут ми е гадничък, една колежка преди си вареше всеки ден и ми е давала да пробвам, беше вегетарянка. Горките хора :/
Ами то хумусът има малко по-различен вкус. А и зависи как си приготвяш нахута де. :Д
не ги учи, така ще има повече за нас! (муахахахах):Д
закусвах палачинка с нутела (защото разни хора ме подразниха и просто не мога да се сдържа:Д)
и прясно мляко
после:
чай
малко портокал
ябълка
доста невкусна салата
едно купешко пакетирано кексоподобно сладкишче стои до мен, та мога и него да изям, но още не знам:Д
10:20 2 филии хляб "Вита" със седем зърна, 100 гр кашкавал, кафе без захар с една сметана
14:20 Свинска вратна пържола, шопска салата
16:00 Чай с мед
18:00 1 купичка нахут с агнешко
19:15 Топла вода с лимон
22:10 Кафе, топла вода с лимон
Нутелата е незаменима (как ме караш да си прегледам ютуба сега), преди месеци се прекарах да си взема някакъв тъп течен шоколад и още си стои, ще го хвърлям май.
Е да де
Ама аз мислех че напада саксиите когато се върне изгладняла от работа (за секунда си представих бисквитеното чудовище от улица сезам)
Някои баби ходят в парка да ровят хумус за китките, други там просто .....обядват :Д
И аз да се включа за хумуса, много обичам<3 Все не ми се получава вкъщи обаче и си купувам готов. Някой ако има изпитана рецепта, да я сподели
Он: Днес пак много ми се ядеше сладичко.
11:00 - 1 ябълка, 20гр. натурален шоколад
12:00 - 2 парчета домашен кекс
17:00 - 1 чай от мащерка с лъжичка мед, 3 бисквити 'Мюсли' на Престиж
18:30 - чай 'Бора бора' с лъжичка мед и лимон
22;30 - салата домати, краставици, айсберг, гъби и зелен лук с дресинг от зехтин, босилек и маслинова паста; 2 с.л. постна руска салата
Леля преди ми беше дала една рецепта, доста добра, но ти я казвам по спомен, така че пропорциите може и да не са такива.
- една консерва/буркан нахут
- 2-3 с.л. сусамов тахан
- 1-2 скилидки чесън (колкото обичаш)
- лимонов сок и зехтин
А този, който аз ядох беше купен от мимас. Напоследък съм голям фен на табулето им и реших да пробвам и другите им неща :д
^ Галаксито е такава душица пък, не знам какво се захванахте с нея. Голяма работа, че някой не е знаел нещо и е попитал, нали за това е форума..
Ewok, благодаря ти!![]()
Закуска/обяд - 140гр пилешко + 120гр маслини
следобедна закуска - сигурно ще пия фрапе или портокалов фреш
вечеря - кило домати и 400гр сирене ( няма да ги ям всичките, по-скоро е за днес и утре :д )
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Изкушихте ме и аз си направих хумус :д Добре стана, само е малко по-гъст от колкото трябваше. Другия път повече, хах.
12:00 - 1/2 грейпфрут; 1 чаша чай от мащерка с лъжичка мед
14:30 - 2 'филийки' от пълнозърнеста франзела с хумус, маруля, домат и краставичка, още 2,но намазани с маслинова паста; зелен чай с лъжичка мед.
17:30 - 1 банан
21:30 - салата домати, краставици, гъби, маслини и лук; 1 картоф на фурна с подправки и лимон
23:30 - парче какаов кекс с орехи и кокос<3
Последно редактирано от heartshapedbox : 02-24-2015 на 08:43
кога станах "разни хора" :/ :ДД
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
галаксито е много яка, дам, няма да ми я обиждате :д
аз съм определението за дебела вегетарианка просто ахах
кашкавалка
шоколад
витамин
фреш от портокал
пържени картофки
шопска салата