.
Отговор в тема
Страница 6 от 10 ПървиПърви ... 2345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 248
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Съществуването на Христос само по себе си не доказва нищо. Той е бил харизматичен манипулатор като подобните на него, каквито се пръкват и до ден днешен.
    Животът на Христос е бил предсказан столетия преди неговото идване, има над 100 пророчества в Стария завет. Интересното е, че той изпълнява всичко написано преди него, затова имаше един стих: "Който не вярва на Моисей и пророците, и мъртъв човек да възкръсне пак няма да повярва". А самото учение му е било уникално за времето си. Идеята е, че Христос е изява на Бога, той е самият Бог, дошъл на света като човек и самите му думи, ако се зачетете, свидетелстват за някаква истина. Като се има предвид условията тогава, не виждам как е възможно да се представи такъв цялостен възглед за живота, който е валиден и до днес.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Това е като предсказанията на Нострадамус, които ги тълкуват постфактум. А и не забравяй, че Христос е изучавал светите писания.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    А и не забравяй, че Христос е изучавал светите писания.
    ако искаш, пробвай да ги изучиш и ти и после да ги изпълниш, после да възкръснеш да се покажеш на над 70 човека и после те да изоставят заради тебе всичко що имат и да тръгнат да проповядват на езичници, варвари и диви племена. А от тях много са били гонени и мъчени в самата римска империя заради това, и са нямали никакви материални облаги или власт от цялата работа.
    Последно редактирано от defender : 03-18-2015 на 18:18

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ако искаш, пробвай да ги изучиш и ти и после да ги изпълниш, после да възкръснеш да се покажеш на над 70 човека и после те да изоставят заради тебе всичко що имат и да тръгнат да проповядват на езичници, варвари и диви племена. А от тях много са били гонени и мъчени в самата римска империя заради това, и са нямали никакви материални облаги или власт от цялата работа.
    Малка неточност: нямали са в ранните векове след Христа - още когато се разпространява учението.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Хрумна ми една мисъл, сега ще се опитам да е доразвия...

Господ е избрал за свои ученици и последователи необразовани хора, с нископлатени професии, потънали в грехове. Той е пиел и се веселял, заедно с бирниците, затова фарисеите (ако си го представим в днешно време, това е интелигенцията) са го ненавиждали. Също така е изцелявал болни, глухи, слепи, луди.

Вижте какъв е основният мотив на днешната икономическа мисъл - това е конкуренцията, нали? Във всяка една сфера на обществения живот успяват само най-кадърните, най-умните, най-перспективните... Всъщност това не е така, изобщо капитализмът има друга историческа роля. Та мисълта ми е, че всеки се опитва да придобие повече квалификации и умения, ако може да предприеме бизнес начинание, тоест да повиши своя социален статус. След като достигнеш този статус, гледаш на масата от хора като на простолюдие, като нисши духом същества. Естествено, не всеки успява, но една част да. Тези, които успяват, определят икономическия, културният и морален облик в държавата, това е така нареченият Елит. Да, но Християнството влиза в противоречие, защото как може Господ да е сред простолюдието, а на успелите, можещите, кадърните да не е обръщал внимание или да ги е порицавал? Та Господ не е ли бил разпънат от тогавашния Елит?

Не казвам, че Християнството възпитава да сме от долните слоеве на обществото, но то преди всичко учи, че трябва да търсим спасение за душата, това не пречи, разбира се, за нашето кариерно развитие.
    Последно редактирано от Lychezar : 03-18-2015 на 18:57

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Малка неточност: нямали са в ранните векове след Христа - още когато се разпространява учението.
    Христос, апостолите и светиите са нямали, а то върху тях се гради основата на православието, не върху палатите на папите, нито пък между тях е имало разни пророци завоеватели, къде религията им е осигурила власт, войни и плячкосване и як секс с няколко жени.
    Последно редактирано от defender : 03-18-2015 на 18:58

Град
    Dreamland
    Христос, апостолите и светиите са нямали, върху тях се гради осовата на православието,не върху палатите на папите или
    между тях няма разни пророци завоеватели, къде религията им е осигурила власт.
    Ти си мислиш, че Иисус и апостолите са нямали власт?

Странно.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    каква власт и пари са имали душа, хвърляни в тъмници, мъчени от езичници, а останалата част от живота си прекарали на път и проповед и накрая били убивани мъченически.

ама виж някои други пророци от други религии добре са се възползвали и са си живуркали, пари, власт, секс, завоевания, армия, убийства.
    Последно редактирано от defender : 03-18-2015 на 19:05

Град
    Dreamland
    каква власт и пари са има душа, хвърляни в тъмници, мъчени от езичници, а останалата част от живота си прекарали на път и проповед и накрая били убивани мъченически.

ама виж някои други пророци от други религии добре са си живуркали, пари, власт, секс, завоевания, армия.
    Особено С(П)авел, нали...

Например?

Мега фен
    какво за Павел - убийства, войни, завоевания, секс с по няколко жени ли?
    Какво от изброените.

Град
    Dreamland
    какво за Павел - убийства, войни, завоевания, секс с по няколко жени ли?
    Какво от изброените.
    Не се отличавал с особено лошо материално състояние. До един момент в живота си.
    За секса с по няколко жени... Откъде си сигурен?
    Имаш някого предвид ли?

Мега фен
    Преди да стане християнин:
    "Павел получава добро образование в школата на Гамалиил в Йерусалим"

и после:
    "Аз съм бил много повече в трудове, безмерно в рани, повече в тъмници и много пъти на умиране. Юдеите ми удариха пет пъти по четиридесет удара без един; три пъти са ме с тояги били, веднъж - с камъни, три пъти съм корабокрушение претърпял, нощ и ден съм прекарал в дълбинето морско; много пъти съм пътувал, бил съм в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от сънародници, в опасност от езичници, в опасност по градове, в опасност по пустини, в опасност по море, в опасност между лъжебратя, в труд и мъка, често в бдение, в глад и нужда, често в пост, на студ и в голота. Освен външните злополуки, прибавяха се всекидневните против мене нападения и грижата за всички църкви. Кой изнемогва, та не изнемогвам и аз? Кой се съблазнява, та аз се не разпалям?" (2Кор. 1:23-29).

ПП: такъв образован човек, а да тръгне да проповядва между варвари и псета, сигурно имало защо, вместо да си живее готино в някое царство като богоизбран и да му сипват винце и женички и да си командва тълпите.
    Последно редактирано от defender : 03-18-2015 на 19:27

Мега фен
    "Бащата на Павел е фарисей и производител на шатри и тенти, като самият Павел по-късно се издържа с този занаят."

луд човек, къде тръгнал и да остави всичко това имане, да оди по чалии и чукари.

Град
    Dreamland
    Не ми се занимава да ти търся източници. Можеш сам да ги намериш. Положението на Саул не било незавидно, а и в началото не бил особен почитател на християнството... по видими причини.

Мега фен
    нали знаеш кой дава на разни нови "богоизбрани" пророци основатели на разни религии власт и царства и пари:

"дяволът Му рече: На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща) и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое."

някои пророци бая ги е облажил, а.
    Последно редактирано от defender : 03-18-2015 на 19:53

Град
    Dreamland
    нали знаеш кой дава на разни нови "богоизбрани" пророци основатели на разни религии власт и царства и пари:

"дяволът Му рече: На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща) и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое."

някой пророци бая ги е облажил, а.

Като например...

Мега фен
    един дето се появил около 600-ната година в Мала Азия,

Град
    Dreamland
    един дето се появил около 600-ната година в Мала Азия,
    В Мала Азия?

Извини ме за невежеството. Ама... за кого става въпрос?

Мега фен
    ами къде?

Град
    Dreamland
    ами къде?
    Откъде да знам. Ти ми обясни. За пръв път чувам за пророк в Мала Азия, роден около 600 г.

Правиш ли разлика между Мала Азия и Арабския полуостров?

Последно редактирано от dreamwalker : 03-18-2015 на 20:03

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Извини ме за невежеството. Ама... за кого става въпрос?
    ми за един, не го познаваш, те пророци колко щеш, в нашата махала има 2-ма

а ти за кого си помисли на арабския полуостров

Знаеш ли колко обичам левичари да ми се правят на религиозни? И аз имам доста леви възгледи, но не съм като теб фен на правешкия циганин, режима и т.н. Айде сега бягай да се молиш на хората на пътя, да ти дават от храната си, комунистическа подлога и отрепка.

Град
    Dreamland
    Defender, добро измъкване. Медал ще ти дам, ела в гробищата след полунощ.

И ще ти подаря...... нещо.
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-18-2015 на 20:21

Мега фен
    ^^ ми аз не съм левичар или поне не се приемам за такъв
    ми за сега не ми се налага да прося, но пък знае ли човек.

Ти може да си свикнал да лъжеш майка си и баща си, ама мен няма да ме лъжеш. Излиза, че си признаваш, че пишеш 90% лъжи във форума. Не се измъквай като пръдня из гащи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си